Frentzen gewond naar ziekenhuis

Heinz-Harald Frentzen is na een crash in de DTM-race op Hockenheim per helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd. De Duitse ex-Formule 1-coureur raakte tijdens de eindfase van de laatste race van het seizoen van de baan.

Frentzen spinde enkele ronden voor de finish van de DTM-race van de baan en kwam met hoge snelheid in de bandenstapels terecht. De wagen raakte de afzetting zijwaarts met de linkerkant, de zijde waar ook de coureur in de wagen zit. Reddingsmarshalls waren ruim tien minuten bezig om de bewusteloze Duitser uit de auto te halen, waarna hij per ambulance naar het medisch centrum op het circuit werd afgevoerd.

In het medisch centrum was de coureur weer bij bewustzijn en klaagde hij over hevige rugpijnen. Daarop werd besloten Frentzen per helikopter naar een nabijgelegen ziekenhuis over te brengen. De precieze aard van de verwondingen zijn nog niet bekend. De DTM-wagens staan bekend als zeer veilig, wat dit jaar nog bleek uit een enorme crash van Bernd Schneider op het circuit van Spa-Francorchamps, waarbij de coureur ongedeerd uit kon stappen.


Update 20.30

Na twee uur onderzoek is gebleken dat hij alleen een hersenschudding heeft. Hij zal vannacht wel in het ziekenhuis blijven ter observatie. Hij kan zich van het ongeval niets meer herinneren: "Ik mis een stukje van de film. Ik weet alleen nog dat ik de bocht ervoor inging", vertelde Frentzen.