Pierce verrast Clijsters in LA

Michel (Baraja)
Mary Pierce heeft voor een sensationele start gezorgd van de WTA Tour Championships in Los Angeles. De 30-jarige Française klopte in de openingswedstrijd Kim Clijsters.

Pierce besliste de wedstrijd pas in de afsluitende tiebreak, na een thriller: 6-1, 4-6 en 7-6 (2). De van oorsprong Canadese kende een ongelooflijke start, door tijdens het eerste bedrijf winner na winner te slaan. Daarbij werd ze wel geholpen door Clijsters, die matig serveerde en veel fouten met haar forehand maakte. Na achttien minuten was het al gedaan met de eerste set.

De Vlaamse, nummer twee van de wereld, herstelde zich opmerkelijk goed in de tweede set. Nu was het Clijsters die dicteerde en de opslag en returns van haar opponente steeds beter onder controle kreeg. Op 3-3 vond de logische break plaats. In de beslissende set nam Clijsters tot drie keer toe een break voorsprong, maar kwam Pierce evenzo vaak terug. Zelfs toen de Belgische op 6-5 serveerde voor de wedstrijd. Pierce brak terug en behield in de tiebreak het momentum met vijf prachtige winners.

Voor Pierce is het een aardige revanche na haar kansloze nederlaag in de finale van de US Open tegen Clijsters. Het is sowieso pas haar eerste zege op de Belgische. Clijsters zal logischerwijs haar resterende wedstrijden in de zwarte groep (tegen Mauresmo en Dementieva) moeten winnen om kans te maken op de halve eindstrijd.


Stand Zwarte Groep:

#Speelster:Wedstrijden:Winst:Verlies:Setsaldo:
1.M. Pierce1102 - 1
2.A. Mauresmo0000 - 0
3.E. Dementieva0000 - 0
4.K. Clijsters1011 - 2

Programma vannacht:
Pierce – Dementieva
Mauresmo - Clijsters