Leegloop dreigt bij McLaren

Jeroen (brabander1976)
Nadat Adrian Newey eerder het McLaren verlaten heeft, verlaat nu ook de aërodynamicaspecialist Peter Prodromou het team. Net als Newey zal hij gaan werken bij Red Bull Racing. Mogelijk zit er voor het team nog een domper aan te komen, aangezien ook toptechneut Nicolas Tombazis het Britse team zou willen verlaten.

Bij McLaren houdt men voorlopig nog vol dat er niks aan de hand is, maar diverse bronnen laten anders vermoeden. Het toonaangevende Britse magazine Autosport beweert bijvoorbeeld heel zeker te zijn van het vertrek van aërodynamicaspecialist Prodromou. Dat zouden bronnen bij diens nieuwe werkgever Red Bull Racing zelf bevestigd hebben.

In de Gazzetta dello Sport wordt de terugkeer van Nicolas Tombazis bij Ferrari gemeld. De Italiaan heeft een topfunctie bij het Formule1 team van McLaren, maar kan bij de Ferrari aan de slag als de rechterhand van technisch directeur Ross Brawn.

Aangezien het in beide gevallen nog om geruchten gaat, is het wachten op de officiële bevestiging van McLaren. Als de geruchten inderdaad waar blijken te zijn, zal McLaren een zwaar seizoen in gaan. In de Formule1 is het nu eenmaal niet makkelijk om de technische top te vervangen.