Victor is Home Alone in Gent

Icoon opmerkelijk nieuwsEen zevenjarig jongetje uit Gent blijkt veertien dagen alleen thuis te zijn gebleven. Na een anonieme tip over het alleenwonende kind gingen agenten om half twaalf 's avonds poolshoogte nemen, en troffen inderdaad de kleine Victor alleen in huis aan. Ondanks het late tijdstip zat het kind nog gezellig tv te kijken.

De moeder van Victor werkt in Nederland, en de vader vertoeft zoals wel vaker in Afrika. Slechts een oom van de jongen kwam af en toe langs om hem wat eten te geven. Op dagen dat de oom geen tijd had, at de kleine cornflakes. Het gebrek aan toezicht weerhield Victor er niet van gewoon elke dag naar school te gaan. Hij smeerde zijn eigen boterhammen, deed de vaat en lette erop dat het huis goed was afgesloten wanneer hij naar bed ging.

Ondanks de grote zelfstandigheid van de kleine namen de agenten Victor toch mee naar het politiebureau. Via de Gentse dienst slachtofferhulp is vervolgens voor opvang gezorgd. Victor zelf vond alle aandacht prachtig. "Ik word later politieagent", liep hij te verkondigen op het bureau.