FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 23 oktober 2005

18 bergbeklimmers omgekomen in Himalaya

In het noordwesten van Nepal zijn achttien mensen omgekomen tijdens een expeditie in het Himalaya-gebergte. Het gaat om zeven Fransen en elf Nepalezen, die deel uitmaakten van een groep van 22 bergbeklimmers die al vier dagen vermist werd. Vier Nepalezen zijn gered.

De Fransen waren met hun Nepalese dragers bezig met de beklimming van de Kangru, een berg van 6981 meter hoog, toen ze donderdag werden overvallen door een zware sneeuwstorm. De vier die het noodweer wisten te overleven, zijn vandaag met een helikopter gered.

Saudi's verdienen grof aan dure olie

Tiesemans had ons via de nieuws-submit te melden:

TankenWij moeten fors betalen aan de pomp, maar in Saudi-Arabië lachen ze er zich rot om. Uit berekeningen van een van de grootste banken van dat land, de Samba Financial Group, blijkt dat Saudi-Arabië dit jaar een record bedrag van 163 miljard dollar (140,4 miljard euro) aan de export van olie verdient.

De prijs van een vat ruwe olie steeg alleen dit jaar al ruim 40 procent. Ruwe Saudische olie kost 51 dollar per vat (159 liter). In 2004 bedroeg de prijs 35,17 dollar. De prijs liep onder andere op door geruchten over schaarste van ruwe olie en de orkanen Katrina en Rita.

"De Saudische economie is 'booming' en beleeft zijn beste periode ooit", aldus de Samba Financial Group. Ze gaat uit van een economische groei voor dit jaar van 6,8 procent, de hoogste in ruim twee decennia.

Ook de koersen op de effectenbeurs van 's werelds grootste olieproducerende land hebben recordhoogtes bereikt. De gemiddelde waarde van de aandelen zijn de afgelopen drie jaar vervijfvoudigd.

Uitslagen Primera Division Speelronde 8

Real Madrid heeft zijn koppositie prijs moeten geven. Valencia won verdiend met 2-1 in Santiago de Bernabeu. Getafe is de nieuwe leider.

De topper van dit weekeinde was Real Madrid – Valencia. De Koninklijke trad aan zonder de geblesseerden Salgado, Ronaldo en Baptista. Voor zowel Diogo als Garcia was daardoor een basisplaats weggelegd. Na negen minuten kreeg Real Madrid een absurde penalty van scheidsrechter Ibañez. Sergio Ramos hield Caneira vast, en zag tot zijn vreugde en verbazing de arbiter een strafschop toekennen. Zidane schoot echter naast. Real kreeg hierna nog een aantal kleine mogelijkheden, alvorens Valencia zich liet gelden. Rubén Baraja scoorde op magnifieke wijze uit een vrije trap. Het antwoord van Madrid liet niet lang op zich wachten: Raúl maakte uit de draai de gelijkmaker, na slecht dekken van Marchena.

Net toen Real door wilde drukken heroverde Valencia de leiding, nog voor de pauze. Aimar wilde voorzetten, maar zag zijn poging om Villa te bereiken worden geblokt door de elleboog van Ramos. Opnieuw een twijfelachtige penalty, maar Valencia profiteerde wel: Villa schoot beheerst zijn zevende goal van het seizoen binnen. In het tweede bedrijf had Valencia het beste van het spel, maar verzuimde het de wedstrijd via een counter op slot te gooien. Villa zag een inzet door Ramos van de lijn worden gehaald en Baraja noopte Casillas tot een knappe redding. De frustraties bij Real liepen intussen hoog op. De net ingevallen Gravesen trapte Vicente van achteren en kreeg terecht rood. Even later ontving Beckham wegens praten zijn tweede gele kaart. Het negental van Real zette in de blessuretijd nog alles op alles en zag die ijver bijna beloond met de gelijkmaker. Raúl schoot maar net over.

Getafe is door de nederlaag van Real Madrid opnieuw koploper. De ploeg van Bernd Schuster versloeg met 5-2 Real Zaragoza, dat vooral in de eerste helft werd overlopen. De teller stokte pas bij 4-0 na 45 minuten. Na rust deed Zaragoza tot tweemaal toe wat terug, maar Getafe had via Redondo het laatste woord. Ook Celta de Vigo blijft bovenin meedraaien. De Galiciërs hadden veel geluk tegen Espanyol en wonnen met 1-0. De Catalanen moesten het de complete tweede helft doen met tien man wegens een rode kaart van Pochettino. Desondanks hield Espanyol lang stand, totdat Jiménez Silva in de 83e minuut uitgroeide tot matchwinnaar. Daniël de Ridder maakte opnieuw zijn opwachting als invaller.

FC Barcelona speelde op zaterdagavond tegen Osasuna. Het team uit Pamplona – voor de wedstrijd gedeeld koploper – had geen schijn van kans tegen de landskampioen en delfde met 3-0 het onderspit in Camp Nou. Bij Barca begon Lionel Messi in de basis en de Argentijn maakte meteen indruk. Een plek in de startende elf was niet weggelegd voor Van Bommel en Van Bronckhorst, al viel eerstgenoemde snel in na een blessure van Deco. Barcelona scoorde pas na de pauze, toen Eto’o binnen een mum van tijd zijn achtste en negende competitiegoal liet aantekenen. Het bleek het startsein van een wervelend Barca: vooral Ronaldinho, Messi en Giuly verzorgden een voetbalshow. Giuly gaf in de 88e minuut de score een passender karakter.


Uitslagen 8e speeldag:
Sevilla – Deportivo Alavés 2-0
Villareal – Real Mallorca 3-0
Celta de Vigo – Espanyol 1-0
Getafe – Real Zaragoza 5-2
Racing Santander – Atlético Madrid 0-1
FC Barcelona – Osasuna 3-0
Cádiz – Athletic de Bilbao 1-0
Real Sociedad – Deportivo la Coruna 2-0
Málaga – Real Betis Sevilla 5-0
Real Madrid – Valencia 1-2

Stand na acht speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Getafe81716 - 9
2Celta de Vigo81611 - 8
3Real Madrid81518 - 8
4Valencia81514 - 11
5Osasuna8159 - 8
6FC Barcelona81317 - 10
7Real Sociedad81312 - 14
8Villareal81213 - 9
9Sevilla8127 - 5
10Cádiz8127 - 6
11Málaga81013 - 10
12Deportivo la Coruña8109 - 10
13Atlético Madrid8107 - 9
14Real Betis Sevilla895 - 12
15Real Zaragoza8810 - 12
16Racing Santander883 - 5
17Espanyol875 - 10
18Deportivo Alavés867 - 13
19Athletic de Bilbao857 - 11
20Real Mallorca857 - 17


Topscorers:
Eto’o – FC Barcelona – 9
Ronaldo – Real Madrid – 7
Villa – Valencia - 7

'Werkgevers moeten meebetalen aan uitzetting illegalen'

Icoon politiek binnenland nieuwsWerkgevers die illegalen in dienst hebben, zouden aan de uitzetting van de werknemers mee moeten betalen. Dit vindt Tweede Kamerlid Van Hijum van het CDA. Hij vraagt aan staatssecretaris Van Hoof (Sociale Zaken) de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken.

Werkgevers die zich momenteel schuldig maken aan het inhuren van illegalen, worden al gestraft met een fikse boete. Volgens Van Hijum is deze boete echter niet hoog genoeg om de kosten van het uitzetten van illegalen uit ons land te dekken.

Van Hijum gaf Frankrijk als voorbeeld, waar de maatregel al is ingevoerd. Wat er moet gebeuren met illegale arbeiders afkomstig uit landen van de Europese Unie, is nog niet duidelijk. Van Hijum wil daarom eerst een onderzoek starten.

Nadal wint finale Madrid

Rafael Nadal heeft het Masters-toernooi van Madrid gewonnen. De als eerste geplaatste Spanjaard won na een 2-0 achterstand toch nog van de Kroaat Ivan Ljubicic: 3-6, 2-6, 6-3, 6-4, 7-6.

Het leek erop dat de negentienjarige Nadal het thuispubliek zou teleurstellen, want in de eerste twee sets kon hij Ljubicic niet bijhouden. Maar de vechtersbaas knokte zich terug en won uiteindelijk de tie-break met 7-3.

“Het was een ongelooflijk moeilijke overwinning”, zei een verrukte Nadal. “De enige reden die ik kan bedenken hoe ik de wedstrijd heb kunnen omgooien, is de ondersteuning van de fans hier in Madrid. Zij zijn voor 80% verantwoordelijk voor de overwinning.”

Dit is de elfde ATP-titel dit jaar voor de nummer twee van de wereldranglijst. Alleen de nummer één van de wereldranglijst, Roger Federer, kan deze prestatie evenaren. Deze kon niet mee doen aan dit toernooi wegens een enkelblessure. Alle acht Masters-toernooien dit jaar werden verdeeld tussen dit duo.

Uitslagen Frankrijk Speelronde 12

Koploper Olympique Lyon heeft in de Franse Ligue 1 weer flink uitgehaald. Lyon won de uitwedstrijd tegen FC Metz met 0-4, naaste belager Paris Saint-Germain wist echter ook te winnen.

Lyon stevent hard af op de zoveelste landstitel. Ook FC Metz, die laatste staat, kon daar weinig aan veranderen. Voor rust leidde Lyon al met 0-3 door treffers van Carew, Juninho en Wiltord. In de tweede helft bepaalde Malouda de eindstand op 0-4. Lyon heeft nu uit 12 wedstrijden 30 punten, zeven punten meer dan de nummer twee Paris Saint-Germain.

Oud-speler van Feyenoord, Bonaventure Kalou, wist zijn club PSG nog enigzins in het spoor van de koploper te houden. In de 54e minuut van de wedstrijd tegen AS Nancy scoorde de broer van Salomon het enige doelpunt van de wedstrijd. PSG staat nu tweede, op geruime afstand van Lyon.

Uitslagen

Lille OSC - FC Nantes 2-0
Toulouse FC - Bordeaux 1-1
Olympique Nice - AJ Auxerre 1-0
FC Metz - Olympique Lyon 0-4
Paris Saint-Germain - AS Nancy 1-0
Le Mans - RC Strasbourg 2-0
Troyes - RC Lens 1-1
AC Ajaccio - Rennes 0-1
FC Sochaux - AS Monaco 2-1

[Upd] Frentzen gewond naar ziekenhuis

Heinz-Harald Frentzen is na een crash in de DTM-race op Hockenheim per helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd. De Duitse ex-Formule 1-coureur raakte tijdens de eindfase van de laatste race van het seizoen van de baan.

Frentzen spinde enkele ronden voor de finish van de DTM-race van de baan en kwam met hoge snelheid in de bandenstapels terecht. De wagen raakte de afzetting zijwaarts met de linkerkant, de zijde waar ook de coureur in de wagen zit. Reddingsmarshalls waren ruim tien minuten bezig om de bewusteloze Duitser uit de auto te halen, waarna hij per ambulance naar het medisch centrum op het circuit werd afgevoerd.

In het medisch centrum was de coureur weer bij bewustzijn en klaagde hij over hevige rugpijnen. Daarop werd besloten Frentzen per helikopter naar een nabijgelegen ziekenhuis over te brengen. De precieze aard van de verwondingen zijn nog niet bekend. De DTM-wagens staan bekend als zeer veilig, wat dit jaar nog bleek uit een enorme crash van Bernd Schneider op het circuit van Spa-Francorchamps, waarbij de coureur ongedeerd uit kon stappen.


Update 20.30

Na twee uur onderzoek is gebleken dat hij alleen een hersenschudding heeft. Hij zal vannacht wel in het ziekenhuis blijven ter observatie. Hij kan zich van het ongeval niets meer herinneren: "Ik mis een stukje van de film. Ik weet alleen nog dat ik de bocht ervoor inging", vertelde Frentzen.

Van Barneveld wint Winmau Masters

De darter Raymond van Barneveld heeft de Winmau Masters op zijn naam geschreven. Dit toernooi werd gehouden in het Engelse Bridlington. Het is de tiende Grand-Slam-overwinning van Van Barneveld.

De Hagenees moest het in de finale opnemen tegen Göran Klemme, de verrassing op de Winmau Masters. De Zweed kwam met 3-0 in sets voor, maar Van Barneveld wist het goed te maken en won uiteindelijk met 7-3.

Het was voor Van Barneveld de derde keer dat hij in de finale stond van de Winmau Masters. In 2001 won hij de finale van de Fin Jarkko Komula en in 2003 verloor hij van de Brit Tony West.

Bij de dames wist Francis Hoenselaar haar tweede Winmau-titel niet te halen. Zij moest buigen in de finale voor haar eeuwige concurrente, Trine Gulliver. Het werd 4-1 voor de Britse.

Grondwet deel 1

Deze blog is een uit een reeks over de Grondwet. Elke Nederlander behoort te weten wat de Grondwet is, althans dat zou je wel denken. Veel Nederlanders weten dan ook wat er ongeveer in staat, maar toch wordt de Grondwet vaak niet begrepen en dan met name de Grondrechten. Dit zijn de rechten van de burgers als bescherming van de overheid.

Om de Grondwet te begrijpen moeten we eerst een stukje terug in de tijd, naar het begin van de Grondwet, om zo beetje bij beetje te begrijpen waarom die rechten er zijn en wat ze dus daadwerkelijk betekenen.

De eerste blog zal gaan over hoe de Grondwet is ontstaan en wat er allemaal in staat, vervolgens zal ik elke blog een veel gebruikte grondrecht uitleggen, zodat je nooit meer zomaar zult zeggen "Ja maar dat is toch mijn Grondrecht?!" zonder te weten wat het nu echt inhoudt.

De Grondwet stamt uit de Franse Tijd toen Nederland nog een Bataafse Republiek was en helemaal geen Nederland heette. Nederland viel toen onder het Franse bevel en de Fransen hadden een Grondwet. In 1789 werd deze Grondwet ook ingevoerd in Nederland onder het Franse bewind. Nadat Nederland verlaten werd door de Fransen en zelf een erkende staat werd, werd in 1814 een nieuwe Grondwet opgesteld. Mede omdat Nederland nu een nieuw bewind had onder Koning Willem I en Nederland niets wilde weten van Frankrijk. Deze Grondwet was er niet voor de burger maar voor Willem I zelf, de Grondwet gaf hem namelijk enorm veel macht. Hij had zoveel macht dat hij de regering kon ontslaan als ze iets deden wat hem niet zinde en dat gebeurde dan ook regelmatig, wat natuurlijk leidde tot compleet onwerkbare situaties.

In 1848 kwam er een verzet tegen de nieuwe Koning, Koning Willem II, waardoor uiteindelijk de nieuwe Grondwet werd opgesteld door Thorbecke. Deze Grondwet zorgde ervoor dat de Koning niet langer almachtig was. Er kwamen 2 enorm grote veranderingen, ten eerste werden de ministers verantwoordelijk voor de Koning, waardoor hij het kabinet helemaal niet meer kon ontslaan, en ten tweede kwam er het census kiesrecht, wat niet inhield dat iedereen mocht stemmen, enkel hoog opgeleiden mannen, de burgers, mochten stemmen.
Deze Grondwetswijziging is de laatste enorm drastische verandering geweest. In de loop der jaren is hij nog regelmatig aangepast, zo is er algemeen kiesrecht gekomen, is het aantal kamerleden uitgebreid en de eindiging van de dienstplicht. De laatste aanpassing was in 2000 en toen kwam in de Grondwet te staan dat de krijgsmacht van Nederland ook voor internationale vredesmissies ingezet mag worden.

Uitslagen Bundesliga Speelronde 10

Bayern München is alleen koploper in de Bundesliga. Der Rekordmeister zette zeer eenvoudig MSV Duisburg opzij. Hamburger SV en Werder Bremen leden puntenverlies.

Roy Makaay kwam weer niet tot scoren, maar zijn ploeg Bayern won toch makkelijk van het kansloze Duisburg. Het werd 4-0 voor de ploeg van Felix Magath, die met de zege weer ouderwets aan kop komt. Michael Ballack opende na 27 minuten de score in de Allianz Arena. De international kopte op fraaie wijze een voorzet van Santa Cruz tegen de touwen. Nog voor de pauze kwam FC Hollywood op 2-0, dankzij een hakbal van Zé Roberto. Na pauze tekenden Santa Cruz en Pizarro voor de eindstand. Makaay hielp nog aardig wat kansen om zeep. De Wijchenaar maakte zijn laatste treffer op 27 augustus en staat nadien al 814 minuten droog.

Werder Bremen liep bij Hannover 96 tegen kostbaar puntverlies op door met 0-0 gelijk te spelen. Bremen trainer Schaaf begon verrassend met topscorer Miroslav Klose op de bank. Diens vervanger Nelson Valdez kreeg in de eerste helft drie uitstekende kansen. Klose viel pas na 63 minuten in en scoorde nog bijna: Enke redde echter knap. Het duel der subtoppers tussen Wolfsburg en Schalke 04 eindige eveneens in een doelpuntloze remise. De wedstrijd was weinig boeiend en stond in het teken van overtredingen, buitenspelgevallen en matig spel.

Ook Hamburger SV kwam niet tot winst. In het Westfalen Stadion hield de ploeg van Bert van Marwijk HSV op 1-1. Rafael van der Vaart was geschorst, maar zag zijn vervanger Piotr Trochovski een kwartier voor tijd de gelijkmaker scoren. Even daarvoor had Metzelder Dortmund op voorsprong gebracht. Aantrekkelijk was de confrontatie tussen Eintracht Frankfurt en 1. FC Köln. Het werd 6-3 voor Frankfurt, dat bij de rust al met 4-1 leidde. Opvallend was dat geen enkele speler tweemaal doel trof. Köln zakt langzaam maar zeker weg in de Bundesliga. De promovendus was goed begonnen, maar leed tegen Frankfurt alweer de zevende nederlaag in acht partijen.


Uitslagen 10e Speeldag:
FC Bayern München – MSV Duisburg 4-0
Eintracht Frankfurt – 1. FC Köln 6-3
Hannover 96 – Werder Bremen 0-0
Hertha BSV – Mainz 3-1
Borussia Mönchengladbach – 1. FC Kaiserslautern 4-1
1. FC Nürnberg – Arminia Bielefeld 2-3
VfL Wolfsburg – Schalke 04 0-0
Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart 1-1
Borussia Dortmund – Hamburger SV 1-1

Stand na tien speeldagen:

#ClubWedstrijdenDoelsaldoPunten
1 Bayern München1022-625
2 Werder Bremen1027-1225
3 Hamburger SV1018-621
4 Schalke 04 1011-618
5 Borussia Mönchengladbach1015-1118
6 Hertha BSC1015-1317
7 VfL Wolfsburg1012-1216
8 Borussia Dortmund1015-1412
9 VfB Stuttgart 1011-1112
10 Bayer Leverkussen1017-1812
11 Arminia Bielefeld1012-1512
12 Hannover 961013-1311
13 Eintracht Frankfurt1010-1510
14 1. FC Köln1015-239
15 1. FC Kaiserslautern1014-258
16 FSV Mainz109-167
17 MSV Duisburg1011-216
18 1. FC Nürnberg1010-206


Topscorers:
Halil Altintop – 1. FC Kaiserslautern – 10
Miroslav Klose – Werder Bremen – 10

Messi was bijna naar PSV gegaan

Het succes van PSV had ze bijna een droomdeal opgeleverd. Het ging afgelopen seizoen zo goed in de Champions League dat de Eindhovense ploeg werd benaderd door Barcelona om Lionel Messi te huren.

De voorzitter van PSV, Rob Westerhof , gaf toe dat de Spaanse club Messi bij PSV wou stallen. Het 18-jarige Argentijnse talent zou niet speelgerechtigd zijn voor de Spaanse competitie dus was het verhuren aan PSV een optie. Het kwam er alleen niet van. Uiteindelijk kreeg Messi toch nog een Spaans paspoort om zo uit te kunnen komen voor Barcelona.

Messi speelde afgelopen zomer nog op het jeugd-WK in Nederland. Hij liet hier zijn talent zien en werd met Argentinië wereldkampioen onder de 20 jaar. Bij Barcelona doet de Argentijnse aanvaller het ook naar behoren.

Gredley sterkste in Grote Prijs van Leeuwarden

De Brit Tim Gredley heeft zondag bij Indoor Friesland de Grote Prijs van Leeuwarden op zijn naam geschreven.

Gredley bleef met de Nederlandse paard Omelli ook in de barrage foutloos en was daarin een halve seconde sneller dan de Belg Kristof Cleeren die als tweede eindigde. Robert Whitaker werd derde vóór de Nederlanders Rob Eras, Leon Thijssen en Wout-Jan van der Schans.

Uitslagen Engeland Speelronde 10

Chelsea heeft voor het eerst punten laten liggen in de Premier League. The Blues kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel op Goodison Park tegen Everton. De verrassende nummer drie na tien speeldagen is debutant Wigan Athletic.

Wigan Athletic won in Birmingham bij Aston Villa zijn derde uitwedstrijd van dit seizoen. De ploeg van manager Paul Jewell staat met negentien punten uit negen wedstrijden als derde geklasseerd. Bij de rust was de stand nog 0-1, na een ongelukkig moment van Aaron Hughes, die een voorzet van uitblinker Camara in zijn eigen doel tikte. Hierna kon Wigan keeper John Filan uitgroeien tot held van de wedstrijd. De veteraan redde bekwaam op inzetten van Moore (na een fout van De Zeeuw) en Barry. Een counter acht minuten voor tijd besliste het duel. Mahon scoorde uiteindelijk op een prachtige manier via een afstandsschot.

Wigan blijft onder andere Manchester United voor, dat op het eigen Old Trafford weer punten liet liggen. Nu bleef Tottenham Hotspur gespeend van een nederlaag: 1-1. ManU kwam nog wel vroeg op voorsprong, via een intikker van Mikael Silvestre. Hieraan ging een blunder van Paul Robinson vooraf, die een kopbal van Van Nistelrooij slechts half keerde. Spurs wist toch nog een punt mee te nemen naar Londen, dankzij een benutte vrije trap van Jermaine Jenas. Manchester staat nu zeven verliespunten achter op Chelsea.

Charlton Athletic en Arsenal noteerden beiden nuttige zeges. Charlton klopte Portsmouth met 1-2 en staat nu tweede. Ambrose en Rommedahl scoorden voor The Addicks. Arsenal vond aansluiting bij de subtop dankzij een 1-0 zege op Highbury tegen Manchester City. Robert Pires was de enige man op het scorebord, dankzij een benutte strafschop. Twintig minuten voor tijd kregen de The Gunners nog een penalty, maar in plaats van de 2-0 binnen te schieten wilden Pires en Henry de fameuze strafschop van Cruijff en Olsen opvoeren. Dit ging echter hopeloos fout, vooral door toedoen van Pires. Vandaag bood Henry zijn excuses aan: ”Het was niet de goede oplossing. Voortaan neem ik zelf gewoon weer de strafschoppen. Voetbal is echter ook entertainment. We kunnen er nu om lachen, maar als we niet hadden gewonnen, was het anders geweest.”

Chelsea kwam voor het eerst dit seizoen niet tot winst. Tegen hekkensluiter Everton werd het 1-1. The Toffees kwamen voor rust op voorsprong nadat Beattie een strafschop benutte. Shaun Wright-Phillips veroorzaakte de penalty door Tim Cahill foutief af te stoppen. Vijf minuten na rust herstelde Chelsea via Frank Lampard het evenwicht. De international haalde van zo’n twintig meter uit met zijn rechtervoet. Hierna probeerde Chelsea nog voor de volle winst te gaan (met invaller Robben), maar echte kansen kreeg de landskampioen niet. Met Liverpool gaat het een stuk minder goed. In de Champions League wil het met zeven punten uit drie duels nog wil vlotten, in de competitie ontstijgt het niet de middenmoot. Gisteren was zelfs laagvlieger Fulham met 2-0 te sterk. Onze landgenoot Collins John opende al vroeg de score, waarna Boa Morte de wedstrijd vlak voor tijd op slot gooide.

Uitslagen 10e speeldag:
Arsenal – Manchester City 1-0
Aston Villa – Wigan Athletic 0-2
Blackburn Rovers – Birmingham City 2-0
Fulham – Liverpool 2-0
Manchester United – Tottenham Hotspur 1-1
Bolton Wanderers – West Bromwich Albion 2-0
Portsmouth – Charlton Athletic 1-2
Everton – Chelsea 1-1
Newcastle United – Sunderland 3-2
West Ham United – Middlesbrough 2-1


Stand na tien speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea102824 - 4
2Charlton Athletic91915 - 9
3Wigan Athletic91910 - 5
4Tottenham Hotspur101912 - 6
5Manchester United91814 - 7
6Manchester City101711 - 8
7Bolton Wanderers101712 - 11
8Arsenal91612 - 6
9West Ham United91514 - 8
10Blackburn Rovers10149 - 10
11Newcastle United10128 - 10
12Middlesbrough101211 - 14
13Liverpool8105 - 8
14Fulham10910 - 14
15Aston Villa1099 - 16
16West Bromwich Albion1089 - 18
17Portsmouth1077 - 12
18Birmingham City1067 - 15
19Sunderland1059 - 17
20Everton942 -12


Topscorers:
Ruud van Nistelrooij – Manchester United – 8
Frank Lampard – Chelsea - 8
Darren Bent – Charlton Athletic – 7

Uitslagen Schotland Speelronde 11

Ondanks het plotselinge vertrek van trainer George Burley heeft Heart of Midlothian de competitiewedstrijd tegen Dunfermline vrij simpel met 2-0 gewonnen. Ook Glasgow Rangers wist zijn thuiswedstrijd tegen Motherwell met 2-0 te winnen.

De Hearts blijven het goed doen in de Schotse competitie. Door de overwinning zaterdagavond blijft de club koploper. Op het eigen Tynecastle had de bezoekende club weinig in te brengen. Na 20 minuten scoorde Rudi Skacel met zijn negende treffer dit seizoen de 1-0. Twee minuten later stond het al 2-0, Michal Pospisil wist net als Skacel met een afstandschot de bal in het doel te jagen. In de tweede helft vonden de Hearts het wel best en bleef het vrij eenvoudig overeind. Steven Pressley moest in de slotfase van de wedstrijd na een overtreding met rood van het veld.

Rangers blijft door de overwinning op Motherwell nog wel in het spoor van de lijstaanvoerder, al heeft het al wel negen punten achterstand. Binnen de minuut kwam de thuisploeg tegen Motherwell al op voorsprong door een treffer van Chris Burke. Het thuispubliek moest lang wachten op de 2-0 die pas ver in de tweede helft viel. Peter Lovenkrands, die ook al bij de eerste goal betrokken was, schoot de bal hard binnen op aangeven van Prso en bepaalde daarmee ook gelijk de eindstand.

Uitslagen:

Hearts – Dunfermline 2-0
Aberdeen – Hibernian 0-1
Falkirk – Dundee Utd. 1-3
Livingston – Inverness CT 1-1
Glasgow Rangers – Motherwell 2-0
Kilmarnock - Celtic 0-1

Mannen redden vrouw op spoorwegovergang

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee mannen uit het Brabantse Oud Gastel hebben vanmorgen het leven van een vrouw gered door haar op tijd weg te trekken voor een aanstormende trein. De 40-jarige inwoonster van Sint Willebrord was met haar auto tot stilstand gekomen op een spoorwegovergang.

De automobiliste probeerde te remmen voor de sluitende spoorbomen, maar haar wagen gleed door. Doordat de auto tot stilstand kwam tegen een kastje aan de overzijde, bleef het voertuig op de rails staan. Twee getuigen sprongen uit hun auto en wisten de volledig geschockeerde vrouw uit haar wagen te trekken, voordat deze geraakt werd door de internationale trein van Amsterdam naar Brussel.

Dankzij het kordate optreden kwam de vrouw ervan af met lichte verwondingen, die zij vermoedelijk heeft opgelopen door rondslingerende brokstukken van de auto.

Timmer tot 2008 bij AZ

Henk Timmer zal nog tot medio 2008 bij AZ blijven. Het contract van de 33-jarige reservedoelman van Oranje is opengebroken en met één jaar verlengd.

De keeper, die deze zomer nog in de belangstelling van het Spaanse Villarreal CF stond, kwam in 2000 van FC Zwolle naar de Alkmaarse club. AZ verhuurde hem daarna aan Feyenoord en Ajax.

"Dit is een geweldige club en we hebben ook een heel hechte spelersgroep. Je weet nooit wat er gebeurt, maar ik ga er vanuit dat ik hier mijn loopbaan afsluit," zei Timmer al eerder.

Uitslag SC Heerenveen - FC Utrecht

De laatste wedstrijd in de negende speelronde van de Eredivisie begon om 16:30. FC Utrecht ging op bezoek in Heerenveen, hieronder vind je de uitslag van deze wedstrijd. De nieuwe stand kun je hier vinden.

SC Heerenveen - FC Utrecht 1-1
42' v.d.Bergh 0-1
90' Tarvajärvi 1-1

Scheidsrechter: v.Egmond.
Geel: Yildirim (SC Heerenveen), v.d.Bergh (FC Utrecht).

Opstellingen:

SC Heerenveen: Waterman, Bakkati, Hansson, Breuer, Drost (Derveld/66'), Kissi (Bruggink/59'), Bosvelt, Pranjic, Yildirim, Huntelaar, Nilsson (Tarvajärvi/74').

FC Utrecht: Grandel, Cornelisse, Keller (v.Steensel/67'), Tomasso, Braafheid, Somers, Tiendalli, Tanghe (De Jong/82'), v.d.Bergh, Fortuné, Nelisse (Douglas/71').

Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 42)

In de negende speelronde van de Nederlandse Eredivisie heeft PSV uitstekende zaken gedaan. De club uit Eindhoven won met 1-0 in de klassieker van Ajax en pakt hiermee de koppositie. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam tot stand via een strafschop. Jefferson Farfán duikelde in de zestienmeter en Timmy Simons scoorde vanaf elf meter.

Feyenoord - tot dit weekend koploper - wist niet in het spoor te blijven van de landskampioen. Erwin Koeman verloor met de Rotterdamse club tegen zijn oude werkgever RKC Waalwijk. Texeira scoorde in de laatste minuut van de wedstrijd het winnende doelpunt voor de Brabanders. Daarmee sluiten zij een slechte periode van drie nederlagen op rij af. AZ - afgelopen donderdag al succesvol in de UEFA Cup - won in de Alkmaarderhout van Willem II. Een rode kaart van doelman Moens leidde de grote 5-1 nederlaag in van de Tricolores. Martijn Meerdink - geblesseerd geraakt na een training met Oranje - luisterde zijn terugkeer na een half jaar in met een doelpunt.

Vitesse is na de slechte competitiestart weer omhoog geklommen. In Roosendaal won het simpel van RBC met 3-0. Theo Janssen scoorde tweemaal voor de Arnhemmers. Voor RBC Roosendaal ziet het er slecht uit. De club heeft nog niet gewonnen, de meeste tegendoelpunten, de minste doelpunten gemaakt en heeft geen sponsoren meer. NEC won op vrijdagavond al van Heracles Almelo en mengt zich met de zege in de subtop. Heracles zakt na de verrassende start langzamerhand naar de onderste regionen.

Wiljan Vloet verloor net als Erwin Koeman ook van zijn oude werkgever. Sparta Rotterdam ging op het Kasteel met 2-3 onderuit tegen Roda JC. NAC Breda maakte er gisteren geen Avondje NAC van; FC Twente hield hen thuis op 1-1. FC Groningen wist wel te winnen; ADO Den Haag werd op eigen bodem met 3-1 verslagen. SC Heerenveen pakte op de valreep een punt in het Abe Lenstra stadion. Twee minuten in blessuretijd kwam het op 1-1 tegen FC Utrecht.

Uitslagen:

Vrijdag 21 oktober 2005:

Heracles Almelo - NEC 0-2

Zaterdag 22 oktober 2005:

NAC Breda - FC Twente 1-1
RBC Roosendaal - Vitesse 0-3
Sparta Rotterdam - Roda JC 2-3

Zondag 23 oktober 2005:

PSV - Ajax 1-0
RKC Waalwijk - Feyenoord 2-1
AZ - Willem II 5-1
FC Groningen - ADO Den Haag 3-1
SC Heerenveen - FC Utrecht 1-1

De stand na de negende speelronde kun je hier vinden.

-
Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Hideo Kojima's blog nu ook in het engels!

Op school altijd al de lessen Japan geskipt zodat je kon uitslapen? Dan heb je zeker gebaald toen we berichtten dat Hideo Kojima een eigen blog was begonnen.

Gelukkig is Konami begonnen met het vertalen van de blog. Hideo Kojima's engelse blog is hier te vinden. Het vertalen is nog niet geheel af en de blog stopt dan ook bij 29 september. Waarschijnlijk dat komende tijd het resterende deel wordt vertaald.

Hideo Kojima is geestelijk vader van de Metal Gear serie. Hij staat bekend om zijn typische visie op de wereld en een goed gevoel voor humor. Een goed voorbeeld hiervan is de trailer van Metal Gear Solid 4 voor de E3.




Met dank aan user BMH voor de trailer.

Risi/Betschart winnen Zesdaagse van Amsterdam

Bruno Risi en Kurt Betschart hebben de 13e Zesdaagse van Amsterdam gewonnen. Het Zwitserse duo greep zaterdagnacht in de slotsprint de overwinning. Robert Slippens en Danny Stam werden tweede, op maar twee punten.

Voor de laatste koppelkoers zag het er echter niet naar uit dat de Zwitserse tandem voor de 37e keer een Zesdaagse zou winnen. De leiders, het Gentse koppel Matthew Gilmore/Iljo Keisse, pareerden immers tot het laatste onderdeel alle pogingen van de concurrentie om een ronde winst te halen en bleven zo met één rondgang voorsprong uitzicht houden op de eindwinst.

Deze eindzege leek binnen toen de Belgen ook in de finale koppelkoers de ene na de andere aanval van de duo's die op één omloop stonden succesvol counterden. Tot acht minuten voor tijd het noodlot toesloeg. Na een resem mislukte aanvallen slaagden de Zwitsers en Slippen/Stam erin om de ronde eindelijk terug te halen.

Met drie koppels in dezelfde ronde ging het richting de slotsprint, waarin beslist zou worden welk duo zich tot winnaar van de Zesdaagse van Amsterdam zou kronen. Daarin bleken de Zwitsers net te sterk voor Slippens/Stam en Gilmore/Keisse.

Eindstand
01. Bruno Risi/Kurt Betschart (Zwi) - 327 pnt.
02. Robert Slippens/Danny Stam (Ned) - 325 pnt.
03. Matthew Gilmore/Iljo Keisse (Bel) - 319 pnt.
Op één ronde:
04. Marco Villa/Franco Marvulli (Ita/Zwi) - 312 pnt.
05. Scott McGrory/Peter Schep (Aus-Ned) - 218 pnt.

Davenport verslaat Schnyder in eindstrijd

Lindsay Davenport heeft in Zürich haar 51e WTA-titel veroverd. De 29-jarige Amerikaanse versloeg in de finale Patty Schnyder: 7-6, 6-3.

Davenport had een taaie klant aan Schnyder, die voor eigen publiek een hoog niveau haalde. De Zwitserse kreeg een aantal kansen op een break, maar toch was het Davenport die op 4-3 door de service van haar opponente ging. De Amerikaanse serveerde op 5-4 voor de set, maar Schnyder plaatste knap een rebreak. De Zwitserse raasde verder en kreeg zelfs drie setpoints. Toch pakte Davenport de eerste set, na een spannende tiebreak: 7-5. In het tweede bedrijf hetzelfde verhaal: beide speelsters hadden grote problemen hun opslag te behouden. Toch lukte dat Davenport één keer vaker.

”Winnen went nooit,” zei Davenport na afloop. ”Het was een zwaar toernooi, vooral vandaag was het lastig.” Davenport won al voor de vierde maal in Zürich. Bovendien verloor ze ook nog eens tot twee keer toe de finale. Als morgen de nieuwe ranking wordt bekendgemaakt is ze andermaal de nummer één van de wereld. Ze neemt die bevoorrechte positie over van Maria Sharapova.

Donald Trump verkoopt luxueuze villa

Donald Trump heeft een woningproject te koop gezet. Het bescheiden stulpje kan van eigenaar wisselen als iemand bereid is er 125 miljoen dollar (105 miljoen euro) voor te betalen.

Trump, bekend van de vele gebouwen die zijn naam dragen en het televisieprogramma 'The Apprentice' ('Trumps Troonopvolger'), kocht de villa vorig jaar voor 41,4 miljoen dollar op een veiling. Nu het huis grondig verbouwd is, heeft Trump hem weer in de verkoop gezet. De vraagprijs zou op dit moment de hoogste zijn van alle te koop aangeboden huizen in Amerika.

Voor de liefhebbers: Het huis ligt in Palm Beach in Florida en heeft twaalf slaapkamers. Bij het grondgebied hoort 150 meter zandstrand. Minpuntje is de onroerend zaakbelasting: Die zal per jaar zo'n drie miljoen dollar bedragen.

De verkoop ligt in handen van Kendra Todd, de winnaar van de derde serie van 'The Apprentice'.


De villa is ook erg geschikt voor gazonliefhebbers
Bron foto: Forbes

Hitlerjugend

De jeugd heeft de toekomst.... Als dat echt zo is, dan moet je in sommige gevallen werkelijk zorgen maken.

Er lopen een tweetal 13jarige meisjes rond die graag muziek maken en wel onder de naam Prussian Blue. Niets mis mee zou je denken. Tot dat je leest waar over ze zingen. White Power rocks en een leuk liedje over Rudolf Hess moet natuurlijk kunnen : "Rudolph Hess, man of Peace. He wouldn't give up and he wouldn't cease, to give his loyalty to our Cause. Remember him and give a pause.".

Op hun lyrics pagina kun je nog meer briljante teksten vinden, wil je ze horen zingen kijk dan eens hier.

Wil je meer over ze lezen? Interview 1 en Interview 2

Forumtopic over deze twee dametjes.

Één voordeel, gelukkig kunnen ze niet zingen.....

[A1GP] Uitslag hoofdrace

Team Frankrijk heeft voor de vierde race op rij een overwinning behaald. Het team bleef op makkelijke wijze Zwitserland en Ierland voor. Team Nederland had een moeizame race en haalde de finish niet.

Bij de start lieten zowel Brazilië als Nederland de motor afslaan. De wagens werden naar de pits geduwd om opnieuw gestart te worden, terwijl ondertussen direct de safety car werd ingezet. Nederland wist net voor de safety car weer de baan op te komen en verloor dus geen ronde, Brazilië moest achteraan de rij aansluiten met een ronde achterstand. Een groot aantal teams maakten van de gelegenheid gebruik om een pitstop te maken, maar werden verrast doordat de safety car slechts één ronde op de baan bleef.

Na negen ronden moest de safety car opnieuw de baan op, ditmaal omdat de wagen van Mexico op een gevaarlijk punt stilstond. De auto was door Team Canada van de baan getikt. Nederland maakte een goede pitstop tijdens deze neutralisatie, maar vergooide de race bij de herstart. Verstappen verremde zich tot tweemaal toe, waarbij de laatste keer de wagen over de auto van Duitsland klom en te zwaar beschadigd was om nog door te rijden.

In de eindfase van de race ontspon zich een mooi gevecht tussen Portugal, Italië en Australië. Uiteindelijk trok het lokale team aan het langste eind. Brazilië wist na een inhaalrace op een achtste plaats te eindigen.

Uitslag hoofdrace

posteamaantal rondenachterstand/uitvalreden
1Frankrijk36
2Zwitserland36+7.517 sec
3Ierland36+15.933
4Verenigde Staten36+19.023
5Portugal36+27.320
6Australië36+34.774
7Italië36+35.629
8Brazilië36+36.265
9Tsjechië36+37.730
10Oostenrijk36+51.380
11Libanon36+58.733
12Groot-Britannië36+1'01.947
13India36+1'05.544
14China36+1'10.581
15Pakistan36+1'16.517
16Nieuw-Zeeland35+1 ronde
17Rusland35+1 ronde
18Canada20uitval
19Nederland18crash
20Duitsland17crash
21Maleisië15uitval
22Zuid-Afrika14achterwiel
23Indonesië11spin
24Mexico9crash

Puntenklassement na 6 races

posteampunten
1Frankrijk50
2Brazilië42
3Zwitserland34
4Nieuw-Zeeland29
5Australië21
6Canada18
7Mexico16
--Ierland16
9Groot-Britannië15
--Nederland15
11Maleisië14
--Portugal14
13Duitsland8
--Tsjechië8
15Verenigde Staten7
16Japan6
--Zuid-Afrika6
18Indonesië5
19Pakistan4
--Italië4
21Oostenrijk1

Geen overlevenden bij vliegtuigramp Nigeria

M.e.g.a.t.r.o.n. vertaalde en submitte het volgende bericht:

Een vliegtuigongeluk in Nigeria heeft het leven gekost aan alle 117 inzittenden. De Nigeriaanse autoriteiten verklaarden eerder nog dat de helft de ramp had overleefd.

De Boeing 737 vertrok zaterdagavond vanuit Lagos. Drie minuten na vertrek zond de piloot een noodsignaal uit, waarna het toestel van de radar verdween. Het vliegtuig stortte op ongeveer dertig kilometer afstand van het vliegveld neer en werd vandaag gevonden. "Er is geen spoor van overlevenden. Het vliegtuig is volledig verwoest", aldus Abiodun Orebiyi, de secretaris-generaal van het Internationale Rode Kruis.

Woordvoerders van president Olusegun Obasanjo hebben verklaard dat mogelijk enkele hooggeplaatste Nigeriaanse diplomaten in het vliegtuig zaten. Zij waren onderweg naar de politieke hoofdstad Abuja voor een bespreking. Ook zouden er enkele Europese passagiers aan boord zijn geweest.

De naam is 47, Agent 47......

De film gebaseerd op IO Interactive's Hitman krijgt telkens meer vorm.

Eerder tekende Vin Diesel al voor Executive Producer en, hoe kan het ook anders, voor de hoofdrol als Agent 47. (Eerdere post)

20th Century Fox heeft nu Skip Woods aan de crew toegevoegd. Deze heeft de taak gekregen om zich over het script te buigen. Skip Woods is onder andere bekend als scriptschrijver voor de films Swordfish en Thursday. De film Thursday is tevens door Skip Woods geregiseerd.

Wie de film gaat regisseren, welke tegenspelers Vin Diesel gaat krijgen of wanneer de film gereleased gaat worden is nog niet bekend. Momenteel wordt de film rond 2007 verwacht. Gelukkig is Uwe Boll nog tot 2008 druk bezig, dus de kans is klein dat hij ook deze game verfilming gaat "regisseren".

Uitslagen Eredivisie (23/10/2005)

Vanmiddag werden er drie wedstrijden gespeeld die om 14:30 begonnen. Hieronder vind je de uitslagen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RKC Waalwijk - Feyenoord 2-1
35' Martens 1-0
78' Castelen 1-1
90' Texeira 2-1

Scheidsrechter: Gumlenny.
Toeschouwers: 6.500.

Opstellingen:

RKC Waalwijk: v.Dijk, v.Diemen, Keller, Texeira, v.Haaren (Fuchs/34'), Martens, Zuiverloon, Molhoek, De Ceulaer, v.d.Haar, Hoogendorp (Van Dijk/69').

Feyenoord: Aerts, Östlund, Greene, Bahia, Snoyl (Pardo/71'), Ghaly (Saïdi/86'), Paauwe (Boussaboun/46'), De Guzman, Castelen, Kuijt, Kalou.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AZ - Willem II 5-1
05' Sektioui 1-0
17' Augustien 1-1
40' Landzaat 2-1 (penalty)
52' Perez 3-1
84' Meerdink 4-1
88' Steinsson 5-1

Scheidsrechter: v.Dongen.
Toeschouwers: 8.500.
Rood: Moens (Willem II).

Opstellingen:

AZ: Timmer, Steinsson, Jaliens, Opdam, De Cler, Landzaat, v.Galen, Schaars, Sektioui (Huysegems/29'), Arveladze (Koevermans/66'), Perez (Meerdink/73').

Willem II: Moens, Wau, Nieuwstadt, Smit, v.d.Haar, Caluwé (Delanoy/67'), Fehér, Augustien, Hadaouir (Zoïs/39'), Dembele, Bobson.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FC Groningen - ADO Den Haag 3-1
13' Buijs 1-0
43' Buijs 2-0
47' Cornelisse 3-0
65' De Graaf 3-1

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 11.000.
Geel: Kolkka, Rijaard, El Akchaoui, Rankovic (ADO Den Haag).

Opstellingen:

FC Groningen: Roorda, Silva, Sankoh, Matthijs, v.d.Linden (Thalen/90'), Buijs, Lindgren, Levchenko, Fledderus (Pannekoek/88'), Cornelisse, Nevland (Salmon/71').

ADO Den Haag: De Vries, Rijaard (Mols/52'), Saeijs, Saavedra, Rzasa (El Akchaoui/46'), Stroeve, Rankovic, v.d.Leegte, De Graaf, Den Ouden (Elia/34'), Kolkka.

Nys wint eerste wereldbekerwedstrijd

Sven Nys heeft de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. De wereldkampioen bleef in het Belgische Kalmthout zijn landgenoot Bart Wellens en de Tsjech Petr Dlask voor.

Het cruciale moment in de koers vond plaats in de vierde omloop, toen het noodlot toesloeg voor Wellens. Het speerpunt van Fidea had last van versnellingsproblemen en moest Nys laten gaan. Die profiteerde nadrukkelijk, reed weg van Dlask en kon zijn vijfde seizoenszege vieren. Achter Nys ontspon zich een boeiend duel om de tweede plaats, die werd gewonnen door Wellens. Hij trok in de voorlaatste ronde in de achtervolging; te laat om Nys nog in gevaar te brengen. Dlask won de sprint om plaats drie. Onze landgenoot Richard Groenendaal moest genoegen nemen een zesde eindnotering. Bij de dames was er wel Nederlands succes, met Daphny van den Brand als triomfator en Marianne Vos als de nummer twee.


Uitslag 1e Wereldbekerwedstrijd – Kalmthout (België):
1. S. Nys (Bel)
2. B. Wellens (Bel)
3. P. Dlask (Tsj)
4. E. Vervecken (Bel)
5. T. Vannoppen (Bel)
6. R. Groenendaal (Ned)
7. S. Vanthourenhout (Bel)
8. G. de Knegt (Ned)
9. E. Franzoi (Ita)
10. W. Jabobs (Bel)


Kalender:
29/10 – Tabor – Tsjechië
13/11 – Pijnacker – Nederland
04/12 – Wetzikon – Zwitserland
08/12 – Milaan – Italië
11/12 – Igorre – Spanje
26/12 – Hofstade – België
31/12 – Hooglede – België
15/01 – Lievin – Frankrijk
22/01 – Hoogerheide – Nederland

Eerste overwinning voor Melandri

Tijdens de Moto GP op het circuit van Istanbul heeft Marco Melandri zijn eerste overwinning uit zijn carrière geboekt door in een prima gereden wedstrijd wereldkampioen Valentino Rossi en Nicky Hayden af te troeven.

Melandri hield door de overwinning zijn landgenoot en kampioen Valentino Rossi af van zijn twaalfde zege van het seizoen. Bij winst zou Rossi het record van de Australiër Mick Doohan uit 1997 evenaren.

Uitslag MotoGP Istanbul

positiecoureurteamachterstand
01 M.Melandri Honda 0'00"000
02 V.RossiYamaha0'01"513
03 N.Hayden Honda 0'06"873
04 S.Gibernau Honda 0'12"420
05 C.Checa Honda 0'26"963

Casey Stoner was de sterkste in de 250 cc race. Stoner reed van de eerste tot de laatste meter aan de leiding en werd op korte afstand gevolgd door wereldkampioen Dani Pedrosa. Hiroshi Aoyama legde beslag op de derde plaats.

Met nog alleen de GP van Valencia voor de boeg is de strijd om de constructeurstitel nog volledig open. Honda leidt deze dans met slechts 1 puntje voorsprong op het team van Aprilia.

Uitslag 250cc Istanbul

positiecoureurteamachterstand
01 C.Stoner Aprilia 0'00"000
02 D. Pedrosa Honda 0'00"093
03 H.Aoyama Honda 0'11"647
04 J. Lorenzo Honda 0'21"861
05 A. Dovizioso Honda 0'21"940

In de 125 cc leek een halve ronde voor het einde Thomas Luthi de nieuwe wereldkampioen te worden, nadat zijn belangrijkste concurrent Mika Kallio gecrasht was. Maar de Zwitser kwam met zijn vijfde plek twee punten te kort om de titel binnen te slepen.

Vrijwel de gehele race werd de kop van het veld gevormd door een groep van zes coureurs, te weten Mika Kallio, Thomas Luthi, Gabor Talmacsi, Tomoyoshi Koyama, Mattia Pasini en Mike di Meglio. Bij het ingaan van de laatste ronde pakte Luthi de leiding, gevolgd door Di Meglio en Kallio. Volkomen onverwacht crasht Kallio uit de wedstrijd, waardoor Luthi de wereldtitel voor het grijpen had, maar dan moest hij wel minimaal als vierde finisde. Luthi slaagt er echter niet in om aan de kop te blijven en wordt uiteindelijk vijfde na winnaar Di Meglio, Pasini, Koyama en Talmacsi.

Met alleen nog de Grand Prix in Valencia nog voor de boeg heeft Luthi met 235 punten een voorsprong op Kallio van 23 punten.

Uitslag 125cc Istanbul

positiecoureurteamachterstand
01 M. Di-Meglio Honda 0'00"000
02 M. Pasini Aprilia 0'00"105
03 T. Koyama Honda 0'00"156
04 G. Talmacsi KTM 0'00"271
05 T. Luthi Honda 0'00"417

Australiërs keren zich tegen terreinwagens

Wiel ToearegIn Australië is de kritiek op het bezit van grote terreinwagens fors toegenomen na een ongeluk waarbij de jonge dochter van een bekende sporter zwaargewond raakte. Rugbyer Phil Kearns overreed zaterdag met zijn Volkswagen V8 Touareg zijn negentien maanden oude dochter Andie op de oprit van zijn eigen huis in de buurt van Sydney.

Het ongeval is slechts één incident in een lange rij. Elk jaar overlijden er in Australië dertig peuters op oprijlanen, en raken er zo'n 300 gewond. In tweederde van de gevallen zou een terreinwagen zijn betrokken. Harold Scruby, voorzitter van de Australische Voetgangersraad en een buurman van Kearns, riep automobilisten zondag op geen 'dodelijke tanks' meer te kopen. "Mensen kopen ze omdat ze denken dat ze veilig zijn, maar dat zijn ze niet", stelde Scruby. Hij vindt dat de politiek in zijn land een einde moet maken aan de gunstige belastingtarieven voor de 4x4.

Kearns had de Touareg overigens in 2003 gekregen van Volkswagen, als één van de beroemde ambassadeurs van de autoproducent. "Met een vrouw en drie jonge kinderen begrijpt Phil perfect het gemak dat een SUV kan bieden", had Volkswagen destijds verklaard. De toestand van de kleine Andie is nog altijd kritiek. Volgens een woordvoerder van de lokale politie wordt er nog onderzoek gedaan naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

DTM: Uitslag race Hockenheim

Gary Paffett heeft het Deutsche Tourenwagen Meisterschaft gewonnen. Met zijn derde plaats wist hij genoeg punten te verzamelen om rivaal Mattias Ekström voor te blijven. Bernd Schneider won de race op de Hockenheimring.

De wedstrijd begon op een doornatte baan. De start werd in eerste instantie afgebroken, doordat een aantal wagens niet juist op hun startplaats stonden. Toen de race eindelijk van start ging, wist Schneider met een razendsnelle start de leiding te pakken van Jamie Green, die moeilijk van zijn pole positie was weggekomen.

De baan droogde snel op en de uitslag werd dan ook grotendeels bepaald door de pitstopstrategie van de coureurs. De meeste rijders wisten het juiste moment uit te kiezen om de wagen op droogweerbanden te zetten. Gary Paffett reed een mooie inhaalrace en wist met een paar goede acties naar het podium te rijden. De andere titelkandidaat, Mattias Ekström, reed de hele race in het middenveld en werd na afloop van de race gediskwalificeerd omdat hij geen tweede verplichte pitstop had gemaakt.

De race kreeg een vervelend staartje door een zware crash van Heinz-Harald Frentzen. De Duitse ex-Formule 1-coureur spinde enkele ronden voor de finish met hoge snelheid zijwaarts de bandenstapels in en moest door de marshalls uit zijn wagen worden gehaald. Hij is per ambulance afgevoerd, zijn toestand is niet bekend. Wel zou Frentzen bij kennis zijn en met de marshalls hebben gepraat.

poscoureurwagenaantal rondenachterstand/uitvalreden
1Bernd SchneiderMercedes36
2Jamie GreenMercedes36+ 8,076 sec
3Gary PaffettMercedes36+ 15,986
4Tom KristensenAudi36+ 16,593
5Frank StipplerAudi36+ 26,818
6Marcel FässlerOpel36+ 42,911
7Bruno SpenglerMercedes36+ 45,756
8Laurent AielloOpel36+ 48,300
9Pierre KafferAudi36+ 50,028
10Stefan MückeMercedes36+ 52,599
11Manuel ReuterOpel36+ 59,043
12Jean AlesiMercedes36+ 59,342
13Christian AbtAudi36+ 1:02,629
14Mika HäkkinenMercedes36+ 1:16,053
15Rinaldo CapelloAudi35+ 1 ronde
16Allan McNishAudi35+ 1 ronde
- Heinz-Harald FrentzenOpel29crash
- Martin TomczykAudi19crash
- Alexandros MargaritisMercedes18crash
-Mattias EkströmAudi36gediskwalificeerd

[A1GP] Uitslag sprintrace

In Estoril is zojuist de sprintrace van de GP van Portugal verreden. Team Frankrijk werd met ruime voorsprong eerste. Tweede werd team Brazilië, met op 1,2 seconden daarachter het Zwitserse team. Jos Verstappen eindigde voor Nederland bijna tien seconden achter de Zwitsers, vlak voor team Tsjechië.

Uitslag Sprintrace

PosTeamRondenAchterstand
1Frankrijk18 -
2Brazilië18 +2.055
3Zwitserland18 +3.289
4Nederland18 +13.485
5Tsjechië18 +13.928
6Portugal18 +18.661
7Canada18 +21.297
8Maleisië18 +32.053
9Indonesië18 +37.367
10Zuid-Afrika18 +39.722
11Italië18 +40.093
12Duitsland18 +41.826
13Verenigde Staten18 +41.915
14Nieuw-Zeeland18 +43.178
15Rusland18 +51.668
16Oostenrijk18 +1'06.727
17India18 +1'08.814
18Libanon18 +1'16.022
19Ierland17 +1 ronde
20Groot-Brittanië5 +13 ronden
21China1 +17 ronden

Snelste ronde: Frankrijk Tijd: 1'31.992

Victor is Home Alone in Gent

Icoon opmerkelijk nieuwsEen zevenjarig jongetje uit Gent blijkt veertien dagen alleen thuis te zijn gebleven. Na een anonieme tip over het alleenwonende kind gingen agenten om half twaalf 's avonds poolshoogte nemen, en troffen inderdaad de kleine Victor alleen in huis aan. Ondanks het late tijdstip zat het kind nog gezellig tv te kijken.

De moeder van Victor werkt in Nederland, en de vader vertoeft zoals wel vaker in Afrika. Slechts een oom van de jongen kwam af en toe langs om hem wat eten te geven. Op dagen dat de oom geen tijd had, at de kleine cornflakes. Het gebrek aan toezicht weerhield Victor er niet van gewoon elke dag naar school te gaan. Hij smeerde zijn eigen boterhammen, deed de vaat en lette erop dat het huis goed was afgesloten wanneer hij naar bed ging.

Ondanks de grote zelfstandigheid van de kleine namen de agenten Victor toch mee naar het politiebureau. Via de Gentse dienst slachtofferhulp is vervolgens voor opvang gezorgd. Victor zelf vond alle aandacht prachtig. "Ik word later politieagent", liep hij te verkondigen op het bureau.

Bejaarde dief steelt al 63 jaar

Icoon opmerkelijk nieuwsEen bejaarde man uit Brussel heeft aan de politie bekend dat hij al sinds zijn veertiende steelt. De 77-jarige werd zaterdag weer eens opgepakt toen hij in een doe-het-zelf-zaak de mobiele telefoon van één van de medewerkers bij zich stak. Later bleek hij nog een gestolen gsm in het bezit te hebben.

De man staat bij de Belgische politie bekend als een onverbeterlijke dief. De oude crimineel woont in een Brussels bejaardenhuis.

Hermann Maier wint in Sölden

Hermann Maier heeft de eerste WB-reuzenslalom van het seizoen op zijn naam geschreven. In het Oostenrijkse Sölden bleef hij Bode Miller en Rainer Schönfelder voor.

Maier eindigde in de eerste run pas als vijfde, met een achterstand van viertiende van een seconde op Miller. Een sterke tweede manche leverde de Herminator echter de zege op. Uiteindelijk bleef hij Miller – vorig seizoen winnaar van de algemene wereldbeker – zevenhonderdste voor. Verrassend was het optreden van Rainer Schönfelder. De voormalige specialist op de slalom eindigde vanmiddag knap als derde op de Rettenbach-piste. Na de eerste manche stond de Oostenrijker nog zesde.

Met zijn zege is Maier de enige skiër die tot vier maal toe de openingsrace van het seizoen weet te winnen. Eerder flikte de Olympische kampioen dat kunstje al in 1999, 2000 en 2001. Ondanks zijn nipte nederlaag was Miller niet ontevreden: ”Uiteraard ging ik voor de winst, maar het verschil was slechts klein. Ik maakte veel fouten aan het einde, dus de uitslag viel me nog mee.”

Uitslag PSV - Ajax

PSV heeft de klassieker tegen Ajax in het eigen Philips-stadion winnend afgesloten. De landskampioen was met 1-0 te sterk voor de Amsterdammers. Simons was de matchwinnaar, de Belg scoorde het enige doelpunt uit een strafschop.

PSV en Ajax kenden allebei een goede generale voor de klassieker in Eindhoven. De thuisclub speelde in de Champions League met 0-0 gelijk tegen AC Milan en Ajax won in hetzelfde evenement thuis met 2-0 van het Zwitserse FC Thun. Yannis Anastasiou - maker van beide doelpunten - startte verrassend niet in de basis. Zijn plek werd ingenomen door Ryan Babel, hij kreeg de voorkeur boven de Griek en ook boven Markus Rosenberg.

Aan de kant van PSV speelden Jason Culina en Arouna Koné wel weer mee. Beide spelers zijn niet speelgerechtigd voor de Champions League, maar mogen wel aantreden in de nationale competitie. Voor de twee spelers en ook voor Michael Reiziger is het treffen met Ajax extra bijzonder. Culina speelde een aantal jaren bij Ajax en Koné was vorig jaar dé beoogde opvolger van Zlatan Ibrahimovic, maar de Ivoriaan werd medisch afgekeurd. Reiziger speelde in de gloriejaren voor Ajax, maar werd dit seizoen overgenomen van het Engelse Middlesbrough.

Kijkend naar de historie van de klassieker zou Ajax geen vuist kunnen maken tegen PSV. Slechts drie maal in de laatste dertig ontmoetingen wist de Amsterdamse club met drie punten uit Eindhoven te vertrekken. En ook in deze ontmoeting begon Ajax slecht. Al na tien minuten kwam PSV op een voorsprong. Farfán maakte een swalbe in de zestienmeter en scheidsrechter Vink floot voor een strafschop. Timmy Simons stuurde Stekelenburg vanaf elf meter de verkeerde hoek in: 1-0. Na de voorsprong maakte Ajax het spel, maar eigenlijk liet PSV dat gewoon toe.

Leunend op een sterke defensie werd Ajax in de beginfase simpel van scoren afgehouden. De thuisclub rekende op de razendsnelle Koné, maar de aanvaller werd vaak niet bereikt. Op de helft van het eerste bedrijf creëerde Ajax de eerste echte kans. Emanuelson kwam op vanaf de linkerkant en zette voor op Babel; de spits schoot echter hoog over. In het vervolg van de wedstrijd drong Ajax aan om de gelijkmaker te maken, maar verder dan de zestien meter van PSV kwam het niet. Beide keepers – Gomes en Stekelenburg – hoefden amper in actie te komen en zagen enkel schoten uit de tweede lijn afzwaaien. In de slotfase van de eerste helft was Afellay nog dicht bij de 2-0, maar hij schoot in het zijnet.

Beide elftallen keerden ongewijzigd terug uit de kleedkamers voor de tweede helft. Het tweede bedrijf was van een teleurstellend niveau. Aanvallen waren schaars en vooral Ajax speelde niet best. Combinaties en passes werden veelal gemist en een gelijkmaker voor de Amsterdammers zou een wonder zijn. Het enige 'hoogtepunt' aan de kant van Ajax was de swalbe van Sneijder. PSV was in de slotfase nog dicht bij de 2-0, maar Koné schoot een voorzet van Beasley nog knap naast. Een offensiefje van Ajax in de laatste vijf minuten leverde geen remise meer op.

Met de zege kent PSV een prima week. Afgelopen weekend werd concurrent AZ verslagen, AC Milan op 0-0 gehouden en nu dus gewonnen van Ajax. Het seizoen voor de équipe van Danny Blind lijkt nu al bijna over. Nederlagen tegen alle concurrenten (Feyenoord, AZ en PSV) en puntverlies tegen 'de kleintjes' (ADO Den Haag en Heracles Almelo thuis) zorgen voor een grote achterstand in de competitie.

PSV - Ajax 1-0
10' Simons 1-0 (penalty)

Scheidsrechter: Vink.
Geel: Reiziger, Alex (PSV), Emanuelson, De Jong, Sneijder (Ajax).

Opstellingen:

PSV: Gomes, Ooijer, Reiziger (Addo/70'), Alex, Lamey, Cocu, Simons, Afellay, Farfán, Koné (Vennegoor/90'), Culina (Beasley/58').

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Grygera, Maduro, Emanuelson, De Jong, Galásek, Sneijder, Rosales (Rosenberg/71'), Babel, Pienaar.

Voetbal: Uitslag PSV - Ajax

PSV heeft de klassieker tegen Ajax in het eigen Philips stadion winnend afgesloten. De landskampioen was met 1-0 te sterk voor de Amsterdammers. Simons was de matchwinnaar, de Belg scoorde het enige doelpunt uit een strafschop.

PSV en Ajax kenden allebei een goede generale voor de klassieker in Eindhoven. De thuisclub speelde in de Champions League met 0-0 gelijk tegen AC Milan en Ajax won in hetzelfde evenement thuis met 2-0 van het Zwitserse FC Thun. Yannis Anastasiou - maker van beide doelpunten - startte verrassend niet in de basis. Zijn plek werd ingenomen door Ryan Babel, hij kreeg de voorkeur boven de Griek en ook boven Markus Rosenberg.

Aan de kant van PSV speelden Jason Culina en Arouna Koné wel weer mee. Beide spelers zijn niet speelgerechtigd voor de Champions League, maar mogen wel aantreden in de nationale competitie. Voor de twee spelers en ook voor Michael Reiziger is het treffen met Ajax extra bijzonder. Culina speelde een aantal jaren bij Ajax en Koné was vorig jaar dé beoogde opvolger van Zlatan Ibrahimovic, maar de Ivoriaan werd medisch afgekeurd. Reiziger speelde in de gloriejaren voor Ajax, maar werd dit seizoen overgenomen van het Engelse Middlesbrough.

Kijkend naar de historie van de klassieker zou Ajax geen vuist kunnen maken tegen PSV. Slechts drie maal in de laatste dertig ontmoetingen wist de Amsterdamse club met drie punten uit Eindhoven te vertrekken. En ook in deze ontmoeting begon Ajax slecht. Al na tien minuten kwam PSV op een voorsprong. Farfán maakte een schwalbe in de zestienmeter en scheidsrechter Vink floot voor een strafschop. Timmy Simons stuurde Stekelenburg vanaf elf meter de verkeerde hoek in: 1-0. Na de voorsprong maakte Ajax het spel, maar eigenlijk liet PSV dat gewoon toe.

Leunend op een sterke defensie werd Ajax in de beginfase simpel van scoren afgehouden. De thuisclub rekende op de razendsnelle Koné, maar de aanvaller werd vaak niet bereikt. Op de helft van het eerste bedrijf creëerde Ajax de eerste echte kans. Emanuelson kwam op vanaf de linkerkant en zette voor op Babel; de spits schoot echter hoog over. In het vervolg van de wedstrijd drong Ajax aan om de gelijkmaker te maken, maar verder dan de zestien meter van PSV kwam het niet. Beide keepers - Gomes en Stekelenburg - hoefden amper in actie te komen en zagen enkel schoten uit de tweede lijn afzwaaien. In de slotfase van de eerste helft was Afellay nog dicht bij de 2-0, maar hij schoot in het zijnet.

Beide elftallen keerden ongewijzigd terug uit de kleedkamers voor de tweede helft. Het tweede bedrijf was van een teleurstellend niveau. Aanvallen waren schaars en vooral Ajax speelde niet best. Combinaties en passes werden veelal gemist en een gelijkmaker voor de Amsterdammers zou een wonder zijn. Het enige 'hoogtepunt' aan de kant van Ajax was de schwalbe van Sneijder. PSV was in de slotfase nog dicht bij de 2-0, maar Koné schoot een voorzet van Beasley knap naast. Een offensiefje van Ajax in de laatste vijf minuten leverde geen remise meer op.

Met de zege kent PSV een prima week. Afgelopen weekend werd concurrent AZ verslagen, AC Milan werd woensdag op 0-0 gehouden en nu wist de ploeg dus Ajax te verslaan. Het seizoen voor de équipe van Danny Blind lijkt nu al bijna over. Nederlagen tegen alle concurrenten (Feyenoord, AZ en PSV) en puntverlies tegen 'de kleintjes' (ADO Den Haag en Heracles Almelo thuis) zorgen voor een grote achterstand in de competitie.

PSV - Ajax 1-0
10' Simons 1-0 (penalty)

-
Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager!

Sextape Carolyn Murphy

Het begint een beetje mode te worden geloof ik, er is wederom een privévideo van een celeb verdwenen. Deze keer is Carolyn Murphy de klos en uiteraard gaat het weer om een niet erg onschuldige video.

Kennelijk is de opname gemaakt tijdens haar huwelijksreis op Barbados twee jaar geleden en is deze nu gestolen (ja, ja) van haar inmiddels ex-man.

De tape is helaas nog niet gevonden maar hier zijn vast wat foto's om geïnteresseerd te raken: foto 1, foto 2, foto 3.

En hier nog even de hele serie.

'Sekstape model Carolyn Murphy gestolen'

Volgens verscheidene bronnen zou er een videotape gestolen zijn waarop het sexy model Carolyn Murphy volop de liefde bedrijft met haar toenmalige man, de surfhunk Jake Schroeder. Murphy is tegenwoordig het gezicht van Estee Lauder en regelmatig te zien op de cover van Sports Illustrated.

De sekstape werd naar verluidt van haar ex-man gestolen. Volgens de NY Post is de nu 30-jarige Murphy op de 2 uur durende video uit 1999 in verschillende hardcore poses met haar ex te bewonderen. De tape is geschoten gedurende hun 17 daagse huwelijksreis in Barbados.

Murphy's ex-man Schroeder is niet in paniek vanwege de gestolen tape. Sterker nog, hij heeft nog een appeltje met haar te schillen: ''Het raakt mijn leven niet echt; het is mevrouw Murphy die zich zorgen moet maken. Ik ben sowieso ziek van haar gezeik. Door haar krijg ik mijn dochter Dylan nauwelijks te zien. Ik zie Dylan vaker in de Vogue dan in het echt. Mijn ex-vrouw exploiteert mijn dochter, iets dat ze nooit zou doen zei ze vroeger. Ze gaat alleen maar voor de dollars. Ze is net zo nep als haar nieuwe tieten.''

De tape is vooralsnog niet opgedoken.


Carolyn Murphy, hier nog met 'oude' borsten

White Sox beginnen World Series goed

De Chicago White Sox zijn goed begonnen aan de World Series. In de eerste wedstrijd van een best-of-seven wonnen de 'White Sox' met 5-3 van de Houston Astros.
De Houston Astros kenden een ongelukkige start; na twee innings moest de 43-jarige pitcher Roger Clemens het veld met een hamstringblessure verlaten. Uitblinker van de partij was Joe Crede, die in de achtste inning door een homerun de club uit Chicago op een 4-3 voorsprong bracht. Uitstekend speelde ook Chicago-pitcher Jose Contreras. Contreras stond zeven innings op de heuvel, waarna hij werd afgelost door Neal Cotts, die op zijn beurt weer het stokje moest overgeven aan Bobby Jenks.

Zelda III voor de NES

Stel je voor, je woont in Amerika en op de vlooienmarkt vind je voor $20 dollar een cartridge getiteld 'The Legend of Zelda III, the Triforce Saga (beta 0.6.24)'.

Natuurlijk kijk je de verkoper even vreemd aan en ga je ervan uit dat hij je in de maling probeert te nemen.

De koper van de game Richard, probeerde in eerste instantie de game te verkopen via eBay. Zelf had hij de game nog niet uitgeprobeerd wegens tijdgebrek en het ontbreken van een NES. Nadat de veiling weg is gehaald en Richard door verschillende gamers erop is gewezen wat voor iets unieks hij in handen had, heeft hij alle zeilen bijgezet om alsnog een NES console te bemachtigen.

En wat blijkt? het is een werkende beta van Zelda III.

Richard bekijkt nu wat hij gaat doen met de cartridge. Verschillende gamers hebben al geopperd om de game te rippen en online beschikbaar te maken.




Zelda III Boxart

CD: Ibiza Lounge, Cool Jazz Edition Vol. 2

Het wordt nu weer kouder, het strand is alleen begaanbaar als je vastgenageld bent aan de grond en een lekker zonnetje wordt abrupt overweldigd door een grote storm. Is er dan echt niets wat ons met weemoed doet verlangen naar de strandtenten, de zonnebrandolie en de zomerse cocktails? Misschien helpt Ibiza Lounge je toch een beetje op weg om weer eventjes weg te zwijmelen.

[A1GP] Uitslag warmup

Zojuist is op het circuit van Estoril de warmup voor de GP van Portugal verreden. Team Frankrijk wist de snelste tijd neer te zetten, gevolgd door de Zwitsers en het Amerikaanse team. Jos Verstappen wist voor Nederland de vierde tijd neer te zetten.

PosTeamRondenTijdTopsnelheid
1Frankrijk81'31.577 276.0 km/h
2Zwitserland71'31.690 276.0
3Verenigde Staten91'31.894 270.5
4Nederland81'32.064 274.6
5Ierland91'32.156 269.1
6Tsjechië91'32.490 264.5
7Groot-Brittanië81'32.499 271.1
8Italië81'32.608 271.1
9Brazilië91'32.640 242.0
10Rusland81'32.648 269.8
11Portugal81'32.808 275.3
12Duitsland81'32.860 269.1
13Maleisië81'32.956 271.8
14Canada91'32.972 271.1
15Indonesië71'33.314 271.1
16Mexico81'33.534 273.9
17Zuid-Afrika91'33.741 272.5
18Oostenrijk81'33.775 267.1
19Australië81'33.871 269.8
20Nieuw-Zeeland81'34.044 263.2
21Libanon91'34.483 271.8
22Pakistan71'34.554 266.4
23China81'34.772 271.8
24India81'35.684 263.8

Mp3 en meer 12

Weer wat leuke opendirs dus wees er snel bij. Om te luisteren in je vakantie, of als je weer naar school moet, tijdens de les.

[ROCK]
Franz Ferdinand - Franz Ferdinand
Blink 182 - Enema Of The State
Blink 182 - Take Off Your Pants And Jacket
Fall Out Boy - From Under The Cork Tree
Disturbed - 10000 fists
The White Stripes - Live
The Ramones - Alles
Lcd Soundsystem - Lcd Soundsystem
Audioslave - Audioslave
Avril lavinge - B-sides
Iron Maiden - Powerslave
Def Leppard - X
Children Of Bodom - Follow The Reaper
The Arcade Fire - Christmas Album
Depeche Mode - Live

[POP]
Coldplay X&Y
Jem - Finally Woken
Ice T - Original Gangster
Britney Spears - Baby One More Time
Shakira - Fijacion Oral
Nelly - Nellyville
Crazy Frog - Crazy hits

[OST]
Toy Story
Naked Lunch
Chocolat
The Island
Finding Neverland

[OVERIG]
Enge geluiden en effecten

[AANRADER VAN DE WEEK]
Kings Of Convenience - Kings Of Convenience

Als je zelf nog een leuke Open dir hebt dan kun je die gewoon submitten gebruik dan als titel Open dir.
En dan staat je open dir er de volgende keer misschien ook bij.

Dirs leeghalen doe je natuurlijk met DownThemAll

ABBA wint Eurovisie Songfestival nog één keer

Het nummer 'Waterloo' van de Zweedse popgroep ABBA is gisteren in Kopenhagen uitgeroepen tot het beste Songfestival-nummer ooit. Dit in het kader van het 50-jarig bestaan van het muziekfestijn.

Mensen uit 31 landen keken gisteren naar de speciale jubileumshow, gepresenteerd door voormalig deelnemers Katrina Leskanich en Renars Kaupers. De kijkers konden uit een top 14, die al eerder door het publiek was samengesteld, stemmen op de beste liedjes ooit vertolkt op het Songfestival. Het Italiaanse nummer 'Nel blu, di pinto di blu (Volare)' van Domenico Modugno eindigde op de tweede plaats; op nummer drie staat 'Hold me now' van Johnny Logan.

De andere top 5-plaatsen zijn voor Brotherhood of Man en Helena Paparizou, de winnares van afgelopen jaar.

Ernstige rassenrellen in Birmingham

D_tje had ons via de nieuws-submit te melden:

In Birmingham is gisteren een dode gevallen bij ernstige rassenrellen tussen zwarte en Aziatische inwoners in de wijk Lozells. Het slachtoffer is een 20-jarige zwarte man die werd doodgestoken tijdens het plunderen van een winkel die van Aziaten is.

De rellen ontstonden na de vermeende verkrachting van een 14-jarig zwart meisje. Dat zou zijn gebeurd door een groep Aziaten. De Britse politie hield gisteren een voorlichtingsbijeenkomst over deze zaak. Deze liep echter totaal uit de hand toen een groep van zeker 100 Aziaten met honkbalknuppels, stokken en andere wapens de politie en zwarten belaagde en auto's omver ging gooien.

De inderhaast opgetrommelde oproerpolitie werd met straatstenen en kapotte flessen bekogeld. Bendes jongeren liepen vannacht zwaaiend met honkbalknuppels door de straten. Toevallig werd gisteren een onderzoek gepresenteerd dat Birmingham bestempelde als de meest onbeschofte stad van Groot-Brittannië.

Tas met bakstenen zet treinen stil

Waterhoofd had ons via de nieuws-submit te melden:

Een tas met bakstenen heeft gisterenmiddag het hele treinverkeer rond Tilburg stil gelegd. De politie kreeg een melding binnen over een verdachte tas. Deze was achtergelaten in de voetgangerstunnel onder de sporen door. Onderzoek van de politie wees uit dat de tas gevuld was met twee bakstenen.

Na het onderzoek kon het treinverkeer weer op gang komen. Of het om een grap ging of dat iemand daadwerkelijk bakstenen bij zich had, kon de politie nog niet zeggen.

Britten moeten meer alcohol zuipen

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

BierBritten moeten meer gaan drinken. De Britse drankindustrie is bezig om een agressieve campagne op te zetten om cafébazen onder druk te zetten hun klanten meer te laten zuipen. De openingstijden van kroegen worden op 24 november verruimd. De drankindustrie wil daar optimaal van profiteren.

Volgens het hoofd van de Britse vereniging van kroegbazen Dave Daley kunnen kroegen bonussen tot 20.000 Britse ponden krijgen als ze een soort 'drinkcultuur' creëren. Vanaf 24 november mogen kroegen ook na 23:00 uur open zijn. De drankindustrie wil nu dat kroegbazen in hun bedrijfsplan activiteiten op nemen die klanten moeten aansporen ook 's avonds laat veel te drinken, zoals karaokenachten.

"Hoe meer alcohol je verkoopt, hoe meer bonus je krijgt. Ze geven je gewoon een target, en die moet je halen", zo zegt Daley. Officieel worden de openingstijden van kroegen versoepeld om de Britten aan te sporen om op een meer relaxte manier om te gaan met drank en gespreider over de avond te drinken.

Michaud pakt zege in Breda

Cedric Michaud heeft de tweede wedstrijd in de KNSB/Essent-Cup gewonnen. De Fransman nam in Breda tevens de oranje leiderstrui over van Jan Maarten Heideman.

Michaud was na 125 kilometer de snelste van een vijf man tellende kopgroep. Kurt Wubben en Willem Hut legden beslag op de plaatsen twee en drie. De vijf (Peter Baars en Bob de Vries vervolledigden de kopgroep) waren na zeventig van de 125 ronden bij elkaar gekomen. Na vijf omlopen hadden ze al een voorsprong van één rondje op het peloton, waar de ploeg van Miel Rozendaal (Time Out) de slag had gemist. De vluchters werden niet meer achterhaald en Michaud maakte het af in de sprint. De Fransman moest nog wel Willem Hut inrekenen, die het aan het eind solo probeerde. Bij de vrouwen ging de zege naar Foske Tamar van der Wal, die zegevierde in de massasprint. Zij wordt ook de nieuwe leider.

”Ik voel me eindelijk weer de oude in de marathon. Vorig seizoen was ik teveel met het langebaanschaatsen bezig. Ik probeerde de top te halen, maar dat mislukte. Ik neem namelijk geen genoegen met een tiende plaats“, zei Michaud na afloop. Henk Angenent doet juist het tegenovergestelde. De Elfstedenwinnaar van 1997 gaat zich vanaf nu helemaal concentreren op kwalificatie voor de Olympische Winterspelen, waar hij een medaille wil veroveren op de 10.000 meter.

59-jarige vrouw afgekeurd voor verkrachting

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Belgische gemeente Koekelberg is een vrouw ontsnapt aan een verkrachting door de man die haar bedreigde haar leeftijd te vertellen. Toen ze haar belager meldde dat ze 59 jaar oud was, ging er kennelijk een knopje om in het hoofd van de man. "Ach, laat dan maar", zou hij gezegd hebben, waarna hij er vandoor ging.

De man had de vrouw opgesloten in een garagebox en trachtte op die manier achter de pincode van haar bankpas te komen. Nadat de vrouw hem voor de derde keer de verkeerde code had gegeven, kwam de man boos terug en werd hij handtastelijk. Hij meldde de vrouw dat hij zich aan haar zou gaan vergrijpen. Toen de vrouw hem vervolgens haar leeftijd meldde, koos hij het hazenpad.

Stotterende Spanjaarden niet langer geweerd

Spanjaarden die stotteren mogen niet langer om die reden worden geweerd uit banen bij de overheid. Een meerderheid van het Spaanse parlement heeft ingestemd met het afschaffen van de wet op basis waarvan stotteraars konden worden geweigerd voor banen als politieagent, brandweerman en ambtenaar.

De wet is afgeschaft omdat hij zou discrimineren, zo meldde de Spaanse staatssecretaris voor Sociale Zaken Amparo Valcarce, die het voorstel indiende. Stotterende mensen konden tot nog toe in meer dan honderd verschillende soorten overheidsbanen worden geweigerd.

Vogelgriep vastgesteld in Zweden

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

In Zweden is bij een dode eend vogelgriep vastgesteld, zo heeft de veterinaire dienst van het land zaterdag gemeld. De eend werd vrijdag gevonden in Eskilstuna, zo'n honderd kilometer ten westen van hoofdstad Stockholm. Het is nog niet duidelijk of het de voor mensen gevaarlijke variant H5N1 betreft. Volgens het veterinair instituut is het in deze tijd van het jaar niet ongebruikelijk dat zo'n 25 procent van de eenden in Scandinavië het vogelgriepvirus bij zich draagt.

Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het vogelgriepvirus dat vrijdag werd aangetroffen in Kroatië de H5N1-variant is. Zes zwanen vonden de dood in het balkanland door de gevolgen van het virus. De betreffende variant werd al eerder aangetroffen in Turkije, Roemenië en Rusland. In Engeland kwam een uit Suriname geïmporteerde papegaai om door de vogelgriep; zaterdag bleek dat deze vogel van Taiwan naar Suriname geëxporteerd was. Of het hier ook om een slachtoffer van de H5N1-variant ging, wordt nog onderzocht. Hetzelfde geldt voor Griekenland, waar de vogelgriep eveneens werd aangetroffen.

De Britse regering heeft de Europese Unie inmiddels gevraagd een algeheel verbod op de import van wilde vogels uit te vaardigen. In Azië zijn zeker zestig mensen gestorven aan het virus. Eerder deze week stelden Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland de ophokplicht in. Ook bleek dat er in Europa nog lang niet genoeg vaccins voorhanden zijn.

'Vogelgrieppandemie economische ramp'
De Aziatische Ontwikkelingsbank (ADB) heeft inmiddels onderzoek verricht naar de gevolgen voor het geval dat er een vogelgrieppandemie uitbreekt. Als het virus van mens op mens overdraagbaar wordt, kan dit volgens de ADB alleen al in de landen rond de Stille Oceaan aan miljoenen mensen het leven kosten. De economische schade zou oplopen tot zeker 90 miljard dollar, zo meldt de bank.

Als de pandemie zich zeer sterk zou ontwikkelen, zouden de economische gevolgen nog wel eens veel erger uit kunnen vallen. Op termijn zouden de kosten dan makkelijk kunnen oplopen tot 250 miljard dollar, dit als gevolg van het wegvallen van handel, consumptie en investeringen en het verlies van arbeidskrachten door sterfte en ziekte, aldus de ADB, die 58 miljoen dollar beschikbaar heeft gesteld om verspreiding van het H5N1-virus te voorkomen.

Man laat dochters schoonmaakmiddel drinken

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

In Dordrecht is een 37-jarige man aangehouden nadat hij zijn 26-jarige echtgenote in zijn woning had mishandeld. Hij had haar onder meer geslagen en haar keel dichtgeknepen. De vrouw wist de woning te ontvluchten en waarschuwde de politie, hierbij haar twee dochters bij de man achterlatend. De Dordtenaar heeft de twee meisjes, van drie en anderhalf jaar, vervolgens waarschijnlijk gedwongen schoonmaakmiddel te drinken.

Nadat de vrouw alarm had geslagen, gingen agenten poolshoogte nemen. Zij troffen vervolgens de man en zijn twee dochters op straat aan. De toestand van alledrie zag er niet goed uit, waarop een ambulance gewaarschuwd werd. In het ziekenhuis bleek dat zowel de meisjes als de man vermoedelijk schoonmaakmiddel binnen hebben gekregen. De toestand van de drie is inmiddels stabiel. De man is aangehouden.

Nintengirls

Sinds het succes van Nintendogs gaan er geruchten over spin-offs van deze 'game'. Het meest gehoorde gerucht is Nintencats (waar het productie-team ook daadwerkelijk aan gedacht heeft), maar ook Nintengirls is een aantal keer genoemd.

Er is nu iemand geweest die Nintengirls heeft gefotosoept. Zo zou Nintengirls er volgens de maker uit moeten zien.



Nintengirls bestaat dus niet echt, nóg niet in ieder geval

Pro Evo reclame verboden

In Engeland is een reclame voor Pro Evolution Soccer 5 verboden en deze mag niet op de tv uitgezonden worden. Het betreft hier een reclame met John Terry en Thierry Henry.

In de reclame zie je een grasmaaier die over een elektrische kabel rijdt. Dit is natuurlijk levensgevaarlijk en niet geschikt voor tere kleine goedgelovige kinderen.

Dankzij Eurogamer kunnen we deze reclame echter wel gewoon bekijken. Ga maar eens kijken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.