Ook Villeneuve niet blij met kwalificatie

Olga (Nuongirl)
Ook Jacques Villeneuve is niet blij met het nieuwe kwalificatiesysteem dat komend seizoen zal worden gebruikt. Dat heeft de coureur in een interview met het blad Autosprint laten weten. Eerder had Michael Schumacher al kritiek op het systeem.

Volgens Villeneuve lijkt het nieuwe systeem erg ingewikkeld en zou het daardoor gemakkelijk kunnen falen in het tevreden stellen van de toeschouwers. "Mijn mening is dat het schouwspel simpel moet zijn om populair te zijn," aldus de coureur die ook komend seizoen bij Sauber rijdt.

Vanaf volgend jaar zal er in de kwalifcatie een zogenaamd knock-out systeem komen. In drie sessies vallen de langzaamste coureurs af, waarna in het laatste gedeelte de tien snelste coureurs zullen beslissen wie er van pole mag vertrekken.

Villeneuve denkt dat het er raar uitziet wanneer de uitgeschakelde coureurs met weinig brandstof langzamere tijden rijden dan coureurs erna, die meer brandstof bij zich hebben maar tegelijkertijd om pole strijden. Ook is hij niet blij met de hernieuwde mogelijkheid tot het wisselen van banden. "Het is zeker niet in het voordeel van Michelin," aldus de coureur.