FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 14 januari 2006

Meester! Wat doet u nu?

Na een rel in België en Frankrijk is Groot-Britannië nu aan de beurt. Waar hebben we het over? Over pedofielen. De rel gaat deze keer niet zo zeer over de pedofielen en pedoseksuelen (een pedoseksueel is een actieve pedofiel) zelf, maar om de stommiteiten van het Britse kabinet. In 2000 werd er namelijk een wet ingesteld dat iedereen die veroordeeld is voor een zedenmisdrijf (verkrachting, aanranding, misbruik, etc) weg te houden van kinderen. Je zou dus denken dat onderwijs er ook onder valt.

Sommige scholen denken er echter anders over. Na onderzoek is gebleken dat er toch pedofielen onderwijs geven. Zo is er een pedofiel die veroordeeld is voor het misbruiken van jongens, wel aan het werk op een meisjes school, mag een pedofiel lesgeven op een kostschool, maar niet bij de woningruimtes komen en geeft een pedofiel privéles (wink wink).

Blijkbaar is het lerarentekort in Groot-Britannië nog nijpender dan in Nederland of hebben de onderwijsinstellingen moeite met het lezen van de wet. Ik stel voor om uit voorzorg van verdere schade, pedofielen en pedoseksuelen maar helemaal niet terug te laten in de samenleving. Dan kunnen ouders hun kinderen weer met een gerust hart naar school toe brengen.

Illegaal mishandelt imam tijdens gebed

Naj_Geetsrev had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen 38-jarige man heeft vrijdagmiddag in een moskee in Drachten een imam mishandeld. De man, illegaal in Nederland verblijvend en afkomstig uit het Afrikaanse Niger, verklaarde later dat hij door God gezonden was. De imam kreeg, terwijl hij op de grond zat te bidden, plotseling een vuistslag tegen de neus.

Een andere bezoeker van de moskee kreeg vervolgens een schop tegen de rug. De verdachte, die later werd aangehouden in een woning, zei dat hij mede door taalproblemen geen respect kreeg van de aanwezigen in de moskee. De man is na verhoor overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en zal op korte termijn Nederland worden uitgezet.

Pilmoe

Van alle landen in de wereld wordt in Nederland het meeste de anticonceptiepil gebruikt. Dat was zo en dat is nog steeds zo. Maar de wereld van anticonceptie is in beweging. Het aantal pilgebruikers is sinds 2002 met 9% afgenomen. Nederland is pilmoe, schreef de Volkskrant afgelopen vrijdag.

Voor de verandering zijn wel wat vermoedelijke redenen aan te wijzen. Zo past de synthetische pil niet in het moderne beeld van een gezond leven. Er zijn op dit moment ook goede en goedkopere alternatieven op de markt. En dat laatste is weer ontstaan doordat de pil uit het (basis) ziekenfonds pakket is geknikkerd. Dit geldt overigens alleen voor vrouwen van boven de 18.

De nieuwe anticonceptiemiddelen, die sinds 2000 op de markt zijn gekomen, hebben als voordeel dat ze minder hormonen nodig hebben om ongewenste zwangerschap te voorkomen. En ze zijn net zo veilig. Erg vernieuwend zijn de nieuwe producten overigens niet, ze gebruiken allemaal dezelfde methode om zwangerschap te voorkomen.

Wat is er zoal te krijgen tegenwoordig? In de eerste plaats is er het oude vertrouwde spiraaltje, de Mirena-spiraal. Dit product is vernieuwd en geeft minder problemen dan vroeger. En dan hebben we de Navuring. Lijkt een beetje, qua gebruik, op het pessarium maar kan na het inbrengen drie weken blijven zitten (de fabrikant stuurt de gebruiker een sms als de ring dient te worden verwijderd) en maakt gebruik van hormonen. Verder is er nog de Evra-pleister. Deze pleister moet wekelijks worden opgeplakt. En tot slot is er nog de Implanon. Dit is een hormoonhoudend staafje dat onder de huid wordt aangebracht en drie jaar kan blijven zitten. Al deze producten hebben zo hun voor -en nadelen maar zijn allemaal een prima alternatief voor de pil.

Dit alles is natuurlijk prachtig maar al deze producten zijn voor vrouwen. De mannenpil wil maar niet doorbreken. En waarom niet? Acceptatie lijkt het sleutelwoord hier. Onderzoeken zijn in het verleden tegengewerkt omdat anticonceptie een vrouwenzaak was geworden. Daarnaast was er het wijdverbreide beeld dat mannen zorgeloos en onbetrouwbaar zouden zijn. Maar ook hier schijnt verandering in komen. Er lopen nu onderzoeken naar de mannenpil en over een jaar of 10 moet de pil er zijn.
Ik geloof geen barst van. It's a man's world...

Uitslagen Eredivisie 14/01/2006

Er werden vanavond drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Heracles - AZ 0-2
6' Landzaat 0-1
73' Perez 0-2

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 8.500
Geel: Looms, Quansah (Heracles), Landzaat (AZ)

Opstellingen:

Heracles: Pieckenhagen, Jansen (Reekers/70), Hoogma, Smit (Tamerus/70), Looms, Maas, Tanghe, Quansah, Nurmela, Hirayama, Sluyter.

AZ: Timmer, Jaliens, J. Mathijsen, Opdam, De Cler, Landzaat, Perez (Ramzi/80) , de Zeeuw, Meerdink, Arveladze (Koevermans/75), Huijsegems (Ikedia/82).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RKC Waalwijk - RBC Roosendaal 1-1
4' De Ceulaer 1-0
76' Daelemans 1-1

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 5.500
Geel: De Ceulaer (RKC)
bijzonderheden: Hoogendorp mist in de 34e minuut een penalty.

Opstellingen:

RKC: R. v Dijk, v. Diemen, Keller, Teixeira, v, Haaren, Zuiverloon, Martens (Bakens/88), Fuchs, De Ceulaer (Krohn-Dehli/71), Janssen (D.v Dijk/46), Hoogendorp.

RBC: Volders, Loran, Fortes Rodriguez, Roumani, Fleur, Smolders (Marcelino/68), Acuna, De Lange, Daelemans (Paap/90+2), Kpaka, Sillah.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAC Breda - Roda JC 0-4
7' Vicelich 0-1
61' v. Dijk 0-2
76' Oper 0-3
90' Cisse 0-4

Scheidsrechter: Van Hulten.
Toeschouwers: 13.498
Geel: Diba (NAC), v. Dijk, Lachambre (Roda JC)

Opstellingen:

NAC: Schollen, Elshot, Zwaanswijk, Vidmar, Kerstens (Demir/36), Jenner, v. Gessel, Stam, Diba (Rigters/56), Vonlanthen, V. Hooijdonk.

Roda JC: Kujovic, Senden, Kah, Vicelich, Lachambre, v. Dijk, Cziommer (Leemans/85), Sergio, Bodor, Cisse, Oper

De stand kan je hier vinden.

IJsprobleem leidt tot uitstel EK schaatsen

Icoon SchaatsenProblemen met de koeling van het ijs hebben ertoe geleid dat een gedeelte van het programma van het Europees kampioenschap schaatsen naar morgen is verplaatst. Of de storing in de schaatshal in het Noorse Hamar dan is verholpen, is nog niet duidelijk. De Nederlandse official Jan Augustinus betwijfelt het.

"Het water in het koelsysteem bevriest voordat het bij de baan kan komen. Ze proberen het voor morgen in orde te krijgen, maar ik heb er een hard hoofd in", zegt Augustinus. De laatste afstand van de zaterdag, de 5.000 meter voor de mannen, werd eerst drie keer verschoven naar een later tijdstip, en staat nu gepland voor zondagmiddag 12:00 uur. De 10.000 meter is verplaatst naar maandag. Als er morgen opnieuw niet gereden kan worden dan zal er verder geschoven moeten worden met het programma, waarin de mannen nog drie en de vrouwen nog twee afstanden voor de boeg hebben. Ook kan worden besloten het kampioenschap te schrappen.

Eerder op de zaterdag waren er al problemen met een weigerend startpistool. Dat leidde tot de Pool Konrad Niedzwiedzki als winnaar van de 500 meter, terwijl voor een ieder duidelijk was dat hij te snel van start ging. Een poging om met het startpistool de valse start af te schieten, mislukte echter, waardoor de schaatser zijn weg kon vervolgen. "Ik heb de fluit gebruikt om de rijders terug te roepen, maar in dit volle stadion hoorden ze me gewoon niet meer", verklaarde starter Jan Zwiers later.

-
Zie voor de uitslagen van de wel gereden afstanden FOK!sport!

[Upd] 5.000 meter verplaatst naar zondag

De 5.000 meter voor de mannen tijdens het E.K allround in het Noorse Hamar is tot zeker 6 uur vanavond uitgesteld.

De reden hiervoor is dat de koelinstallaties van de ijsbaan kapot zijn, en ze gemaakt moeten worden voordat er verder kan worden geschaatst. "We gaan op zijn vroegst om 6 uur verder, maar het kan ook nog later worden. Als ze het defect hebben gevonden, hebben ze nog zeker twee uur nodig om het ijs terug te krijgen in de normale staat," aldus de topsportcoordinator van de KNSB, Ab Krook.

De eerste afstand van de heren, de 500 meter, werd gewonnen door de Pool Konrad Niedzwiedzki.

Update 17:25
De 5.000 meter voor de mannen zal in ieder geval niet eerder dan 20.00 uur vanavond van start gaan. De apparatuur kan namelijk niet sneller gerepareerd worden. Om kwart over zeven vanavond zal worden bekeken of men inderdaad om 20.00 uur weer verder kan.

Update 19:53
Er zal vanavond vóór 22:00 niet meer geschaatst worden tijdens het EK allround in Hamar. Of er na die tijd nog wedstrijden zullen starten wordt rond 20:30 besloten. Tevens wordt er rekening mee gehouden dat er morgen helemaal niet geschaatst kan worden. Als dat het geval is zullen er waarschijnlijk maandag ook nog wedstrijden verreden moeten worden.

Update 20:45

Er zal definitief niet meer worden geschaatst vandaag. De 5.000 meter zal nu morgen worden verreden, waardoor de afsluitende 10.000 meter naar maandag verhuist. "Het water in het koelsysteem bevriest voordat het bij de baan kan komen. Ze proberen het voor morgen in orde te krijgen, maar ik heb er een hard hoofd in," aldus official Jan Agustien.

Zwaargewonde man ligt midden op de weg

In het Brabantse Zundert is vanochtend midden op de weg een zwaargewonde man aangetroffen. Het nog onbekende slachtoffer lag op de Bredaseweg en overleed nog voordat de gealarmeerde hulpdiensten ter plaatse waren.

De politie vermoedt dat de verwondingen van de man zijn veroorzaakt door een motorvoertuig. Er wordt niet uitgesloten dat het slachtoffer om het leven is gekomen door een misdrijf, waarbij hij mogelijk opzettelijk is aangereden.

Door de vondst van de man werd de doorgaande weg Rijsbergen-Zundert urenlang afgesloten. Op de zaak zijn 25 rechercheurs gezet.


De weg waar de man werd aangetroffen

Balkenende gaat tekeer tegen Bos en PvdA

Jan Peter BalkenendeDe start van de campagne voor de gemeenteraads-verkiezingen is door CDA-premier Jan Peter Balkenende aangegrepen om de aanval te openen op oppositiepartij PvdA. Tijdens een manifestatie van zijn partij in Rotterdam haalde de CDA-voorman in eerste instantie uit richting de Rotterdamse PvdA-lijstrekker Peter van Heemst.

Volgens Balkenende is het 'buitengewoon onverstandig' van Van Heemst om in navolging van Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam de islam te koppelen aan criminaliteit. Vervolgens verlegde de CDA'er de aandacht naar PvdA-leider Wouter Bos, waarbij opviel dat de naam van de oppositieleider nadrukkelijk werd vermeden. Bos zou de mond vol hebben 'over samenhang in de samenleving', maar gaat volgens Balkenende voorbij aan de rol van familie en gezin. "Dat is bouwen zonder hoeksteen", zo stelde de CDA'er. Balkenende zei verder niets te zien in het pleidooi van de PvdA voor het zogenaamde Scandinavisch model. De hoge arbeidsdeelname waar dit systeem vanuit gaat, zou ertoe leiden dat ouders er niet aan toekomen zorgtaken te delen.

Het was niet toevallig dat het CDA voor Rotterdam koos om de campagne te starten. In de havenstad spelen belangrijke thema's als veiligheid en leefbaarheid volop, zo verklaarde Balkenende. De CDA'er verwacht dat zijn partij als grootste uit de bus komt, maar waarschuwde tegelijkertijd de raadsverkiezingen niet als landelijke graadmeter te zien.

Vrachtwagenchauffeur aangevallen met bijl

Icoon MisdaadEen 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Helder is gisteravond aangevallen met een bijl. De twee daders achtervolgden de chauffeur nadat hij hen met een lichsignaal terecht had gewezen.

De mannen hadden in hun auto de vrachtwagen ingehaald en afgesneden, waarna de vrachtwagenchauffeur een lichtsignaal gaf. De twee waren hier niet van gediend en bleven de truck achtervolgen. Op de Torplaan in Den Helder dwongen ze de chauffeur tot stoppen.

Eén van de mannen pakte vervolgens een bijl uit de auto en sloeg daarmee in op de cabine van de vrachtwagen. Een zijraam versplinterde en de cabinedeur raakte flink beschadigd. De chauffeur kon net op tijd wegduiken en voorkwam daarmee dat hij werd geraakt. Toen er meerdere auto's stopten, vluchtten de daders.

Vanochtend zijn de verdachten, twee Helderse mannen van 24 en 31 jaar, aangehouden. Zij worden verdacht van poging tot doodslag.

Canadiens ontdoen zich van Julien

De Montréal Canadiens hebben coach Claude Julien van zijn taken ontheven. Achttien nederlagen in de laatste 25 wedstrijden waren de directe aanleiding. Ook assistent Rick Green werd de laan uit gestuurd.

Julien was pas in zijn tweede volledige seizoen als coach bij de Habs. In januari 2003 maakte hij zijn debuut als coach in de NHL. De voormalig verdediger van de Québec Nordiques bracht het overgebleven Franstalige team tot de tweede ronde van de playoffs in 2004, en ook dit seizoen werd sterk gestart met twaalf overwinningen uit de eerste vijftien wedstrijden. Daarna ging het echter bergafwaarts. In de spelersgroep kwam het nieuws als een verrassing, maar is het algemene idee dat het een logische stap was. "De coach is onze baas en hij maakt iedereen verantwoordelijk en als het niet lukt dan, zoals in elke baan, betaalt de leidinggevende daar de prijs voor. Maar het is altijd jammer wanneer het gebeurt," aldus aanvoerder Saku Koivu.

Voorlopig zullen de coachingtaken worden overgenomen door general manager Bob Gainey, met Guy Carbonneau, assistent-general manager van de Dallas Stars, als assistent-coach. Die positie hield de voormalig Canadiens-aanvoerder ook al van 2000 tot 2002.

Nederlandse finale op Lakeside

Jelle Klaasen moest het vanavond in de tweede halve finale van het Lakeside darttoernooi opnemen tegen de Engelsman Shaun Greatbatch. Klaasen wist de finale te bereiken door met 6-3 te winnen.

Klaasen won de eerste set gemakkelijk met 3-0 in legs. Daarna kwam Greatbatch ijzersterk terug. De tweede set had de Engelsman vijf legs nodig om tot een beslissing te komen. Klaasen kreeg een mogelijkheid om 141 uit te gooien en zo Greatbatch te breken. Helaas voor de Nederlander deed hij dit niet en pakte Greatbatch zijn eigen leg om er zo 1-2 in sets van te maken.

Vanaf dat moment ging het bergafwaarts voor Klaasen, hij verloor zes legs op rij zodat Greatbatch een voorsprong van 1-3 kreeg. Klaasen begon de vijfde set goed en wist zijn eerste legoverwinning na zeven verloren legs te pakken. Greatbatch antwoordde direct en wist de stand in legs op 1-1 te zetten. Doordat Klaasen gebroken werd in de derde leg van de vijfde set leek het er even op dat Greatbatch met een 1-4 setstand de rust in zou gaan. Klaasen wist de Engelsman direct terug te breken en forceerde op die manier een vijfde leg. Deze leg begon hij zelf en wist hij te behouden, waardoor hij zijn achterstand terug wist te brengen tot 2-3.

Na rust wist Klaasen verder te gaan met winnen. Hij kwam terug tot 3-3 door de zesde set te winnen. De zevende set had vijf legs nodig om tot een setwinnaar te komen. Klaasen trok aan het langste eind en pakte de beslissende leg die hij zelf was begonnen. Klaasen wist ook de achtste set naar zich toe te trekken, waardoor hij met een been in de finale stond. De 21-jarige debuterende Brabander maakte aan alle spanning een eind door ook de negende set te pakken. Door vijf setoverwinningen op rij werd de eindstand 6-3 in het voordeel van Klaasen.

Klaasen komt in de finale uit tegen Raymond van Barneveld, die vanmiddag met 6-2 wist te winnen van Martin Adams. Deze Nederlandse finale zal morgen plaatsvinden.

Darts: Klaasen zorgt voor Nederlandse finale

Icoon DartsJelle Klaasen moest het vanavond in de tweede halve finale van het Lakeside darttoernooi opnemen tegen de Engelsman Shaun Greatbatch. Klaasen wist de finale te bereiken door met 6-3 te winnen.

Klaasen won de eerste set gemakkelijk met 3-0 in legs. Daarna kwam Greatbatch ijzersterk terug. De tweede set had de Engelsman vijf legs nodig om tot een beslissing te komen. Klaasen kreeg een mogelijkheid om 141 uit te gooien en zo Greatbatch te breken. Helaas voor de Nederlander deed hij dit niet en pakte Greatbatch zijn eigen leg om er zo 1-2 in sets van te maken.

Vanaf toen ging het bergafwaarts voor Klaasen, hij verloor zes legs op rij zodat Greatbatch een voorsprong van 1-3 kreeg. Klaasen begon de vijfde set goed en wist zijn eerste legoverwinning na zeven verloren legs te pakken. Greatbatch antwoordde direct en wist de stand in legs op 1-1 te zetten. Doordat Klaasen gebroken werd in de derde leg van de vijfde set leek het er even op dat Greatbatch met een 1-4 setstand de rust in zou gaan. Klaasen wist de Engelsman direct terug te breken en forceerde op die manier een vijfde leg. Deze leg begon hij zelf en wist hij te behouden, waardoor hij zijn achterstand terug wist te brengen tot 2-3.

Na rust wist Klaasen verder te gaan met winnen. Hij kwam terug tot 3-3 door de zesde set te winnen. De zevende set had vijf legs nodig om tot een setwinnaar te komen. Klaasen trok aan het langste eind en pakte de beslissende leg die hij zelf was begonnen. Klaasen wist ook de achtste set naar zich toe te trekken, waardoor hij met een been in de finale stond. De 21-jarige debuterende Brabander maakte aan alle spanning een eind door ook de negende set te pakken. Door vijf setoverwinningen op rij werd de eindstand 6-3 in het voordeel van Klaasen.

Klaasen komt in de finale uit tegen Raymond van Barneveld, die vanmiddag met 6-2 wist te winnen van Martin Adams. Deze Nederlandse finale zal morgen plaatsvinden.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Dakar S14: Tambacounda - Dakar

Vandaag was opnieuw een zwarte dag in le Dakar. Opnieuw kwam er een jongen om. Een twaalf jarige jongen was betrokken bij een verkeersongeval op de route die de assistentietrucks vandaag reden. De etappe ging gewoon door en de deelnemers die nog in de rally zitten zijn nu aangekomen in Dakar en er rest hun alleen nog de special rondom het roze meer.

Motoren
Bij de motoren pakte Fretigne vandaag zijn langverwachte eerste etappeoverwinning van deze editie. De Fransman was dit jaar niet goed op dreef met zijn Yamaha, dit terwijl hij de kopman van dit merk was. Tweede werd Marc Coma en hij bouwde zijn voorsprong ten opzichte van Despres weer wat verder uit. Het kan morgen zomaar eens zijn dat Coma winnaar van Dakar 2006 wordt zonder ook maar één etappeoverwinning te hebben gepakt. Verhoeven was vandaag opnieuw de beste Nederlander met een vijfde plaats.

Auto's
Bij de auto's was het vandaag de etappe voor het BMW X-Raid team. Guerlain Chicherit pakte vandaag de etappeoverwinning nadat hij eerder al een tweede plaats op een etappe had gepakt. Alphie Cox pakte de tweede plaats in deze etappe voor het BMW team. De Zuid-Afrikaan maakte dit jaar de overstap naar de auto's en bewijst nu dat hij zich daar al goed in thuis voelt. Mark Miller pakte de derde plek voor Volkswagen. Giniel de Villiers eindigde vandaag voor Luc Alphand. Maar hij wist maar een paar minuten terug te pakken op de Mitsubishi rijder en daardoor kijk hij nog steeds tegen een grote achterstand aan in het algemeen klassement. Beste Nederlander was Bob ten Harkel in de Bowler.

Vrachtwagens
Vandaag stopte Kabirov in de vrachtwagencategorie de reeks etappeoverwinningen van Hans Stacey. De Rus finishte met bijna drie minuten voorsprong op de man uit Best. Dit is niet genoeg om de tweede plaats van de MAN coureur te bedreigen en het lijkt er dan ook op dat Nederland dit jaar wel een man op het podium krijgt. Tchaguine eindigde als vierde en nam vandaag opnieuw geen risico's. Zijn voorsprong bedraagt nog steeds meer dan twee uur op de nummer twee Stacey. De eindoverwinning kan hem dus ook bijna niet meer ontgaan.

Uitslag etappe veertien
motoren:

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 012 FRETIGNE (FRA) YAMAHA 03:16:59 00:00:00
2 002 COMA (ESP) KTM 03:17:32 00:00:33
3 097 FARRES GUELL (ESP) YAMAHA 03:33:58 00:16:59
4 034 VINTERS (LET) KTM 03:39:56 00:22:57
5 015 VERHOEVEN (HOL) YAMAHA 03:40:53 00:23:54

auto's

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 322 CHICHERIT (FRA)/BAUMEL (FRA) BMW 02:36:33 00:00:00
2 313 COX (AFS)/PITCHFORD (AFS) BMW 02:39:46 00:03:13
3 309 MILLER (USA)/VON ZITZEWITZ (ALL) VOLKSWAGEN 02:41:40 00:05:07
4 314 SCHLESSER (FRA)/BORSOTTO (FRA) SCHLES-FORD-RAID 02:46:18 00:09:45
24 422 TEN HARKEL (HOL)/VAANHOLT (HOL) LAND-ROVER 03:13:56 00:37:23

vrachtwagens

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 03:15:43 00:00:00
2 524 STACEY (HOL)MAN 03:18:40 00:02:57
3 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 03:19:56 00:04:13
4 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 03:28:03 00:12:20
5 546 REIF (AUT)MAN 03:29:17 00:13:34

Algemeen klassement na etappe veertien
motoren:

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 002 COMA (ESP) KTM 55:27:17 00:00:00
2 001 DESPRES (FRA) KTM 56:40:46 01:13:29
3 006 SALA (ITA) KTM 57:57:05 02:29:48
4 009 BLAIS (USA) KTM 58:03:35 02:36:18
12 058 KNUIMAN (HOL) YAMAHA 63:56:44 08:29:27

auto's

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 302 ALPHAND (FRA)/PICARD (FRA) MITSUBISHI 53:47:32 00:00:00
2 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE) VOLKSWAGEN 54:05:25 00:17:53
3 304 ROMA (ESP)MAGNE (FRA) MITSUBISHI 55:38:10 01:50:38
4 300 PETERHANSEL (FRA)/COTTRET (FRA) MITSUBISHI 57:07:56 03:20:24
18 422 TEN HARKEL (HOL)/VAANHOLT (HOL) LAND-ROVER 74:06:21 20:18:49

vrachtwagens

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 71:22:16 00:00:00
2 524 STACEY (HOL)MAN 73:43:25 02:21:09
3 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 74:28:08 03:05:52
4 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 76:53:07 05:30:51
5 501 SUGAWARA (JAP)HINO 81:04:41 09:42:25

Cabaret alert!

Er is vanavond heel veel cabaret op televisie. Zoveel zelfs dat het ontzettend overlapt. Tijd voor een goede planning, even een overzichtje wat er komt;
19:55 - 21:00 Herman Finkers: De zon gaat zinloos onder, morgen moet ze toch weer op (Nederland 3)
20:00 - 21:00 Koppensnellers (Talpa)
21:00 - 22:05 Sjaak Bral: Op ware grootte (SBS 6)
21:05 - 21:45 De Lama's (Nederland 2)
22:35 - 23:05 Daar Vliegende Panters (Nederland 3)
23:05 - 00:30 Eric van Sauers: De ware liefde (Nederland 3)

En dan is er eigenlijk ook nog;
22:45 - 23:45 Dakar 2006 (RTL 7)
22:00 - 00:15 Full Metal Jacket (Veronica)

Haal de videorecorder maar uit de kast!

Echtelieden sterven op dezelfde dag

Zestig jaar geleden beloofden Walter en Eleanor Seigler elkaar trouw te blijven tot de dood hen zou scheiden. Met de dood van de 88-jarige Walter hield de belofte voor Eleanor echter niet op. Nog dezelfde dag als haar man overleed ook zij.

Walter overleed op 12 december, nadat hij al langere tijd last had van een slechte gezondheid. Binnen enkele uren na de dood van haar man zakte Eleanor weg in een diepe slaap en moesten hulpverleners de kinderen van het paar vertellen dat hun moeder het einde van de week waarschijnlijk niet meer zou halen. De 89-jarige vrouw stierf dezelfde dag nog, dertien uur na het overlijden van haar man.

De kinderen omschrijven het huwelijk van hun ouders als geweldig en zijn dan ook niet verrast dat de twee op dezelfde dag het tijdelijke voor het eeuwige verruilden. "Het perfecte einde van een perfect huwelijk", aldus dochter Loretta Van Bibber.


Walter en Eleanor Seigler stierven na zestig jaar huwelijk op dezelfde dag

Belg niet besmet met vogelgriep

Icoon EpidemieEen Belgische man heeft wellicht tijdens zijn verblijf in Turkije de H5N1 variant van vogelgriep opgelopen. Dit werd vandaag bekend gemaakt, nu de man volledig is onderzocht door de Belgische overheid. Volgens het interministeriële comissariaat influenza zal er later op de dag meer informatie worden vrijgegeven.

De Belg werd waarschijnlijk besmet toen hij enkele dagen in een door vogelgriep besmette regio in Turkije verbleef. "Vrijdag meldde de persoon zich met griepsymptomen. Op basis van de voorgeschiedenis werd besloten de persoon te verwijzen naar het Sint-Pieterziekenhuis", aldus het commissariaat.

Er gaan geruchten de rondte dat de man een journalist van Turkse afkomst is die de getroffen regio versloeg. Op dit moment houden ze hem nog uit voorzorg in het ziekenhuis.

Update 18:15 uur
Uit de eerste resultaten van tests is gebleken dat de man geen vogelgriep heeft. Ook is de man geen Belg, maar een Russische journalist.

De Turkse regering is momenteel bijeen om over de vogelgriep te praten. De ministers bespreken onder meer hoe ze de pluimveeindustrie moeten bijstaan. Veel buurlanden willen geen handel meer drijven met Turkije nu in alle delen van dat land pluimvee besmet is geraakt is met vogelgriep.

-
Met dank aan pcmaniac voor de laatste update gemeld via de nieuws-submit.

Piem0ls

Op de frontpage kon je vandaag lezen dat een penis onder politie escorte naar het ziekenhuis is vervoerd. Men weet nog niet wat met er het slachtoffer is gebeurd en zelfs een vorm van zelfverminking is niet uitgesloten.

Ik denk zelf dat er wel makkelijker manieren zijn om van je SOA af te komen. Wellicht had het slachtoffer last van wat overmatig smegma en wilde die dit er afschrapen met een mes.

Overigens mag de beste man blij zijn dat die niet de grootste piem0l heeft. Het schijnt dat je er niet echt veel gelukkiger van wordt...

Om even de verhouding van de grootste piem0l te zien met andere lichaamsdelen: verhouding met de onderarm, in verhouding met het bovenbeen en om de pols!!.

Mocht je piem0ls uberhaupt een goed onderwerp vinden, dan kan je natuurlijk ook nog even langs deze site zappen.

Na 131 jaar eindelijk bier in Westerville, VS

Nood-kloon herschreef ons het volgende bericht en meldde het via de nieuws-submit:

Icoon OpmerkelijkWesterville, midden in de staat Ohio, stond eens bekend als de droogste stad ter wereld. Die titel zijn ze nu kwijt. Een pizzeria kreeg de primeur afgelopen donderdag en was de eerste horecagelegenheid sinds 1875 in Westerville die legaal bier mocht tappen.

"Zo, een nieuwe traditie is geboren in Westerville", zei juwelier Bill Morgan toen hij een plastic beker met Budweiser omhoog hield. De ban werd destijds ingesteld toen er 131 jaar geleden een drankoorlog uitbrak waarbij de stadssaloon opgeblazen werd. De Anti-saloon beweging verhuisde z'n hoofdkwartier naar Westerville in 1909 en zo werd de stad bekend als de 'droogste stad ter wereld'.

Zakenmensen en stadsbestuurders drongen aan op een einde van de 'bier-ban' om weerwoord te geven aan nieuwe horecagelegenheden bij de nabij gelegen stad Columbus. Er werd 8 november gestemd over het toekennen van drankvergunningen voor bier en wijn voor twee pizzeria's. De tweede pizzeria zal op 1 februari beginnen met het serveren van drank.

Tijdens de stemming zei de eigenaar van Michael's Pizza, Michael Evans, dat hij het eerste glas bier bij opbod zou verkopen waarbij de opbrengst ten goede komt van de plaatselijke kerk. Uiteindelijk ging het eerste glas over de toonbank voor 150 dollar. De man met het winnende bod zei dat zijn vader hem jaren geleden verteld had dat het nooit zou gebeuren. Daar heeft hij, naar nu blijkt, ongelijk in gekregen.

Darts: Van Barneveld naar finale Lakeside

Icoon DartsRaymond van Barneveld heeft zich zojuist voor de zesde keer geplaatst voor de finale op het Lakeside darttoernooi. Dit deed de viervoudig winnaar door met 6-2 te winnen van de Engelsman Martin 'Wolfie' Adams.

De Hagenees begon de eerste set wat stroef en zag deze ook verloren gaan. De dubbels van de voormalig postbode wilden maar niet lukken. Van Barneveld trok de stand gelijk met veel pijn en moeite en kwam zo op 1-1.

Adams liet Barney in de wedstrijd komen en zodoende kon de Hagenees uitlopen naar een 5-1 voorsprong. Van Barneveld had hierover het volgende te melden: "Ik heb de eerste set weggegeven, maar daarna heeft Adams me in de wedstrijd laten komen. Bij de 5-1 wist ik dat alles goed zat, want een of twee sets verliezen kan gebeuren, maar een speler zoals ik verliest niet vijf sets op rij tijdens zo`n belangrijke wedstrijd in het toernooi.".

Adams kwam nog wel terug tot 5-2, maar dit was slechts een stuiptrekking. Van Barneveld pakte de laatste set door met 3-2 in legs te winnen en won op die manier de wedstrijd. In de finale wacht hem Shaun Greatbatch of de Nederlander Jelle Klaasen. De tweede finalist zal vanavond bekend worden.
-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Van Barneveld naar finale Lakeside

Raymond van Barneveld heeft zich zojuist voor de zesde keer geplaatst voor de finale op het Lakeside darttoernooi. Dit deed de viervoudig winnaar door met 6-2 te winnen van de Engelsman Martin 'Wolfie' Adams.

De Hagenees begon de eerste set wat stroef en zag deze ook verloren gaan. De dubbels van de voormalig postbode wilden maar niet lukken. Van Barneveld trok de stand gelijk met veel pijn en moeite en kwam zo op 1-1.

Adams liet Barney in de wedstrijd komen en zodoende kon de Hagenees uitlopen naar een 5-1 voorsprong. Van Barneveld had hierover het volgende te melden: "Ik heb de eerste set weggegeven, maar daarna heeft Adams me in de wedstrijd laten komen. Bij de 5-1 wist ik dat alles goed zat, want een of twee sets verliezen kan gebeuren, maar een speler zoals ik verliest niet vijf sets op rij tijdens zo`n belangrijke wedstrijd in het toernooi.".

Adams kwam nog wel terug tot 5-2, maar dit was slechts een stuiptrekking. Van Barneveld pakte de laatste set door met 3-2 in legs te winnen en won op die manier de wedstrijd. In de finale wacht hem Shaun Greatbatch of de Nederlander Jelle Klaasen. De tweede finalist zal vanavond bekend worden.

Surprise Show komt terug

Rick Brandsteder'Surprise, surprise, het onverwachte is de mooiste prijs!' Wie kent de tekst van de eindtune van de Surprise Show niet? De Show komt nu weer terug op televisie. Het programma werd in de jaren negentig groot gemaakt door presentator Henny Huisman. Hierin liet hij wensen van kijkers in vervulling gaan. Zo werden familieleden herenigd of werden mensen in het zonnetje gezet.

Talpa gaat nu het programma opnieuw uitzenden, al is het wel met sponsoring van de Sponsorloterij. De presentatie is ditmaal in handen van Rick Brandsteder, de zoon van presentator Ron. Talpa roept inmiddels mensen op via internet om wensen in te sturen. Wanneer het programma op televisie zal komen, is niet bekend.

Update
Talpa ziet waarschijnlijk toch liever nostalgie. Op een andere plek op de site van het televisiestation wordt vermeld dat toch Henny Huisman de presentator zal worden van de 'Super Surprise Show'.

Automobilist schept gezin en rijdt door

pcmaniac en utvoske hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadEen automobilist heeft gisteren op een oversteekplaats in Rotterdam een gezin geschept en is vervolgens doorgereden. De familie, bestaande uit een vader en vier kinderen, van wie één in een kinderwagen, heeft slechts lichte verwondingen opgelopen. De vijf zijn na hulp te hebben ontvangen van de GGD naar huis vertrokken.

Rond kwart over acht gisterochtend werden de 38-jarige man en zijn kinderen van tien maanden tot zeven jaar oud door de auto geschept toen ze de straat wilden oversteken. Hierop kantelde de kinderwagen en vielen ook de andere kinderen op de grond. Allen hebben de aanrijding overleefd en er slechts schrammen en builen aan overgehouden.

Buskermolen stopt na 18 jaar

Michael Buskermolen, beter bekend als Mister AZ, heeft laten weten dat hij aan zijn laatste seizoen betaald voetbal bezig is. De 33-jarige middenvelder, die al 18 jaar voor de Alkmaarders speelt, gaf aan dat het wel mooi is geweest. Buskermolen heeft een aflopend contract bij AZ en wil niet naar een andere club verhuizen.

"Daarmee zou ik misschien alleen maar afbreuk doen aan een prachtige loopbaan," aldus Buskermolen op de website van AZ. "Bovendien hoop ik over een tijdje vader te worden. Ik heb eerlijk gezegd geen zin meer om nog te gaan verhuizen. We hebben het waar we nu wonen prima naar ons zin."

Onder AZ-coach Louis van Gaal hoeft Buskermolen al geruime tijd geen basisplaats meer. "Hij heeft me in alle eerlijkheid gezegd dat hij kiest voor andere spelers op mijn positie, zeker nu ook Molhoek van RKC Waalwijk is gekocht. Ik heb daar begrip voor, al had ik natuurlijk liever als basisspeler afscheid willen nemen. Als Van Gaal me dit seizoen echter nog nodig heeft, zal ik er staan. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze groep een prijs gaan pakken."

De middenvelder speelde zijn eerste wedstrijd met AZ op 18 augustus 1990 tegen FC Wageningen (3-1). Buskermolen speelde 398 officiële wedstrijden in het shirt van de Alkmaarse ploeg. Hierin kwam hij 51 keer tot scoren. De clubleiding van AZ wil hem echter niet zomaar laten gaan. Buskermolen zou eventueel als jeugdtrainer aan de slag kunnen, maar dat heeft hij op dit moment nog in beraad.

Duizenden meisjes in rij voor rol Potterfilm

Icoon ShowbizzDuizenden dertien- tot zestienjarige meisjes staan opeengepakt in Londen om een rol in de nieuwe Harry Potterfilm te bemachtigen. Ze doen auditie voor het personage Luna Lovegood (Loena Leeflang), een karakter dat wordt geïntroduceerd in het vijfde Harry Potterboek.

Volgens de BBC staat er een kilometerslange rij van sollicitantes die eeuwige faam hopen te krijgen met een rol in de beroemde Potterreeks. Omdat de meisjes lang moeten wachten, zijn ze geadviseerd warme kleding aan te trekken.

De audities gaan niet over één nacht ijs. Waarschijnlijk zal het weken in beslag nemen voordat een geschikte kandidaat is gevonden. Degene die Harry Potter vertolkt, Daniel Radcliffe, moest concurreren tegen zestienduizend andere jongens.

Blobs

Het is tijd voor simpel doch doeltreffend entertainment. Voor alle zielen die geen winterwandeling houden op deze prachtige dag is er Blobs. Utter warning, het kan en zal verslavend werken.
Trek met je muis de rode bal naar achter en laat deze los om een 'bom' af te schieten. Hoe verder je de bal naar achter trekt hoe verder de bom komt. Het vereist enige oefening, maar de techniek is vrij snel onder de knie te krijgen.
Je krijgt punten als je de bellen los weet te schieten. De bellen zullen steeds sneller omhoog kruipen en het spel is afgelopen als de bellen de bovenkant bereikt hebben.

Post snel je highscores! Wel even opletten, want de score blijft maar een paar millisecondes in beeld staan.

Intel blijft sponsor Toyota

Voorafgaand aan de officiële presentatie van de nieuwe wagen heeft Toyota bekendgemaakt de overeenkomst met Intel te hebben verlengd. De sponsoring zal ook uitgebreid worden. Dat is opvallend, want vorig jaar werd al bekend dat Intel BMW ging sponsoren.

Sinds 1 januari 2004 is de chipfabrikant officieel partner van het Toyota-team. Het is niet bekend hoelang de looptijd van de nieuwe deal is, maar het gaat om meerdere seizoenen. Logo’s van Intel zullen vanaf nu te vinden zijn op de voor- en achtervleugel van de TF106.

"Ik spreek namens het hele team als ik zeg dat ik trots ben op de voortzetting van de samenwerking met Intel", vertelt Toyota-president John Howett. "Het is een genoegen om met zo’n wereldwijd bekend merk samen te mogen werken. Onze samenwerking mag dan gericht zijn op het technische aspect, beide bedrijven profiteren optimaal van de wereldwijde uitstraling van de Formule 1."

Nederlanders hebben groot vertrouwen in de media

Icoon MediaNederlanders hebben een groot vertrouwen in de media. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van het televisieprogramma 'De Leugen Regeert'. 86 procent van de mensen vindt de nieuwsvoorziening in ons land betrouwbaar. De politiek scoort een heel stuk slechter. Slechts 16 procent van de respondenten zegt daar vertrouwen in te hebben.

Van alle nieuwsvoorzieners wordt het NOS Journaal als het betrouwbaarste bestempeld. Maar liefst 95 procent van de mensen heeft vertrouwen in de omroep. Van de landelijke kranten wordt de Volkskrant door 66,8 procent het betrouwbaarst geacht. De instelling van een onafhankelijke ombudsman vinden de geënqueteerden de beste bijdrage aan een beter contact met de lezers. Op de tweede plaats bij de dagbladen staat het Algemeen Dagblad (66,6 procent), op de derde plaats NRC Handelsblad (66,5 procent).

Ter vergelijking: onderzoek heeft uitgewezen dat in de Verenigde Staten slechts twintig procent van de mensen vertrouwen heeft in de media. In heel Europa ligt het gemiddelde op veertig procent.

The Sopranos gooien het bijltje erbij neer

Icoon ShowbizzIn maart zal in de Verenigde Staten de zesde serie van start gaan, maar dat zal het laatste seizoen van de Emmy-winnende maffiaserie The Sopranos zijn. In 2007 zullen er nog acht bonusafleveringen volgen, en dan zal de serie definitief eindigen. Dat heeft het brein achter The Sopranos en uitvoerend producent David Chase gezegd.

Chase ontkende geruchten over een mogelijke bioscoopfilm met de hitserie. James Gandolfini, ook wel bekend als Tony Soprano, zegt het wel gezien te hebben met zijn criminele alter-ego. "Ik ben te moe om steeds de harde jongen te spelen. Dat hebben we nu allemaal wel gezien." Zijn volgende project zal een film zijn over auteur Ernest Hemmingway.

The Sopranos

FC Twente huurt jonge Braziliaan

FC Twente heeft zich versterkt met Jerônimo Daneluz Soares. De 19-jarige middenvelder wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Juventude. Deze club komt uit in de hoogste divisie van het Braziliaanse voetbal.

Als Soares de medische keuring doorstaat zal hij tot het einde van het seizoen te zien zijn in het Arke Stadion. Tevens heeft FC Twente een optie tot koop bedongen. Mochten de Tukkers tevreden zijn over het spel van de jonge Braziliaan, dan wordt deze optie hoogstwaarschijnlijk gelicht.

Hiddink: "Rutten als opvolger"

Als het aan PSV-coach Guus Hiddink ligt, wordt assisstent Fred Rutten vanaf volgend seizoen zijn opvolger. De succescoach uit Varsseveld wil zich meer gaan bezighouden met de functie van technisch directeur. Eerder gingen er geruchten dat Rutten de nieuwe coach van NEC zou worden, maar daar is het nooit van gekomen.

"Hij heeft het in zich om hoofdtrainer van de club te zijn," aldus Hiddink. "Nu al heb ik hem steeds dichter bij me. Ik kan al wegblijven bij trainingen, in wezen. Je voelt dat Fred het respect heeft van de groep. Vaak wordt een tweede man nog weleens gepiepeld, maar daar is in zijn geval geen sprake van."

Rutten zou dus in de voetsporen kunnen treden van Feyenoord-coach Erwin Koeman. Ook hij was namelijk assisstent onder Hiddink en traint nu zijn eigen elftal. Hiddink gaf aan dat hij volgend jaar niet meer op het veld wil staan: "Ik word in november zestig jaar, dan is het tijd om tussen de coulissen te gaan. Elke trainer heeft een beperkte houdbaarheid. Ik wil geen fossiel worden en wil ook anderen niet in de weg staan om zich te ontplooien."

Behalve Rutten zou Hiddink graag zien dat René Eijkelkamp ook bij PSV blijft. Op die manier komt hij in aanmerking voor de functie Hoofd Opleidingen. Joop Brand, die deze functie dit seizoen nog vervuld, houdt het in de zomer namelijk voor gezien bij de Eindhovenaren.

Nieuwe Toyota officieel gepresenteerd

Toyota F1 heeft vandaag de nieuwe auto voor komend seizoen officieel gepresenteerd. Dit bijna anderhalve maand nadat de TF106 in Barcelona zijn eerste kilometers maakte. In de Franse plaats Valenciennes stelde de Japans/Duitse renstal de wagen voor waarmee Jarno Trulli en Ralf Schumacher in 2006 de eerste zege in de historie van het team moeten boeken.

Vorig jaar, op 29 november om precies te zijn, nam het team de wagen voor 2006 al mee naar een test op Barcelona. Met dit vroege debuut hoopte het team voldoende tijd te hebben om alle foutjes uit de auto te halen voordat in maart het seizoen van start gaat.

Volgens technisch directeur Mike Gascoyne verloopt dit plan momenteel uitstekend. "We vinden het ouderwets om pas met een nieuwe auto te gaan rijden nadat hij officieel gepresenteerd is. We zijn nu al druk bezig met de auto en ontwikkelen continu nieuwe onderdelen. We kiezen misschien niet de makkelijkste weg, maar we nemen alle tijden om goed te analysen op welke aspecten we de auto moeten verbeteren. Tot nu toe verloopt de overgang van de TF105 naar de TF106, via de TF105B, vlekkeloos."

Ralf Schumacher en Jarno Trulli zullen net als vorig seizoen de beide Toyota's besturen tijdens de races. De Braziliaan Ricardo Zonta is test- en reservecoureur.

Groenewold oppermachtig op 3.000 meter

De tweede afstand tijdens het Europees kampioenschap allround bij de vrouwen, de 3.000 meter, is gewonnen door Renate Groenewold.

Groenewold was de snelste met een tijd van 4.05,79. De Duitse Claudia Pechstein, die bij afwezigheid van Friesinger favoriet is voor de Europese titel, eindigde als tweede, en de derde plaats was verrassend voor de Tsjechische Sablokova.

In het algemeen klassement gaat Pechstein aan de leiding na de eerste dag, Groenewold staat tweede en Wust derde. De andere twee Nederlandse vrouwen, Kleinsman en Cramer, stellen enigszins teleur met een 14e en een 15e plaats.

Uitslag 3.000 meter vrouwen EK Allround

PlaatsNaamLandTijd
1R. GroenewoldNED4.05,79
2C. PechsteinDui4.08,47
3M. SablikovaTsj4.08,60
4I. WustNED4.08,92
5M. HaugliNoo4.10,43
6M. KleinsmanNED4.13,69
7.S. VysokovaRus4.13,96
8L. OpitzDui4.14,75
18W. CramerNED4.19,65

Algemeen klassement na twee afstanden

PlaatsNaamLandPunten
1C. PechsteinDui81.011
2R. GroenewoldNED81.465
3I. WustNED81.636
4J. LobysjevaRus82.108
5J. AbramovaRus82.368
6M. HaugliNoo82.468
7.K. WojcickaPol82.556
14M. KleinsmanNED83.741
15W. CramerNED83.855

Rel om pedofielen in Brits onderwijs

Icoon OnderwijsIn Groot-Brittannië heerst politieke beroering nu is gebleken dat een aantal veroordeelde pedofiele leraren toch weer officieel les mogen geven. Zo mag een man die beschikte over een collectie pornografische foto's van kleine jongetjes wederom lesgeven aan meisjes op de basisschool. De Britse minister van onderwijs Ruth Kelly krijgt volgens The Times steeds meer kritiek over zich heen.

Er zijn gevallen waar leraren die op de zwarte lijst (lijst 99) zijn gezet, weer toestemming hebben gekregen om voor de klas te staan. De oorzaak hiervan is dat mensen bezwaar kunnen aantekenen tegen hun naam op die lijst. The Times heeft een aantal van deze veroordeelde pedofielen gevonden die op dit moment als docent hun kost verdienen.

Er is een geval bekend van een pedofiel die mag lesgeven op een kostschool, zolang hij niet de woongedeeltes betreedt. Ook is er een man die op verscheidene scholen heeft gewerkt, hoewel hij is veroordeeld voor het aanranden van een kind. Een andere pedofiel verdient zijn brood tegenwoordig als particulier onderwijzer.

Ondanks het ingestelde spoedonderzoek van het Britse ministerie van onderwijs, zijn ouders, vakbonden en oppositie razend over de kwestie. Als verklaring stelt het departement: "In 2000 kwamen we met nieuwe regels om iedereen die veroordeeld is voor een zedenmisdrijf tegen een kind gegarandeerd uit te sluiten. Kennelijk is sprake van een verschil tussen beslissingen door het departement en die door onafhankelijke beroepsinstellingen."

PSP firmware v.2.60 gekraakt

PSP Updates meldt dat de "Fanjita" erin geslaagd is om de nieuwste firmwareversie voor de PSP, v2.60, te kraken. Het is hem, ondanks de nieuwe veiligheidsmaatregelen van Sony, gelukt om Tetris te draaien op de gekraakte firmwareversie. Dit slechts enkele dagen nadat de 2.50 firmware werd gekraakt. Door deze nieuwe ontwikkeling zal het ongetwijfeld niet lang meer duren totdat er meer cracks worden ontwikkeld en dat het apparaat dezelfde veelzijdigheid krijgt die het had nadat de 1.50 firmware was gekraakt.

Beide meeste recente versies werden gezien als goed beveiligd nadat Sony de gaten die inventieve crackers in staat stelde hun eigen applicaties te draaien op de handheld in de 2.00 versie had gedicht. Aan de andere kant, ditzelfde werd verondersteld van de 2.00 en 1.50 versies. Met andere woorden, Sony blijft voorlopig nog achter de feiten aanlopen.

Waarschijnlijk zal het niet lang meer duren voordat Sony weer een nieuwe versie van de firmware uitbrengt.

N.B.: Links van en naar warez of andere illegale content zullen ook in 2006 niet getolereerd worden. Houd de discussies normaal!

Bewoners flat zitten weekend in de kou

Icoon AlgemeenBewoners van een veertien verdiepingen tellend flatgebouw in Ridderkerk zulen dit weekend in de kou moeten doorbrengen. In het gebouw is een verwarmingsleiding geknapt. Volgens de brandweer zal de reparatie minimaal twee dagen in beslag nemen.

Een politiewoordvoerder verklaarde: "De mensen kunnen worden opgevangen maar tot nu toe wilde niemand daar gebruik van maken." Eerder meldde de brandweer nog dat 200 tot 250 mensen van de flat aan de Reggestraat zouden worden opgevangen in tijdelijke opvang.

Twee doden bij brand in woonwagen

Icoon AlgemeenEen woonwagenbrand in Zaandam heeft zaterdag aan twee mensen het leven gekost. De twee zijn een 29-jarige man uit Zaandam en zijn 19-jarige vriendin uit Den Helder. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd.

De brand werd 's nachts ontdekt door medewerkers van een naastgelegen bedrijf. In dat bedrijf gingen rond 5 uur 's nachts de rookmelders af door de rookontwikkeling. De medewerkers seinden daarop de brandweer in. Deze had het vuur binnen zeer korte tijd onder controle. De man en vrouw konden echter niet meer worden gered. Hoe de brand in onststaan is nog niet duidelijk.

Hardrijders gered door verzekeraar

AlgemeenDe notoire hardrijder heeft binnenkort weer een reden om zich minder zorgen te maken op de weg. Niet dat de snelheidslimiet omhoog gaat, of de snelheidscontroles zullen verdwijnen, overigens. De echte snelheidsduivel kan zich binnenkort namelijk gewoon laten verzekeren tegen een boete.

Het Zweedse bedrijf Bisso (Buy Indemnity Speed Security Online), een verzekeraar tegen verkeersboetes, wil binnenkort in ons land zaken gaan doen. Bisso verkoopt sinds medio vorig jaar verzekeringsachtige polissen in de Scandinavische landen. Zo kunnen Zweden voor ruim 90 euro een abonnement nemen op de schadevergoedingsservice van Bisso. Het bedrijf vergoedt maximaal drie keer per jaar boetes van hardrijders. Bisso-klanten die meer dan 30 kilometer per uur te hard hebben gereden, krijgen hun boete niet vergoed.

Naast hardrijboetes vergoedt Bisso ook parkeerbonnen. Verzekerden met een aanvullende parkeerboeteverzekering krijgen een deel van de boete vergoed, als blijkt dat ze iets te laat terug waren gekomen van het shoppen.

Geen verzekering zonder eigen risico, overigens, dus deze ook niet. Om te voorkomen dat verzekerden het gaspedaal al te enthousiast hanteren wanneer zij verzekerd zijn tegen de kosten van te hard rijden, hanteren de Zweden een eigen risico van 15 procent. Het eigen risico van foutparkeerders is nog hoger: dat ligt op 50 procent van het boetebedrag.

Volgens het bedrijf is de bedoeling niet hardrijders te stimuleren, Bisso beweert zich alleen te richten op de pechvogels die zonder kwade bedoelingen te hebben gehad een boete krijgen.

Met dank aan triskele, sentinel_at_home en Michieltje voor de submit.

Niedzwiedzki wint dankzij startpistool

De Pool Niedzwiedzki heeft de 500 meter bij het EK Allround gewonnen. Hij leek te vroeg weg, maar mocht door, omdat het startpistool weigerde. De Nederlanders vielen tegen, Uytdehaage was met plaats veertien de beste.

De eerste Nederlander die in actie kwam was een favoriet voor de titel, Sven Kramer. De jonge schaatser viel een beetje tegen met een tijd van 37.90, bijna een seconde boven zijn persoonlijk record. Zijn tegenstander Shepel reed onder de 37. In de rit daarna reed zijn Russische landgenoot Skobrev nog wat sneller met 36.73.

De regerend Europees kampioen Jochem Uytdehaage reed in een Nederlands onderonsje tegen Gianni Romme. Zij moesten vier keer naar de startstreep, omdat het startpistool weigerde. Allebei vielen daardoor tegen, Uytdehaage kwam niet verder dan 37.53, Romme eindigde zelfs boven de 38. Carl Verheijen reed een zwakke 500 meter en kwam ook boven de 38 seconden uit. Niedzwiedzki maakte gebruik van het slecht functioneren van het startpistool. De Pool leek vals te starten, maar mocht door en reed 36.01, veruit de snelste tot dan toe. In de één-na-laatste rit reed klassementsrijder Fabris 36.75 en eindigde daarmee op het podium achter Skobrev en de verrassende winnaar Niedzwiedzki. De Nederlanders vielen erg tegen, ze eindigden allemaal buiten de top tien.

Uitslag 500 meter mannen EK Allround

PlaatsNaamLandTijd
1K. NiedzwiedzkiPolen36.01
2I. SkobrevRusland36.74
3E.FabrisItalië36.75
4D. ShepelRusland36.84
5H. BokkoNoorwegen36.90
6R. LehmannDuitsland37.01
14J. UytdehaageNederland37.53
18S. KramerNederland37.90
20VerheijenNederland38.20
27RommeNederland38.45

Ik, Ben de Leider

Binnenkort zal er hier een nieuw vervolgverhaal gepubliceerd worden, met de nieuwe Nederlandse antichrist en waanzinnige dictator 'Ben de Leider' als hoofdpersoon.

Om een beetje in de sfeer te komen
alvast een gedicht van zijn hand:

"In maart ging men marcheren
men kwam, zag en overwon

Zo is juli vernoemd naar Caesar,
want Julius was zijn
naam
Hetzelfde geldt voor Augustus,
groot was ook zijn faam

Ikzelf heb nog niets gewonnen
Maar ik ben niks minder
blij
Jammer van die spelfaut
maar mei is vernoemd naar
MIJ!"

Scholieren maken internetporno-werkstuk niet

Icoon OpmerkelijkAmerikaanse middelbare scholieren van de Brooklyn High School in Ohio moeten raar hebben gekeken toen ze van hun leraar een opdracht voor een werkstuk kregen. Ze moesten een werkstuk maken over internetporno. Directeur Jeff Lampert van de school zegt dat de opdracht is komen te vervallen na klachten van een aantal verontruste ouders.

Een aantal 14- en 15-jarige scholieren kregen van hun leraar de opdracht om zelf op onderzoek uit te gaan en acht feiten op te schrijven over pornografisch materiaal dat op internet te vinden is. Daarnaast moesten de leerlingen hun persoonlijke visie op het geheel geven en opheldering geven over hun ervaring ermee. De directeur wil benadrukken dat de docent geen kwade bedoelingen had met de opdracht en het was bedoeld om de leerlingen bewuster te maken. Hij stelt het wel eens te zijn met de verontruste ouders die hun beklag hadden gedaan over de ongepaste opdracht.

Star Wars: Empire at War demo komt 18 januari

LucasArts heeft aangekondigd dat de demo van de RTS-game Star Wars: Empire at War op 18 januari te downloaden zal zijn. De singleplayer demo zal vijf tutorial levels kennen, plus een galactic conquest map. Er is echter maar met een beperkt aantal eenheden te spelen in de demo, want LucasArts wil niet dat we al bekend raken met alles wat de game te bieden heeft. Het volledige spel moet 16 februari in de winkels komen te liggen.



Arsenal haalt twee talenten

Arsenal heeft zich versterkt door twee spelers uit de Franse competitie aan te trekken. Beide spelers zijn jong en talentvol volgens coach Arsène Wenger.

Op de donderdag werd Auxerre-middenvelder Vassiriki Diaby aangetrokken. Naar verluidt werd er ongeveer twee miljoen pond neergeteld voor de Frankrijk Onder-19 international. De Fransman heeft slechts drie keer gespeeld voor Auxerre dit seizoen, maar volgens Wenger is het een jongen met potentie.

De Togolees Emmanuel Adebayor werd vrijdag overgenomen van AS Monaco. De spits zou niet door één deur kunnen met zijn trainer, en werd daarom buiten de selectie gehouden. De koop van Arsenal komt dus goed uit voor de 21-jarige international. Adebayor zal zijn debuut voor Arsenal pas in februari maken aangezien hij met Togo meespeelt om de Africa Cup in Egypte.

"Adebayor is erg lang, sterk in de lucht en kan lang en hard lopen. Ik denk dat hij het geweldig gaat doen in ons team", zegt Wenger. "Ik kijk er naar uit om hem te zien spelen na de Africa Cup."

Russinnen verrassen op 500m

De Russische vrouwen hebben voor een grote verrassing gezorgd op de 500 meter van het EK Allround in Hamar. Lobysheva won de afstand voor haar landgenote Abramova, Pechstein werd derde. Wüst kon als enige Nederlandse redelijk meekomen, de rest verloor meer dan een seconde.

De eerste Nederlandse die in actie kwam op de openingsafstand was voormalig wereldkampioen allround Renate Groenewold. Ze bleef net boven de veertig seconden, wat voor haar geen onverdienstelijke tijd was. Ireen Wüst, één van de favorieten voor de Europese titel, bleef Groenewold net voor. In de rit daarna reed Kleinsman een mindere 500 meter, ruim boven de 41 seconden. Enkele outsiders voor de titel, Sablikova en de thuisrijdende Haugli reden een tijd waarmee ze verder konden.

Lobysheva verraste door dik te winnen van Wieteke Cramer met een sterke tijd van 39,27. Cramer bleef ruim boven de veertig seconden. Wüst stond na deze rit op bijna een seconde achterstand op plaats twee. Deze plaats werd in de rit daarna overgenomen door de Poolse Wojcicka. In de één-na-laatste rit kwam de Russische Abramova in de buurt van haar landgenote met 39,44. In de slotrit opende Pechstein als allersnelste, dit trok ze door tot aan de streep, met 39,60 reed zij een persoonlijk record en werd daarmee derde achter de twee Russische favorieten.

Uitslag 500 meter vrouwen EK Allround

PlaatsNaamLandTijd
1Y. LobyshevaRusland39.27
2Y. AbramovaRusland39.44
3C. PechsteinDuitsland39.60
4K. WojcickaPolen40.04
5I. WüstNederland40.15
6D. AnschützDuitsland40.36
7A. BjelkevikNoorwegen40.49
8S. AlbertssonZweden40.50
8R. GroenewoldNederland40.50
10W. CramerNederland40.58

5-Jarige kleuter dronken gevoerd

Funkamental had ons via de nieuws-submit te melden:

Applebee\'sEen Amerikaanse moeder heeft restaurantketen Applebee's aangeklaagd omdat die haar vijf jaar oude zoon dronken hebben gevoerd. Cynthia Pereles kreeg de schrik van haar leven toen haar zoontje zich ineens vreemd gedroeg. Ze zaten samen in een Applebee's in New York. "Hij begon broodmandjes te likken en kon niet meer stoppen met lachen. Het was echt vreselijk om te zien", zo zegt Pereles.

De 5-jarige Seth had appelsap besteld, maar kreeg 'Long Island Iced Tea'. Hierin zit onder andere wodka, rum en gin. De kleuter werd direct overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij bij zijn positieven kwam toen hij veel water had gedronken.

De razende moeder eist nu een schadevergoeding van 75.000 dollar.

Save the chicks!

Als het aan Pamela Anderson ligt dan wordt het borstbeeld van über-kippenneuker kolonel Sanders zo snel mogelijk verwijderd uit het parlementsgebouw. Het borstbeeld van Sanders, de oprichter van Kentucky Fried Chicken (KFC), staat volgens gouverneur Ernie Fletcher van Kentucky in het parlementsgebouw omdat hij één van de meest verdienstelijke burgers van Kentucky was en een groot ondernemer. Allemaal gelul volgens kippenborst en plotselinge dierenactiviste Pamela:
quote:
Zoals u wellicht weet, staat KFC onder wereldwijde druk om de meest gruwelijke vormen van kippenmisbruik af te schaffen, zoals het afsnijden van de snavels van kuikens”, aldus de voormalige Baywatch-babe. Ook wijst zij erop dat de fastfoodketen kippen in heet water onderdompelt, terwijl zij nog in leven zijn en pijn kunnen voelen.
Bovenstaand citaat is een klein stukje uit de brief die de voormalig Baywatch-actrice aan de gouverneur stuurde. Voor nadere informatie over het hondenleven van de KFC-kippen verwijst zij naar deze educatieve site.

Adams op stage bij FC Utrecht

Tony Adams gaat vanaf maandag stage lopen bij FC Utrecht. De voormalig Engels international gaat zich bij de club bezighouden met het begeleiden van de selectie en de beloften van de club uit de Domstad.

Adams, die in het verleden bij Arsenal speelde, heeft al enige ervaring opgedaan bij Feyenoord. "Hij heeft bij Feyenoord meegelopen en wilde graag ook nog eens bij ons zijn licht opsteken. Dat zegt iets over de uitstraling die FC Utrecht inmiddels heeft. We hebben een goed gesprek met hem gehad. Hij loopt eerst een maand mee en daarna kijken we verder of we de stageperiode gaan verlengen." aldus Foeke Booy, trainer van FC Utrecht.

Eerder dit seizoen was Adams al in de Galgenwaard. Hij was toen toeschouwer tijdens de openingswedstrijd van FC Utrecht tegen Aston Villa. En ook tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord zat hij op de tribune. "Hij vertelde dat hij onder de indruk was van de ambiance en onze speelwijze." zegt Booy, die in het seizoen 1999-2000 stage liep bij Arsenal. In die tijd was Adams nog actief als speler.

Penis met politie-escorte naar ziekenhuis

Piemelnieuws Een afgehakte penis is door de politie in Antwerpen met een speciale escorte naar een ziekenhuis vervoerd. Daar kon het mannelijk gereedschap door chirurgen weer worden aangenaaid bij de rechtmatige eigenaar, die kort daarvoor zwaargewond en piemelloos bij het hospitaal was gearriveerd.

Het slachtoffer werd afgelopen donderdag hevig bloedend aangetroffen in zijn flat. Terwijl hij naar het ziekenhuis werd vervoerd, werd het appartement uitgekamd door agenten, op zoek naar een wapen en andere aanwijzingen. In plaats daarvan troffen de dienders de afgehakte jongeheer aan. Wat er precies is voorgevallen is onduidelijk; aanvankelijk werd uitgegaan van een bizarre poging tot moord, maar de rechercheurs houden er inmiddels nadrukkelijk rekening mee dat het slachtoffer zelf verantwoordelijk is voor de verminking.

Laura Bush wil vrouw als president

zakjapannertje had ons via de nieuws-submit te melden:

Als het aan de vrouw van de Amerikaanse president George W. Bush ligt, is één van de volgende presidenten een vrouw. Dat heeft ze gisteren gezegd na het bezoek van de Duitse Bondskanselier Merkel. Laura Bush zou graag binnen enkele jaren een vrouw plaats zien nemen in het Witte Huis.

De enige vrouw die nu vaak genoemd wordt, is Hillary Clinton, de vrouw van oud-president Bill Clinton. Maar zij is natuurlijk wel een democraat. "Natuurlijk hoop ik op een Republikeinse presidente, het liefst Condoleezza Rice, die is geweldig", zei Laura. Minister Rice zelf heeft nog geen enkele ambitie in die richting uitgesproken.

Beide dames hebben toevallig volgende week een uitje. Ze gaan dan samen naar de inauguratie van de eerste vrouwelijke president van Afrika. Dat is Ellen Johnson-Sirleaf van Liberia.


George en Laura Bush

Vooruitblik Australian Open

Aanstaande maandag gaat in Melbourne het eerste Grand Slam toernooi van het jaar van start. Melbourne Park is dan het toneel voor de Australian Open. Een vooruitblik naar het prestigieuze toernooi in Down Under.

Grote afwezige op de Australian Open is natuurlijk titelverdediger Marát Safin. De Rus, vorig jaar nog te sterk voor onder andere Lleyton Hewitt en Roger Federer, is nog onvoldoende hersteld van een blessure en kan niet deelnemen. Een andere oud-winnaar die niet present is in Australië is veteraan André Agassi. The Las Vegas Kid is niet volledig fit en kan geen poging doen om zijn vijfde titel in Down Under te winnen. Roland Garros winnaar Rafael Nadal zal eveneens geen Grand Slam aan zijn nu al imposante carrière toevoegen. De Spanjaard heeft nog wat last van een voetblessure en de Australian Open komt voor hem te vroeg.

Roger Federer, de ongenaakbare nummer één van de wereld, is weer één van grote kanshebbers op de titel. De Zwitser, al winnend in 2004 op Melbourne Park, lijkt alleen door Andy Roddick en publiekslieveling Hewitt van de titel afgehouden te kunnen worden. Andere kanshebbers zijn Nalbandian, Davydenko, Ljubicic en oud-winnaar Thomas Johansson. Van Nederlandse kant moet weinig verwacht worden. Alleen de Rotterdammer Raemon Sluiter plaatste zich voor het hoofdtoernooi, maar hij heeft nog bijna geen enkele prestatie neergezet op het Grand Slam toernooi. In 2000 bereikte de Nederlander de tweede ronde, om daar uitgeschakeld te worden.

Bij de dames lijkt het een zeer interessant toernooi te worden. Uit de mondiale top tien haalde maar liefst zes spelers al eens de finale in Australië. Lijstaanvoerster Lindsay Davenport doet het altijd goed in Melbourne. De Amerikaanse won het toernooi in 2000 en kende nog enkele halve –en kwartfinale plaatsen. Vorig jaar ging Davenport in de finale onderuit tegen haar landgenote Serena Williams. Laatstgenoemde, tweevoudig winnares, is een grote favoriete, maar is slechts als dertiende geplaatst, wat betekent dat zij al snel een hoger geplaatste speelster kan treffen. Haar zus Venus Williams, de Belgische tennissters Kim Clijsters en Justine Henin-Hardenne, Amelie Mauresmo en Mary Pierce bereikten al eens eerder de finale en zullen geduchte tegenstand bieden. Uit Rusland zal ook weer de nodige power komen in de naam van Maria Sharapova, Nadia Petrova en Elena Dementieva.

Toch zullen de meeste ogen gericht zijn op Martina Hingis. De Zwitserse maakte onlangs een comeback in het internationale tenniscircuit en zal ook in Australië te bewonderen zijn. Dat de huidige damestennistop rekening moet houden met de voormalig nummer één van de wereld blijkt wel uit de prestaties van Hingis. De 25-jarige tennisster bereikte maar liefst zes keer de finale en won deze driemaal. De laatste drie finales gingen allemaal verloren.

De Nederlandse eer zal in het damestoernooi gered moeten worden door Michaëlla Krajicek. Het 17-jarige talent is de enige Nederlandse in het hoofdtoernooi en zal proberen haar huidige vorm door te trekken. De Almeerse won gisteren het toernooi van Hobart en bereikte twee weken geleden ook nog eens de finale van de Hopman Cup, die samen met Peter Wessels verloren ging.

Al veel langer problemen in Slotervaart

AlgemeenDe buurt in Amsterdam-Slotervaart rond het August Allebéplein, waar deze week relletjes uitbraken na de dood van de uit Marokko afkomstige scooterrijder Salahdin (Salah), wordt volgens buurtbewoners al tijden geterroriseerd door een groep jongens. Op de Amsterdamse zender AT5 laten zij weten dat intimidatie, inbraken, brandstichting en telefonische bedreigingen aan de orde van de dag zijn.

GoringVorige week nog werd VVD-gemeenteraadslid John Goring bij een interview met migrantenzender MTNL zodanig bedreigd door een groep Marokkaanse jongeren, dat de cameraploeg het beeldmateriaal afstond. Ook AT5 ondervond last bij filmen in de buurt. Goring vindt de bedreiging van hem en de journalisten uiterst kwalijk: ''Vrije nieuwsgaring hoort bij democratie. Het is nog geen no-goarea maar het is voor de pers erg moeilijk haar werk te doen.''. De jongeren die MTNL en Goring bedreigden, zouden boos zijn omdat hun buurt steeds in verband wordt gebracht met Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh. B. woonde in die buurt en verbleef vaak op August Allebéplein.

De Amsterdamse politiek, die nu pas bekend werd met de bedreiging van raadslid John Goring en migrantenomroep MTNL, reageert geschokt op de berichten. De VVD vindt de situatie ontoelaatbaar en verwacht dat burgemeester Job Cohen, na extra aandacht voor armoedebestrijding, nu ook snel maatregelen neemt op het gebied van veiligheid. Ook de PvdA vindt het voorval uitermate treurig. Lodewijk Asscher, voorzitter van de hoofdstedelijke PvdA-fractie: ''Ik kan begrijpen dat bewoners hun buurt niet alleen terug willen zien als de buurt van Mohammed B. , maar de pers en raadsleden moeten hun werk altijd kunnen doen.''

Herdenking
De omgekomen 17-jarige scooterrijder Salahdin werd gisteravond door honderden bekenden, vrienden en familieleden in de Pieter Mondriaanstraat herdacht. Tijdens een korte bijeenkomst op straat werd voor het slachtoffer gebeden. De herdenking verliep zonder problemen.


De verongelukte Salah (Salahdin)

Salahdin kwam dinsdagavond om het leven toen hij hard met zijn scooter wegreed nadat een agent in burger naar zijn tweewieler wilde kijken. Hij botste tegen een paal en overleed aan inwendige bloedingen. Waarom Salahdin op dat moment de benen nam, is volgens de politie nog niet duidelijk. Uit berichten op Marokkaanse fora zou blijken dat hij vermoedelijk wegreed omdat zijn scooter fors opgevoerd was en/of omdat hij geen brommerrijbewijs (bij zich) had.

'Activisten laten dokken voor ontruiming bos'

Boomhut Schinveldse bossenDe kosten van het ontruimen van het bos in Schinveld zouden moeten worden verhaald op de actievoerders die het bos bezet hielden. Dat vindt de VVD. De liberalen hebben hun mening onder de aandacht gebracht van de betrokken ministers Donner (Justitie) en Remkes (Binnenlandse Zaken).

De kosten van het afzetten en het ontruimen van het bos zouden één miljoen euro hebben bedraagd, zo werd gisteren duidelijk. Volgens de VVD hebben de activisten, die zich verschanst hadden in boomhutten en tunnels, zich niet aan de wet gehouden, en moeten ze daarom opdraaien voor alle kosten. De rechter had de kap in december goedgekeurd en het bos was officieel tot verboden gebied verklaard.

De ontruiming vond afgelopen maandag en dinsdag plaats. De activisten van Groenfront! kregen hierbij steun van inwoners van Schinveld. Bij de politieactie werden 106 personen gearresteerd. Afgelopen woensdag waren deze allen weer op vrije voeten gesteld.

Darts: Hoenselaar verliest weer in finale

Trina Gulliver is voor de zesde achtereenvolgende keer winnares van Lakeside, het officieuze wereldkampioenschap. De Engelse versloeg in de finale onze landgenote Francis Hoenselaar: 2-0.

Gulliver begon in sneltreinvaart aan de finale en kwam snel op 2-0 in legs. Hoenselaar profiteerde hierna van zwak finishen van haar illustere opponente en kon zodoende bijna de set pakken. Uiteindelijk bleef Gulliver koel en pakte het eerste bedrijf met 3-2. In de tweede set was de Engelse niet te stuiten en kon Hoenselaar alleen maar volgen. Sinds 2001 – de eerste editie van het vrouwentoernooi in Frimley Green – heerst Gulliver al op de Lakeside door nog geen partij te verliezen. Ondanks haar prestatie van vrijdagavond, maakte ze donderdag de meeste indruk. In haar duel tegen Clare Bywaters haalde ze namelijk een gemiddelde van 31,99 per dart. Gisteren kwam ze niet verder dan 24,60 tegenover Hoenselaar 23,42.

CD: The Notorious B.I.G. - Duets: The Final Chapter

Als Biggie nog zou leven, hoe zouden zijn samenwerkingen met de artiesten van nu er dan uitzien? Dat lijkt de vraag die oude vriend Diddy zichzelf heeft gesteld toen hij Duets: The Final Chapter produceerde. Acht jaar na de tragische dood van The Notorious B.I.G. is dit het tweede 'after death' album wat in zijn naam uitkomt. Je vindt op deze plaat echter geen nieuw/verloren materiaal, maar wel allemaal duetten. Of je met het aantal artiesten dat gemiddeld in 1 nummer voorbij komt het nog duetten mag noemen is de vraag; mijn interesse is gewekt.


Van Gemerden niet op Australian Open

Melle van Gemerden is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Australian Open. In de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi verloor de tennisser uit Amsterdam in twee sets (4-6, 0-6) van de Zweed Rehnquist.

Door dit verlies wordt Nederland bij de Australian Open door slechts twee tennissers vertegenwoordigd. Michaëlla Krajicek komt uit in het vrouwentoernooi, terwijl Raemon Sluiter actief is bij de mannen.

Sluiter komt in de eerste ronde uit tegen de Tsjech Pavel Snobel. Michaëlla Krajicek het moet opnemen tegen Kristina Brandi uit Puerto Rico.

De kroonprins is dood, leve de kroonprins

Wat een treurige kerst moet Robert Maaskant gevierd hebben dit jaar. De gewezen kroonprins der oefenmeesters zat helemaal alleen onder de kerstboom en dat had hij zich toch heel anders voorgesteld. De vlot babbelende Maaskant had voor zichzelf een route uitgestippeld naar de top. Na zijn knappe werk bij RBC was papieren subtopper Willem II een logische opstap richting de nationale top. De internationale top zou dan daarna spoedig volgen en zijn ultieme droom, het bondscoachschap, niet veel later.

Adams opnieuw halve finalist

Martin Adams heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Lakeside. Hij komt daarin Van Barneveld tegen, een herhaling van de finale van vorig jaar. Adams was met 5-2 te sterk voor Mike Veitch.

De Engelsman Adams begon matig aan de laatste kwartfinale partij van de Lakeside. Zijn Schotse tegenstander Mike Veitch maakte hier gebruik van en nam al snel een 2-0 voorsprong in sets. Toen herpakte de captain van het Engelse team zich en trok de stand gelijk bij het ingaan van de korte pauze.

Na de pauze kon Veitch niet meer zijn niveau van het begin van de partij halen, waardoor Adams redelijk makkelijk de vijfde, zesde en zevende set won, de Schot kon er geen winnen. Daardoor won de als tweede geplaatste Adams zijn kwartfinale met 5-2 van de captain van Schotland, Mike Veitch.

In de halve finale ontmoet Adams de titelverdediger Raymond van Barneveld. In de andere halve finale staan ook een Nederlander en een Engelsman tegenover elkaar: Jelle Klaasen en Shaun Greatbatch. Allebei de partijen worden zaterdagmiddag gespeeld.

Brits politicus likt melk in Big Brother

George GallowayHet eerste Britse parlementslid dat deelneemt aan een Big Brother voor VIPS heeft daarop veel kritiek ontvangen. George Galloway, voorheen lid van Labour maar inmiddels namens de kleine RESPECT-partij in het Britse Lagerhuis vertegenwoordigd, was als politicus al omstreden wegens steunbetuigingen aan Saddam Hussein en felle kritiek op George Bush en Tony Blair.

In Celebrity Big Brother was hij deze week te zien terwijl hij een kat nadeed, en denkbeeldige melk oplikte van de vingers van een andere BB-VIP. Ook assisteerde hij een medebewoner bij het lezen van de gedachten van een goudvis. Volgens Labour-parlementslid Hilary Armstrong schaadt Galloway met zijn tv-optreden het aanzien van het parlement. "Wij roepen hem op zijn achterban te vertegenwoordigen en te respecteren, en niet alleen aan zijn ego te denken", zei Armstrong. Door deelname aan de show zou de politicus al een belangrijke stemming in het Lagerhuis hebben verzuimd.

Galloway (51) had voorafgaand aan de drie weken durende reeks gesteld dat hij door zijn deelname jonge mensen voor politiek wilde interesseren. Volgens een woordvoerder zouden veel van zijn politieke opmerkingen de eindmontage echter niet hebben gehaald. Als hij dat van tevoren had geweten, zou hij niet hebben meegedaan, aldus de zegsman. Andere deelnemers aan het programma zijn onder meer voormalig basketbalspeler Dennis Rodman en toplessmodel Jodie Marsh.

CD: Don Diablo - Sellout Sessions 01

miss_bleu verblijdde ons in de submit met de volgende review:

Het heeft een hele lange tijd geduurd voordat deze Nederlandse DJ op gebied van CD's weer wat van zich liet horen. Hij is de laatste tijd erg druk geweest met het opzetten van zijn eigen muzieklabel en feesten, maar eindelijk was het ongeveer een week of drie geleden zover: zijn tweede CD kwam in de rekken van de platenzaken te staan.

Don Diablo Sell Out Session 01
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.