Darts: Ook 'Barney' naar halve finale

Icoon DartsNa Jelle Klaasen heeft ook Raymond van Barneveld zich geplaatst voor de halve finale van het officieuze wereldkampioenschap darts. Van Barneveld versloeg in de kwartfinale de Engelsman Tony O'Shea.

Van Barneveld begon uitstekend aan de partij. De eerste leg was van beide kanten nog wat aarzelend, maar daarna kwam 'Barney' al snel op stoom. De Haagse darter kwam niet meer in de problemen en haalde de eerste set snel binnen. In de tweede set kreeg Van Barneveld wat meer problemen met O'Shea. De Engelsman begon wat meer in zijn ritme te komen, daar waar Van Barneveld wat meer liet liggen. Toch ging de set naar 'Barney', die in de laatste leg van de tweede set over meer zenuwen beschikte dan O'Shea.

De derde set ging weer gelijk op. Beide heren vonden de dubbels niet en hadden veel pijlen nodig om te finishen. O'Shea maakte gebruik van een misser van 'Barney' in de laatste leg: 2-1. De Engelsman deelde hiermee een kleine tik uit aan Van Barneveld, die prompt gebroken werd in de eerste leg van de vierde set. 'Barney' liet zich echter niet uit het veld slaan en brak O'Shea in de vierde game weer terug. In de vijfde en beslissende game speelde Van Barneveld een uitstekende game, de Hagenees had zelfs even zicht op een negen-darter, waardoor de darters met een 3-1 stand gingen pauzeren.

O'Shea kwam als herboren terug op het podium. Binnen enkele minuten haalde O'Shea de vijfde set binnen door drie legs te winnen. De 2e en de 3e leg gingen in een zeer rap tempo naar de Engelsman. De opleving van O'Shea bleek echter van korte duur. De zesde set ging weer met 3-1 naar Van Barneveld, waardoor de stand op 4-2 in sets voor 'Barney' kwam. Dat de partij bol stond van de wisselvalligheid, bleek wel weer in de zevende set, die met 3-0 naar O'Shea ging.

Van Barneveld besliste het duel in de achtste set. De Hagenaar brak in de tweede leg O'Shea en maakte het in de derde leg eenvoudig af. In de halve finale speelt Van Barneveld tegen de winnaar van het duel tussen Martin Adams en Mike Veitch.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!