Uitslagen Schotland Speelronde 11

Olga (Nuongirl)
Ondanks het plotselinge vertrek van trainer George Burley heeft Heart of Midlothian de competitiewedstrijd tegen Dunfermline vrij simpel met 2-0 gewonnen. Ook Glasgow Rangers wist zijn thuiswedstrijd tegen Motherwell met 2-0 te winnen.

De Hearts blijven het goed doen in de Schotse competitie. Door de overwinning zaterdagavond blijft de club koploper. Op het eigen Tynecastle had de bezoekende club weinig in te brengen. Na 20 minuten scoorde Rudi Skacel met zijn negende treffer dit seizoen de 1-0. Twee minuten later stond het al 2-0, Michal Pospisil wist net als Skacel met een afstandschot de bal in het doel te jagen. In de tweede helft vonden de Hearts het wel best en bleef het vrij eenvoudig overeind. Steven Pressley moest in de slotfase van de wedstrijd na een overtreding met rood van het veld.

Rangers blijft door de overwinning op Motherwell nog wel in het spoor van de lijstaanvoerder, al heeft het al wel negen punten achterstand. Binnen de minuut kwam de thuisploeg tegen Motherwell al op voorsprong door een treffer van Chris Burke. Het thuispubliek moest lang wachten op de 2-0 die pas ver in de tweede helft viel. Peter Lovenkrands, die ook al bij de eerste goal betrokken was, schoot de bal hard binnen op aangeven van Prso en bepaalde daarmee ook gelijk de eindstand.

Uitslagen:

Hearts – Dunfermline 2-0
Aberdeen – Hibernian 0-1
Falkirk – Dundee Utd. 1-3
Livingston – Inverness CT 1-1
Glasgow Rangers – Motherwell 2-0
Kilmarnock - Celtic 0-1