Blinde paniek

Maarten (Mannee)
Blinde paniek heeft zich meester gemaakt van Geert Wilders nu blijkt dat veel meer vreemdelingen dan verwacht, namelijk zo’n 34.000, een vergunning hebben gekregen om langer in ons land te blijven.

Het gaat om mensen die al toestemming hadden om voorlopig een jaar in Nederland te zijn voor gezinsvorming of -hereniging. Zij hebben een vergunning voor nog eens vijf jaar ontvangen via een zogeheten vereenvoudigde procedure. Aanvankelijk zouden ongeveer 12.000 vreemdelingen voor deze speciale regeling in aanmerking komen, maar nu blijken dat er 46.000 te zijn.

Eén en ander blijkt uit een vertrouwelijke (haha) rapportage van de IND. Wilders is hoogst verbaasd over de cijfers en eist opheldering van Verdonk, want volgens Geert is het 'van de gekke dat volstrekt onverwachts zo veel vreemdelingen in Nederland mogen blijven, terwijl amper is gecontroleerd of zij hier wel recht op hebben'.
Volgens Verdonk is het gemor van Wilders allemaal flauwekul en heeft het hoofd van de IND gewoon de bevoegdheid de versnelde procedure op eigen gezag uit te voeren. Uiteraard is dat te ingewikkeld voor Geert, want het wil er zijn botte kop nu éénmaal niet in dat heel veel mensen net zo veel recht hebben om hier te wonen als hij zelf heeft. Al is Rita natuurlijk ook niet oprecht want die durft gewoon niet toe te geven dat ze het IND niet in de hand heeft....

Way to go, anarchie bij het IND en Verdonk verdedigt het. I love it!