Neerschieten 13-jarige vermoedelijk 'foutje'

MisdaadDe 13-jarige Jeffrey Swinkels uit het Gelderse Dreumel die zondagnacht werd neergeschoten in zijn ouderlijke woning op het woonwagenkamp aan De Bouwing, is vermoedelijk slachtoffer van een persoonsverwisseling. Waarschijnlijk was het de schutter om Jeffrey's vader te doen. Dorus Swinkels, de vader van Jeffrey, is zeven jaar geleden zelf doelwit geweest van een aanslag. Hij werd beschoten met een riotgun en mist daardoor een oog.

Volgens De Telegraaf opende de schutter het vuur op een silhouet achter een gordijn bij de voordeur. Alhoewel Jeffrey pas 13 jaar is, heeft hij reeds een fors postuur en weegt hij 80 kilo. De knaap werd door drie kogels getroffen in borst, buik en zij. Na de schietpartij vluchtte de dader volgens een ooggetuige op een scooter weg. Even verderop werd die brandend aangetroffen.

De politie zegt nog geen idee te hebben over het mogelijke motief van de schutter. Twintig rechercheurs onderzoeken de aanslag. Jeffrey heeft inmiddels de intensive care van het Nijmeegse Radboudziekenhuis verlaten, en verblijft nu op een aparte kamer met politiebewaking. Volgens een buurman wil hij niet meer naar huis.