OutRun 2006 Coast 2 Coast aangekondigd

Mark (Strolie75)
Outrun 2 is een veelgeprezen racegame die na te zijn uitgebracht in de arcades eind vorig jaar ook verscheen op de Xbox. Inmiddels is er in de arcades een verbeterde versie van dit spel verschenen, OutRun 2 SP genaamd. Verwacht werd dat dit spel uiteindelijk ook op de Xbox of de Xbox 360 zou verschijnen. Sega heeft echter anders besloten.

OutRun 2 SP is omgedoopt tot OutRun 2006 Coast 2 Coast en zal zowel op de PS2, PSP en Xbox verschijnen. Het spel had eigenlijk tijdens de afgelopen E3 aangekondigd moeten worden maar volgens de geruchten waren er problemen met de licentie. De licentie voor de Ferrari F50 en de Ferrari Enzo zijn namelijk in handen van Microsoft en ze willen deze exclusief bewaren voor Project Gotham 3. Echter, het ziet er nu naar uit dat Sega en Microsoft een akkoord hebben bereikt.

OutRun 2006 Coast 2 Coast zal net als OutRun 2 worden ontwikkeld door Sumo Digital en worden uitgegeven door Sega. Het spel zal in maart 2006 in de V.S. verschijnen. Een Europese release date is nog niet bekend gemaakt.