Michaud pakt zege in Breda

Michel (Baraja)
Cedric Michaud heeft de tweede wedstrijd in de KNSB/Essent-Cup gewonnen. De Fransman nam in Breda tevens de oranje leiderstrui over van Jan Maarten Heideman.

Michaud was na 125 kilometer de snelste van een vijf man tellende kopgroep. Kurt Wubben en Willem Hut legden beslag op de plaatsen twee en drie. De vijf (Peter Baars en Bob de Vries vervolledigden de kopgroep) waren na zeventig van de 125 ronden bij elkaar gekomen. Na vijf omlopen hadden ze al een voorsprong van één rondje op het peloton, waar de ploeg van Miel Rozendaal (Time Out) de slag had gemist. De vluchters werden niet meer achterhaald en Michaud maakte het af in de sprint. De Fransman moest nog wel Willem Hut inrekenen, die het aan het eind solo probeerde. Bij de vrouwen ging de zege naar Foske Tamar van der Wal, die zegevierde in de massasprint. Zij wordt ook de nieuwe leider.

”Ik voel me eindelijk weer de oude in de marathon. Vorig seizoen was ik teveel met het langebaanschaatsen bezig. Ik probeerde de top te halen, maar dat mislukte. Ik neem namelijk geen genoegen met een tiende plaats“, zei Michaud na afloop. Henk Angenent doet juist het tegenovergestelde. De Elfstedenwinnaar van 1997 gaat zich vanaf nu helemaal concentreren op kwalificatie voor de Olympische Winterspelen, waar hij een medaille wil veroveren op de 10.000 meter.