Verdonk is een kuthoer (deel 2)

Maarten (Mannee)
I rest my case. Ook volgens Cohen is Verdonk een harteloze kuthoer. Daarnaast is ze volgens Cohen ook nog eens een heethoofd...

Cohen, de man die de Vreemdelingenwet in het tweede kabinet-Kok als staatssecretaris van Justitie ontwierp, spuwt even zijn gal over minster Verdonk in Vrij Nederland deze week:

quote:
Het ontbreekt minister voor Vreemdelingenzaken Rita Verdonk (VVD) aan een 'koel hoofd' en een 'warm hart'.

Cohen noemt de portefeuille Vreemdelingenzaken rampzalig, omdat altijd sprake is van een verschrikkelijke beslissing. "Er komen mensen binnen van wie je moet constateren dat ze niet worden toegelaten. En zodra dat een gezicht heeft, heb je het gevoel: wat leven we in een klotewereld."

De door Cohen ontworpen Vreemdelingenwet kenmerkt volgens de burgervader het versnellen van procedures. Het huidige beleid dat wordt gevoerd 'in een ander kabinet, in een andere tijd', is niet zoals hij het had bedoeld, zegt hij. In het huidige beleid ziet Cohen een 'heethoofd met een koud hart' aan het werk, terwijl Vreemdelingenzaken volgens hem juist een 'koel hoofd en een warm hart' vereist.

Geweldig toch dat zo'n man toch nog tot inkeer komt. We wachten in spanning af wanneer de eerste spandoeken aan het stadhuis komen te hangen.