FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 4 januari 2006

Chinees wilde via aanslag op bus vrouw ombrengen

Icoon ShockingDe politie in de Chinese provincie Henan heeft een man gearresteerd die ervan verdacht wordt de opdracht te hebben gegeven voor een aanslag op een bus. Bij de terreurdaad, die op 23 december plaatsvond, kwamen elf personen om het leven. De verdachte zou met de aanslag zijn eigen vrouw hebben willen vermoorden.

Of de vrouw tot de elf dodelijke slachtoffers behoort of überhaupt in de bus zat, is niet bekend gemaakt. De verdachte zou iemand hebben ingehuurd om de aanslag te plegen. Volgens de politie is de bommenlegger na de aanslag door zijn opdrachtgever vermoord, om aanwijzingen die naar zijn betrokkenheid kunnen wijzen uit te wissen. De man wilde van zijn vrouw af om zijn minnares te kunnen trouwen, zo verklaarde een woordvoerder van de politie.

Toch chemokuur voor Ellen ten Damme

Zangeres en actrice Ellen ten Damme moet binnenkort toch een chemokuur ondergaan. Ten Damme, die in augustus een operatie onderging nadat bleek dat ze borstkanker had, krijgt vijf keer een infuusbehandeling. Volgens manager Koos van Dijk is de behandeling preventief.

"Het gaat prima met Ellen en ze voelt zich uitstekend. De operatie en de bestraling hebben de kanker vernietigd. Maar de artsen willen haar toch lichte chemo geven om helemaal zeker te zijn dat alle foute cellen verdwijnen en er over een paar jaar geen onaangename verrassingen komen", meldt Van Dijk aan de media. Ten Damme werkt ondertussen gewoon door. Zo zal ze eind januari in Ahoy' acht keer 'De vrienden van Amstel Live!' presenteren. "Ze is niet misselijk van de chemo en ook als er haaruitval optreedt, is dat niet zo erg. Door haar acts als bijvoorbeeld Marlène Dietrich is zij al gewend pruiken te dragen", aldus haar manager.

Ellen ten Damme

Instorten dak ijshal kostte zeker 14 levens

Door het instorten van het dak van een ijsbaan in het Duitse Bad Reichenhall zijn zeker veertien mensen om het leven gekomen. Eén vrouw wordt nog vermist, maar reddingswerkers verwachten niet haar levend onder het puin vandaan te kunnen halen. Het uiteindelijke dodental zal daarom hoogstwaarschijnlijk tot vijftien stijgen.

Onder de doden zijn twaalf kinderen tussen de negen en zestien jaar. De lichamen van drie van hen werden deze avond geborgen. De andere twee slachtoffers zijn vrouwen van 40 en 41 jaar oud. Bij het ongeval, dat maandagmiddag plaatshad, raakten 34 mensen gewond. Achttien van hen moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Het is nog niet duidelijk wat de instorting veroorzaakt heeft. In Bad Reichenhall was veel sneeuw gevallen, maar kort voor het instorten was het dak nog gecontroleerd.

De ijshal is nu één grote ravage
De ijshal na het instorten van het dak

VVD: Weg met subsidie IKON, Moslimomroep

Icoon MediaDe VVD in de Tweede Kamer vindt dat de subsidie voor levensbeschouwelijke omroepen zonder leden moet worden afgeschaft. Dat zegt het Kamerlid Fadime Örgü. Volgens haar is het onnodig dat de overheid betaalt voor omroepen als de Interkerkelijke Omroep Nederland (IKON), de Nederlandse Moslimomroep (NMO) en het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap (RKK).

De politica wil het voorstel aan de orde stellen bij de presentatie van het nieuwe mediabeleid. Indien levensbeschouwelijke omroepen zendtijd willen, moeten ze maar leden werven of commercieel gaan, zo stelt Örgü. De VVD sluit zich op dit punt overigens aan bij de PvdA, die al langer op het standpunt staat dat de subsidie moet worden geschrapt. Volgens de mediawet kan één keer in de vijf jaar voor een periode van vijf jaar zendtijd toegewezen worden aan kerkgenootschappen en organisaties op geestelijke grondslag. Het schrappen van deze regel kan worden gezien als 'een duidelijk onderdeel van de wijziging van het bestel', aldus PvdA-mediawoordvoerder Martijn van Dam.

De IKON, deze maand zestig jaar op de Nederlandse buis, zegt niet al te zeer van de plannen te schrikken. Volgens een woordvoerder is de interkerkelijke omroep verankerd in het Nederlandse mediabestel. De omroep zou naam hebben gemaakt met 'tegendraadse' programma's waarbij 'kijkcijfers niet de dominerende factor zijn'. De huidige concessie loopt overigens nog tot 2007. Als de wet ongewijzigd blijft, kan de IKON vervolgens in ieder geval tot 2012 uitzenden.

Splinter Cell film niet gebaseerd op de games

Er is een Splinter Cell film in de maak die misschien dit jaar nog het witte doek gaat halen.

Splinter Cell is al jaren goed voor diverse games en er zijn tevens avonturen in boekvorm gepubliceerd, geschreven door auteur Raymond Benson.

In een interview met Benson kwam naar voren dat hij niet verwacht dat de film ook maar enige samenhang met de games of zijn boeken zal hebben.

"[...]
As far as I know, the screenplay is totally original and not based on any existing game or my books.
[...]"


Naast Splinter Cell boeken schreef Benson ook James Bond verhalen en werkte hij mee aan de Ultima games. Een volledige lijst van al zijn werk is hier te vinden.

Ubisoft directeur verwacht Revolution in 2007

In een interview tussen de BBC en Yves Guillemot, directeur van Ubisoft, is te lezen wanneer Guillemot denkt dat de PlayStation 3 en Revolution voor het eerst op de markt komen:

"We think September could be the right time for Sony in the US and November in Europe. Japan a bit earlier, say June or July."

De Nintendo Revolution verwacht Guillemot ongeveer op dezelfde maanden, maar hij is bang dat Europa pas in 2007 aan de beurt is.

Zevenjarige tweede op groots Halo 2 toernooi

Maak kennis met gamer Poison

en zijn neefje Lil (Little) Poison:

Beiden deden mee aan één van de grootste Halo 2 game toernooien aller tijden: 700 spelers in 135 teams. De "Poisons" deden mee in de Free For All toernooien. Poison werd eerste, Lil Poison tweede.

"[...]
What we ended up with in these rounds was a real A-list of talent, but a few players rose above the rest to both surprise and amaze us with their performances. Chief among these players were the members of VS, who despite being tossed in among 550 other players, managed to get three of their members into the Final 8. In fact, those three VS members all finished in the Top 4 of that final round -- a feat that is nothing short of phenomenal. Confirming many peoples' belief that he is one of the best individual players out there, VS Poison took first place in the entire LCQ FFA competition, trailed ever-slightly by his nephew, VS Lil Poison, in second place. VS Boo rounded out the stellar team representation, nailing down a fourth place finish. While the team had a lot of hype following it throughout the rounds, perhaps more people were watching 7-year-old phenom Lil Poison than anyone else.
[...]"


Lil Poison begon met gamen toen hij twee jaar oud was.

LCQ FFA Finals Results:

1) VS Poison: 50
2) VS LiL Poison: 48
3) EG SadPanda: 46
4) VS BoO: 43
5) CampinMonkey: 43
6) MelloZ: 40
7) SoulRebelz: 38
8) Capt. Anarchy: 38

Developer Smiling Gator Productions failliet

Gisteren heeft de developer Smiling Gator Productions op haar website bekend gemaakt geen geld meer te hebben en daardoor de studio te moeten sluiten. Smiling Gator Productions was vooral 'bekend' door de game Twilight War: After the Fall. Deze futuristische MMORPG zou gebruik maken van Valve's Source Engine, welke ook gebruikt werd in Half-Life 2. Er zat ongeveer anderhalf jaar werk in het spel. Op het officiële forum zijn fans al aan het brainstormen over hoe de game mogelijk toch uit kan gaan komen maar vooralsnog ziet het er niet al te rooskleurig uit voor de fans van deze game.Boete na doodleuke grap

Icoon Opmerkelijk Drie Belgische schoonmaaksters zijn zwaar getraumatiseerd na een verborgen camera-grap in een mortuarium. Het trio werd 'verrast' door een man die uit de dood leek op te staan en vervolgens om hulp smeekte. De programmamakers zijn veroordeeld tot het betalen van een boete van bijna 20.000 euro.

De opnamen voor het programma Kan Dit!? vonden in juli 2001 plaats in Genk. De grap werd bij iedere vrouw apart uitgehaald. Een van de schoonmaaksters was zo in paniek dat zij zichzelf verwondde bij het verlaten van het pand.

De rechter veroordeelde de presentator en de regisseur tot het betalen van een boete. Ook oordeelde de rechter dat zij de opnamen onnodig lang door lieten gaan om goed en pakkend beeldmateriaal te schieten.

NS is not to blame...

De NS heeft in tegenstelling tot wat ze hebben beloofd de gestelde limiet van op tijd rijdende treinen niet gehaald. Er reden "slechts" 84,6% van de treinen op tijd. Het beloofde percentage was 86,5%. Los van het gegeven dat dit natuurlijk een ongelofelijk luxeprobleem is en eigenlijk het nadenken erover niet waard valt er toch wat over te zeggen:

De NS is in hoge mate afhankelijk van ProRail. Deze organisatie beheert ruim 6.500 kilometer spoor, inclusief 4.500 bruggen en tunnels, waaronder 58 beweegbare bruggen. En alle daarbij horende overwegen, wissels, seinen, bovenleidingen en stations. ProRail is verantwoordelijk voor de kwaliteit van al dit materiaal. En is een overheidsbedrijf.

Terecht noemt de NS in reactie op het punctualiteitsprobleem de vele werkzaam- heden van ProRail. De NS kan namelijk wel op tijd willen rijden maar als ze daarin wordt gehinderd door werkzaamheden of slechte infrastructuur lukt dat dus niet.
Veel vertraging werd ook veroorzaakt door ontsporingen. Bij veel van deze ongelukken valt op dat nalatigheid van bedrijven buiten de NS om de problemen direct of indirect hebben veroorzaakt.
En dan zijn er nog de treinen die stil hebben gestaan als gevolg van zogenaamde terreurdreiging. Ook hier kan de NS natuurlijk weinig aan doen.

Al met al zou het op zijn plaats zijn als de overheid het boetekleed zou aantrekken in plaats van met het beschuldigende vingertje naar de NS te wijzen.

Star Wars best bezochte film in 2005

Darth VaderDe bestbezochte film van 2005 is Star Wars: Episode III - The Revenge of the Sith, zo bleek uit een onderzoek van filmblad Screen International. De film heeft een wereldwijde opbrengst van meer dan 716 miljoen euro. De bestbezochte film ooit, Titanic, staat al meer dan zes jaar eenzaam aan de top met een rendement van anderhalf miljard euro.

In de internationale boxoffice staat Harry Potter and the Goblet of Fire op de eerste plek. Deze lijst laat de Verenigde Staten buiten beschouwing. Met een opbrengst van zeshonderd miljoen euro verslaat de oprechte tovenaar de duistere Darth Vader. In de VS versloeg Star Wars landelijk Harry Potter met een verschil van 93 miljoen euro. In Engeland doet laatstgenoemde het juist weer beter met een 57 miljoen euro hogere opbrengst.

Groningers brengen brandstichters naar politie

Icoon PolitieTwee inwoners van de Groningse wijk Beijum hebben twee brandstichters overgedragen aan de politie. De Beijumers waren er dinsdagavond getuige van hoe een 16-jarige en een 17-jarige plaatsgenoot een kerstboom in de fik staken, die tegen een garagedeur stond. De 16-jarige knaap werd direct in de kraag gevat.

De jongen werd vervolgens overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Zijn kameraad wist aanvankelijk weg te vluchten, maar werd later door het tweetal alsnog achterhaald, en vervolgens persoonlijk afgeleverd op het politiebureau. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt, en heeft de beide tieners na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Brandweer komt in actie voor 'verdronken' lamp

Icoon AlgemeenIn Emmeloord zijn gisteren brandweer en politie uitgerukt omdat er een knipperend lampje in het water lag. De politie werd gealarmeerd door een voorbijganger die licht onder het wateroppervlak zag van de vaart langs de Urkerweg. De brandweerboot moest er aan te pas komen om het lampje uit de vaart te halen, omdat agenten er niet in slaagden bij het lampje te komen.

LampjeDe politie gaat ervan uit dat iemand het lichtje per ongeluk is verloren en dat het daarna in het water is gerold. Een deel van de vaart werd uit voorzorg onderzocht op de mogelijke aanwezigheid van goederen of personen. De politie zegt dat er daarbij niets bijzonders gevonden kon worden. De persoon die het lichtje kwijt is geraakt kan hem ophalen bij het plaatselijke politiebureau.

'Iran probeert kernwapen te maken'

ClubMed, stortkoker en Crusty2004 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenWesterse veiligheidsdiensten constateren in een rapport dat de Iraanse regering op slinkse manieren de benodigdheden voor het bouwen van een kernbom bij elkaar probeert te krijgen. Daarnaast proberen wetenschappers in Teheran onderdelen te kopen voor een raket die Europa kan bereiken. De Britse krant The Guardian heeft inzage in het rapport gehad.

Het betreffende rapport is geschreven aan de hand van informatie van de Britse, Franse, Duitse en Belgische veiligheidsdiensten. Het rapport dient tevens als een waarschuwing aan westerse regeringen en grote bedrijven om extra alert te zijn op de export van specifieke producten naar zogenaamde "schurkenstaten".

Naast Iran zouden ook Syrië en Pakistan de benodigde chemicaliën en technologie hebben geïmporteerd die nodig is om kernwapenprogramma's te ontwikkelen en uranium te verrijken. De Iraanse regering zou van plan zijn om aanstaande maandag het onderzoeksprogramma voor het verrijken van uranium te hervatten. Dit meldde een westerse diplomaat gisteren bij het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA).

99 + 24 opmerkelijke foto's

De heren en dames van WFTV.com hebben een overzicht gemaakt van 99 foto's die op de één of andere manier leuk, mooi, bizar, raar, verschrikkelijk, ongelofelijk of schrijnend zijn.
Volgens de website zullen er regelmatig nieuwe foto's aan toegevoegd worden, dus het loont nog de moeite om een keer terug te komen.
Voorlopig zul je het met deze 99 moeten doen. Als je klaar bent kan je altijd nog naar het wat oudere overzicht van de 24 beste nieuwsfoto's van 2005 kijken van Time.

iRiver komt met eigen portable multimedia console

iRiver zal op de CES show in Las Vegas een nieuwe multimedia handheld presenteren die onder andere ook games zal kunnen spelen. Hoewel het apparaat, die waarschijnlijk de iRiver G10 zal gaan heten, niet alleen bedoeld is voor games is hij op de eerste persshots toch te zien met een game op het scherm. Ook is bekend dat de handheld een 3D chip aan boord zal hebben om goed games te kunnen draaien.Wat verder op de foto's ook te zien is, is dat de G10 voor het spelen van games zal beschikken over twee keer 4 knoppen (en een start en select knop). Deze knoppen zullen door middel van een schuifsysteem onder het scherm geschoven kunnen worden als er niet op gegamed wordt. Dit systeem wordt ook toegepast in nieuwere smartphones zoals bijvoorbeeld de T-Mobile MDA Vario en Orange SPV M3000.De specs die genoemd worden zijn een kleurenscherm met een resolutie van 800*480 pixels dat 260.000 kleuren weer kan geven, een opslag capaciteit van 4 tot 8 gigabyte, en draaiend op Windows CE 5.0.

Fight Night Round 3 screens

Vandaag is bekend geworden dat Oscar De La Hoya, onder andere bekend van zijn gouden Olympische medaille, het gezicht van Fight Night Round 3 zal zijn. Hij komt ook op de voorkant van de 360- en PSP-versies. Voor de PS2 en Xbox zijn Arturo Gatti en Mickey Ward de belangrijkste personen. Er zijn ook nieuwe 360- PS2- en Xbox-screens verschenen. De game komt 3 maart uit.

Xbox 360 screenshots
Xbox screenshots

PS2 screenshots

Presentaties nieuwe wagens

Na de winterpauze zullen op 10 januari op Jerez de eerste tests van dit jaar plaatsvinden. Halverwege deze maand zullen de eerste auto's voor 2006 gepresenteerd worden. Toyota zal als eerste team zijn nieuwe bolide onthullen.

Presentaties nieuwe wagens:

DatumTeam
14 januariToyota
16 januariBMW
23 januariFerrari
25 januariHonda
27 januariWilliams
31 januariRenault
3 februariMidland

Red Bull heeft eind vorig jaar al met de nieuwe wagen getest, maar de officiële onthulling zal bij de eerste Grand Prix, op 12 maart in Bahrein, plaatsvinden. Ook Scuderia Toro Rosso zal dan zijn 2006-bolide presenteren.

McLaren en Super Aguri hebben nog geen officiële presentatie-data bekend gemaakt.

Microsoft komt aanstaande dinsdag met WMF-patch

gateway had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon DigitalMicrosoft heeft een patch gemaakt voor het WMF-lek in Microsoft Windows, dat eerder vorige week werd gemeld. In een bulletin van de softwaregigant zegt men dat de patch op dit moment intern wordt getest om nasleep te voorkomen. De patch wordt daarnaast in 23 talen gepubliceerd, zodat alle Windows-versies bijgewerkt kunnen worden.

MicrosoftDoordat Microsoft zeker wil zijn van een goedwerkende patch zonder problemen achteraf, wordt de patch volgende week dinsdag uitgebracht op de maandelijkse patchdinsdag. Alle tests zijn dan voltooid. Het lek wordt door de beveiligingswereld al bestempeld als het grootste Windows-lek ooit. Op internet zijn inmiddels al een aantal exploits her en der aan te treffen, hoewel oplettende gebruikers geen risico zullen lopen. Microsoft noemt het lek ook ernstig, maar zegt dat het aantal aanvallen tot op heden "beperkt" is.

Overigens heeft Microsoft voor de gevorderde computergebruikers in zijn TechNet-bulletin een manier beschreven om het getroffen Windows-onderdeel tijdelijk uit te schakelen. Zo kunnen bijvoorbeeld systeembeheerders in de tussentijd voorkomen dat een computer getroffen wordt en er achteraf veel tijd in moet worden gestoken om de schade te herstellen. Microsoft adviseert om geen onofficiële patch te installeren, omdat deze mogelijk kan conflicteren met een officiële patch.

Philips kondigt nieuw spelplatform aan

Philips heeft op de Consumer Electronics Show, welke op dit moment in Las Vegas wordt gehouden, een nieuw spelplatform geïntroduceerd. De 'Entertaible' is een 30" liggend touchscreen wat als een spelbord op een tafel gelegd kan worden. De Entertaible zal een mix worden van videogames gecombineerd met de interactie van bordspellen.

"Entertaible could be used to invent brand new games offering unprecedented levels of user interaction. Perhaps most important of all, it will host electronic games that promote invaluable social interaction within groups and families. This contrasts completely to the solitary, isolated environment encouraged by some contemporary console-based electronic games." Aldus Gerard Hollemans, hoofd Philips' Entertaible research team.

De Entertaible was eigenlijk bedoeld voor uitgaansgelegenheden zoals restaurants, cafés en casino's. Maar Philips zag uiteindelijk toch meer heil in de consumenten markt.

Doordat de Entertaible mede bestaat uit infrarood leds en fotodiodes, zijn er geen bepaalde lichtomstandigheden nodig om te kunnen spelen, zoals bij soortgelijke apparaten wel altijd het geval was. Ook zou het bord vele objecten kunnen herkennen waaronder vingers.

Op dit moment staat er een werkend én speelbaar model op de CES, maar daarna zullen er in het testcentrum van Philis te Eindhoven meer tests worden gedaan om te kijken wat er allemaal mogelijk is met deze nieuwe technologie. Ook zullen regelmatig vrijwilligers worden gevraagd om op het apparaat te spelen. Wanneer het apparaat zal uitkomen of wat de prijs ervan zal zijn is onbekend.
Europa: Executeer bejaarde Amerikaan niet

Icoon AlgemeenDe Raad van Europa, een Europese mensenrechtenorganisatie waarbij 46 landen zijn aangesloten, heeft de Californische gouverneur Arnold Schwarzenegger gevraagd om een 75-jarige ter dood veroordeelde Amerikaan niet te executeren. De gevangene Clarence Ray Allen zal op 17 januari worden geëxecuteerd, één dag na zijn 76e verjaardag.

De bejaarde gevangene heeft hartklachten, is diabeticus, zit in een rolstoel en is bijna blind. Zijn terdoodveroordeling vloeit voort uit een veroordeling uit 1982 als opdrachtgever voor drie moorden. Als hij wordt geëxecuteerd, dan is hij de oudste Amerikaan ooit op wie de doodstraf wordt uitgevoerd.

Secretaris-generaal Terry Davis van de Raad van Europa zei vandaag dat "met het executeren op zo'n hoge leeftijd, tientallen jaren na de misdaad, de autoriteiten bijna een wedstrijd winnen in gruwelijkheid". De Raad van Europa vindt de doodstraf daarnaast in het algemeen onmenselijk en onrechtvaardig, en in het bijzonder als een dergelijk vonnis wordt voltrokken op kinderen, bejaarden of zieken. De 46 landen die aangesloten zijn bij de Raad van Europa, waaronder ook Nederland, hebben de doodstraf afgeschaft.

Verdonk is een kuthoer (deel 2)

I rest my case. Ook volgens Cohen is Verdonk een harteloze kuthoer. Daarnaast is ze volgens Cohen ook nog eens een heethoofd...

Cohen, de man die de Vreemdelingenwet in het tweede kabinet-Kok als staatssecretaris van Justitie ontwierp, spuwt even zijn gal over minster Verdonk in Vrij Nederland deze week:

quote:
Het ontbreekt minister voor Vreemdelingenzaken Rita Verdonk (VVD) aan een 'koel hoofd' en een 'warm hart'.

Cohen noemt de portefeuille Vreemdelingenzaken rampzalig, omdat altijd sprake is van een verschrikkelijke beslissing. "Er komen mensen binnen van wie je moet constateren dat ze niet worden toegelaten. En zodra dat een gezicht heeft, heb je het gevoel: wat leven we in een klotewereld."

De door Cohen ontworpen Vreemdelingenwet kenmerkt volgens de burgervader het versnellen van procedures. Het huidige beleid dat wordt gevoerd 'in een ander kabinet, in een andere tijd', is niet zoals hij het had bedoeld, zegt hij. In het huidige beleid ziet Cohen een 'heethoofd met een koud hart' aan het werk, terwijl Vreemdelingenzaken volgens hem juist een 'koel hoofd en een warm hart' vereist.

Geweldig toch dat zo'n man toch nog tot inkeer komt. We wachten in spanning af wanneer de eerste spandoeken aan het stadhuis komen te hangen.

'Rita Verdonk is heethoofd met koud hart'

Rita VerdonkVVD-minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie toont zich in haar beleid 'een heethoofd met een koud hart'. Dat zegt burgemeester Job Cohen van Amsterdam, die ooit als staatssecretaris eveneens verantwoordelijk was voor het vreemdelingenbeleid. Ook Verdonks voorganger Hilbrand Nawijn vindt dat het beleid is 'doorgeslagen'.

Cohen was in het tweede kabinet-Kok verantwoordelijk voor de invoering van de Vreemdelingenwet. "Ik vind niet dat in die wet een verharding van het beleid zit. Wat in die wet zit is het versnellen van procedures. Dat vervolgens op basis van die wet weer beleid wordt gevoerd, dat is wat anders. Dat beleid, ja, dat wordt gevoerd door een ander kabinet in een andere tijd", zegt Cohen deze week in het weekblad Vrij Nederland. Vreemdelingenzaken heeft volgens hem juist een 'koel hoofd en een warm hart' nodig.

Vice-president van de Amsterdamse rechtbank Willem van Bennekom stelt dat asielzoekers geen eerlijke kans meer hebben in de Nederlandse procedure. De Raad van State zou de immigratiedienst IND stelselmatig 'dekken' bij beslissingen. Voormalig minister Hilbrand Nawijn (destijds LPF) is het daarmee eens. "Ik ben voor een streng asielbeleid, maar het is nu wel doorgeslagen. Uitgeprocedeerde asielzoekers worden gecriminaliseerd", zegt het onafhankelijke Kamerlid. "De IND is zo gebureaucratiseerd, dat er geen ruimte meer is om waar nodig soepel met de regels om te gaan."

Ook de internationale mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch heeft kritiek op het Nederlandse beleid. De Vreemdelingenwet, die binnenkort door de Tweede Kamer wordt geëvalueerd, zou leiden tot het schenden van rechten van asielzoekers. Twee anonieme medewerkers van de IND stellen dat de dienst een 'technocratische machine' is geworden. "Er zitten mensen asielaanvragen te beoordelen die nog nooit een asielzoeker hebben gezien."

Noorse springers heersen in Innsbruck

Schansspringer Jakub Janda is de grote winnaar van de wereldbekerwedstrijd in Innsbruck, de derde manche in de Vierschansentoernee. De dagzege ging weliswaar verrassend naar de Noor Lars Bystöl, maar Janda deed het beduidend beter dan zijn concurrent Janne Ahonen.

Het is de eerste wereldbekeroverwinning voor Lars Bystöl. Sprongen van 127 en 129,5 meter zorgden voor die noviteit. Bystöl werd zondag in Garmisch-Partenkirchen slechts twintigste. Zijn landgenoot Björn Einar Romören was met een derde plaats vanmiddag ook goed op dreef. Jakub Janda nestelde zich tussen de twee Noren in op de tweede stek. De nieuwe aanvoerder in het Vierschansenklassement sprong met 133 meter wel het verst van de dag, maar zijn eerste beurt was met 123,5 meter zwak te noemen.

Nog achter Thomas Morgenstern en Roar Ljökelsoy moest Janne Ahonen genoegen nemen met plaats zes. De drievoudig winnaar van de Vierschansentoernee liet het net als Janda liggen in zijn eerste poging. Opvallend was ook de vijftiende plaats van Matti Hautamäki. Overmorgen is Bischofshofen het decor van de laatste wedstrijd van de Vierschansentoernee. Janda verdedigt een voorsprong van twee punten op Ahonen in het tussenklassement.


Uitslag – Innsbruck – 3e wedstrijd Vierschansentoernee:
1. Lars Bystöl (Noo) 264,7 (127,0 + 129,5 meter)
2. Jakub Janda (Tsj) 263,2 (123,5 + 133,0 meter)
3. Björn Einar Romören (Noo) 258,1 (126,0 + 128,5 meter)
4. Thomas Morgenstern (Oos) 257,6 (130,0 + 124,5 meter)
5. Roar Ljökelsoy (Noo) 256,9 (128,0 + 125,0 meter)


Stand Vierschansentoernee:
1. Jakub Janda (Tsj) – 790,5
2. Janne Ahonen (Fin) – 788,5
3. Roar Ljökelsoy (Noo) – 775,1
4. Matti Hautamäki (Fin) – 765,4
5. Takanobu Okabe (Jap) – 753,2

Atlético Madrid getroffen door voedselvergiftiging

De selectie van de Spaanse voetbalclub Atlético Madrid is door een voedselvergiftiging getroffen. Maar liefst 14 voetballers hebben last van darmklachten, diarree, misselijkheid, buikgriep en andere fysieke problemen.

De club, waar oud-PSV'er Mateja Kezman voor uitkomt, heeft inmiddels al om uitstel van de bekerwedstrijd van woensdagavond tegen Real Zaragoza gevraagd, omdat de Spaanse voetbalclub geen representatief team op het veld kan brengen.

Slomka nieuwe oefenmeester Schalke 04

Schalke 04 is in de zoektocht naar een nieuwe trainer gestuit op Mirko Slomka. De 38-jarige voormalige assistent van de in december ontslagen Ralf Rangnick blijft in ieder geval tot aan het eind van dit seizoen.

Slomka is een relatief onbeschreven blad. Hij begon zijn trainersloopbaan in 1989 bij de jeugd van Hannover 96. In het seizoen 2000/2001 werd hij hoofdtrainer van Tennis Borussia Berlin, waarna hij van 2001 tot 2003 aan de zijde van Rangnick assistent was van Hannover. De onervarenheid was voor teammanager Andreas Müller geen reden een andere kandidaat te polsen: ”Mirko heeft ons volste vertrouwen. Hij ligt uitstekend in de spelersgroep. We vertrouwen erop dat hij ons naar de Champions League loodst.”

Schalke 04 staat momenteel vierde in de Bundesliga. Dit seizoen kwamen die Knappen ook uit in de Champions League. In een poule met onder meer PSV werd de ploeg derde. Daardoor strijdt het over ruim een maand in de derde ronde van de UEFA Cup tegen Espanyol.

Koeman haalt Robert naar Benfica

Laurent Robert (30) heeft een 3,5-jarig contract bij Benfica getekend. De Franse middenvelder komt over van Newcastle United.

Het afgelopen halfjaar was Robert op huurbasis actief voor Portsmouth, nadat hij in de clinch lag met Newcastle-manager Graeme Souness. Ook op Fratton Park was de Fransman met het goede linkerbeen controversieel. Zo weigerde hij in oktober op de bank plaats te nemen tijdens het competitieduel met Sunderland. Voor Ronald Koeman geen beletsel Robert naar Estádio da Luz te halen. Robert verheugt zich op zijn verblijf bij de Portugese topclub: ”Ik ben blij dat ik in de Champions League kan spelen. Mijn doel is nog altijd het WK te halen en nu maak ik een grotere kans.”

Nintendo komt met gratis WiFi hotspots

Met ingang van vandaag zal Nintendo samen met T-Mobile gratis WiFi verbindingen beschikbaar stellen door heel Nederland heen. Zo kan je door het hele land op hotspots in hotels, wegrestaurants, congres- en vergaderlocaties, vliegvelden, benzinestations, alle McDonald's restaurants, bars en grand cafés gratis online gamen met je Nintendo DS. Er zijn door heel Nederland meer dan 600 van deze hotspots te vinden. Bovendien komen er enkele WiFi-toegangspunten bij grote gameverkooppunten, zodat je meteen in de winkel al aan de slag kan. De verbinding met het online netwerk van Nintendo moet net zo eenvoudig verlopen als het zou gaan als je thuis via je router online gaat. Pim van der Feltz, marketing director van T-Mobile verwacht dat vooral de McDonalds hotspots populair zullen worden bij gamers. Voorlopig zal vooral Mario Kart DS online gespeeld worden, tot er nieuwe titels beschikbaar komen die ook van de online technologie gebruik gaan maken.Stenders en Jensen met Yorin FM naar SBS

Icoon RadioRadio-dj's Rob Stenders en Robert Jensen zullen met zender Yorin FM verhuizen van RTL naar SBS. Of Henk Westbroek, de derde grote naam van Yorin FM, ook zijn baan behoudt is nog onduidelijk. Jensen gaat in eerste instantie mee voor een half jaar en zal later beslissen of hij definitief overstapt, zo verklaren insiders.

Gisteren werden de geruchten bevestigd dat SBS het verliesgevende popstation overneemt. De dj's van Yorin namen vanochtend in de uitzending alvast een voorschot op de overname, en togen met een truck van Hilversum naar het SBS-pand in Amsterdam. Daar zullen na de overname de uitzendingen vandaan gaan komen. Hoeveel SBS, dat nog geen radiozender had, voor Yorin FM betaalt, is onbekend. Yorin FM stond al enige maanden in de etalage omdat het station te weinig opbracht.

SBS zegt in het beginstadium zo min mogelijk veranderingen door te willen voeren, om de luisteraars niet in verwarring te brengen. Dj Henk Westbroek uit in een interview met het Algemeen Dagblad kritiek op het beleid van de zender. "Het station heeft gezwalkt. Er is nooit gekozen voor een heldere lijn die is vastgehouden. In de tijd dat ik er bij zit is de muzikale koers van het station vijf keer veranderd", aldus de Utrechter. "Luisteraars konden daar geen touw aan vastknopen." Westbroek is er voorstander van om de dj weer meer de muziek te laten bepalen. "Radiostations draaien allemaal muziek volgens een vast format. Met als gevolg dat een generatie dj's is opgegroeid die over van alles en nog wat zit te leuteren, behalve over de plaatjes die worden gedraaid. Ze hebben geen enkel gevoel meer met de muziek."

Pfeiffer treft Martin Verkerk

De tennisser Martin Verkerk heeft zijn terugkeer in de tenniswereld weer moeten uitstellen. Bij de finalist van Roland Garros 2003 is de ziekte van Pfeiffer geconstateerd. Verkerk was net hersteld van een zware schouderblessure.

Zo bevestigde de teamarts van de Nederlandse tennisbond, de KNLTB, Babette Pluijm. "Hij is nog moe, waardoor hij zijn rentree voorlopig moet uitstellen. Martin moet het nog enkele weken rustig aandoen." aldus Pluijm.

Verkerk hoopte op een terugkeer tijdens het Australian Open volgende week in Melbourne. Nu hoopt hij weer terug te kunnen komen tijdens de Davis Cup-wedstrijd tegen Rusland. Die zal worden gehouden van 10 februari t/m 12 februari.

Belspellen

Je komt 's avonds laat terug van het stappen en je zet de tv maar even aan omdat je toch nog geen slaap hebt.
Eerste wat je ziet: "Je kan 10.000 euro winnen, bel me of sms en misschien kan jij deze gigantische prijs winnen".
Het is niet alleen 's avonds maar ook al in de ochtend en in de middag. Er is iemand geweest die echt mega veel tijd over had en wat heeft deze persoon gedaan?

Alle Belspellen gecombineerd. Bekijk ze hier.

Vind je dit leuk dan wil je deel 2 ook zeker kijken.

Met dank aan Pimmy en MMaverick voor de submits

Scheidsrechter Koopman beëindigt carriére

Rien Koopman heeft zijn scheidsrechtersfluitje per direct aan de wilgen gehangen. In 1976 begon hij zijn carriére in het amateurvoetbal, vijftien jaar later debuteerde hij in het betaald voetbal.

"Ik wilde altijd zelf bepalen wanneer ik zou stoppen, en niet het moment afwachten dat de KNVB een keer tegen mij zou zeggen: 'Stop er nou maar mee.' Ik heb altijd met veel plezier gefloten en heb dat ook nog eens met mijn maatschappelijke carrière kunnen combineren. Als ik terugkijk, dan heb ik gelukkig weinig vervelende dingen meegemaakt." aldus een tevreden Koopman. De wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen van 23 december was het laatste duel wat hij floot.

Grand Raid Offroad screenshots

Grand Raid Offroad is een offroad racegame voor de Xbox 360. De developers van het spel beloven zes verschillende omgevingen waarin je kunt racen en het totale oppervlak van het speelveld zal uit 10.000 vierkante kilometer bestaan met 20.000 kilometer aan wegen. Je kunt kiezen uit 30 verschillende trucks en voertuigen en het weer zal ook realtime veranderen terwijl je aan het racen bent. Wanneer deze game uit moet komen is nog niet bekend.
Lekkere reet?

Alles en iedereen mag zich tegenwoordig kennelijk wetenschapper noemen. Wat je onderzoekt is veel minder van belang, getuige het nieuwe onderzoek van een team Britse wetenschappers aan de Heriot Watt Hoge School, dat momenteel onderzoekt waarom een afzichtelijke reet er in de éne broek wel uitziet en in de andere broek totaal niet.

Even het onderzoek in een notendop:

quote:
Zo zijn vijf studenten bezig de verschillende broeken te ontwerpen waarbij de aandacht zal liggen op de diverse zakken. Wat is bijvoorbeeld de invloed van de maat, het model en de positie van de zak op het achteraanzicht van de vrouw? Verder zullen de verschillende soorten zomen worden belicht. Zorgen zij voor een slanke lijn of verbreden zij het beeld? En er wordt gekeken naar hoe de lengte van een broek de uitstraling van uw achterwerk kan beïnvloeden, de vorm van de pijpen en de algehele pasvorm. Zijn er bijvoorbeeld modellen waarin je de afmeting van je bips kunt verbergen? Of is voor u juist een strak model weggelegd, waarin u de derrière juist kunt laten uitkomen in al haar glorie.
Je kan het er maar druk mee hebben. Onderzoekster dr. Lisa MacIntyre laat weten dat het duidelijk moge zijn dat niet alle kledingstijlen elk lichaam flatteren. Nou, dat is echt nieuw bedankt hoor.

In ieder geval komt het hier op neer. Waar je je in de kroeg voorheen alleen moest afvragen of de fraai geboetseerde dame, waarmee je staat aan te pappen, van nature dat gezegende lijf heeft of volledig is omgebouwd, moet je erin de toekomst ernstig rekening mee houden dat wanneer de dame na een geslaagde versierpoging haar broek uittrekt er nog 50 kilo onvoorzien vet tevoorschijn rolt.

En zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd....

WK-land Ecuador in financiële problemen

De voetbalbond van Ecuador kampt met financiële problemen. De bond heeft een krediet van 800.000 euro moeten aanvragen om de winstpremies te kunnen betalen. De voetballers uit het Midden-Amerikaanse land kwalificeerden zich verrassend voor het Wereldkampioenschap voetbal in Duitsland, waardoor de spelers en begeleiding een flinke som geld ontvangen.

Bondscoach Luis Fernando zou alleen al recht hebben op zo'n 160.000 euro. "We zullen de lening aflossen zodra de FIFA ons het geld geeft waarop we recht hebben na onze kwalificatie", aldus voorzitter Luis Chiriboga.

Het is niet te hopen voor de armlastige voetbalbond dat Ecuador deze zomer veel wedstrijden tijdens het WK zal winnen. Bij een overwinning in de poulefase is elke speler 24.000 euro toegezegd. Het is onbekend of de voetbalbond dan wederom een lening zal moeten afsluiten.

Jamie Oliver richt fastfoodbedrijf ten gronde

Jamie OliverDe Britse televisiekok Jamie Oliver is er de oorzaak van dat voedingsbedrijf Canterbury op het randje van een faillissement staat. Volgens het bedrijf is de vraag naar producten sterk afgenomen sinds Oliver een actie startte om op scholen betere voeding aan te bieden. Canterbury is onder meer producent van worsten, hamburgers en pasteitjes.

De handel in het aandeel Canterbury is opgeschort. Het bedrijf heeft geprobeerd om bij een aantal banken een plan aanvaard te krijgen om er financieel bovenop te komen, maar dat werd afgewezen. Sinds Oliver zijn actie ongeveer een jaar geleden startte, is de totale verkoop van diepgevroren patat, vette snacks en chips aan scholen scherp gedaald, zo blijkt uit een onderzoek. Daarentegen wordt tegenwoordig meer water en gekoeld fruit verkocht.

Veel scholen zouden chips, snoep en blikjes frisdrank in de ban hebben gedaan. Daarbij trekt ook de Britse regering honderden miljoenen uit om de kwaliteit van schoolmaaltijden te verbeteren. Uit onderzoek blijkt echter dat bezorgde ouders niet te vroeg mogen juichen. Kinderen zouden hun vette snacks nu buiten schooltijd bij de snackbars halen.

Raiders ontslaan Turner

Het naseizoen van de NFL heeft weer een nieuw slachtoffer opgeleverd. Norv Turner werd vandaag door Al Davis, voormalig coach en huidig eigenaar van de Oakland Raiders, de laan uit gestuurd.

Turner wist in twee seizoenen onder de excentrieke Davis slechts negen overwinningen te boeken, waarvan slechts één tegen een rechtstreekse rivaal. Het is voor het eerst sinds 1963, het jaar dat Davis als coach bij de Raiders debuteerde, dat de Raiders drie seizoenen achtereen meer verliezen dan winnen. Het dieptepunt van Turners tijd in Oakland was echter de derde wedstrijd van het vorige seizoen, waarin quarterback Rich Gannon zijn nek brak. Opvolger Marques Tuiasosopo kon niet brengen wat Gannon had en dit seizoen werd Kerry Collins, net als Gannon een voormalig verliezend Superbowl-quarterback, aangetrokken samen met sterreceiver Randy Moss. De chemie leek te ontbreken en de Raiders wisten slechts tweemaal de 30-puntengrens te passeren. Tweemaal werd zelfs de tien punten niet gehaald.

Davis zal nu op zoek moeten naar de derde coach in vijf jaar, nadat Bill Callahan in 2003 ontslagen werd. Voor Callahan werden ook Tom Flores, Mike White, Joe Bugel, Art Shell en Mike Shanahan al eens de deur gewezen. "Punt nummer één dat ik geleerd heb in deze competitie, en waar iedereen naar op zoek is, is de snelle oplossing," aldus Turner, "Ik weet niet zeker of er wel zoiets bestaat." Turner werd in 2000 ook al door de Washington Redskins ontslagen. Hoewel eigenaar Dan Snyder een geduld vergelijkbaar met dat van Davis heeft, had Turner het in de hoofdstad zeven seizoenen uitgehouden.

Met het ontslag van Turner gaan er nu acht teams op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Eerder deze week ontsloegen vijf teams hun coaches en Dick Vermeil van de Kansas City Chiefs kondigde zijn pensionering aan. Gedurende het seizoen werd in Detroit nog Steve Mariucci ontslagen. Ook voor hem moet nog een permanente vervanger worden gevonden.

[TTT] Paint usericons na.

In ONZ houden we nogal van dingen die je met Paint kan uitbeelden. Eén van de TopTipTopics in dit blogje was al een Paint-topic en vandaag is er weer één!
Casparovvv en Dribbel_ besloten om de usericons van andere ONZ-users te gaan painten.
Dit resulteerde in een leuk topic dat binnen no-time vol zat met ook door andere users gemaakte Paintingen.
[PAINT] *hier* usericons na!
Inmiddels is er ook een deel twee.

Mocht je denken "Dat kan ik ook"... Leef je vooral uit!

Kung Fu Hustle

Voor degenen onder jullie die Kung Fu Hustle nog niet gezien hebben, ga je schamen! Hard! In een hoekje! Er is geen trailer die kan uitbeelden hoe briljant deze film is. Snel naar de videotheek rennen dus en kijken die film.
Voor iedereen die de film wel gezien heeft en al bekomen is van de overweldiging ervan, er zijn spelletjes van! Niet 1, niet 2, niet 3, nee Bob, er zijn er vier!

Allereerst is er Pig Sty Panic, waarbij je als landlord klusjes op moet knappen voor de landlady. Loop naar de uitroeptekens met de pijltjestoetsen. Knopje omhoog is de trap op en knopje omlaag is de trap af, de rest spreekt voor zich.
Second, het verslavende Axe Gang Rampage, waarbij je Axe Gangmembers moet afmaken. De uitleg spreekt voor zich.
Third, het even zo verslavende Kung Fu Fighter, waarbij je jezelf Tekken style tot de eindbaas moet zien te vechten. Tip van ondergetekende; de special move 3 werkt het beste, dat is dus als je dichtbij staat op A en S tegelijk drukken.
Last, en zeker least, het vrij matige Ice Cream Mania, waarbij je aanstormende kindjes van ijs moet voorzien. Kies met A, S of D de juiste smaak en vuur af met spatie of de linkermuisknop.

Ongelofelijk schitterende high scores kunnen in de reacties!
Ze zijn overigens bezig met Kung Fu Hustle 2. Hoeze ende hoera!

Maaskant nieuwe trainer RBC

Robert Maaskant wordt de opvolger van Dolf Roks als trainer van voetbalclub RBC Roosendaal. Roks werd gisteren ontslagen wegens slechte prestaties.

Maaskant begint aan zijn derde termijn bij de Roosendaalse club. Eerder wist hij twee keer te promoveren met RBC. Hij moet er nu voor proberen te zorgen dat RBC niet degradeert.

Bij Willem II werd Maaskant eerder dit seizoen ontslagen. Bij de Tilburgse club was hij vanaf de zomer van 2004 trainer. Maaskant tekent bij RBC Roosendaal waarschijnlijk een contract voor anderhalf jaar.

'Diesel is cooler dan iPod'

Icoon EnquêteKledingmerk Diesel is cooler dan het mp3-spelermerk iPod. Dat blijkt uit een publieksverkiezing georganiseerd door CoolBrands. Eind 2004 werd Apple nog door de Nederlanders aangewezen als meest coole merk. Het elektronicabedrijf, verantwoordelijk voor onder meer de iPod, eindigde dit jaar op de vijfde plek.

Naast een Nederlandse verkiezing werd er dit jaar tevens een Europese verkiezing georganiseerd. Uit de mening van 40.000 personen uit negen landen bleek dat internetzoekmachine Google als meest cool wordt beschouwd, voor iPod en Nokia. In de Nederlandse verkiezing eindigde Google als derde. In 2006 wil CoolBrands een vervolg geven aan het onderzoek, door de Europese verkiezing in veertien landen voort te zetten. Tevens zal een boek verschijnen, met de uitslag van de verkiezing en een beschrijving van een aantal van de coolste merken van Nederland.

Uitslag Nederland
1. Diesel
2. iPod
3. Google
4. Puma
5. Apple
6. Adidas
7. PlayStation
8. Monsterboard.nl
9. Ben & Jerry's
10. Ikea

Uitslag Europa
1. Google
2. iPod
3. Nokia
4. Adidas
5. Nike
6. Diesel
7. Puma
8. Sony
9. Ray Ban
10. Gucci

Vitesse haalt Deense spits

Vitesse heeft in Denemarken de beoogde opvolger gevonden van Matthew Amoah. De Arnhemse club weekte Mads Junker los bij FC Nordsjælland, bij die club scoorde Junker het laatste half jaar veelvuldig

Na een medische keuring zal Junker in Arnhem een contract tot medio 2010 tekenen. Vitesse moet zeker twee miljoen euro neerleggen voor de 24-jarige spits, die sinds 2004 voor de Deense club speelde. Het laatste half jaar wist hij in 20 wedstrijden 15 maal te scoren.

In Arnhem zal Junker de opvolger moeten gaan worden van Amoah, die naar Borussia Dortmund is vertrokken.

Student verdient miljoen met pixelverkoop

NFSU2 en TSPO hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Million Dollar HomepageDe 21-jarige student Alex Tew uit het Britse Nottingham heeft een miljoen dollar verdiend met de verkoop van advertentieruimte per pixel. Hij opende daartoe de Million Dollar Homepage, en genereerde daarmee zoveel media-aandacht dat het bezoekersaantal opliep tot een half miljoen per dag.

Tew opende de site als ludiek idee om geld te verdienen om zijn studie te kunnen betalen. De pixels gingen de deur uit voor één dollar per stuk. Nadat 999.000 pixels verkocht waren, staakte de student van de universiteit van Nottingham de verkoop, om de laatste duizend pixels per opbod aan te bieden via veilingsite eBay. Het hoogste bod staat inmiddels op 25.322,22 dollar.

Het originele idee van de Britse student heeft overigens inmiddels al geleid tot verschillende flauwe aftreksels. Zo is er inmiddels een Million-Euro-Page, een Million Pixel Website, een Million Pixel Homepage en meer. Hoedt u dus voor namaak!

Relschoppers houden huis in Alkmaarse wijk

MisdaadIn de Alkmaarse volksbuurt Oud-Overdie is het al dagen onrustig. Met Oud en Nieuw kon de ME nog voorkomen dat er in de wijk grote vreugdevuren werden ontstoken, maar maandagavond blijkt de situatie behoorlijk uit de hand te zijn gelopen. Daarbij werd ook een buurtbewoner ernstig belaagd. De ruiten van zijn woning sneuvelden en zijn auto moest het ontgelden.

In Oud-Overdie is al jaren een strijd gaande tussen bewoners en de ME. De wijkbewoners willen vreugdevuren maken, maar dit is uitdrukkelijk verboden door de gemeente Alkmaar. De ME doet er alles aan om de brandweer in staat te stellen de vuren te blussen. In de Oudejaarsnacht kon worden voorkomen dat grote vuren werden ontstoken maar de mensen keerden zich wel tegen de ME. Agenten werden bekogeld met vuurwerk en grote stukken stoeptegels. Volgens sommige buurtbewoners uit woede, omdat de ME bij een charge een hond zou hebben overreden.

Maandagavond lukte het een groep van zo'n 100 man wel een vreugdevuur te maken op de Kortenaerkade. Banden, schuttingen, kerstbomen en banken werden in de brand gestoken. Vanwege de grimmige sfeer besloot de politie niet in te grijpen, maar het vuur gecontroleerd te laten uitbranden.

'MS-patiënt'
Toen rond 21:00 uur een buurtbewoner met zijn auto langs het vuur probeerde te komen, liep de zaak alsnog behoorlijk uit de hand. Omstanders wilden dat de man zijn auto afstond om het voertuig op de brandstapel te kunnen rijden. De automobilist wist echter weg te komen. De relschoppers togen toen naar zijn woning, smeten zijn autoramen in en zetten de wagen op zijn kop. De man - naar verluidt een MS-patiënt - vluchtte zijn woning binnen. Daarop werden zijn ramen met bakstenen ingegooid.

De politie moest tenslotte de ME inschakelen die de orde wist te herstellen. Volgens een bewoner van Oud-Overdie komen de meeste relschoppers van buiten de wijk en soms zelfs van buiten Alkmaar.

Sneeuw verraadt Drentse graffitispuiters

-North- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelen In het Drentse Zuidlaren zijn twee graffitispuiters wel heel snel tegen de lamp gelopen. Vorige week bekladden zij een muur van een winkel en namen vervolgens de benen. De politie hoefde slechts hun voetsporen in de sneeuw te volgen om de twee in de kraag te vatten.

Tijdens de speurtocht troffen de dienders nog vijf bekladde muren aan. Het spoor leidde uiteindelijk naar een woning waar de twee 14-jarige daders werden aangetroffen. De verf zat nog aan hun vingers.

Máxima wint rechtszaak tegen Privé

Prinses MáximaHet weekblad Privé moet de bewering dat prinses Máxima een kindermeisje heeft geslagen rectificeren. De rechtbank in Amsterdam oordeelde vandaag dat de goede naam en eer van Máxima ten onrechte zijn aangetast door een artikel waarin over de tik werd gerept.

In juni 2005 publiceerde het roddelblad het verhaal, dat meldde dat het prinselijk paar één van de drie kindermeisjes ontslagen had nadat deze een mep van de Nederlands-Argentijnse schone zou hebben gehad. Volgens de feiten hebben Máxima en Willem-Alexander echter maar één kindermeisje in dienst, dat sinds november 2004 werkzaam is bij het paar. De eerste nanny is volgens de omgeving van het paar vertrokken omdat prinses Máxima zich niet helemaal kon vinden in haar aanpak.

Dakar S4: Er Rachidia - Ouarzazate

De vierde etappe zal in de boeken komen te staan als de eerste dag met veel uitvallers. Het was vandaag dan ook een zware piste met veel steen gedeeltes maar ook wat zandduinen. Toch was er ook Nederlands succes op deze etappe bij de vrachtwagens.

Motoren
Maar we beginnen zoals gewoonlijk met de motoren. Vandaag nam Pujol wraak op zijn slechte prestatie tijdens etappe drie toen hij veel navigatiefouten maakte. Dit heeft er ook mee te maken dat de toprijders die als eerste beginnen helemaal op zichzelf moeten navigeren. Daar gaat veel tijd mee verloren en degene die achter hun rijden kunnen daardoor dus veel tijd inlopen. Morgen heeft Pujol echter zelf dit probleem omdat hij dan als één van de eerste moet starten. Marc Coma gebruikte eenzelfde strategie en wist daardoor de leiding in het algemeen klassement over te nemen van Despres.

Auto’s
Bij de auto’s was er vandaag al meteen een grote naam die uitviel. Hiroshi Masuoka crashte zwaar waarbij de achterkant van zijn Pajero Evo IV zwaar werd beschadigd. Het is dus einde rally voor de Japanner. Voor velen zijn de prestatie van de Schlesser-Fords echter een verrassing. Vandaag wist weer één van de drie buggy’s goed te finishen, dit maal was het Thierry Magnaldi die vorig jaar nog uitkwam met de Honda buggy. Maar de snelste van de dag was Carlos Sainz. Sainz snoerde vandaag alle critici de mond die zich na etappe drie afvroegen of hij ook in de woestijn wel uit de voeten kon door niet alleen de dagoverwinning te pakken maar ook de leiding in het algemeen klassement over te nemen. De enige Mitsubishi die op dit moment een antwoord lijkt te hebben op de Volkswagens is die van Alphand. Verder is het Volkswagen wat de klok slaat in het algemeen klassement nu ze de eerste drie posities in dat klassement in hebben genomen.

Vrachtwagens
Bij de vrachtwagens was het de vierde dat op rij dat Tchaguine de etappe wist te winnen. Maar er was ook een succesje voor Nederland. Iedereen die dacht dat de vrachtwagens niet meer spannend waren zonder de Rooy en Bekx hadden het mis. Hans Stacey wist namelijk de tweede tijd neer te zetten op slechts 2:42 van de Rus. Hierdoor klimt de man uit Best weer een flink stuk in het klassement en is er zelfs uitzicht op een tweede plaats daarin. De eerste plaats kan Tchaguine eigenlijk niet meer ontgaan omdat hij nu al een voorsprong van 1:08:00 heeft op de huidige nummer twee Loprais. Het lijkt er dus op dat de enige manier dat Kamaz geen overwinning krijgt dit jaar technische problemen zijn.

Uitslagen derde etappe:
Motoren

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 003 ESTEVE PUJOL (ESP) KTM 04:13:01 00:00:00
2 002 COMA (ESP) KTM 04:13:29 00:00:28
3 004 DE GAVARDO (CHI) KTM 04:18:16 00:05:15
4 001 DESPRES (FRA) KTM 04:19:51 00:06:50
19 015 VERHOEVEN (HOL) YAMAHA 04:44:43 00:31:42

Auto's

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 307 SAINZ (ESP)/SCHULZ (ALL) VOLKSWAGEN 03:52:48 00:00:00
2 315 MAGNALDI (FRA)/DEBRON (FRA) SCHLES-FORD-RAID 03:54:48 00:02:00
3 302 ALPHAND (FRA)/PICARD (FRA) MITSUBISHI 03:55:58 00:03:10
4 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE) VOLKSWAGEN 03:56:04 00:03:16
26 333 LOIX (BEL)/VERHOEF (HOL) BOWLER 05:08:50 01:16:02

Vrachtwagens

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 04:57:09 00:00:00
2 524 STACEY (HOL)MAN 04:59:51
3 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 05:14:19 00:17:10
4 514 RESHETNIKOV (RUS)KAMAZ 05:26:14 00:29:05
5 509 LOPRAIS (CZE)TATRA 05:27:37 00:30:28

Algemeen klassement na etappe vier
Motoren

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschilStraftijd
1 002 COMA (ESP) KTM 10:17:57 00:00:00
2 003 ESTEVE PUJOL (ESP) KTM 10:22:48 00:04:51
3 001 DESPRES (FRA) KTM 10:23:03 00:05:06
4 004 DE GAVARDO (CHI) KTM 10:25:09 00:07:12
19 015 VERHOEVEN (HOL) YAMAHA 11:02:39 00:44:42 02:00

Auto's

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 307 SAINZ (ESP)/SCHULZ (ALL) VOLKSWAGEN 09:21:18 00:00:00
2 301 SABY (FRA)/PERIN (FRA) VOLKSWAGEN 09:26:09 00:04:51
3 303 KLEINSCHMIDT (ALL)/PONS (ITA) VOLKSWAGEN 09:26:27 00:05:09
4 302 ALPHAND (FRA)/PICARD (FRA) MITSUBISHI 09:27:57 00:06:39
27 333 LOIX (BEL)/VERHOEF (HOL) BOWLER 11:41:34 02:20:16

Vrachtwagens

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 11:35:30 00:00:00
2 509 LOPRAIS (CZE)TATRA 12:44:17 01:08:47
3 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 12:54:11 01:18:41
4 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 12:55:30 01:20:00
5 524 STACEY (HOL)MAN 12:57:33 01:22:03

Te veel treinen te laat in 2005

Icoon VervoerDe NS heeft vorig jaar minder treinen op tijd laten rijden dan door het ministerie van Verkeer werd geëist. De doelstelling was 86,5 procent, maar in praktijk reed 84,8 procent van de treinen in 2005 daadwerkelijk op tijd.

Deze tegenvaller komt niet als een verrassing. Eerder was al duidelijk dat het spoorwegbedrijf onder de maat had gepresteerd. De NS ging de uitdaging aan om de schade in december in te halen, maar heeft hierin gefaald. In de laatste weken van deze maand reed zelfs veertig procent van de treinen in Rotterdam en Amsterdam nog te laat.

Reden voor de slechte prestatie is volgens het bedrijf het uitzonderlijk hoge aantal rampdagen van de afgelopen maanden. Sneeuw in maart, tropische temperaturen in mei en juni, een aantal grote computerstoringen bij ProRail en ontsporingen bij Amsterdam Centraal deden de punctualiteit kelderen. Onderhoud aan het spoor heeft vooral in de weekeinden geleid tot extra vertragingen en ook angst voor terrorisme legde verscheidene keren het treinverkeer deels stil.

Staatssecretaris Schultz van Haegen (Verkeer) heeft de NS al eerder opgedragen deze problemen te onderzoeken. De resultaten hiervan moeten volgens een woordvoerster van het departement nog binnenkomen. Als deze blijken tegen te vallen, kan de staatssecretaris sancties opleggen, zoals een dwangsom. Het ministerie moet de definitieve punctualiteitcijfers nog ontvangen.

19 tips dodelijke mishandeling Floor Garst

MrManiak had ons via de nieuws-submit te melden:

MisdaadNa de uitzending van 'Opsporing verzocht' zijn er gisteren 19 tips binnengekomen in de zaak van de, na een mishandeling in Deventer, overleden Floor Garst (20) uit Diepenveen. Er werden beelden vertoond van bewakingscamera's waarop de drie daders staan. Het gaat om drie getinte jongemannen van circa 15 tot 20 jaar.

Floor Garst overleed op eerste kerstdag nadat hij een klap had gekregen en met zijn hoofd op een stoeprand terecht was gekomen. Degene die Garst heeft neergeslagen is langer dan de andere twee. Hij is naar schatting 1.85 tot 1.90 meter lang; heeft een smal postuur; donker tot zwart haar met slagen, dat kort in model geknipt is en een smal gezicht. Zijn tint is iets lichter dan die van de twee anderen. Hij droeg een donker jack tot over de heup en zijn broek had aan de achterkant (op de heup) één of meerdere scheuren.

De politie kon vandaag nog niet zeggen of er bruikbare tips zijn binnengekomen.
-
Signalementen inclusief foto's Opsporing Verzocht.

Prinses Mabel in verwachting

-North- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Koningshuis Het wordt een vruchtbaar jaar voor de Oranjes: na prinses Laurentien is ook prinses Mabel in verwachting. De geboorte van het tweede kind van prinses Mabel en prins Friso wordt eind juni 2006 verwacht. Dat maakte de RVD namens koningin Beatrix bekend. Ook prinses Laurentien bevalt in juni.

In maart 2005 beviel prinses Mabel van haar eerste dochter Emma Luana Ninette Sophie. Een jaar eerder kwam Claus-Casimir Bernhard Marius Max ter wereld, de eerste zoon van prinses Laurentien en prins Constantijn. In 2002 werd hun dochter Eloise geboren.

Prins Friso, Prinses Mabel en Gravin Luana
Gravin Luana krijgt er een broertje of zusje bij... / Foto: Jeroen van der Meyde

Zilveren Harp voor 15-jarige Thomas Berge

Thomas BergeConamus-directeur Jerney Kaagman heeft gisteren bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de Zilveren Harpen 2005. Het zijn Stevie Ann (zangeres/muzikante/componiste), Thomas Berge (zanger) en Pete Philly & Perquisite (hiphopduo). De Zilveren Harp werd in 1969 in het leven geroepen en is een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek.

De 15-jarige Thomas Berge uit Haaksbergen is de jongste winnaar uit de geschiedenis van de Zilveren Harp. De winnaars krijgen de Harpen op 6 februari uitgereikt tijdens het Harpen Gala in Spant! te Bussum.

Tijdens de gala-avond worden ook de Gouden Harpen en de winnaar van de Conamus Exportprijs gehuldigd. De winnaars daarvan worden respectievelijk op 10 en 24 januari bekend gemaakt.

Twaalf doden bij mijnramp VS

LOCALMOTION had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Ramp In de Amerikaanse staat West-Virginia zijn twaalf mijnwerkers om het leven gekomen, nadat ze maandag gevangen raakten door een ingestortte gang. Zes kompels wisten tijdig te vluchten, maar dertien anderen kwamen vast te zitten in de gang die zich vulde met giftige gassen. De schok voor de familieleden is extra groot. Enkele uren eerder hoorden zij namelijk dat twaalf mijnwerkers het overleefd hadden. Nu blijkt het omgekeerde waar te zijn. Slechts één kompel heeft het ongeluk overleefd.

De oorzaak van de foutieve berichtgeving is te wijten aan een miscommunicatie tussen reddingswerkers onder de grond en het commandocentrum buiten. Directeur Ben Hatfield van mijnbedrijf International Coal Group zei op een persconferentie: "Dit is zeker niet de uitkomst waarop we hadden gehoopt en waarvoor we hadden gebeden." De geschokte familieleden maakten medewerkers van het mijnbedrijf na bekendmaking van het slechte nieuws uit voor hypocrieten. "Ze hebben gelogen", aldus een van hen.

De overlevende mijnwerker is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Duitsland onderuit in Hopman Cup

De Duitse tennissers hebben hun tweede wedstrijd in de Hopman Cup verloren. Argentinië versloeg onze oosterburen met 2-1.

Gisela Dulko en Anna-Lena Grönefeld betraden als eerste de baan in Perth. Dulko haalde ongenadig hard uit: 6-1 en 6-0. Grönefeld kon als excuus voor deze martelgang een lichte blessure aanvoeren. Nicolas Kiefer herstelde het evenwicht door een soepele 6-3, 6-3 overwinning op Gaston Gaudio, die eerder al van Peter Wessels verloor. Kiefer dankte de zege vooral aan zijn sterke service. In het beslissende dubbelspel bleken Dulko en Gaudio met 7-5 en 6-0 oppermachtig. Vooral Dulko was bij vlagen briljant.

Door de overwinning behoudt Argentinië kans op een plek in de finale. Het land staat samen met Duitsland op een tweede plaats, achter Nederland dat nog ongeslagen is. Australië is inmiddels geëlimineerd. Donderdag wordt beslist welk van de drie kanshebbers naar de finale mag. Nederland treft Duitsland, terwijl Argentinië en Australië de degens kruisen.

Luizen versloegen Napoleon in Rusland

-North- en Esposa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

luis De onverslaanbare Grande Armee van Napoleon blijkt in 1812 verslagen te zijn door luizen. Eerder werd altijd aangenomen dat de Russische winter, honger en een slecht moreel verantwoordelijk waren voor Napoleons aftocht uit Rusland.

Forensisch onderzoek van het Franse nationale Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek heeft uitgewezen dat het leger geveld werd door luizen. Om hierachter te komen, groeven wetenschappers restanten van Napoleons soldaten op in Litouwen. Monsters van aarde, stof en tanden tonen aan dat circa dertig procent van de gestorven militairen overleden is aan een bacteriële infectie. Deze werd overgedragen door luizen. Hierdoor kon tyfus, loopgravenkoorts en borreliose (infectieziekte met steeds terugkerende koorts) zich moeiteloos verspreiden.

Jessica Alba

We hebben al meerdere keren de bezoekers weten te vermaken met strand foto's, doorkijkbloesfoto's en Sin City foto's.

Deze keer hebben we echter een mooie compilatie van bovenstaande dingen gevonden. Lekker muziekje eronder en genieten maar. Het enige nadeel is de initiele laadtijd ,al moet ik de makers van de compilatie wel weer complimenten geven voor het artwork dat daarbij langskomt.

550.000 online Mario Karters

In de korte tijd dat Mario Kart op de DS nu online is hebben al ruim 550.000 unieke gamers gebruik gemaakt van NWFC (Nintendo Wi-Fi Connection, de online service van Nintendo). De DS zelf doet het ook erg goed met meer dan 5 miljoen verkochte eenheden in Japan en 4 miljoen in Amerika (hiermee is het meteen de snelst verkopende console ooit in Japan).

De games Mario Kart, Nintendogs en Mario 64 zijn de miljoengrens gepasseerd in Amerika met resp 1, 1.5 en 1.3 miljoen verkopen. Mario Kart haalde het zelfs in maar zeven weken. Reggie over dit succes: At a time when some sectors of the video game industry are softening, Nintendo DS and the Game Boy Advance line remain shining stars because of their fun experiences and innovative game play. It's important to note that these strong figures represent Nintendo hand-held units and games that consumers have purchased and are now enjoying at home or wherever they like to play.

Blu-Ray filmverpakkingen

Films die op Blu-Ray uit gaan komen krijgen ongeveer dezelfde verpakking als de huidge DVD-films. De hoesjes zijn ongeveer hetzelfde, het enige echte verschil is dat Blu-Ray films herkenbaar zijn aan de blauwe rand om de labels heen:

Op de foto zijn onder andere Tomb Raider, Kill Bill en Troy te herkennen. Wat uiteindelijk de verpakking wordt voor PS3 games (die ook gebruik maken van Blu-Ray discs) is nog onbekend.

Kamelen moeten integratie bevorderen

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

De Noorse gemeente Löten heeft een opmerkelijk plan bedacht om vluchtelingen te helpen bij de integratie. De gemeente wil kamelen inzetten. "Veel vluchtelingen leidden een nomadenleven, waarbij kamelen een centrale plaats innamen", aldus integratieambtenaar Wenche Irene Stenseth.

Het houden van kamelen voor melk, vlees en leder geeft de vluchtelingen de mogelijkheid om werk te verrichten waar ze in gespecialiseerd zijn. Er leven ongeveer honderd vluchtelingen uit Sudan en Somalië in Löten. Velen van hen hebben moeite met het vinden van werk. Ook zouden de kamelen het toerisme in Löten stimuleren. Senseth: "Waarom naar Marokko of Egypte gaan om op kamelen te rijden, als ze dat hier kunnen doen?"

De gemeente gaat de Noorse staat om financiële steun vragen om twintig kamelen te kopen.

kamelen
Kamelen helpen bij integratie

Seattle SuperSonics ontslaan coach

De Seattle SuperSonics hebben dinsdag coach Bob Weiss ontslagen. Hij zal worden vervangen door zijn voormalige assistent Bob Hill.

Weiss, die bezig was aan zijn eerste jaar als hoofdcoach bij de club uit de NBA, moet weg wegens de tegenvallende resultaten van de ploeg. In de divisie Northwest van de Western Conference staat Seattle momenteel eennalaatste, terwijl de ploeg vorig seizoen nog bovenaan eindigde.

DVD: Volgend jaar lach je d'r om
Volgend jaar lach je d'r om, een opmerkelijk titel voor deze voorstelling van Martine Sandifort en Alex Klaasen. Het duo won in 2000 het Camarettenfestival en begon in het daaropvolgende jaar aan een theatertournee. Die tournee werd echter nooit afgemaakt, want in februari 2003 maakte het management bekend dat het afgelopen was het nieuwe duo: voor Martine Sandifort werd het "allemaal iets te veel". Gelukkig voor de fans besloot Martine haar vak weer op te pakken, door in 2004 mee te gaan werken aan het cabaret van Kopspijkers. Ook Alex Klaasen konden we in dat programma aan het werk zien en blijkbaar zagen beiden er weer heil in: Volgend jaar lach je d'r om was weer terug in de theaters gedurende het seizoen 2004/2005.

Dak Tsjechische supermarkt ingestort

Lautje1983 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenIn het Tsjechische Ostrava, in het oosten van het land, is gisteren het dak van een supermarkt bezweken onder het gewicht van de sneeuw die erop lag. Onder het puin liggen zeker twee mensen, volgens het Tsjechische persbureau CTK. De plaatselijke autoriteiten konden dit echter niet bevestigen. Tsjechische hulpdiensten zijn op zoek naar slachtoffers.

Het is tot nu toe niet bekend hoeveel mensen er in de winkel aanwezig waren toen het dak naar beneden kwam. Hoewel de winkel al gesloten was voor klanten was er nog wel personeel aanwezig.

De regio wordt al een langere tijd geteisterd door sneeuwval. In Het Duitse Bad Reichenhall stortte afgelopen maandag het dak van een ijshal in, waardoor elf personen, waaronder zeven kinderen, de dood vonden.

Bekerzeges Real Madrid, FC Barcelona

Real Madrid en FC Barcelona hebben hun heenwedstrijden in de achtste finales van de Copa del Rey gewonnen.

Real Madrid speelde zonder Raúl en Ronaldo de lastige uitwedstrijd bij het matig presterende Athletic de Bilbao. De Basken – onder Javier Clemente aan de beterende hand – hadden het betere van het spel, maar konden het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. Dat kwam vooral omdat Diego Lopez zich onderscheidde in het doel van De Koninklijke. Ook in het tweede bedrijf was het vooral Bilbao dat domineerde. De enige treffer kwam echter van de voet van David Beckham, die negentien minuten voor tijd een voorzet van Robinho hard achter Aranzubia schoot. Beckhams landgenoot Woodgate maakte na twee maanden blessureleed zijn rentree.

Mark van Bommel maakte eveneens zijn comeback na zo’n acht weken uit de roulatie te zijn geweest. De Limburger mocht in het uitduel met derdeklasser Zamora een half uur voor tijd invallen. Van Bommel zag hoe Barcelona (zonder Ronaldinho, Messi, Deco en Eto’o) een blamage voorkwam, want Marquez en Giuly zorgden voor de 1-3 eindstand. Zamora – dat in de vorige ronde Real Sociedad elimineerde - was via Saco na tien minuten op voorsprong gekomen. Voor rust tekende Van Bronckhorst voor de gelijkmaker. Zowel Real Madrid als FC Barcelona hervat dit weekeinde de competitie met een lastige uitwedstrijd: Real reist af naar Villarreal, terwijl Barcelona op bezoek gaat bij Espanyol.

Boek: Jess Row - De trein naar Lo Wu

De Amerikaan Jess Row legt met deze verhalenbundel een boek voor je neer met korte verhalen die opgenomen zijn in de Best American Short Stories van 2001 en 2003. Van de zeven verhalen uit dit boek, zijn er een aantal gebundeld en opnieuw uitgegeven. De schrijver weet, door in ieder verhaal gebruik te maken van slechts een paar personages, een mooi en duidelijk beeld weer te geven van Hongkong.


Boek: Ottavio Cappellani - Wie is Lou Sciortino?

Lou Sciortino heeft een probleem. Zijn Siciliaanse opa, de belangrijkste maffiabaas in Los Angeles, wil dat zijn kleinzoon als een nette jongen opgroeit. Hij mag uitsluitend familiegeld witwassen in zijn productiemaatschappij van B-films, Starship Movies. Als een concurrent een bom plaatst in Lou's kantoor, stuurt opa hem naar Sicilië, want nette jongens voeren geen maffiaoorlog.Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
©FOK.nl e.a.