Minder onlusten in Frankrijk, incidenten in BelgiŽ

God_de_Vader en FOKwa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

EuropaDe maatregelen die in Frankrijk zijn genomen om de rellen te beteugelen, lijken enigszins geholpen te hebben. Volgens de politie was het in de steden gisteravond veel rustiger dan voorheen. Dinsdag zijn zeker 190 auto's in brand gestoken en 70 mensen gearresteerd, hetgeen beduidend minder is dan maandag toen 1.200 voertuigen in vlammen opgingen en 330 jongeren werden opgepakt.

In Toulouse waren gisteren nog wel problemen. Tientallen jongeren raakten daar in gevecht met de politie. Ook in de steden Bordeaux, Marseille (waar circa 50 man een supermarkt probeerde te plunderen), Lyon en Arras was het onrustig. In Orlťans gingen 150 moslims na het avondgebed de straat op. Zij riepen jongeren op om zich rustig te houden en naar huis te gaan.

BelgiŽ
In BelgiŽ, waar zich de laatste dagen al incidenten voordeden, was het gisteren ook weer raak. In Gent, Antwerpen en Lokeren werden vier auto's, een vrachtwagen en een bus in brand gezet. In Antwerpen werden ook twee allochtone jongeren van 17 en 19 jaar opgepakt toen een door hen vervaardigde brandbom henzelf verwondde. Ze zijn met brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis.

In Brussel werden vier voertuigen beschadigd na het gooien van molotovcocktails. Ook zijn in verschillende delen van de stad kelderbranden gesticht. De voorbije nachten was het in migrantenwijken van de stad ook al onrustig. Afgelopen nacht waren er voor het eerst kleine incidenten in de Brusselse deelgemeente Molenbeek, die de grootste migrantengemeenschap herbergt.

De Belgische politie spreekt overigens niet van rellen, maar van individuele, geÔsoleerde voorvallen, die nergens gepaard gingen met samenscholingen.