Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 42)

Raymond (RayMania)
In de negende speelronde van de Nederlandse Eredivisie heeft PSV uitstekende zaken gedaan. De club uit Eindhoven won met 1-0 in de klassieker van Ajax en pakt hiermee de koppositie. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam tot stand via een strafschop. Jefferson Farfán duikelde in de zestienmeter en Timmy Simons scoorde vanaf elf meter.

Feyenoord - tot dit weekend koploper - wist niet in het spoor te blijven van de landskampioen. Erwin Koeman verloor met de Rotterdamse club tegen zijn oude werkgever RKC Waalwijk. Texeira scoorde in de laatste minuut van de wedstrijd het winnende doelpunt voor de Brabanders. Daarmee sluiten zij een slechte periode van drie nederlagen op rij af. AZ - afgelopen donderdag al succesvol in de UEFA Cup - won in de Alkmaarderhout van Willem II. Een rode kaart van doelman Moens leidde de grote 5-1 nederlaag in van de Tricolores. Martijn Meerdink - geblesseerd geraakt na een training met Oranje - luisterde zijn terugkeer na een half jaar in met een doelpunt.

Vitesse is na de slechte competitiestart weer omhoog geklommen. In Roosendaal won het simpel van RBC met 3-0. Theo Janssen scoorde tweemaal voor de Arnhemmers. Voor RBC Roosendaal ziet het er slecht uit. De club heeft nog niet gewonnen, de meeste tegendoelpunten, de minste doelpunten gemaakt en heeft geen sponsoren meer. NEC won op vrijdagavond al van Heracles Almelo en mengt zich met de zege in de subtop. Heracles zakt na de verrassende start langzamerhand naar de onderste regionen.

Wiljan Vloet verloor net als Erwin Koeman ook van zijn oude werkgever. Sparta Rotterdam ging op het Kasteel met 2-3 onderuit tegen Roda JC. NAC Breda maakte er gisteren geen Avondje NAC van; FC Twente hield hen thuis op 1-1. FC Groningen wist wel te winnen; ADO Den Haag werd op eigen bodem met 3-1 verslagen. SC Heerenveen pakte op de valreep een punt in het Abe Lenstra stadion. Twee minuten in blessuretijd kwam het op 1-1 tegen FC Utrecht.

Uitslagen:

Vrijdag 21 oktober 2005:

Heracles Almelo - NEC 0-2

Zaterdag 22 oktober 2005:

NAC Breda - FC Twente 1-1
RBC Roosendaal - Vitesse 0-3
Sparta Rotterdam - Roda JC 2-3

Zondag 23 oktober 2005:

PSV - Ajax 1-0
RKC Waalwijk - Feyenoord 2-1
AZ - Willem II 5-1
FC Groningen - ADO Den Haag 3-1
SC Heerenveen - FC Utrecht 1-1

De stand na de negende speelronde kun je hier vinden.

-
Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!