Ook Brama valt af bij Jong Oranje

Sjors (Sj0rSz)
Wout Brama heeft het trainingskamp van Jong Oranje vroegtijdig moeten verlaten. Hij was opgeroepen om een geblesseerde speler te vervangen, maar heeft nu zelf te kampen met een blessure. Bondscoach Foppe de Haan riep Sergio Hellings van Heracles Almelo op als vervanger.

Aankomende zondag speelt Jong Oranje tegen Jong Slovenië om een ticket voor het Europees Kampioenschap van volgend jaar. Het land dat over twee wedstrijden het beste is, plaatst zich voor dit prestigeuze toernooi. Waar het toernooi gehouden wordt is nog niet bekend, maar het is sowieso een land dat zich heeft geplaatst voor de eindronde van het EK.

Behalve Brama zijn er nog meer zorgen voor De Haan. Eerder vielen Tim Vincken, Ibrahim Affelay en Julian Jenner al af door verschillende blessures. Verder zijn Romeo Castelen en Urby Emanuelson niet inzetbaar, omdat dit tweetal is opgeroepen voor een oefeninternland van het 'grote' Oranje tegen Italië van komende zaterdag. Wesley Sneijder, Robin van Persie, Hedwiges Maduro, Ron Vlaar, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Ryan Babel zouden in theorie ook nog mee mogen spelen met Jong Oranje, maar deze namen zijn al langer verbonden aan het Nederlands Elftal van bondscoach Marco van Basten.