FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 13 januari 2006

Amerikaanse politie schiet scholier dood

Icoon AlgemeenAmerikaanse politieagenten hebben een scholier die een vuurwapen naar hen ophief, doodgeschoten. Het incident vond plaats in een klaslokaal, waar de agenten hem apart hadden genomen toen hij kort daarvoor een medescholier had gegijzeld. De vijftienjarige jongen is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

De politie aarzelde niet, en reageerde onmiddellijk toen de jongen zijn wapen optilde. De sheriff beweert dat de jongen suïcidale neigingen had. Zo zou hij zijn pistool tegen zijn eigen nek hebben gehouden.

'Kylie opgetogen na genezing kanker'

Icoon ShowbizzZangeres Kylie Minogue heeft van haar artsen te horen gekregen dat ze vrij is van kanker. De 37-jarige Australische werd behandeld in Parijs, de woonplaats van haar vriend Olivier Martinez. Na het goede nieuws zou ze naar haar ouders in Australië zijn afgereisd, om de genezing te vieren.

In mei 2005 werd borstkanker bij Minogue geconstateerd. De zangeres moest in een operatie een gedeelte van haar borst laten amputeren, waarna een intensief traject van chemotherapie volgde. De genezing ging gepaard met pieken en dalen. Zo kwam in oktober een bericht naar buiten dat de ouders van Minogue zich grote zorgen maakten over hun dochter, die sterk vermagerde nadat ze zich op advies van een alternatieve dokter nog slechts voedde met groente- en fruitshakes.

Diverse bronnen uit de nabijheid van Minogue melden dat ze haar geluk niet op kan. "Vooral de laatste maanden waren zwaar voor haar. Ze was erg zwak en vermagerd, maar inmiddels is ze al wel weer iets aangekomen." In Melbourne zal de zangeres vanaf volgende week nog een serie dagelijkse bestralingen moeten ondergaan die de terugkeer van kanker moet voorkomen. Ze heeft inmiddels aangekondigd dat ze haar 'Showgirl-tour' in Australië wil inhalen. De show werd afgezegd toen ze ziek werd.

Update 23:16: Woordvoerster ontkent genezing
De Australische woordvoerster van Kylie Minogue heeft ontkend dat de zangeres door de artsen 'schoon' is verklaard. "Gelukkig kunnen we tevens zeggen dat we geen nieuws hebben ontvangen over een terugkeer van de kanker. Desondanks staat Kylie nog altijd onder behandeling", luidde de verklaring. Waar Minogue momenteel verblijft kon ze niet vertellen.

Kylie Minogue

Utrechtse delegatie praat in Parijs over Tourstart

Een zware Utrechtse delegatie met onder andere burgemeester Brouwer heeft vrijdag in het kantoor van de Franse sportkrant L'Equipe met Jean-Marie Leblanc gesproken over een Tourstart in Utrecht. Deze start zou dan in 2009 of 2010 moeten plaats vinden.

De delegatie, waarin ook oud-Tour de France-winnaar Jan Jansen zitting heeft, hield een goed gevoel over aan het twee uur durende gesprek met Leblanc. "We hebben nu meer dan een voet tussen de deur, nadrukkelijker over de vloer komen bij de Tour kun je niet", aldus initiatiefnemer en wielerjournalist Jeroen Wielaert.

Wielaert vervolgt: "We hebben een dvd aangeboden, waarin ons bidbook wordt toegelicht. We hoorden dat Herning, Florence, Tirol en Lugano inmiddels zijn afgevallen. Londen, Düsseldorf en Rotterdam zijn onze concurrenten."

De wielerbond KNWU heeft eerder al aangegeven de voorkeur te geven aan Utrecht boven Rotterdam. De havenstad kreeg echter al wel bezoek van de komende Tourbaas Prudhomme, die Jean-Marie Leblanc in juli opvolgt.

FC Utrecht lang zonder Nassir Maachi

FC Utrecht zal de komende tijd geen beroep kunnen doen op Nassir Maachi. De aanvaller liep donderdag op de training van de Utrechters een knieblessure op.

Na medisch onderzoek bleek dat de binnenmeniscus van zijn linkerknie beschadigd is en een operatieve ingreep noodzakelijk is. De operatie zal maandag aanstaande plaats vinden, waarna het herstel zes tot acht weken in beslag zal nemen.

Babel nu al bij beste jonge spelers WK

Icoon WK 2006Er is nog geen bal getrapt, sterker, er is nog geen voetballer geselecteerd. Desondanks behoort Ajax-aanvaller Ryan Babel (19) al bij de genomineerden voor de beste jonge speler van het WK voetbal in Duitsland. De aanvaller van Ajax kan echter hevige concurrentie verwachten in de strijd om de prijs, die door FIFA-sponsor Gilette is geïntroduceerd.

Babel moet het onder meer opnemen tegen de Portugees Cristiano Ronaldo, de Argentijn Lionel Messi en de Engelsman Wayne Rooney. De voorselectie van de wereldvoetbalbond FIFA zal overigens pas officieel worden indien de genomineerde voetballers daadwerkelijk meegaan naar Duitsland. De winnaar zal aan het einde van het toernooi worden bepaald door een studiegroep van de FIFA, op basis van de mening van voetbalfans en eigen voorkeuren.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

71-jarige vrouw ligt ruim jaar dood in huis

YubYub had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon PolitieIn een woning aan de Hendrikstraat in Rotterdam is afgelopen maandag het stoffelijk overschot aangetroffen van een 71-jarige vrouw. Het Openbaar Ministerie heeft vandaag bekendgemaakt dat de zoon van de vrouw in de woning is aangehouden. De vrouw zou vermoedelijk al in oktober 2004 zijn overleden. Haar dood zou nooit zijn gemeld.

De politie moest zich geforceerd toegang verlenen tot de woning, omdat een deurwaarder daartoe had gevraagd. De woning zou ontruimd moeten worden vanwege een huurachterstand. Nadat de deur was geforceerd trof men in de woning een verward overkomende man aan. Hij vertelde dat zijn overleden moeder in de woonkamer lag. Het is nog niet bekend waaraan de moeder is overleden, omdat op het lichaam verichtte sectie nog geen uitsluitsel heeft gegeven.

De 46-jarige zoon is door de rechter-commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld. Voorlopig wordt hem doodslag en het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood verweten.

'Doodrijdster tasjesdief rij-instructrice'

Phlox had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon OpmerkelijkGermaine C., de vrouw die vorig jaar in Amsterdam een tasjesrover doodreed, is bezig aan een opleiding tot rij-instructrice. Volgens een bekende van C. is het haar bedoeling om een eigen rijschool te beginnen.

Volgende maand moet C. bij de Innovam groep in Zaandam een rijproef afleggen, die onderdeel is van het examen voor het diploma rij-instructeur. Als zij slaagt voor deze rijproef dan kan ze door naar deel twee van de opleiding, waarin het echte autorijles geven aan bod komt.

Het is overigens nog niet duidelijk of justitie haar voor de rechter gaat brengen. Germanie C. reed begin vorig jaar achteruit in op tasjesrover Ali el B., die daarbij bekneld raakte tussen C's auto en een boom en daardoor overleed. Het Openbaar Ministerie wacht nog op de uitkomsten van aanvullend technisch onderzoek en neemt pas daarna een besluit over het wel of niet vervolgen van C., die wordt verdacht van doodslag. De advocaat van Germaine C. wil geen commentaar geven.

Uitslag FC Groningen - SC Heerenveen

Vanavond werd er een wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

FC Groningen - SC Heerenveen 2-0
24' Nevland 1-0
53' Buijs 2-0

Scheidsrechter: Haverkort
Toeschouwers: 20.000
Geel: Matthijs (Groningen), Hansson, Pranjic (Heerenveen).

Opstellingen:

FC Groningen:Roorda, Silva (Fledderus/79), Sankoh, Kruiswijk (Floren/73), v.d. Linden, Buijs, Matthijs, v.d Laak, Levtsjenko, Salmon, Nevland (Cornelisse/87).

SC Heerenveen: Vandenbussche, H.Drost (Nørregaard/61), Seip, Hansson, J. Drost, Hanssen, Kissi, Pranjic, Yildirim (Nilsson/78), Bruggink (Tarvajårvi/61), Samaras.

De stand kan je hier vinden.

Uitslagen GGD Speelronde 25

Vanavond ontwaakte de Gouden Gids Divisie uit haar winterslaap. Hieronder vind je de uitslagen van de gespeelde wedstrijden.


Cambuur Leeuwarden – AGOVV Apeldoorn 2-3
16. El-Akchaoui 0-1
27. Brack 1-1
43. Bronkhorst 2-1
48. Ter Heide 2-2
82. Ter Heide 2-3

Scheidsrechter: Steegstra
Geel: Brack, Bronkhorst, Holwijn, Zimmerman (Cambuur Leeuwarden), Bouhadan, Van Boxel, Risamasu (AGOVV Apeldoorn)
=====================================
De Graafschap – BV Veendam 4-2
1. Ax 1-0
6. Ax 2-0
52. De Groot 3-0
64. Kolder 3-1
78. Drent 3-2
90. Van Beukering 4-2

Scheidsrechter: Nijhuis
Geel: Cijntje (BV Veendam)
====================================
FC Emmen – Fortuna Sittard 2-1
65. Mghizrat 1-0
78. Valeev 2-0
79. Lord 2-1

Scheidsrechter: De Groot
=====================================
FC Omniworld – Stormvogels Telstar 3-1
29. Van der Heijden 1-0
45. Ars 2-0
58. Bruin 2-1
87. Ars 3-1

Scheidsrechter: Van Dongen
Geel: Gouttebarge, S. Huisman (FC Omniworld)
Rood: Galatá (Stormvogels Telstar)
===============================================
FC Volendam – FC Dordrecht 1-1
44. Cyrus 0-1
52. Quasten 1-1

Scheidsrechter: Smit
Geel: Wijker (FC Volendam), Breinburg (FC Dordrecht)
=====================================
FC Zwolle – Excelsior 0-5
11. Hertog 0-1
18. Voskamp 0-2
24. Hertog 0-3
50. Slory 0-4
90. Slory 0-5

Scheidsrechter: Van Boekel
Geel: Van Dieren (Excelsior)
====================================
Helmond Sport – VVV-Venlo 1-1
71. Garcia 0-1
90. Calabro 1-1

Scheidsrechter: Braamhaar
Geel: De Jong, M. van Dijk (Helmond Sport), Platvoet, Ammi (VVV-Venlo)
====================================
MVV – FC Eindhoven 2-0
47. Luijpers 1-0
56. Brncic 2-0

Scheidsrechter: Janssen
Geel: Miceli (MVV)
===================================
Top Oss – Go Ahead Eagles 1-1
2. Van der Sloot 1-0
16. Parnela 1-1

Scheidsrechter: Van Meenen
====================================

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenVoor Tegen
1Excelsior25535215
2VVV-Venlo25523913
3FC Emmen25454831
4FC Volendam25433727
5FC Den Bosch24414535
6Helmond Sport24403938
7De Graafschap25393830
8FC Zwolle25394235
9MVV25383731
10FC Dordrecht25332928
11AGOVV Apeldoorn25334444
12BV Veendam25333637
13Haarlem24323443
14Top Oss25303140
15Go Ahead Eagles25263043
16Stormvogels Telstar25262135
17Cambuur Leeuwarden25242638
18FC Omniworld25233456
19FC Eindhoven24193344
20Fortuna Sittard25112355


Programma:

Zondag:

Haarlem – FC Den Bosch

Topscorers:
Powel – FC Den Bosch – 19
Van Dijk – FC Emmen – 16

Eeuwig leven!

Het is weliswaar vrijdagavond, maar nu toch graag even aandacht voor de ontbijttip van de week. Deze ontbijttip is speciaal voor junkies en garandeert ondanks de eenvoud een lang leven. Waarschijnlijk ook een gelukkig leven, want je kan van je leven één grote LSD-trip maken als je iedere ochtend bij je ontbijt maar braaf twee rauwe eieren nuttigt.

Dat zegt Albert Hofman, de Zwitserse scheikundige die LSD uitvond tenminste. Op zich is Hofman iemand die het kan weten, want hij heeft imiddels de gezegende leeftijd van 100 jaar bereikt.

Hofman deed zijn uitspraak tijdens een symposium over geestverruimende drugs in Basel. Daar spreekt hij ook nog, dus kennelijk blijf je ook lekker helder van LSD. Daarmee houdt het echter niet op, LSD helpt waarschijnlijk ook nog eens tegen hoofdpijn.

Ik ren vlieg dus nu naar de winkel om drie dozen eieren te jatten, hoek in het voorbijgaan de caissière nog even in elkaar en jat dan op de terugweg nog een stel autoradio's om een portie LSD te bekostigen. Dat moet toch 100 jaar vol te houden zijn....

Idols-finalist Harm gehoord in zaak-Sévèke

Idol harm JacobsIdols-finalist Harm Jacobs (foto) is door de politie gehoord in verband met de vermoorde activist Louis Sévèke. De Nijmegenaar zegt een tipgever te kennen die de politie kort voor de moord anoniem waarschuwde over de op handen zijnde aanslag. De politie ontkent vandaag echter dat er sprake is van een dergelijke tip.

Wel zou Jacobs gehoord zijn in de zaak. De recherche zou volgens De Gelderlander een week geleden actief op zoek zijn geweest naar de zanger, die zich vervolgens zelf gemeld heeft op het bureau. Op wat daar precies besproken is wil de Idols-deelnemer niet ingaan. "De informatie die ik heb, heb ik overgedragen aan de politie", stelt de 29-jarige Jacobs. Hij ontkent het gerucht dat hij ooggetuige zou zijn geweest van de liquidatie van Sévèke, die hij wel persoonlijk kende. "Hij was een prima vent. Hij stond ons altijd bij als we weer eens een pand hadden gekraakt."

EU begroot 80 miljoen euro voor vogelgriep

Icoon AlgemeenDe Europese Commissie (EC) heeft besloten dat er 80 miljoen euro wordt uitgetrokken om arme landen te helpen in de strijd tegen de vogelgriep. De EC verwacht dat er in de komende drie jaar zo'n 1 miljard euro nodig zal zijn voor onderzoek naar en het bestrijden van de ziekte. Eurocommissaris Kyprianou van Consumentenbescherming zegt dat de gift "ook een vorm van zelfbescherming" is.

Op 17 en 18 januari zal het dagelijkse bestuur van de Europese Unie in Peking zijn om aldaar deel te nemen aan een donorconferentie. Daar zal wereldwijd geld worden ingezameld voor de bestrijding van het vogelgriepvirus.

Kyprianou vertelt verder dat er meer onderzoek nodig is naar de vogelgriep. Hij noemt het "een geniepig virus waar we nog relatief weinig van weten". Daarnaast wil hij extra verduidelijken dat er gelukkig nog nergens ter wereld een besmetting van mens op mens is geconstateerd, wat tot een zogenaamde pandemie zou kunnen leiden. "We moeten alle inspanningen verrichten om te zorgen dat het een dierziekte blijft", aldus de eurocommissaris.

Inmiddels is ook in Turkije vastgesteld dat twee kinderen, een jongen en zijn zusje, zijn overleden aan de vogelgriep. Het gaat hier om de voor mensen gevaarlijke H5N1-variant die zij opliepen na contact met besmette kippen en andere vogels. Vanochtend is ook een meisje overleden in de plaats Diyarbakir, dat in een gebied ligt waar vogelgriep is geconstateerd. Het is nog niet duidelijk of zij ook is overleden aan de H5N1-variant van het virus omdat "materiaal" van het meisje nog wordt onderzocht in een laboratorium in Ankara. De Turkse minister van Landbouw Mehdi Eker zei dat hij niet denkt dat het meisje met de vogelgriep was besmet.

Ook het naburige Iran is begonnen met het op grote schaal ruimen van pluimvee, en dan voornamelijk langs de grens met Turkije. Hiermee hoopt men de vogelgriep buiten de grenzen te houden. Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid van Iran verwacht dat "ongeveer 50.000 direren in een paar dagen zullen zijn vernietigd".

Roemenië zegt dat, sinds het vorig jaar door enkele tientallen vogelgriepgevallen werd getroffen, het de vogelgriep inmiddels onder controle heeft. In de regio's waar de ziekte was uitgebroken zal men wel extra alert zijn op risicogevallen. De Franse regering besloot vandaag tot het ophokken van al het pluimvee in de helft van alle departementen. Dit is een verbreding van de al geldende ophokplicht in een kleiner aantal departementen.

Eerste details Mortal Kombat Armageddon bekend

In de laatste editie van het tijdschrift GameInformer zijn de eerste details van de nieuwe Mortal Kombat-game bekend gemaakt. De game gaat terug naar zijn roots met meer dan zestig speelbare vechters en twintig fatality moves. Je kunt echter ook je eigen character samenstellen. Een officiële aankondiging is nog niet gedaan door Midway, maar als die komt zullen er waarschijnlijk meer details komen. Het spel zal verschijnen op de Xbox en PlayStation 2.'Minder pech op vrijdag de dertiende'

Alexxxxx had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkVrijdag de dertiende staat al jarenlang bekend als een ongeluksdag. In werkelijkheid hebben Nederlanders vandaag echter minder pech gehad dan op andere vrijdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van Reaal Verzekeringen in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction. Zo versliep slechts vijf procent zich vandaag, tegen tien procent vorige week vrijdag. Ook was er één procent minder ruzie en liep de pc twee procent minder vast.

Een woordvoerder van Reaal vertelt dat het erop lijkt dat de deelnemers aan het onderzoek minder pech hebben dan normaal. "Het is echter onduidelijk of dat komt doordat mensen voorzichtiger zijn of omdat de omstandigheden anders zijn. Het kan ook gewoon toeval zijn". Een groot nadeel van vrijdag de 13e is de invloed van het bijgeloof van miljoenen mensen op de economie. Zo verzuimen in de Verenigde Staten opvallend veel mensen hun werk en worden zakelijke transacties uitgesteld.

Vrijdag de dertiende wordt in veel delen van de wereld als een ongelukkige dag beschouwd, wegens de combinatie van de dag vrijdag en het getal dertien. Eén van de verklaringen is dat vrijdag de dag is dat Jezus werd gekruisigd. Het getal dertien zou ongeluk brengen omdat het één meer is dan twaalf, het getal van perfectie.

Winkeldievegge slaat caissière en ontkomt

Icoon PolitieDe politie is op zoek naar een vrouw die rond 13:00 uur vanmiddag haar boodschappen afrekende in een winkel aan het Hoornesplein in Katwijk. Ze kwam bij de kassa voor het afrekenen van een pak frisdrank, maar de caissière vermoedde dat zij ook nog een reep chocolade meenam, zonder die af te rekenen. Hierop sprak de caissière de vrouw aan.

Kennelijk was de vrouw hier niet van gediend, waarop zij wild om zich heen begon te slaan, daarbij raakte ze opzettelijk de caissière. De vrouw, die helemaal door het dolle heen was, kon door haar wilde actie niet meer worden tegengehouden door de caissière en wist hierdoor te vluchten. Hierop werd de politie ingeschakeld en is een onderzoek gestart.

Dakar S13 Labé - Tambacounda

Vandaag was opnieuw een treurige dag in le Dakar. Tijdens de tweede marathonetappe over 348 kilometer werd op kilometer 25 een kleine jongen aangereden uit een naburig dorpje. Hij kwam te overlijden toen hij met de helikopter naar het dichtsbijzijnde hospitaal werd gebracht.

Motoren
Bij de motoren was het vandaag de dag van Giovanni Sala. Hij was samen met Chris Blais nog aan het strijden om plaats drie in het algemeen klassement. Na zijn dagoverwinning van vandaag lijkt de Italiaan nu zeker te zijn van een podiumplaats in Dakar 2006. Despres wist vandaag als tweede te finishen en haalde zo weer wat tijd van zijn achterstand op de leider in het algemeen klassement, Marc Coma, af. Toch zal dat waarschijnlijk niet genoeg zijn om een echte bedreiging te vormen voor de Spanjaard aangezien hij nog een voorsprong van 31 minuten op Despres heeft. Er waren vandaag ook nog twee opvallende uitvallers bij de motoren. Jean de Azevedo moest stoppen omdat hij zijn been brak na een valpartij, verder viel de nummer één bij de vrouwen, Ludivine Puy, ook uit. Zij werd meteen overgebracht naar Frankrijk waar ze een operatie zal ondergaan. Ze liep een gebroken bekken en een zware hersenschudding op. Beste Nederlander was opnieuw Verhoeven met de Yamaha, Knuiman blijft best geklasseerde Nederlander.

Auto's
Iedereen keek bij de auto's vandaag naar Peterhansel. Nadat hij gisteren zijn auto beschadigde in de eerste helft van de marathonetappe was het de grote vraag of hij zelf genoeg herstelwerkzaamheden uit kon voeren om vandaag weer normaal aan de start te staan. Dat lukte en hij finishte vandaag uiteindelijk op een zevende plek. De etappeoverwinning ging naar de nieuwe leider in het klassement Luc Alphand. Als tweede kwam Carlos Sainz binnen die opnieuw liet zien dat hij niet onderdoet voor de andere deelnemers op dit soort rally achtige etappes. Bij de Nederlanders was van Deijne weer de snelste op een knappe 23e plek. Hij laat ook zien dat hij goed uit de voeten kan op dit soort snelle pistes.

Vrachtwagens
Het was vandaag bij de vrachtwagens weer 'Racey Stacey' dag. De oliehandelaar uit Best pakte zijn vijfde etappeoverwinning in deze Dakar en verzekerde zich daardoor bijna zeker van de tweede plaats in het eindklassement. Kabirov werd tweede maar op meer dan dertien minuten. Hierdoor loopt zijn totale achterstand ten opzichte van Stacey op naar meer dan drie kwartier. Tchaguine deed het opnieuw rustig aan en veroorloofde zich een verlies van een half uur op de MAN truck van Stacey.

Uitslag etappe dertien
motoren:

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 006 SALA (ITA) KTM 05:03:49 00:00:00
2 001 DESPRES (FRA) KTM 05:07:01 00:03:12
3 014 DUCLOS (FRA) KTM 05:07:21 00:03:32
4 002 COMA (ESP) KTM 05:08:24 00:04:35
19 015 VERHOEVEN (HOL) YAMAHA 05:38:06 00:34:17

auto's

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 302 ALPHAND (FRA)/PICARD (FRA) MITSUBISHI 04:30:15 00:00:00
2 307 SAINZ (ESP)/SCHULZ (ALL) VOLKSWAGEN 04:31:05 00:00:50
3 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE) VOLKSWAGEN 04:31:57 00:01:42
4 301 SABY (FRA)/PERIN (FRA) VOLKSWAGEN 04:40:34 00:10:19
23 463 VAN DEIJNE (HOL)/ROSEGAAR (HOL) MITSUBISHI 06:01:46 01:31:31

vrachtwagens

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 524 STACEY (HOL)MAN 06:02:58 00:00:00
2 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 06:16:12 00:13:14
3 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 06:33:24 00:30:26
4 528 SADLAUER (AUT)MAN 06:44:15 00:41:17
5 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 06:55:57 00:52:59

Algemeen klassement na etappe dertien
motoren:

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 002 COMA (ESP) KTM 52:09:45 00:00:00
2 001 DESPRES (FRA) KTM 52:41:01 00:31:16
3 006 SALA (ITA) KTM 53:50:25 01:40:40
4 009 BLAIS (USA) KTM 54:21:59 02:12:14
13 058 KNUIMAN (HOL) YAMAHA 60:12:44 08:02:59

auto's

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 302 ALPHAND (FRA)/PICARD (FRA) MITSUBISHI 50:56:07 00:00:00
2 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE) VOLKSWAGEN 51:18:20 00:22:13
3 304 ROMA (ESP)/MAGNE (FRA) MITSUBISHI 52:28:38 01:32:31
4 300 PETERHANSEL (FRA)/COTTRET (FRA) MITSUBISHI 54:04:02 03:07:55
19 422 TEN HARKEL (HOL)/VAANHOLT (HOL) LAND-ROVER 70:52:25 19:56:18

vrachtwagens

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 67:54:13 00:00:00
2 524 STACEY (HOL)MAN 70:24:45 02:30:32
3 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 71:12:25 03:18:12
4 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 73:33:11 05:38:58
5 501 SUGAWARA (JAP)HINO 77:22:37 09:28:24

Darts: Ook 'Barney' naar halve finale

Icoon DartsNa Jelle Klaasen heeft ook Raymond van Barneveld zich geplaatst voor de halve finale van het officieuze wereldkampioenschap darts. Van Barneveld versloeg in de kwartfinale de Engelsman Tony O'Shea.

Van Barneveld begon uitstekend aan de partij. De eerste leg was van beide kanten nog wat aarzelend, maar daarna kwam 'Barney' al snel op stoom. De Haagse darter kwam niet meer in de problemen en haalde de eerste set snel binnen. In de tweede set kreeg Van Barneveld wat meer problemen met O'Shea. De Engelsman begon wat meer in zijn ritme te komen, daar waar Van Barneveld wat meer liet liggen. Toch ging de set naar 'Barney', die in de laatste leg van de tweede set over meer zenuwen beschikte dan O'Shea.

De derde set ging weer gelijk op. Beide heren vonden de dubbels niet en hadden veel pijlen nodig om te finishen. O'Shea maakte gebruik van een misser van 'Barney' in de laatste leg: 2-1. De Engelsman deelde hiermee een kleine tik uit aan Van Barneveld, die prompt gebroken werd in de eerste leg van de vierde set. 'Barney' liet zich echter niet uit het veld slaan en brak O'Shea in de vierde game weer terug. In de vijfde en beslissende game speelde Van Barneveld een uitstekende game, de Hagenees had zelfs even zicht op een negen-darter, waardoor de darters met een 3-1 stand gingen pauzeren.

O'Shea kwam als herboren terug op het podium. Binnen enkele minuten haalde O'Shea de vijfde set binnen door drie legs te winnen. De 2e en de 3e leg gingen in een zeer rap tempo naar de Engelsman. De opleving van O'Shea bleek echter van korte duur. De zesde set ging weer met 3-1 naar Van Barneveld, waardoor de stand op 4-2 in sets voor 'Barney' kwam. Dat de partij bol stond van de wisselvalligheid, bleek wel weer in de zevende set, die met 3-0 naar O'Shea ging.

Van Barneveld besliste het duel in de achtste set. De Hagenaar brak in de tweede leg O'Shea en maakte het in de derde leg eenvoudig af. In de halve finale speelt Van Barneveld tegen de winnaar van het duel tussen Martin Adams en Mike Veitch.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Van Barneveld zakelijk door

De regerend kampioen Raymond van Barneveld heeft zonder al te goed te spelen de halve finale bereikt. De Engelsman Tony O'Shea moest zich gewonnen geven na 5-3.

Van Barneveld begon erg sterk, de eerste set pakte hij zonder een dubbel te missen. In de tweede set kwam O'Shea wat beter in z'n spel, waardoor er een beslissende leg gespeeld moest worden. Daarin liet 'Barney' zien waarom hij de regerend kampioen is: 2-0. Net als in de tweede set, liep O'Shea ook in derde set uit naar 1-2 in legs, maar deze keer kon de Engelsman via een 120-finish wel de set winnen, waardoor hij terugkwam tot 2-1. In de vierde set liepen de dubbels van Van Barneveld minder, die van O'Shea werden alsmaar beter. Daardoor kwam de Engelsman voor in de vierde set, maar aan het einde van deze set kwam de regerend kampioen weer wat beter in z'n spel. Zo gooide hij twee keer 180 op rij, maar miste de uitgooi van 141 voor een 9-darter. Hij won wel de set en ging met 3-1 de pauze in.

Na de pauze gooide O'Shea vier hele sterke legs, eerst een 13-darter, vervolgens een 12-darter en hij won de set zelfs met een 11-darter. In de vijfde set begon O'Shea nog met een 12-darter, maar daarna zakte de Engelsman weer wat aan, waardoor Van Barneveld de controle op de wedstrijd weer overnam door drie legs op rij, en daarmee de set, te winnen: 4-2. In set zeven ging O'Shea weer sterker spelen, Van Barneveld kon het niet bijbenen. O'Shea maakte het 4-3 door drie legs op rij te winnen. Nog steeds had de Nederlander maar één set nodig om de halve finale veilig te stellen.

In de achtste set kreeg O'Shea een kans om Van Barneveld te breken, maar hij pakte deze niet. In de daarop volgende leg had ook 'Barney' een breakkans, de viervoudig kampioen liet deze kans niet onbenut en kwam daardoor op één leg van de winst. Van Barneveld won eenvoudig zijn eigen leg, waardoor de winst binnen was. In de halve finale speelt hij tegen de winnaar van de partij tussen Martin Adams en Mike Veitch.

Testdag 13-01-06 Jerez

Fernando Alonso was vandaag de snelste coureur. Vandaag werd er weinig gereden doordat verschillende regenbuien de plannen van de teams verstoorden.

Voor Alonso was zijn snelle tijd een fijne opsteker. De wereldkampioen mocht eindelijk in de nieuwe R26 rijden, terwijl Giancarlo Fisichella het vandaag met de oude Renault moest doen. Voor Christian Klien verliep de test minder goed. De Oostenrijker beschadigde een Red Bull na een schuiver.

Beide McLaren's reden opnieuw met de oude V10 motor. Honda-coureur Davidson draaide de meeste rondjes vandaag. Morgen wordt de baan onder water gezet voor een bandentest van Michelin.

Tijden:

PosRijder Team Tijd Ronden
1Fernando Alonso Renault01:18.51265
2Anthony DavidsonHonda 01:19.25768
3 G. Fisichella Renault01:19.784 49
4Gary Paffett McLaren 01:19.791 47
5Pedro de La Rosa McLaren01:19.845 36
6Rubens Barrichello Honda01:20.030 33
7Nick HeidfeldBMW01:20.482 62
8Mark WebberWilliams01:20.512 61
9Alexander Wurz Williams 01:20.918 11
10Christian Klien Red Bull 01:21.63124

Hoenselaar naar finale Lakeside

Francis Hoenselaar gaat alweer voor de vierde maal naar de vrouwenfinale van de Lakeside. De Nederlandse versloeg in de halve finale Jan Robbins uit Wales, de vrouw die in de eerste ronde nog Karin Krappen uitschakelde.

Hoenselaar ondervond geen enkel probleem tegen Robbins, ze won dan ook met 2-0 in sets. In de finale zal Hoenselaar haar vriendin en tevens aartsrivaal Trina Gulliver ontmoeten. Gulliver maakte in haar halve finale korte metten met landgenote Clare Baywaters: ook 2-0. De Engelse is opnieuw favoriet in de finale; zij won de laatste vijf keer de Lakeside.

Willem Toet naar BMW-Sauber

Het nieuwe BMW-Sauber team maakte vandaag bekend dat de Nederlandse ontwerper Willem Toet als versterking voor het team is aangetrokken. De 53-jarige Toet is afkomstig van BAR Honda.

Toet leidde bij BAR de aërodynamica-afdeling van het team. Nu maakt hij de overstap naar Duitsland. "Ik kijk er echt naar uit om voor BMW te gaan werken en de auto verder te ontwikkelen", zegt de oude rot in het vak. "Dat is een intensief werkje, maar ik zal mijn uiterste best doen het team veder te helpen in hun weg naar de top."

Toet zit al 20 jaar in de Formule 1, en heeft dus een schat aan ervaring. Hij was voorheen actief bij Benetton, Scuderia Ferrari en BAR.

Openingsceremonie WK voetbal afgelast

Icoon WK 2006De wereldvoetbalbond Fifa heeft het openingsgala voor het WK voetbal in Duitsland afgelast. Men is bang dat het veld van het Olympisch Stadion in Berlijn niet op tijd gereed is voor de eerste wedstrijd in het stadion. De ceremonie zou op 7 juni plaatsvinden, zes dagen daarna staat de eerste wedstrijd gepland.

Om problemen te voorkomen had de Fifa al eerder de ceremonie een dag naar voren geschoven en de eerste wedstrijd een dag later maar toch is er volgens de organisatie een te groot risico aanwezig dat het veld niet op tijd gereed is voor de eerste partij. Het veld zou ook in perfecte conditie moeten zijn voor de eerste wedstrijd en dat durfde de bond ook niet aan. " Het was geen makkelijke beslissing, maar de sport gaat voor", zegt Fifa-president Joseph Blatter.

Peter Gabriel, sopraan Jessye Norman en de Black Eyed Peas waren enkele van de artiesten die voor de openingsceremonie stonden ingepland. Er zou niet genoeg tijd zijn om het evenement naar een andere locatie te verplaatsen. Mensen die een kaartje hadden gekocht, krijgen hun geld terug.

Diverse Duitse media berichten dat de kaartverkoop voor het gala tegenviel en de organisatie meer kostte dan het budget van 25 miljoen euro. De FIFA benadrukt dat het evenement enkel voor het voetbal zelf is afgelast.

Voor meer sportnieuws kun je op Sport.fok.nl terecht!

Openingsgala WK afgelast

Het openingsgala dat zou moeten plaatsvinden voor aanvang van het wereldkampioenschap voetbal is afgelast. De FIFA is bang dat het veld van het Berlijnse Olympisch Stadion niet op tijd klaar is voor de eerste wedstrijd, zes dagen na het afgelaste gala.

Eerder was het gala preventief een dag vervroegd en de eerste wedstrijd een dag later ingepland. Volgens de organisatie is er alsnog een te groot risico dat installaties en dergelijke niet op tijd verwijderd kunnen worden. "Het was een moeilijke beslissing", zegt FIFA-voorzitter Sepp Blatter. "Maar de sport gaat voor."

De stad München had aangeboden het evenement naar hun Olympisch Stadion te verplaatsen, maar volgens de FIFA is daar niet genoeg tijd voor. Voor het gala stonden optredens van onder anderen Peter Gabriel, Jessye Norman en de Black Eyed Peas gepland. Het reeds betaalde bedrag voor een kaartje wordt teruggegeven.

Diverse Duitse media berichten dat de kaartverkoop voor het gala tegenviel en de organisatie meer kostte dan het budget van 25 miljoen euro. De FIFA benadrukt dat het evenement enkel voor het voetbal zelf is afgelast.

Wiskundestudenten bezorgd over eigen niveau

Icoon OnderwijsAchttien studieverenigingen van de studies Informatica, Wiskunde en Natuur- en sterrenkunde in Nederland vinden dat het niveau van de wiskundekennis van nieuwe studenten veel te laag is. Ze maken zich zorgen over de nieuwe plannen van de politiek in Den Haag voor het voortgezet onderwijs. "De plannen om het onderwijs in de Tweede Fase te hervormen die vanuit Den Haag zijn gepresenteerd, zouden in onze ogen de situatie slechts verergeren. De studielast van verplichte wiskunde gaat omlaag, terwijl er juist behoefte is aan meer wiskundige voorbereiding op het wetenschappelijk onderwijs", zo zegt voorzitter Michel Jansen van studievereniging I.C.T.S.V. Inter-Actief uit Enschede tegen FOK!

Eerstejaars studenten van veel universiteiten hebben nu vaak bijspijkercursussen nodig om normaal de vakken te kunnen volgen. Daarnaast schroeven de universiteiten het niveau van hun vakken steeds vaker omlaag om het voor nieuwe studenten makkelijker te maken. "Wat uiteindelijk als gevolg heeft dat het niveau van het wetenschappelijk onderwijs in Nederland effectief daalt", stelt Jansen.

Lieve Maria,De studieverenigingen hebben dan ook een brandbrief naar onderwijs-minister Maria van der Hoeven opgesteld. Daarnaast hebben ze een website opgezet waarop ze hun ongenoegen uiten. "In de open brief die we voor de minister van onderwijszaken hebben opgesteld, vragen we dan ook om opheldering, aangezien wij ons oprecht zorgen maken over de toekomst van wiskunde op middelbare scholen." Zodra de minister weer in Nederland is, willen de studenten de brief aanbieden aan haar.

Donderdag 19 januari wordt het wetsvoorstel over onderwijsvernieuwingen behandeld in de Tweede Kamer. De studentenverenigingen vragen Van der Hoeven dit voorstel te heroverwegen.

De Koning pakt ticket Turijn

Gerard van Velde komt niet uit op de Olympische Spelen in Turijn. In de skate off over twee keer de 500 meter verloor hij van ploeggenoot Jacques de Koning.

In het olympische Kwalificatietoernooi stonden de twee schaatsers na twee keer 500 meter gelijk. Doordat De Koning reglementair zou hebben gewonnen, maar Van Velde een nominatie had, moest er vandaag een skate off worden verreden. In de twee keer 500 meter wist Jacques de Koning Van Velde nu te verslaan, waardoor de olympisch kampioen van 2002 deze Olympische Spelen definitief moet missen. Voor De Koning is het nog wel zaak om vormbehoud te tonen tijdens een internationale wedstrijd, om zijn startbewijs te mogen verzilveren.

'Herstel Tsjetsjenië door polygamie toe te staan'

Icoon OorlogDe Tsjetsjeense premier Ramzan Kadyrov zegt dat het toestaan van polygamie zijn bevolking kan herstellen van de jarenlange oorlog met Rusland, die voor een flinke afname van het aantal mannen in de Russische deelstaat heeft gezorgd. Om de bevolkingsgroei te stimuleren, moet er volgens de premier de mogelijkheid zijn om meerdere vrouwen te trouwen.

Veel Tsjetsjeense mannen kwamen om in de strijd van Moskou tegen rebellen uit de deelrepubliek die een eigen islamitische staat wilden. Kadyrov deed zijn uitspraken in een uitzending van een Russisch radiostation. Hij beweert dat de islamitische wetgeving polygamie goedkeurt, en dat enkel de Russische wet in de weg ligt.

Man met grootste penis zoekt vriendin

De man met de grootste penisHij is het beu. De 35-jarige Jonah Falcon heeft al tien jaar geen vriendin meer gehad en leeft nog steeds bij z'n moeder. Da's opvallend, want hij heeft toch 34,5 centimeter aan vlees waar vrouwen wel warm van worden. Hij mag zich dan ook de man met de grootste penis ter wereld noemen.

Jarenlang werkte Falcon als gigolo, maar daar moet hij nu van walgen. "Bij een eerste ontmoeting kijken mensen altijd onmiddellijk naar beneden. Vroeger trok ik spannende broekjes aan en sliep ik haast elke nacht met iemand anders, nu ben ik dat heftige uitgaansleven kotsbeu. Het enige dat me nog interesseert is een duurzame relatie met een vrouw die me niet als een freak beschouwt", zo klaagt de Amerikaanse groot geschapene.

De gemiddelde lengte van een penis in erecte toestand is ongeveer vijftien centimeter. Die van Jonah haalt in slappe toestand al bijna 23 centimeter. Soms vraagt hij zich af hoe zijn leven zou zijn als hij een 'normale' penis had gehad. Hij is ervan overtuigd dat hij op dit moment wel een vaste relatie zou hebben.

Verrassende zege handbalheren op Griekenland

Tijdens het WK kwalificatietoernooi hebben de handbalheren, geheel tegen de verwachting in, een zege geboekt op koploper Griekenland. Door deze zege houdt Oranje uitzicht op winst in de poule. Alleen de poulewinnaar plaatst zich voor de play-offwedstrijd welke recht geeft op een ticket naar het WK.

Hoewel Oranje vooraf geen enkele kans op een overwinning werd toegedicht, namen de handbalmannen in een volgepakte sporthal in Emmen brutaal de leiding tegen koploper Griekenland. Oranje had het betere van het spel en hield de defensie van de Grieken goed onder druk. Bij het rustsignaal stond er een 14-13 stand op het scorebord.

Na de rust wisten de heren het goede spel te continueren, en dankzij scores van onder andere Tim Remer en Joey Duin kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Tim Remer werd topscorer met zeven treffers, gevolgd door Joey Duim met vijf treffers. De eindstand werd bepaald op 29-26.

Door dit resultaat staan de Oranje heren gedeeld eerste in de poule, samen met Griekenland en Bosnië. Ze hebben alledrie vier punten uit drie wedstrijden. Zondag wordt de return afgewerkt in Griekenland

De Loor naar Winterspelen

Barbara de Loor heeft zich in de skate off in Thialf alsnog geplaatst voor de Olympische Spelen in Turijn. Op de 1000 meter wist ze te winnen van Paulien van Deutekom.

Tijdens het olympische Kwalificatietoernooi was De Loor ziek, maar vanwege haar wereldkampioenschap op de 1000 meter vorig jaar had ze een beschermde status. In een rechtstreekse confrontatie met Van Deutekom wist ze in 1.18,92 te winnen. Daardoor plaatst De Loor zich voor de Olympische Spelen. Van Deutekom zal nu alleen op de 1500 meter op de winterspelen uitkomen.

Door de plaatsting van De Loor op de 1000 meter, raakt Wieteke Cramer haar plaats op de 1500 meter kwijt. Doordat slechts tien vrouwen in de schaatsploeg mogen plaatsnemen, maakte de KNSB eerder bekend De Loor bij plaatsing meer medaillekansen toe te schrijven dan Cramer.

Shinji Ono weg bij Feyenoord

Shinji Ono vertrekt per direct bij Feyenoord. Dit laat de Rotterdamse club weten op hun website. De Japanse middenvelder ging vandaag akkoord met zijn oude club Urawa Red Diamonds.

Ono bereikt vandaag een akkoord met zijn voormalige werkgever over een driejarig contract. Feyenoord was eerder al tot overeenstemming gekomen met de Japanse club. De Japanner wilde echter eerst kijken welke aanbiedingen er nog meer waren.

Het Engelse Bolton Wanderers was geïnteresseerd in de diensten van de Japans international. Onderhandelingen liepen echter op niets uit. Morgen vertrekt Ono naar zijn vaderland. Hij speelde 4,5 jaar voor de Rotterdamse club.

Essien niet naar Africa Cup

Chelsea-middenvelder Mickaël Essien gaat niet mee naar Egypte om daar met Ghana te proberen de Africa Cup te veroveren. De Ghanees is nog altijd niet hersteld van de blessure die hij opliep in de competitiewedstrijd tegen West Ham United.

Trainer José Mourinho waarschuwde al eerder dat de blessure minstens acht weken herstel zou eisen. Deze week kwamen er echter berichten dat de centrale middenvelder sneller dan verwacht de trainingen kon hervatten.

Ghana kan echter naar nu blijkt niet rekenen op de diensten van de sterspeler, en moet het dus zonder Essien stellen. Feyenoord's reservedoelman Philemon McCarthy, Vitesse-verdediger Yakubu en de net bij hetzelfde Vitesse vertrokken Matthew Amoah zullen wel de kleuren van Ghana verdedigen.

De complete spelerslijst:
Sammy Adjei (Mohadon Sports Ashdod), George Owu (AshantiGold), Philemon McCarthy (Feyenoord), Yakubu Abubakari (Vitesse Arnhem), Issah Ahmed, Aziz Ansah (Asante Kotoko), Francis Dickoh (FC Nordsjaelland), Daniel Edusei (Egaleo), Samuel Osei Kuffour (AS Roma), Emmanuel Pappoe (Hapoel Kfar Sava), John Painstil (Hapoel Tel Aviv), John Mensah (Cremonese), Hans Sarpei (Wolfsburg) Stephen Appiah (Fenerbaçhe), Baba Adamu (Krylya Sovetov Samara), Godwin Attram (Al Shabab), Haminu Dramani (SK Partizan), Laryea Kingston (Krylya Sovetov Samara), Hamza Mohammed (Real Tamale United), Louis Agyemang (Kaizer Chiefs), Matthew Amoah (Borussia Dortmund), Joetex Frimpong (Enyimba), Prince Tagoe (Hearts of Oak).

Demo Tycoon City: New York te downloaden

Op Worthplaying.com is de demo te downloaden van Tycoon City: New York. In dit spel is het de bedoeling om de meest succesvolle zakenman van Manhattan te worden en hiervoor heb je verschillende winkels tot je beschikking. De demo bevat alleen de wijk Greenwich Village, de wolkenkrabbers zul je alleen kunnen vinden in de volledige game.

De demo is 626 Mb groot en hier te downloaden.

FOK!sport zoekt nieuwsposters

Oliebollen op, Champagnefles leeg en je verveelt je ?

FOK!sport is weer op zoek naar nieuwe nieuwsposters voor de verschillende managers. Zo gaan we in februari weer van start met een F1-manager en komt er ook een Olympische Spelen-subsite aan. Genoeg werk aan de winkel dus, en ook voor de andere sporten kunnen we altijd nieuwsposters gebruiken.

Als nieuwsposter zorg je op regelmatig basis voor de nieuwsberichten op FOK!sport. Daarnaast ben je onderdeel van de sportcrew. Je werkt in een gezellig team en kan achter de schermen meedenken over het reilen en zeilen van FOK!sport.

Lijkt je het wel wat om mee te werken aan FOK!sport, en heb je een redelijk goede beheersing van de Nederlandse taal? Stuur dan voor 20 januari een mailtje naar sport@fok.nl o.v.v. Sollicitatie FOK!Sport met de volgende dingen:

-Je nickname op FOK!
-Je leeftijd
-Indicatie van hoeveel tijd je denkt te hebben voor het schrijven van berichten en op welke momenten van de dag.
-Een herschreven versie van een recent sportbericht met vermelding van de bron.

De FOK!sport-crew

FOK!sport zoekt nieuwsposters

Icoon Sitenews - Join the crewOliebollen op, champagnefles leeg en je verveelt je?

FOK!sport is op zoek naar nieuwe nieuwsposters voor de verschillende managers. Zo gaan we in februari weer van start met een F1-manager en komt er ook een Olympische Spelen-subsite. Tevens kunnen we voor de andere sporten ook altijd nieuwsposters gebruiken.

Als nieuwsposter zorg je op regelmatig basis voor de nieuwsberichten op FOK!sport. Daarnaast ben je onderdeel van de sportcrew. Je werkt in een gezellig team en kan achter de schermen meedenken over het reilen en zeilen van FOK!sport.

Lijkt je het wel wat om mee te werken aan FOK!sport, en heb je een redelijk goede beheersing van de Nederlandse taal? Stuur dan voor 20 januari een mailtje naar sport@fok.nl o.v.v. 'Sollicitatie FOK!sport' met de volgende dingen:

- Je nickname op FOK!
- Je leeftijd
- Indicatie van hoeveel tijd je denkt te hebben voor het schrijven van berichten en op welke momenten van de dag.
- Een herschreven versie van een recent sportbericht met vermelding van de bron.

Geen affiniteit met sport, maar lijkt het je wel leuk om te nieuwsposten? Ook de FOK!frontpage blijft op zoek naar extra nieuwsposters. Interesse? Mail dan even met frontpage@fok.nl!

De FOK!sport-crew

Eerste boosterpack BF2 8 februari

DICE zal komende periode twee zogenaamde booster-packs uitbrengen. Deze boosterpacks bevatten allerlei nieuwe mappen, wapens en voertuigen. De boosterpack Euro Force komt op 8 februari beschikbaar en Armored Fury rond 28 maart. Per boosterpack zul je 10 dollar moeten neerleggen en ze zijn alleen te downloaden via www.downloader.ea.com.

Euro Force:

Deze pack zal een geheel nieuw Europees leger bevatten in drie nieuwe levels. Elke Europese soldaat krijgt een nieuw primair wapen, van de FNP90 tot de Benelli Tactical Shotgun. Er zullen ook vier nieuwe voertuigen inzitten waaronder de Eurofighter.

Armored Fury:

Bij deze pack ligt de focus op de grote mechanische slagvelden, naar de stijl van de El Alamein-maps in BF1942. Er zijn drie nieuwe levels en ook twee nieuwe voertuig-klasses. Attack jets en Recon Helicopters staan met deze pack tot je beschikking.Ook zit er een nieuwe update aan te komen voor Battefield 2, namelijk Update 1.2. Hieronder kun je de lijst met verbeteringen zien:

- Server search filters now work properly
- All mines (Claymore, Anti-vehicle, C4) can now be picked up by the same class that dropped it by using the "G" key.
- Mines can no longer be destroyed with other explosives
- Flash bang effect radius decreased
- Added unlocks for Sniper and AT kits
- Fixed a bug in terrain rendering with night vision, whereby terrain was still dark in dark areas.
- Fixed a bug whereby mods that are not bf2 or not xpack permutate shaders every time a level is loaded.
- Fixed a bug whereby non-xpack mods cannot use xpack shaders.
- Fixed bug in TV guided missiles of Havoc helicopter
- Bug in MP7 fire rate fixed. Ammo count increased and mag count and damage decreased
- APC Update – "Chinese and MEC APCs can now shoot through penetrable materials". This fix was a miscommunication to the patch team. Chinese and MEC APC’s have been reverted and the LAV25 now no longer shoots through penetrable materials.
- Vehicles no longer disappear when viewed from some vehicles with a HUD (e.g. Tanks).
- Performance gain found in static mesh rendering.
- Detonation radius from grenade launcher explosions has been reduced.
- Grenade launcher projectiles now have a minimum time before arming.

Vlieg mee met Over G

Over G is de nieuwe naam van het spel World Air Force. Zoals je aan de screens kunt zien is dit een flight-sim met zo goed als alle moderne gevechtsvliegtuigen in het spel. Er is nog geen officiële datum bekend, maar voor Japan staat hij in ieder geval dit jaar nog in de planning. Of Europa ook dit jaar nog aan de beurt komt is nog niet bekend. Intussen kan je genieten van een hoop nieuwe screenshots van dit spel:GP Amerika onzeker voor 2007

Bernie Ecclestone twijfelt over het verlengen van het contract met Indianapolis. Als de Grand Prix van Amerika geen succes wordt dit jaar, overweegt Ecclestone het contract niet te verlengen.

Met een Grand Prix op Indianapolis moest de Formule 1 ook de harten van de Amerikanen veroveren. Na het bandendrama van vorig jaar lijkt de populariteit er niet op vooruit gegaan en Bernie Ecclestone is niet bereid veel geduld te tonen.

Op de Autosport International Show in Engeland liet de F1-baas weten eerst de race dit jaar af te wachten, voor hij met de Indianapolis Motor Speedway gaat praten over contractverlenging voor 2007 en verder. Ecclestone wil veel supporters zien, maar wilde desgevraagd niet zeggen hoeveel toeschouwers dat dan moeten zijn. Gevraagd naar de opkomst waarop hij hoopt, grapte Ecclestone alleen: "Qua auto's?"

Man omgekomen bij bedrijfsongeval

Icoon Algemeen Een 47-jarige man uit Ridderkerk is vanochtend om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval. De man stikte nadat hij vast kwam te zitten met zijn kleding in een machine.

De man verrichtte pompwerkzaamheden voor een aannemersbedrijf op een parkeerplaats in Hendrik-Ido-Ambacht. Volgens de politie bleef de man met zijn kleding haken aan een draai-as. Hierdoor raakte hij bekneld en stikte.

Verschillende mensen zagen het ongeluk gebeuren, waaronder ook kinderen van een nabijgelegen basisschool. Zij worden bijgestaan door Slachtofferhulp. De arbeidsinspectie zal de toedracht van het ongeluk verder onderzoeken.

HoT ShiT - Part Seize (The Short-Movie Edition)

Ondersteboven Grinden
Skateboarden is leuk. En snowboarden is bijna hetzelfde als skateboarden, alleen heb je geen wieltjes en je bent op een witte 'straat'. Maar je kunt wel leukere stunts uithalen omdat je niet los kunt raken van het board. Stunts als ondersteboven grinden.

Zeer snelle handen
Als je aan vechtsporten doet, dan moet je zeer snel kunnen reageren. Je moet een aanval van je tegenstander kunnen blokkeren. Nu zijn er van die mensen die je niet kunt volgen als ze met hun handen bezig. De man in het filmpje is niet vingervlug, maar armvlug.

Pas op met snoeren
Je hebt van die mensen die het nieuws halen als ze iets gemaakt hebben. De man in het filmpje heeft een toren van Pisa gemaakt met allemaal houten blokjes. En tijdens het interview gaat er iets ernstig mis. Er bestaan niet voor niets draadloze microfoons...

Springkussen
Stel, je hebt een opblaasbaar bed en er ligt iemand op te slapen. Stel, je bent met twee personen en je wilt die iemand eens even lekker verrassen. Stel, je springt gewoon op dat opblaasbaar bed en kijkt wat er gebeurd. Het resultaat? Dat kun je zien in het filmpje.

Step hem erin
Zoals in het eerste filmpje al te zien is, kun je met een snowboard lekker stunten. Ook met een step kun je lekker stunten, en het voordeel hiervan is dat je het ook in huis kunt doen. Maar ook binnen ben je niet veilig voor het maken van brokken...

Balkenende: kabinet wil naar Afghanistan

hav0c had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekHet kabinet wil 1200 militairen naar Zuid-Afghanistan sturen. Dat heeft premier Balkenende zojuist in een persconferentie duidelijk laten weten. "Het kabinet wil bijdragen aan de ISAF-missie in Afghanistan. Wij willen de bevolking van Afghanistan helpen", zo zei hij stellig. Het "besluit" tot die bereidheid is al op 22 december genomen, al sprak het kabinet toen over een 'voornemen'. "Er lag en er ligt een besluit van het kabinet dat wij bereid zijn deel te nemen aan de ISAF-missie in Afghanistan. Er kan geen misverstand zijn over wat het kabinet voor ogen heeft."

Met het besluit wil het kabinet een einde maken aan de onduidelijkheid en "een hoop procedureel gedoe" van de afgelopen tijd. Afgelopen weken was er een hoop gedoe over de missie. Zo zei D66-Kamerlid Bert Bakker dat hij het kabinet wilde laten vallen als er een missie zou komen. Die stelling lijkt nu wat te zijn afgezwakt. "Dit is wat we wilden. We kijken nu erg uit naar een debat", aldus D66-fractievoorzitter Dittrich vrijdag.

De Tweede Kamer kan nu namelijk in debat over de missie. Veel partijen wilde eerst het kabinetsbesluit horen voordat er een debat zou zijn. "Hiermee is het obstakel weggenomen om het parlementaire debat te voeren met de regering conform artikel 100 over onze bijdrage aan ISAF", zei VVD-leider Van Aartsen zojuist. Het parlement moet uiteindelijk beslissen over de missie.

[Upd] Amoroso naar AC Milan

Marcio Amoroso is de nieuwe aanwinst van AC Milan. De Italiaanse ploeg zocht naar een vervanger voor de zojuist vertrokken Christian Vieri. Amoroso is een Braziliaan en speelt op dit moment nog bij São Paulo.

De 31-jarige Amoroso speelde voorheen in Europa bij Udinese, Parma, Borussia Dortmund en het Spaanse Málaga. Vorig jaar keerde hij terug naar Brazilië, om bij São Paulo te kunnen spelen. Met São Paulo werd hij in 2005 wereldkampioen voor clubs.

"We hebben al een aanbieding van Milan gekregen en die is erg mooi", zegt zijn zaakwaarnemer Gislainde Nunes. "Als er niets geks gebeurt, tekent hij."

Naar verluidt is de Braziliaanse spits al onderweg naar Milaan om daar het contract te tekenen. AC Milan zal zijn vijfde Europese club zijn.

Update
De Braziliaanse spits heeft vandaag getekend bij de Milanese club. Hij zal in ieder geval anderhalf jaar bij de Rossoneri spelen.

De Nooijer weer uit selectie gezet

Voor de tweede maal dit seizoen is voetballer Gérard de Nooijer uit de selectie gezet van FC Dordrecht. In ieder geval zal de 36-jarige verdediger hierdoor de wedstrijd tegen FC Volendam moeten missen.

De Nooijer had een woordenwisseling met trainer Jurrie Koolhof. De routinier verweet zijn trainer dat hij oneerlijk was, en daarop besloot Koolhof De Nooijer voorlopig uit de selectie te zetten.

Koolhof en De Nooijer hadden eerder dit seizoen ook al een conflict. Toen verweet de trainer de verdediger een negatieve houding en werd De Nooijer naar het beloftenelftal van de club verbannen.

Eerder deze week kondigde de Nooijer aan, dat hij aan het eind van dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen zal hangen.

DNA onderzoek om afkomst Columbus aan te tonen

Icoon Onderzoek Een groep Spaanse wetenschappers gaat het DNA van 300 Catalanen testen om aan te tonen dat de ontdekkingsreiziger Cristopher Columbus eigenlijk een Catalaan was. De meeste historici nemen op dit moment aan dat hij uit het Italiaanse Genua afkomstig was, zoals Columbus zelf volhield. Het onderzoek wordt gehouden onder mensen met de achternaam 'Colom'.

Het onderzoek is opgestart op aandringen van een groep Spaanse genetici van de Universiteit van Granada. Zij denken dat de ontdekker van Amerika eigenlijk geboren is als Cristofol Colom. Hij zou zijn Italiaanse afkomst hebben verzonnen omdat hij onder zijn echte naam betrokken was bij zeeroverij en bij een samenzwering tegen de koning.

Het DNA-onderzoek is mogelijk omdat de overblijfselen van een onwettige zoon van Columbus in een Spaanse kathedraal liggen. Zijn DNA zal vergeleken worden met de 300 monsters uit het onderzoek, in de hoop sporen van een gemeenschappelijke voorouder te vinden.

Bijltjesdag NFL gaat door

Terwijl de Minnesota Vikings, Green Bay Packers en Kansas City Chiefs al een nieuwe hoofdcoach voor het volgende seizoen hebben aangesteld en in zes andere steden de sollicitatiegesprekken in volle gang zijn heeft Mike Mularkey zijn ontslag ingediend als hoofdcoach van de Buffalo Bills.

Mularkey stond slechts twee seizoenen aan het roer van de ploeg uit west-New York, en won daarin slechts veertien van de 32 wedstrijden. Dit seizoen werden slechts vijf wedstrijden in winst omgezet, maar eigenaar Ralph Wilson weet de nu zes seizoenen durende periode zonder plaatsing voor de playoffs aan general manager Tom Donahoe en stuurde deze de laan uit. Mularkey moest vijf assistent-coaches ontslaan maar Wilson maakte er een punt van om zijn steun aan Mularkey te betuigen.

Voor het opvolgen van Mularkey zijn enkele kandidaten te noemen. Verdedigingscoach Jerry Gray is er een van, en heeft het voordeel al vijf jaar in Buffalo werkzaam te zijn. Er zijn echter nog meer teams die op Gray azen. Andere kandidaten hebben als pre dat Marv Levy, de nieuwe general manager, hen kent uit eerdere werkzaamheden. Detroit's interimcoach Dick Jauron en Chicago's verdedigingscoach Ron Rivera zijn er twee van, en de recent bij de New Orleans Saints ontslagen Jim Haslett speelde zes seizoenen voor de Bills in de vroege jaren tachtig.

Iwata geeft cadeautjes via WiFi

I hope you are enjoying
your Nintendo DS. Please
accept this New Year's
gift with my gratitude.
From S. Iwata

Dat was het bericht dat spelers van Animal Crossing: Wild World (DS) kregen, mits ze de WiFi poort open hebben staan. Het geschenk van Iwata mag er wezen: een heuse Super Mario coin, inclusief het tijdloze geluid waarmee het vergaren van deze muntjes gepaard gaat.
Ondanks dat dat Animal Crossing: Wild World hier nog niet uit is, zien we hierdoor wel wat voor dingen Nintendo zoal doet via WiFi.

'Sharon ontwaakt niet uit coma'

Icoon Politiek De Israëlische premier Ariel Sharon heeft nog geen enkele reactie vertoond op de vermindering van zijn verdoving. Hij ligt nog steeds in een volledig coma. Artsen vrezen nu dat hij in het coma blijft, en noemen zijn toestand daarom 'zeer zorgwekkend'. Eerder deze week leek het juist even beter te gaan, toen Sharon reageerde op pijnprikkels.

Sinds Sharon begin dit jaar een tweede hersenbloeding in korte tijd kreeg, werd hij door artsen kunstmatig in coma gehouden. De laatste dagen krijgt hij een steeds lagere dosis verdovende middelen toegediend, maar dit lijkt geen effect te hebben.

"De situatie is zeer, zeer zorgwekkend en beangstigend. Het moment van de waarheid komt naderbij", aldus een arts tegenover de Israëlische radio.

Kind doodgereden in de Dakar Rally

R_Style had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Shocking Tijdens de dertiende etappe van de Dakar Rally is vanochtend, tussen de plaatsen Labé en Tambacounda, een kind overreden door een deelnemende auto.

De familie was afgereisd om de Dakar Rally van dichtbij mee te kunnen maken toen plots de dag voor hen een dramatische wending nam; het jongetje probeerde over te steken en werd vervolgens geraakt door de auto van bestuurder Maris Saukans en zijn bijrijder Andris Dambis uit Letland, die op dat moment het parcours aan het afleggen waren.

Het slachtoffer werd samen met de medische staf per helikopter vervoerd naar het ziekenhuis van Labé, maar overleed tijdens de vlucht.

Het is niet de eerste keer dat er iemand overlijdt tijdens de Dakar Rally van dit jaar. Tijdens de negende etappe verloor een motorrijder het leven na een ongeluk.

Groenhuijsen wil 800.000 euro van de NOS

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Charles GroenhuijsenCharles Groenhuijsen eist 800.000 euro van de NOS. Dat heeft zijn advocaat Simon Tan laten weten. "We vinden dit rechtvaardig gezien de manier waarop de NOS het heeft aangepakt en de reden waarom hij weg moest", zo zegt hij. Groenhuijsen werd de wacht aangezegd toen hij in een e-mail zijn baas Hans Laroes 'Schnabbelgestapo' had genoemd. Eigenlijk zou hij vanaf 1 januari presentator van het Acht Uur Journaal worden. De rechtszaak over het ontslag dient maandagochtend voor de kantonrechter in Hilversum.

Eigenlijk heeft de oud-correspondent in de VS volgens de advocaat maar recht op de helft van het bedrag. "Maar gezien de manier waarop de NOS het heeft aangepakt en de reden waarom hij weg moest, vinden we dit rechtvaardig." Ook spelen het jarenlange dienstverband en het 'behoorlijke salaris' dat Groenhuijsen gewend was een rol.

Groenhuijsen probeerde half december via een kortgeding zijn baan als nieuwslezer terug te krijgen. Maar toen de NOS weigerde de nieuwe overeenkomst met Philip Freriks op te zeggen, trok hij die eis in.

Wodka moet olifanten warm houden

MoHaa en Muurbloempje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Bizar De Indiase olifanten van Staatcircus Moskou hebben momenteel een speciaal drankje op het menu staan: wodka. Dit moet de dieren beschermen tegen de extreme kou in de Mongoolse hoofdstad Ulan Bator, waar het Staatscircus binnenkort gaat optreden.

Dagelijks verorberen de dieren vijftig kilo groente, dertig kilo fruit en twintig kilo brood. Omdat de temperaturen momenteel gedaald zijn tot min 25 graden Celsius, is er nog eens twee liter wodka per olifant toegevoegd aan het menu. Komende zondag treedt het circus voor het eerst in 25 jaar weer op in Mongolië. De olifanten zullen dan een act opvoeren van twintig minuten.

Uitzenden? Doen!

superbas stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:


AH, fijn. De zoveelste politieke discussie over het wel of niet uitzenden van "onze jongens" is weer in volle hevigheid begonnen. Stel je voor dat er iets gebeurt met ze zeg, voordat je het weet heeft de partij die voor was een paar zetels minder, en dat willen we natuurlijk niet hebben.
Wat is het toch met die media ophef over het wel of niet sturen van ons leger? Natuurlijk zijn er verborgen agenda's en of het nou wel of niet over olievoorraden gaat blijft één ding voorop staan: er is een klus gestart daar en die moet gewoon afgemaakt worden. Punt uit.

Paint makes perfect

Niemand is perfect. Zelfs de meest slanke vrouwen of gespierde mannen hebben foutjes hier en daar. Een geboortevlekje, een vetrolletje, wat putjes in de benen of haartjes onder de oksel. Toch staan in alle bladen alleen maar foto's van perfecte mensen. Halle Berry, Beyonce Knowles en nog veel meer sterren zien er altijd prachtig uit. Vooral knap dat de toch wat gezettere Beyonce nooit een vetrolletje heeft op foto's. Retoucheren is een kunst en sommige mensen verdienen er een hoop geld mee.

Dus troost je, niemand is perfect, ook niet de supersterren.

Trein vast in de Schipholtunnel

Icoon VervoerDoor een aantal kapotte bovenleidingen kunnen er geen treinen meer door de Schipholtunnel rijden. Eén trein staat sinds 10:30 uur vast in de tunnel. Op dit moment is er dus geen treinverkeer mogelijk van en naar Schiphol. Brandweer en medewerkers van spoorbeheerder ProRail zijn nu bezig de stroom van het net af te halen, pas daarna kunnen zij de gestrande reizigers uit de wagons halen.

De passagiers lopen volgens de Nederlandse Spoorwegen geen gevaar. De stremming zal waarschijnlijk nog de hele dag duren. Ook tussen Leiden en Nieuw Vennep is de bovenleiding kapot.

De Toren van Oneindige Hoogte: Aanslagen

De drukgolf ontstaan door de explosie tilde Strever van zijn voeten en wierp hem over zijn auto, waar hij hard op zijn rug in het gras landde. Binnen een tel was hij weer op zijn benen en graaide zijn hand onbewust naar het wapen op zijn heup, tot hij bedacht dat hij zich niet in het spel, maar in de echte wereld bevond.

Strever staarde vol ongeloof naar het gapende gat in het gebouw waar even daarvoor zijn appartement had gezeten. Om hem heen landden stukjes glas, steen en verkoolde delen van zijn aan stukken getrokken inboedel op straat, in het gras en op de auto's langs de weg. Van een aantal auto's knipperde de lichten en loeide het alarm, het geluid galmend door de lege straat. Brandende papieren dwarrelden naar beneden waar ze sissend doofden in de plassen water op straat. Hier en daar verschenen slaperige gezichten voor de ramen, wakker geworden door het lawaai en nu nieuwsgierig naar wat er precies aan de hand was.

In zijn broekzak trilde zijn mobiel en Strever trok het toestel, nog half in schok en zonder zijn ogen van zijn brandende appartement af te houden, tevoorschijn.
'Ja?'
'Strever? Ben jij dat?'
Het was Erissy. Ze klonk paniekerig.
'Strever. Je moet je huis uit! Op het nieuws... allemaal aanslagen… beheerders van het spel…Strever ben je daar?'
Strever hoorde haar woorden, maar ze drongen niet tot hem door. Zijn appartement, al zijn spullen, alles wat hij liefhad, weg. Hij kon het nauwelijks bevatten.
'Stre…?'
Strever drukte de telefoon uit, opende de deur van zijn auto en stapte in. Naar het hoofdkantoor was de enige heldere gedachte in zijn hoofd. Zo snel mogelijk naar het hoofdkantoor.

De rit naar het hoofdkantoor bracht hem wat tijd om rustig na te denken. Hij had de nieuwszender aangezet. Over de hele wereld kwamen rapporten binnen van aanslagen op beheerders. De politie vermoedde dat de capsules gesaboteerd waren en met de meeste beheerders ingelogd in het spel, was het dodental aanzienlijk. Strever besefte zich dat hij enorm veel geluk had gehad. Hij besefte zich echter ook dat hij waarschijnlijk één van de weinigen op de wereld was die wist wat er ongeveer aan de hand was. Misschien had hij beter bij zijn appartement op de politie kunnen wachten, maar die konden toch verder niets doen. Hiervoor moesten ze het spel in en de wereld van het spel was voor hen slechts te betreden als speler. Strever kon als beheerder naar binnen, maar om binnen te komen als beheerder, moest hij toch echt op het hoofdkantoor zijn. Daar stonden nog systeemcapsules.

Strever draaide zijn auto de oprijlaan van het hoofdkantoor op en reed door naar de slagboom. Een bewaker kwam uit het wachthuis naast de slagboom.
Strever opende zijn raam ,'goedenavond.'
De bewaker gaf hem een norse blik, 'u wenst?'
Strever trok zijn werknemerskaart tevoorschijn.
De bewaker wierp een korte blik op de kaart, 'sorry meneer. Wij hebben instructies niemand binnen te laten.'
'Sorry?' zei Strever, 'maar ik moet naar binnen. Heb je niet gehoord wat er allemaal aan de hand is?'
'Onze instructies zijn duidelijk meneer.'
'Moet je luisteren', zei Strever pissig, 'als je mijn baas even kunt bellen. Roth-End. Die zal jullie zo vertellen dat ik vrije toegang heb tot het hoofdkantoor.'
Uit het wachthuis kwam een tweede bewaker naar buiten, zijn hand dreigend op het pistool dat op zijn heup hing, 'zijn er hier problemen?'
'Meneer wil naar binnen.'
De bewaker liep naar de auto en bleef op een veilige afstand staan, 'meneer. Zo lang niet bekend is wat er precies aan de hand is, laten wij niemand binnen.'
De blik in de ogen van de bewaker en de manier waarop hij zijn hand op zijn pistool hield, vertelde Strever dat de bewaker het meende en bereid was om geweld te gebruiken indien Strever het in zijn hoofd zou halen iets te proberen.
'Ok ok', zei Strever, 'ik ben al weg.'

Hij draaide zijn auto en reed de oprijlaan weer af. Die bewakers moesten niet denken dat hij zich zo gemakkelijk liet afwimpelen. Weer op de openbare weg draaide hij naar rechts en reed langs de omheining. Aan de achterkant van het gebouw zat een deur met een beveiligingscode. Daar moest hij heen. Het was alleen te hopen dat daar geen bewakers liepen. Strever parkeerde zijn auto langs de kant van de weg, klom met enige moeite over het hek en keek vluchtig om zich heen. Het terrein leek verlaten. Met zijn hoofd zo laag mogelijk rende hij over het donkere grasveld naar de metalen deur. Het kastje met de cijfertoetsen naast de deur werkte gelukkig. Hij hoopte maar dat de code nog hetzelfde was. Strever toetste de 5 cijfers in en zag opgelucht het knipperende rode lampje groen worden. Een klik in het binnenste van de metalen deur vertelde hem dat het slot was opengesprongen. Hij duwde de hendel van de deur naar beneden.
Achter hem klonk het geluid van een pistool dat doorgeladen werd en hoorde hij een stem fluisteren, 'als ik jou was, zou ik mij heel langzaam omdraaien.'

Voorgaande delen: |1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|

Noord-Holland wil Texel niet kwijt

Icoon AlgemeenTexel mag gewoon een eigen gemeente blijven. Dat heeft commissaris van de koningin H. Borghouts van Noord-Holland gezegd. Hij wil Texel niet kwijt. Afgelopen week zei burgemeester Geldorp van het eiland nog dat ze een status apartus wil of zich bij de provincie Friesland voegen als Texel van Noord-Holland zou moeten fuseren.

De aanleiding voor de uitlatingen van burgemeester Geldorp was de nieuwjaarstoespraak van Borghouts. Hierin zei hij dat kleine gemeenten moeten fuseren. De ideale gemeente heeft volgens hem minimaal 30.000 inwoners. Texel voldoet met 13.000 ingezetenen niet. Maar dat maakt nu niet meer uit. "Texel vormt een uitzonderingspositie en hoeft niet te fuseren", zei een woordvoerder van Borghouts vandaag.

[Gerucht] Twee DOA titels naar de PS3?

In een Japans artikel is te lezen dat Tecmo bezig is met twee DOA titels voor de PlayStation 3. Om welke titels het gaat en of het misschien DOA4 is voor de PS3 is nog niet bekend. De vraag is natuurlijk of het stukje wel goed vertaald is, maar meerdere bronnen zeggen dat het klopt. Binnenkort zal er meer bekend gemaakt worden over de PS3 en misschien dat er dan ook wat bekend wordt gemaakt over eventuele DOA titels op de PS3.Krajicek wint toernooi Hobart

De Nederlandse tennisster Michaëlla Krajicek heeft het tennistoernooi van Hobart op haar naam geschreven. De ongeplaatste Nederlandse was in de finale oppermachtig tegen de Tsjechische Iveta Benesova.

Krajicek is de laatste weken goed in vorm. Samen met Peter Wessels haalde het 17-jarige talent vorige week de finale van de Hopman Cup, waar zij ten onder gingen tegen de Verendigde Staten (1-2).

In Hobart bereikte Krajicek de finale zonder ook maar één set in te leveren. In de eindstrijd nam 'Micha' het op tegen haar trainingsmaatje Iveta Benesová. De als vijfde geplaatste Tsjechische kwam er geen enkel moment aan te pas en wist slechts drie games van Krajicek te winnen: 6-2 en 6-1.

Het toernooi op Tasmanië geldt als een opwarmer voor de Australian Open, het eerste Grand-Slam-toernooi van het jaar begint op 16 januari in Melbourne. Voor Krajicek is het de tweede WTA-titel in haar carrière. Afgelopen oktober won het halfzusje van Richard Krajicek al het toernooi van Tasjkent.

Koop nu!

We komen het allemaal wel vaker tegen. Een weird item op ebay. Iemand die met een raar item goed geld probeert te verdienen. Hadden we recentelijk nog de gehoaxte "baby te koop" op marktplaats. Nu kan je op Ebay een hele mooie paperclip kopen
quote:
Has held some pretty important documents together. Received it from my grandmother (whom probably was a ninja catholic nun that heroically rescued this artifact from a freemasons archive)
Met dank aan een anonieme submitter voor de submit

Badkamer gesloopt om peuter te redden

Icoon Opmerkelijk Een 2-jarig meisje uit Australië moest gisteravond door tientallen gespecialiseerde hulpverleners gered worden uit haar benarde positie. Het meisje was vast komen te zitten, nadat ze haar vinger in het afvoerputje van de badkuip had gestoken. Een deel van de badkamer moest gesloopt worden.

De reddingsoperatie duurde twee uur. Om het meisje te bevrijden moest de badkuip en een deel van de badkamer met speciale snijwerktuigen gesloopt worden. Hierdoor ontstond er voor duizenden euro's schade.

Nieminen en Ancic in finale Auckland

Mario Ancic en Jarkko Nieminen hebben de finale bereikt van het toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland. De Kroaat Ancic versloeg in de halve finales Stanislas Wawrinka in twee sets. Nieminen had drie sets nodig tegen de Belg Olivier Rochus.

Ancic serveerde sterk in zijn wedstrijd tegen de Zwitser Wawrinka. Hij was na 79 minuten al klaar met de setstanden 6-3, 6-1. De Fin Nieminen deed er twee uur en 54 minuten over om te winnen van de Rochus. Na tien matchpoints werd het uiteindelijk 6-4, 6-7 (4), 7-6 (4). "Het was een geweldige wedstrijd. Het is zwaar om tegen Olivier te spelen. We zijn goede vrienden en de wedstrijd is in een geweldige sfeer gespeeld," aldus Nieminen.

Phantom release in 2006

Het jaar 2006 is niet alleen het jaar van de Revolution- en de PS3-launch, ook de Phantom moet dit jaar uitkomen. Said Koler, CEO van Phantom: I know all of us in management are committed to achieving that goal in launching the Phantom Game Service to market this 2006.

This is a pivotal year for the Phantom Game Service and this new structure enables the company to streamline its operation and provides a more cohesive focus for launching both the game service and our Phantom Lapboard into market in a proactive and strategic manner. I firmly believe that the current management team has laid the foundations for future growth. Our business operations plan has been revitalized and a more efficient production, sales and distribution platform established to activate our launch program in 2006.
Aldus Infinium Labs board director Richard Angelloti.

We zullen zien wat het jaar ons brengt...

Logicool komt met FFXII joypad

De Japanse accessoireboer Logicool (hier beter bekend als Logitech) komt met een draadloze PS2 controller. De controller zal in thema zijn voor FFXII en heeft een bereik van ongeveer negen meter. De controller heeft een trilfunctie en kan met trilfunctie ongeveer 50 uur mee, zonder moet het ding ongeveer 100 uur meegaan:

De controller verschijnt tegelijk met de game in Japan (16 maart) en zal ongeveer 36 euro gaan kosten (omgerekend).

Wekelijkse Hardwareverkopen Japan

Stop de persen! De PSP verkoopt voor het eerst in ongeveer 40 weken weer meer dan de Nintendo DS. Natuurlijk komt dat doordat de DS is uitverkocht in Japan (zoals je vorige week al hebt kunnen lezen), maar het zal Sony zeker tevreden stemmen.

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2006
PSP132.757110.741132.757
Nintendo DS91.379390.18191.379
PlayStation 280.88678.64680.886
GBA SP17.44315.99817.443
GB Micro11.81811.23411.818
Xbox 3607.47712.3007.477
GBA564447564
Xbox156121156
GameCube13.42312.57913.423

Albert Heijn krijgt weer Grolsch

GrolschGrolsch levert het supermarktbedrijf Albert Heijn en AH-dochter Gall & Gall weer bier. De twee bedrijven hebben met elkaar een akkoord bereikt over de leveringscondities. Over die prijs en de andere leveringsvoorwaarden willen de partijen niets zeggen.

Vorige week maakte Grolsch bekend de levering van bier te hebben gestaakt. Albert Heijn wilde minder betalen dan Grolsch kon accepteren. Grolsch was gisteren in één op de vier Albert Heijn-supermarkten niet meer verkrijgbaar. De andere hadden nog genoeg op voorraad.

Reizen goedkoper geworden in 20 jaar

Icoon EconomieDe afgelopen twintig jaar zijn vliegvakanties amper duurder geworden. Sterker nog: in veel gevallen zijn ze goedkoper geworden. Dat blijkt uit een onderzoek van De Telegraaf in samenwerking met de middelgrote ANVR-reisorganisatie Sudtours in Amsterdam. Vooral georganiseerde vakanties in Spanje, Griekenland en Portugal in het middenseizoen zijn soms spectaculair goedkoper geworden.

Als voorbeeld wordt een weekje voor twee personen in 3-kamerappartement Don Vincente (Benidorm) genoemd. In 1986 kostte dat omgerekend 470 euro. Nu kun je het al doen voor 369 euro. De daling is opvallend omdat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) juist heeft berekend dat de consumentenprijzen in twintig jaar tijd met 52,4 procent zijn gestegen.

"Het geeft aan hoe hard de concurrentie is geweest en hoe consumenten daarvan nog steeds profiteren", aldus het unanieme oordeel van reisexperts, onder andere van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR).

Big Brother Hotel

Persoonlijk heb ik hard meegewerkt aan de afgelopen Big Brother Blog. Nou is deze nu lekker afgesloten en zijn de deelnemers alweer vergeten. Echter is er nu weer eens een "VIP BB" deze keer heet het echter "Hotel". Geef het beestje maar een naam. De deelnemers zijn een beetje apart te noemen op zijn minst.

Gert Timmerman (Ja, die van Hermien), Monique Sluyter (Ja, die blonde, met die tieten), Frank Awick (Ja die, die je niet kent), Kelly van de Veer (Ja die blonde, die eigenlijk Ferry heet), Viola Holt (Ja, die van de 5 uurshow), Bonnie St. Clair (Ja, die van de alcohol). Een interessant koppel mensen op zich.

Nou kan ik me goed voorstellen dat je niet zelf naar de internetstreams gaat kijken, ik kan me nog beter voorstellen dat je er niet voor naar Talpa gaat zappen. Maar om toch het geheel een beetje te volgen hebben we op Fok! natuurlijk een druk forum.

Hangende Tyra Banks

Tyra Banks, we kennen haar allemaal wel eigenlijk. Mocht je zonder vriendin leven en haar dus niet van America's Topmodel kennen dan weet je natuurlijk wel wie het is. Dat lekkere wijf, jeweetwel, die ene.

Hier een filmpje van hoe ze met haar BH aan het frummelen is onder haar shirt. Ze doet hem zelfs uit. Zodra dat gebeurt is zou ik het filmpje uitzetten echter. De borsten blijken niks anders te zijn dan een hangend stel theezakjes. Wel echte theezakjes, maar lekker is anders.

Met dank aan Big_Fat_Wombat voor de submit

'Rotsfeer jaagt Nederlandse Marokkanen naar België'

No_More_Mr._Nice_Guy had ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenVolgens Saïd Bouddouft, de voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkanen en Tunesiërs (SMT), verhuizen er steeds meer Marokkaanse Nederlanders naar België. Dat doen ze omdat de sfeer in Nederland jegens hen en de islam de laatste jaren negatiever is geworden.

Boudouft schat dat vorig jaar 200 Marokkaanse Nederlanders de wijk naar België namen. Dat gebeurde volgens hem niet zozeer om een importbruid uit Marokko te kunnen halen (België heeft daarvoor minder strenge regels) maar voornamelijk vanwege het maatschappelijk klimaat in ons land. Volgens de SMT-voorzitter zijn het vooral ingeburgerde allochtonen die naar onze zuiderburen verhuizen, ''terwijl dat juist de mensen zijn die we hier zo nodig hebben.''

Abdellatif Akhandaf van de Antwerpse Integratiedienst zegt dat de houding jegens de islam in Vlaanderen inderdaad anders is dan in Nederland: ''In Vlaanderen is er geen open vijandigheid en wordt niet beweerd dat de islam een gevaar is. Hier gaat het meer om individueel racisme, zoals bij allochtonen die een job zoeken.''

Blinde paniek

Blinde paniek heeft zich meester gemaakt van Geert Wilders nu blijkt dat veel meer vreemdelingen dan verwacht, namelijk zo’n 34.000, een vergunning hebben gekregen om langer in ons land te blijven.

Het gaat om mensen die al toestemming hadden om voorlopig een jaar in Nederland te zijn voor gezinsvorming of -hereniging. Zij hebben een vergunning voor nog eens vijf jaar ontvangen via een zogeheten vereenvoudigde procedure. Aanvankelijk zouden ongeveer 12.000 vreemdelingen voor deze speciale regeling in aanmerking komen, maar nu blijken dat er 46.000 te zijn.

Eén en ander blijkt uit een vertrouwelijke (haha) rapportage van de IND. Wilders is hoogst verbaasd over de cijfers en eist opheldering van Verdonk, want volgens Geert is het 'van de gekke dat volstrekt onverwachts zo veel vreemdelingen in Nederland mogen blijven, terwijl amper is gecontroleerd of zij hier wel recht op hebben'.
Volgens Verdonk is het gemor van Wilders allemaal flauwekul en heeft het hoofd van de IND gewoon de bevoegdheid de versnelde procedure op eigen gezag uit te voeren. Uiteraard is dat te ingewikkeld voor Geert, want het wil er zijn botte kop nu éénmaal niet in dat heel veel mensen net zo veel recht hebben om hier te wonen als hij zelf heeft. Al is Rita natuurlijk ook niet oprecht want die durft gewoon niet toe te geven dat ze het IND niet in de hand heeft....

Way to go, anarchie bij het IND en Verdonk verdedigt het. I love it!

'Aanplant bossen versnelt broeikaseffect'

xippie en SuperPoekie had ons via de nieuws-submit te melden:

WetenschapHet wetenschapstijdschrift Nature publiceert in de nieuwste editie een onderzoek van Duitse, Noord-Ierse en Nederlandse wetenschappers naar de methaan-productie van bossen. Daaruit blijkt dat bomen een aanzienlijke hoeveelheid methaan in de atmosfeer uitstoten. Hierdoor zou het aanplanten van bossen ter bestrijding van het broeikaseffect, averechts kunnen werken. Ook al omdat methaan (CH4) een veel sterker broeikasgas is dan CO2.

Mogelijk ook zou de kap van de regenwouden er toe leiden dat het broeikaseffect niet wordt versterkt (zoals tot nog toe wordt aangenomen), maar juist afgeremd. Door de massale kap van de regenwouden komt er namelijk minder methaan in de lucht. Het is nog onbekend hoe de planten het methaan produceren. Eerder onderzoek naar de uitstoot van andere kleine koolstofverbindingen doet vermoeden dat de stof pectine, bestanddeel uit de plantencelwand, de bron is van het koolstof.

De onderzoekers schatten dat per jaar 150 miljoen ton methaan, dat is 10 tot 30% van de wereldwijde productie, voor rekening komt van groene planten. Het is een eerste schatting, maar het laat wel zien dat de methaankringloop drastisch herzien moet worden.


'Slecht voor milieu?'

-
Zie voor meer uitleg dit artikel op de site van Noorderlicht.

Vrouwen lijken pilmoe

Icoon OnderzoekUit berekeningen van het Wetenschappelijk Instituut van de Nederlandse Apothekers (WINap) blijkt dat vrouwen de pil niet meer zo graag slikken. Volgens gynaecologen en seksuologen zijn ze op zoek naar alternatieven voor de bestaande voorbehoedsmiddelen. Vooral een nieuw hormoonhoudend spiraal is populair. Vijftien procent van de vrouwen die anticonceptie gebruikt, heeft er al een laten plaatsen.

"Vijftien procent lijkt weinig, maar voor producten die zo kort op de markt zijn, is het een behoorlijke prestatie", vindt Annemieke Horiks, wetenschappelijk medewerkerster van WINap. Volgens haar is de opmars van nieuwe middelen niet te stuiten.

Vooral omdat de nieuwe middelen minder hormonen bevatten, zijn vrouwen er enthousiaster over. Daarbij hoeven ze dan niet meer dagelijks een pil te slikken. Sinds 2002 is het pilgebruik gedaald met negen procent.

Los Angeles is 'daklozen-hoofdstad'

Icoon AlgemeenLos Angeles telt 48.000 daklozen. Daarmee is de stad in Californië de "daklozen-hoofdstad" van de Verenigde Staten. Dat zegt burgemeester Antonio Villaraigosa van de stad. Voor slechts twaalf procent van de daklozen is elke nacht een slaapplaats in een opvangcentrum. Uit onderzoek blijkt dat de thuislozen ook niet alleen in het centrum zitten. Ook in andere delen van de stad zitten veel van hen.

De burgemeester wil een strategie ontwikkelen om binnen tien jaar een eind te maken aan het daklozenprobleem in zijn stad. Zijn stad is een 'daglozenmagneet' omdat er goede voorzieningen zijn.

'Mogelijke mutatie vogelgriepvirus'

JeMoeder had ons via de nieuws-submit te melden:

MedischEr zijn aanwijzingen dat het potentieel dodelijke vogelgriepvirus H5N1 aan het muteren is. Dat zeggen Britse wetenschappers van het Medical Research Council (MRC). Samen met de wereldgezondheidsorganisatie WHO onderzochten en vergeleken de Britten de virussen die zijn aangetroffen in personen die aan vogelgriep overleden in Turkije (2005/2006), Vietnam (2005) en Hongkong (2003).

Volgens de wetenschappers zijn er overeenkomsten in wijzigingen van de genetische structuur, die aanleiding geven tot zorg. Tot dusver zijn er nog geen aanwijzingen dat het virus al van mens tot mens overdraagbaar is. Wanneer het muteren echter doorgaat, wordt de kans vergroot dat besmettingen van mens op mens mogelijk worden. Uiteindelijk zou dat wellicht kunnen resulteren in een wereldomspannende epidemie die miljoenen mensen het leven kan kosten.

'Justitie drogeert Samir A.'

Volgens zijn echtgenote Abida, wordt terreurverdachte Samir A. volgende week onder narcose naar het het Haagse Bronovo-ziekenhuis overgebracht. Zij zou dit gisteren hebben vernomen tijdens een bezoek aan Samir in het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen.

Abida verklaarde dat justitie dit wil doen omdat wordt gevreesd voor een ontsnappingspoging of een bevrijdingsactie. Inmiddels heeft zij de Europese Organisatie ter Bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden (EORG) ingeschakeld.

Vorige maand werd bekend dat de Samir A. lijdt aan de chronische darmziekte colitis ulcerosa. De EORG werd toen ook al ingeschakeld en schreef een brandbrief aan justitie-minister Donner om te eisen dat A. per direct zou worden overgeplaatst naar een ziekenhuis.

Het openbaar ministerie weigert overigens ieder commentaar.

Begrotingstekort VS hoger dan verwacht

Icoon AlgemeenHet Amerikaanse begrotingstekort komt dit jaar veel hoger uit dan verwacht. De regering verwacht dat het oploopt tot meer dan 400 miljard dollar. Dat is ruim drie procent van het nationaal product. In de zomer werd het tekort nog 60 miljard dollar lager ingeschat. Het tekort is opmerkelijk aangezien de economie van de VS voor het vijfde jaar achtereen is gestegen.

De wederopbouw na de orkaan Katrina is de oorzaak van het oplopen van het tekort. President Bush wil desondanks vasthouden aan de aangekondigde belastingverlagingen. Volgens hem zijn die nodig voor de economische groei.

Lachey droeg stilettohakken Jessica Simpson

Icoon ShowbizzNick Lachey heeft in een interview met Elle Magazine een boekje open gedaan over zijn seksleven met Jessica Simpson. De 32-jarige Lachey, die binnenkort zal scheiden van Simpson, meldde onder meer dat hij regelmatig de stilettohakken van zijn vrouw aantrok. Ook was hij volgens zichzelf een ster in 'dirty-talk'.

"Soms trok ik haar schoenen aan. Het was een kinky iets waar we van hielden. Ook kwam ik er achter dat ik erg goed ben in dirty talk", aldus de 32-jarige Lachey, die samen met Simpson in de MTV-realitysoap 'Newlyweds' speelde. In het interview zei Lachey voorts dat hij, ondanks de aanstaande scheiding, nog steeds van Simpson houdt en dat hij haar de aantrekkelijkste vrouw vindt die hij ooit heeft gezien. Het stel is ruim drie jaar getrouwd.


Nick Lachey en Jessica Simpson

Oud-zwemmer Eric Namesnik overleden

Voormalig Amerikaans zwemmer Eric Namesnik is afgelopen woensdag overleden. Namesnik won op de Olympische spelen van Barcelona (1992) en Atlanta (1996) zilver op de 400 meter wisselslag. Namesnik was afgelopen zaterdag zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis na een auto-ongeluk. Sinds het ongeluk lag hij in een coma.

In de jaren negentig trainde Namesnik samen met Marcel Wouda. Wouda studeerde toen aan de universiteit in Michigan. In 1998 trouwde Namesnik met Nederlands international Kirsten Silvester. Namesnik laat naast zijn vrouw twee kinderen Austin en Madison achter. Namesnik werd 35 jaar.

Tienduizenden Fransen rijden zonder rijbewijs

Icoon VervoerOp de Franse wegen zijn in 2005 ongeveer 33.000 mensen zonder rijbewijs aangehouden. Dit is meer dan een verdrievoudiging ten opzichte van 2004, toen 9.756 mensen zonder de juiste papieren van de weg werden gehaald.

Belangrijke redenen voor de stijging zijn vermoedelijk verscherpte snelheidscontroles en hogere straffen voor verkeersovertredingen in Frankrijk. Tevens zouden veel jongeren door de hoge prijzen voor rijlessen ervan worden weerhouden hun rijbewijs te halen.

Fransen hebben een puntenrijbewijs. Mensen kunnen voor overtredingen twaalf punten op hun document kwijtraken en uiteindelijk hun rijbewijs. Naar schatting rijden zeker 100.000 Fransen zonder geldige papieren.
Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.