Philips kondigt nieuw spelplatform aan

Remy (gieling)
Philips heeft op de Consumer Electronics Show, welke op dit moment in Las Vegas wordt gehouden, een nieuw spelplatform geďntroduceerd. De 'Entertaible' is een 30" liggend touchscreen wat als een spelbord op een tafel gelegd kan worden. De Entertaible zal een mix worden van videogames gecombineerd met de interactie van bordspellen.

"Entertaible could be used to invent brand new games offering unprecedented levels of user interaction. Perhaps most important of all, it will host electronic games that promote invaluable social interaction within groups and families. This contrasts completely to the solitary, isolated environment encouraged by some contemporary console-based electronic games." Aldus Gerard Hollemans, hoofd Philips' Entertaible research team.

De Entertaible was eigenlijk bedoeld voor uitgaansgelegenheden zoals restaurants, cafés en casino's. Maar Philips zag uiteindelijk toch meer heil in de consumenten markt.

Doordat de Entertaible mede bestaat uit infrarood leds en fotodiodes, zijn er geen bepaalde lichtomstandigheden nodig om te kunnen spelen, zoals bij soortgelijke apparaten wel altijd het geval was. Ook zou het bord vele objecten kunnen herkennen waaronder vingers.

Op dit moment staat er een werkend én speelbaar model op de CES, maar daarna zullen er in het testcentrum van Philis te Eindhoven meer tests worden gedaan om te kijken wat er allemaal mogelijk is met deze nieuwe technologie. Ook zullen regelmatig vrijwilligers worden gevraagd om op het apparaat te spelen. Wanneer het apparaat zal uitkomen of wat de prijs ervan zal zijn is onbekend.