Cambodja niet blij met zelfmoordtoerisme- website

Icoon Bizar De Cambodjaanse autoriteiten zijn niet blij met een website die zelfmoordtoerisme naar het land promoot. Volgens de website is Cambodja een ideale plaats om te sterven of om jezelf van kant te maken. De gouverneur van de provincie Kampot is het daar echter niet mee eens. De eigenaar van de website is dan ook aangeklaagd voor het verstrekken van onjuiste informatie en voor laster, zo werd vandaag bekend.

De eigenaar van de website is de Amerikaanse Roger Graham, die in Cambodja een internetcafé heeft. Hij heeft de website meteen offline gehaald toen de Cambodjaanse media er aandacht aan gingen besteden. "Het was een leuke en rustige website", aldus Graham in de Cambodja Daily. "Nu is het opgeblazen tot een circus, en is het me te veel geworden."

Volgens de gouverneur van Kampot heeft de Cambodjaanse overheid ongeveer vijftig klachten van buitenlanders ontvangen over de website. Onder de klagers bevindt zich de familie van een 47-jarige Britse vrouw, die onlangs zelfmoord pleegde in Kampot.

Op de website www.euthanasiaincambodia.com is nu te lezen dat er aan de site gewerkt wordt. Tot vandaag stond er echter nog steeds een banner met de tekst: "Je gaat toch wel dood, dus waarom niet in Cambodja?"

Een ouder versie van de website (uit 2004) is overigens nog via The Wayback Machine te bekijken.