Afrika Cup: Kameroen naar kwartfinales

Christiaan (pekel)
Na Ivoorkust plaatste ook Kameroen zich voor de kwartfinales. Grote man bij Kameroen was Samuel Eto'o. Hij maakte de openingstreffer tegen Togo en gaf een assist.

Togo hield het lang vol tegen Kameroen, en kreeg sporadisch kansen via Emannuel Adebayor. De weinige kansen waren logisch te verklaren, Togo speelde vooral om niet te verliezen van Kameroen. In de 67ste minuut brak Samuel Eto'o het verzet van Togo, en scoorde buiten het 16-metergebied op een mooie manier de 1-0. In de slotfase gaf Eto'o de beslissende pass op Meyong, die achter het standbeen langs de 2-0 maakte en Togo uit de Afrika Cup knikkerde.

Angola kon niet scoren tegen 10 man van DR Congo, waardoor hun kans op plaatsing voor de kwartfinales kleiner werd. In de 18de minuut kreeg Tresor Mputu Mabi van DR Congo de rode kaart. Hij sloeg de Angolees Kali vol in z'n kruis.

Met 11 man deed Angola te weinig met het overwicht, en kreeg zelfs DR Congo enkele grote kansen op een treffer. Uiteindelijk bleef het 0-0, een stand waarmee DR Congo zeer goede zaken doet.

Poule B:

Kameroen – Togo 2-0
68. Eto’o 1-0, 85. Meyong 2-0

Angola – DR Congo 0-0

Stand Poule B:

#Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1.Kameroen ***265 - 1
2.DR Congo242 - 0
3.Angola211 - 3
4.Togo200 - 4


Programma donderdag:

Poule C:
Zambia - Guinea
Tunesie - Zuid Afrika

Topscorers:

#Speler:Land:Goals:
1.Samuel Eto’oKameroen4
2.Francileudo dos SantosTunesië3
3.Didier DrogbaIvoorkust2