Nieuwe anticonceptie populair in ServiŽ

UncleScorp had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon OpmerkelijkIn ServiŽ staan mannen in de rij voor een nieuwe anticonceptiemethode. De methode berust op het toedienen van kleine elektrische schokjes aan de testikels, waardoor een man gedurende een bepaalde periode zijn vruchtbaarheid verliest.

Een Servische vruchtbaarheidsexpert, Dr. Sava Bojovic, runt ťťn van de klinieken die de methode toepast. Hij claimt dat de kleine elektrische schokjes een man tijdelijk onvruchtbaar maken, doordat het sperma in een staat van onbeweegbaarheid terechtkomt.

De dokter legt uit: "We plaatsen elektrodes aan beide kanten van het scrotum en sturen kleine stroompjes erdoorheen. Het sperma schrikt hiervan en gaat voor een periode van tien dagen slapen, waardoor een koppel seks kan hebben zonder het risico op een zwangerschap." De arts voegt eraan toe dat het sperma niet wordt gedood en dat het ook niet schadelijk is voor de gezondheid.

Volgens de dokter staan de patiŽnten werkelijk in de rij om de behandeling te ondergaan, aangezien het alle nadelen van condooms, de mannenpil of een sterilisatie teniet doet. "Met de Kerst hopen we een doe-het-zelf versie, die op batterijen werkt, te koop te hebben in de winkels", aldus de dokter.