Openingsceremonie WK voetbal afgelast

Icoon WK 2006De wereldvoetbalbond Fifa heeft het openingsgala voor het WK voetbal in Duitsland afgelast. Men is bang dat het veld van het Olympisch Stadion in Berlijn niet op tijd gereed is voor de eerste wedstrijd in het stadion. De ceremonie zou op 7 juni plaatsvinden, zes dagen daarna staat de eerste wedstrijd gepland.

Om problemen te voorkomen had de Fifa al eerder de ceremonie een dag naar voren geschoven en de eerste wedstrijd een dag later maar toch is er volgens de organisatie een te groot risico aanwezig dat het veld niet op tijd gereed is voor de eerste partij. Het veld zou ook in perfecte conditie moeten zijn voor de eerste wedstrijd en dat durfde de bond ook niet aan. " Het was geen makkelijke beslissing, maar de sport gaat voor", zegt Fifa-president Joseph Blatter.

Peter Gabriel, sopraan Jessye Norman en de Black Eyed Peas waren enkele van de artiesten die voor de openingsceremonie stonden ingepland. Er zou niet genoeg tijd zijn om het evenement naar een andere locatie te verplaatsen. Mensen die een kaartje hadden gekocht, krijgen hun geld terug.

Diverse Duitse media berichten dat de kaartverkoop voor het gala tegenviel en de organisatie meer kostte dan het budget van 25 miljoen euro. De FIFA benadrukt dat het evenement enkel voor het voetbal zelf is afgelast.

Voor meer sportnieuws kun je op Sport.fok.nl terecht!