Microsoft komt misschien met een handheld

Volgens Businessweek is Microsoft bezig met een onderzoek om te kijken of een eigen multimedia-handheld winstgevend kan zijn. Microsoft zou hiermee de concurrentie willen aangaan met de iPod.

In 2005 is het marktaandeel van Apple op de multimedia-handheld markt gestegen van 50% naar 67%. Microsoft heeft op dit moment de strategie dat andere fabrikanten handhelds op de markt brengen met de software van Microsoft. Peter Moore zegt dat als Microsoft een eigen handheld uit zal brengen dat het dan gebruik zal moeten maken van het Xbox merk en zal het dus waarschijnlijk ook mogelijk zijn om te gamen op de handheld.

Als Microsoft besluit om er ook een games-handheld van te maken dan gaan ze direct de concurrentie aan met de PSP en zal ook gelijk de afzetmarkt een stuk kleiner zijn. De kans is ook groot dat ontwikkelaars van andere multimedia-handhelds geen gebruik meer willen maken van Microsoft-software als er een Microsoft handheld op de markt komt.

De vraag is natuurlijk of Microsoft hiermee echt zal doorgaan. Vroeger waren er ook plannen om computerhardware op de markt te brengen onder het Microsoft-merk, maar daar is ook nooit veel van gekomen. De geruchten dat Microsoft met een games-handheld zou komen gaan ook al een tijdje de rondte op het internet, maar het blijkt dus nu dat Microsoft deze mogelijkheid nu serieus gaat onderzoeken.