Stenders en Jensen met Yorin FM naar SBS

Icoon RadioRadio-dj's Rob Stenders en Robert Jensen zullen met zender Yorin FM verhuizen van RTL naar SBS. Of Henk Westbroek, de derde grote naam van Yorin FM, ook zijn baan behoudt is nog onduidelijk. Jensen gaat in eerste instantie mee voor een half jaar en zal later beslissen of hij definitief overstapt, zo verklaren insiders.

Gisteren werden de geruchten bevestigd dat SBS het verliesgevende popstation overneemt. De dj's van Yorin namen vanochtend in de uitzending alvast een voorschot op de overname, en togen met een truck van Hilversum naar het SBS-pand in Amsterdam. Daar zullen na de overname de uitzendingen vandaan gaan komen. Hoeveel SBS, dat nog geen radiozender had, voor Yorin FM betaalt, is onbekend. Yorin FM stond al enige maanden in de etalage omdat het station te weinig opbracht.

SBS zegt in het beginstadium zo min mogelijk veranderingen door te willen voeren, om de luisteraars niet in verwarring te brengen. Dj Henk Westbroek uit in een interview met het Algemeen Dagblad kritiek op het beleid van de zender. "Het station heeft gezwalkt. Er is nooit gekozen voor een heldere lijn die is vastgehouden. In de tijd dat ik er bij zit is de muzikale koers van het station vijf keer veranderd", aldus de Utrechter. "Luisteraars konden daar geen touw aan vastknopen." Westbroek is er voorstander van om de dj weer meer de muziek te laten bepalen. "Radiostations draaien allemaal muziek volgens een vast format. Met als gevolg dat een generatie dj's is opgegroeid die over van alles en nog wat zit te leuteren, behalve over de plaatjes die worden gedraaid. Ze hebben geen enkel gevoel meer met de muziek."