Boulahrouz gaf De Jong zetje

Nigel de Jong maakte vandaag bekend per direct naar Hamburger SV te vertrekken. Naar eigen zeggen heeft Khalid Boulahrouz een grote rol gespeeld in de overgang.

De Jong liet optekenen dat oud-ploeggenoot Rafael van der Vaart hem bij HSV had aanbevolen, maar dat hij veel heeft gehad aan Boulahrouz. "In eerste instantie was het Khalid Boulahrouz. Boula heeft me altijd gepusht, mij veel verteld over HSV. En later heb ik trainer Thomas Doll leren kennen, die zoveel hartstocht en enthousiasme heeft. Dat gaf een goed gevoel", aldus De Jong.

De Jong tekende bij HSV een contract tot de zomer van 2010. "Ik heb van begin af aan de indruk dat er een zeer familiaire sfeer heerst bij HSV. Tussen mij en de club heeft zich heel snel een comfortabel gevoel ontwikkeld", zo vervolgt de jonge international. De Jong zal bij de nummer twee van de Bundesliga gaan spelen met rugnummer 28.

Op de vraag of De Jong met Hamburger kans gaat maken op de titel, antwoorde de ex-Ajacied bedachtzaam. "Mijns inziens is het niet reëel om van een titel te spreken, ook al worden wij beschouwd als concurrent van Bayern München. Het is realistischer om de huidige twee plaats te verdedigen." En over zichzelf was De Jong al even voorzichtig. "Het liefst speel ik centraal voor de verdediging. Maar eigenlijk maakt het mij niet uit. Hoofdzaak is dat ik überhaupt speel, en dat we winnen."