Risi/Betschart winnen Zesdaagse van Amsterdam

Bruno Risi en Kurt Betschart hebben de 13e Zesdaagse van Amsterdam gewonnen. Het Zwitserse duo greep zaterdagnacht in de slotsprint de overwinning. Robert Slippens en Danny Stam werden tweede, op maar twee punten.

Voor de laatste koppelkoers zag het er echter niet naar uit dat de Zwitserse tandem voor de 37e keer een Zesdaagse zou winnen. De leiders, het Gentse koppel Matthew Gilmore/Iljo Keisse, pareerden immers tot het laatste onderdeel alle pogingen van de concurrentie om een ronde winst te halen en bleven zo met één rondgang voorsprong uitzicht houden op de eindwinst.

Deze eindzege leek binnen toen de Belgen ook in de finale koppelkoers de ene na de andere aanval van de duo's die op één omloop stonden succesvol counterden. Tot acht minuten voor tijd het noodlot toesloeg. Na een resem mislukte aanvallen slaagden de Zwitsers en Slippen/Stam erin om de ronde eindelijk terug te halen.

Met drie koppels in dezelfde ronde ging het richting de slotsprint, waarin beslist zou worden welk duo zich tot winnaar van de Zesdaagse van Amsterdam zou kronen. Daarin bleken de Zwitsers net te sterk voor Slippens/Stam en Gilmore/Keisse.

Eindstand
01. Bruno Risi/Kurt Betschart (Zwi) - 327 pnt.
02. Robert Slippens/Danny Stam (Ned) - 325 pnt.
03. Matthew Gilmore/Iljo Keisse (Bel) - 319 pnt.
Op één ronde:
04. Marco Villa/Franco Marvulli (Ita/Zwi) - 312 pnt.
05. Scott McGrory/Peter Schep (Aus-Ned) - 218 pnt.