'Penetratie tegen stresssituatie'

Icoon AlgemeenAls je morgen een stressituatie induikt, is het wellicht een goed plan om vannacht eerst nog even tussen de lakens te duiken. Uit onderzoek van de Britse psycholoog Stuart Brody is namelijk gebleken dat het hebben van seks zo'n goed gevoel geeft dat het je prestaties tijdens bijvoorbeeld een examen positief be´nvloedt.

De resultaten van het onderzoek worden deze week gepubliceerd in het Britse wetenschappelijke tijdschrift New Scientist. Brody vergeleek gedurende twee weken de resultaten van 22 mannen en 24 vrouwen bij allerlei soorten tests. Ze moesten bijvoorbeeld in het openbaar spreken of hardop hoofdrekenen. Tijdens de twee weken hielden ze allen een dagboek bij waarin ze hun seksleven bijhielden.

En wat bleek... de mannen en vrouwen die stevig (of minder stevig) gepenetreerd hadden of werden, scoorden opmerkelijk beter dan de andere testpersonen. Ze vertoonden, ook na een langere periode, duidelijk minder stress. Hun bloeddruk ging tevens stukken sneller terug naar normaal dan degenen die alleen orale seks hadden gehad of de testpersonen die af en toe met de hand de eigen geslachtszone waren binnengedrongen. Mensen die twee weken totaal geen seksuele handelingen verrichtten, kenden de meeste stress.

Volgens Brody heeft de stressvermindering vooral te maken met de aanmaak van oxytocine, het hormoon dat een rol speelt bij het gevoel van verbondenheid in relaties, het orgasme en voortplanting. Vermoed wordt dat dit hormoon wordt aangemaakt als geliefden elkaar veel aanraken.

Dus: maak kinderen om de stress te verminderen.