Verrassende zege handbalheren op Griekenland

Peter (buzzer)
Tijdens het WK kwalificatietoernooi hebben de handbalheren, geheel tegen de verwachting in, een zege geboekt op koploper Griekenland. Door deze zege houdt Oranje uitzicht op winst in de poule. Alleen de poulewinnaar plaatst zich voor de play-offwedstrijd welke recht geeft op een ticket naar het WK.

Hoewel Oranje vooraf geen enkele kans op een overwinning werd toegedicht, namen de handbalmannen in een volgepakte sporthal in Emmen brutaal de leiding tegen koploper Griekenland. Oranje had het betere van het spel en hield de defensie van de Grieken goed onder druk. Bij het rustsignaal stond er een 14-13 stand op het scorebord.

Na de rust wisten de heren het goede spel te continueren, en dankzij scores van onder andere Tim Remer en Joey Duin kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Tim Remer werd topscorer met zeven treffers, gevolgd door Joey Duim met vijf treffers. De eindstand werd bepaald op 29-26.

Door dit resultaat staan de Oranje heren gedeeld eerste in de poule, samen met Griekenland en Bosnië. Ze hebben alledrie vier punten uit drie wedstrijden. Zondag wordt de return afgewerkt in Griekenland