'Amerikaanse investeerder Liverpool'

Liverpool heeft besprekingen gevoerd met de Amerikaanse miljardair Robert Kraft over een significante financiële injectie. Rick Parry, president van de club, had deze week een ontmoeting met Kraft.

Op welke manier een eventuele investering van Kraft vorm zou krijgen is nog niet bekend. Meerderheidsaandeelhouder David Moores zou een deel van zijn aandelen kunnen verkopen maar het is ook mogelijk dat de overeenkomst slechts een stadionnaamcontract behelst. Liverpool wil al enkele jaren een nieuw stadion bouwen maar de kosten zijn enorm gestegen na de aanvankelijke raming van 70 miljoen pond (105 miljoen euro). Eerdere besprekingen met de Thaise premier Thaksin Shiniwatra en bouwmagnaat Steve Morgan, prominent fan van de Reds, liepen op niets uit.

Kraft is geen onbekende in de sportwereld. Zo is zijn bedrijf eigenaar van zowel de New England Patriots uit de NFL als de New England Revolution van de Major League Soccer. Een vergelijking met Malcolm Glazer, die dit jaar eigenaar werd van Manchester United, gaat niet op omdat Moores een meerderheidsaandeel zal willen behouden.