Winkelhock derde coureur Midland

Wouter (ziggyziggyziggy)
Markus Winkelhock is aangekondigd als officiële testcoureur voor Midland F1. Dat betekent slecht nieuws voor Nicky Pastorelli, die zijn positie als derde coureur bij het team in 2006 in gevaar ziet komen.

Markus is een zoon van voormalig Formule 1-coureur Manfred Winkelhock, die in 1985 omkwam bij een ongeluk in een Sportcar-race in Canada. De 25-jarige coureur testte in december al voor Midland, op het circuit van Jerez. Winkelhock reed in 2005 in de World Series by Renault en eindigde daar op de derde plaats in het kampioenschap.

Nicky Pastorelli werd vorig jaar februari door het toenmalige Jordan aangetrokken als testrijder en leek lange tijd zeker te zijn van de officiële testrol bij Midland. In december moest de Nederlander een test bij het team afblazen wegens sponsors die zich terugtrokken.

In een interview met de Telegraaf toonde Pastorelli zich teleurgesteld over de nieuwste beslissing van Midland. "Ik ga er niet vanuit dat ik de vrijdagcoureur word. Tot een uur geleden had ik de Formule 1 voor komend jaar nog niet uit mijn hoofd gezet. Dit verandert de zaak natuurlijk."