'Kylie opgetogen na genezing kanker'

Icoon ShowbizzZangeres Kylie Minogue heeft van haar artsen te horen gekregen dat ze vrij is van kanker. De 37-jarige Australische werd behandeld in Parijs, de woonplaats van haar vriend Olivier Martinez. Na het goede nieuws zou ze naar haar ouders in AustraliŽ zijn afgereisd, om de genezing te vieren.

In mei 2005 werd borstkanker bij Minogue geconstateerd. De zangeres moest in een operatie een gedeelte van haar borst laten amputeren, waarna een intensief traject van chemotherapie volgde. De genezing ging gepaard met pieken en dalen. Zo kwam in oktober een bericht naar buiten dat de ouders van Minogue zich grote zorgen maakten over hun dochter, die sterk vermagerde nadat ze zich op advies van een alternatieve dokter nog slechts voedde met groente- en fruitshakes.

Diverse bronnen uit de nabijheid van Minogue melden dat ze haar geluk niet op kan. "Vooral de laatste maanden waren zwaar voor haar. Ze was erg zwak en vermagerd, maar inmiddels is ze al wel weer iets aangekomen." In Melbourne zal de zangeres vanaf volgende week nog een serie dagelijkse bestralingen moeten ondergaan die de terugkeer van kanker moet voorkomen. Ze heeft inmiddels aangekondigd dat ze haar 'Showgirl-tour' in AustraliŽ wil inhalen. De show werd afgezegd toen ze ziek werd.

Update 23:16: Woordvoerster ontkent genezing
De Australische woordvoerster van Kylie Minogue heeft ontkend dat de zangeres door de artsen 'schoon' is verklaard. "Gelukkig kunnen we tevens zeggen dat we geen nieuws hebben ontvangen over een terugkeer van de kanker. Desondanks staat Kylie nog altijd onder behandeling", luidde de verklaring. Waar Minogue momenteel verblijft kon ze niet vertellen.

Kylie Minogue