Maaskant heeft voorlopig niets te vrezen

Technisch directeur Kees Zwamborn van Willem II zegt dat Robert Maaskant zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken over zijn positie als trainer van de Tilburgse club.

"Maaskant is nu een andere weg ingeslagen en krijgt daarvoor de tijd van ons." Tot nu toe verloopt dit seizoen uitermate teleurstellend voor Willem II, ze staan momenteel 17e in de competitie. Het avontuur in de UEFA cup einidgde al in de eerste ronde door de uitschakeling tegen AS Monaco.

Toch ziet men in Tilburg voldoende lichtpunten. "Door de resultaten is het om de club heen erg onrustig, maar intern is er geen sprake van paniek. Het bestuur schaart zich volledig achter de Maaskant, half vertrouwen bestaat niet. Geruchten dat we al contact hebben gezocht met andere coaches zijn dan ook complete nonsens", aldus Zwamborn.

Maaskant zelf ziet ook nog steeds genoeg perspectief voor zijn ploeg. "Ik zie nog een heleboel lichtpuntjes om door te gaan. (...) Natuurlijk mag een club als Willem II geen zeventiende staan, maar wij zijn er intern van overtuigd dat we ons gaan herstellen. Ik zal nooit de handdoek gooien."