Zeges Davenport, Sharapova

Michel (Baraja)
Maria Sharapova en Lindsay Davenport zijn goed begonnen aan de WTA Tour Championships. Beide favorieten openden met een zege.

Sharapova en Davenport zijn de duidelijke favorieten in de groene groep. De Russin had vannacht meer moeite om die status te bevestigen. Patty Schnyder delfde pas na 2,5 uur het onderspit: 1-6, 6-3, 3-6. Sharapova speelde erg onrustig, sloeg liefst 55 onnodige fouten en was daardoor minder dominant dan gebruikelijk in de rally. Schnyder – de laatste maanden uitstekend in vorm – herstelde zich van een matige start door met overtuigend spel de tweede set te pakken.

In het derde bedrijf deelde Sharapova weer de lakens uit en sprintte naar een 3-0 voorsprong. Het bleek de doodsteek voor Schnyder, die aan het eind nog wel twee breakkansen kreeg. ”Ik wist dat het moeilijk zou worden,” zei Sharapova na afloop. ”Het is niet makkelijk om een aantal weken niet te spelen en dan opeens alleen maar toppers tegen te komen.”

Davenport had aan Nadia Petrova een minder taaie klant. Het werd 6-2 en 7-6 (1) voor de Amerikaanse. Petrova had haar voorgaande zes ontmoetingen met Davenport al verloren en oogde nerveus tijdens haar debuut op de Tour Championships. Binnen een mum van tijd stond het 4-0 voor Davenport. Met een eerste servicepercentage van 67 procent heerste de Amerikaanse tijdens haar servicegames. In de tweede set kon Petrova haar service vasthouden, maar weinig uitrichten op Davenports opslag. De tiebreak was een logisch gevolg, en met twee mini-breaks en enkele knappe winners ging die eenvoudig naar Davenport.

Stand Groene Groep:

#Speelster:Wedstrijden:Winst:Verlies:Setsaldo:
1.L. Davenport1102 - 0
2.M. Sharapova1102 - 1
3.P. Schnyder1011 - 2
4.N. Petrova1010 - 2


Programma vannacht:
Davenport - Schnyder