Uitslagen Engeland Speelronde 10

Chelsea heeft voor het eerst punten laten liggen in de Premier League. The Blues kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel op Goodison Park tegen Everton. De verrassende nummer drie na tien speeldagen is debutant Wigan Athletic.

Wigan Athletic won in Birmingham bij Aston Villa zijn derde uitwedstrijd van dit seizoen. De ploeg van manager Paul Jewell staat met negentien punten uit negen wedstrijden als derde geklasseerd. Bij de rust was de stand nog 0-1, na een ongelukkig moment van Aaron Hughes, die een voorzet van uitblinker Camara in zijn eigen doel tikte. Hierna kon Wigan keeper John Filan uitgroeien tot held van de wedstrijd. De veteraan redde bekwaam op inzetten van Moore (na een fout van De Zeeuw) en Barry. Een counter acht minuten voor tijd besliste het duel. Mahon scoorde uiteindelijk op een prachtige manier via een afstandsschot.

Wigan blijft onder andere Manchester United voor, dat op het eigen Old Trafford weer punten liet liggen. Nu bleef Tottenham Hotspur gespeend van een nederlaag: 1-1. ManU kwam nog wel vroeg op voorsprong, via een intikker van Mikael Silvestre. Hieraan ging een blunder van Paul Robinson vooraf, die een kopbal van Van Nistelrooij slechts half keerde. Spurs wist toch nog een punt mee te nemen naar Londen, dankzij een benutte vrije trap van Jermaine Jenas. Manchester staat nu zeven verliespunten achter op Chelsea.

Charlton Athletic en Arsenal noteerden beiden nuttige zeges. Charlton klopte Portsmouth met 1-2 en staat nu tweede. Ambrose en Rommedahl scoorden voor The Addicks. Arsenal vond aansluiting bij de subtop dankzij een 1-0 zege op Highbury tegen Manchester City. Robert Pires was de enige man op het scorebord, dankzij een benutte strafschop. Twintig minuten voor tijd kregen de The Gunners nog een penalty, maar in plaats van de 2-0 binnen te schieten wilden Pires en Henry de fameuze strafschop van Cruijff en Olsen opvoeren. Dit ging echter hopeloos fout, vooral door toedoen van Pires. Vandaag bood Henry zijn excuses aan: ”Het was niet de goede oplossing. Voortaan neem ik zelf gewoon weer de strafschoppen. Voetbal is echter ook entertainment. We kunnen er nu om lachen, maar als we niet hadden gewonnen, was het anders geweest.”

Chelsea kwam voor het eerst dit seizoen niet tot winst. Tegen hekkensluiter Everton werd het 1-1. The Toffees kwamen voor rust op voorsprong nadat Beattie een strafschop benutte. Shaun Wright-Phillips veroorzaakte de penalty door Tim Cahill foutief af te stoppen. Vijf minuten na rust herstelde Chelsea via Frank Lampard het evenwicht. De international haalde van zo’n twintig meter uit met zijn rechtervoet. Hierna probeerde Chelsea nog voor de volle winst te gaan (met invaller Robben), maar echte kansen kreeg de landskampioen niet. Met Liverpool gaat het een stuk minder goed. In de Champions League wil het met zeven punten uit drie duels nog wil vlotten, in de competitie ontstijgt het niet de middenmoot. Gisteren was zelfs laagvlieger Fulham met 2-0 te sterk. Onze landgenoot Collins John opende al vroeg de score, waarna Boa Morte de wedstrijd vlak voor tijd op slot gooide.