Van Barneveld zakelijk door

Ambrosius
De regerend kampioen Raymond van Barneveld heeft zonder al te goed te spelen de halve finale bereikt. De Engelsman Tony O'Shea moest zich gewonnen geven na 5-3.

Van Barneveld begon erg sterk, de eerste set pakte hij zonder een dubbel te missen. In de tweede set kwam O'Shea wat beter in z'n spel, waardoor er een beslissende leg gespeeld moest worden. Daarin liet 'Barney' zien waarom hij de regerend kampioen is: 2-0. Net als in de tweede set, liep O'Shea ook in derde set uit naar 1-2 in legs, maar deze keer kon de Engelsman via een 120-finish wel de set winnen, waardoor hij terugkwam tot 2-1. In de vierde set liepen de dubbels van Van Barneveld minder, die van O'Shea werden alsmaar beter. Daardoor kwam de Engelsman voor in de vierde set, maar aan het einde van deze set kwam de regerend kampioen weer wat beter in z'n spel. Zo gooide hij twee keer 180 op rij, maar miste de uitgooi van 141 voor een 9-darter. Hij won wel de set en ging met 3-1 de pauze in.

Na de pauze gooide O'Shea vier hele sterke legs, eerst een 13-darter, vervolgens een 12-darter en hij won de set zelfs met een 11-darter. In de vijfde set begon O'Shea nog met een 12-darter, maar daarna zakte de Engelsman weer wat aan, waardoor Van Barneveld de controle op de wedstrijd weer overnam door drie legs op rij, en daarmee de set, te winnen: 4-2. In set zeven ging O'Shea weer sterker spelen, Van Barneveld kon het niet bijbenen. O'Shea maakte het 4-3 door drie legs op rij te winnen. Nog steeds had de Nederlander maar één set nodig om de halve finale veilig te stellen.

In de achtste set kreeg O'Shea een kans om Van Barneveld te breken, maar hij pakte deze niet. In de daarop volgende leg had ook 'Barney' een breakkans, de viervoudig kampioen liet deze kans niet onbenut en kwam daardoor op één leg van de winst. Van Barneveld won eenvoudig zijn eigen leg, waardoor de winst binnen was. In de halve finale speelt hij tegen de winnaar van de partij tussen Martin Adams en Mike Veitch.