Davenport verslaat Schnyder in eindstrijd

Lindsay Davenport heeft in Zürich haar 51e WTA-titel veroverd. De 29-jarige Amerikaanse versloeg in de finale Patty Schnyder: 7-6, 6-3.

Davenport had een taaie klant aan Schnyder, die voor eigen publiek een hoog niveau haalde. De Zwitserse kreeg een aantal kansen op een break, maar toch was het Davenport die op 4-3 door de service van haar opponente ging. De Amerikaanse serveerde op 5-4 voor de set, maar Schnyder plaatste knap een rebreak. De Zwitserse raasde verder en kreeg zelfs drie setpoints. Toch pakte Davenport de eerste set, na een spannende tiebreak: 7-5. In het tweede bedrijf hetzelfde verhaal: beide speelsters hadden grote problemen hun opslag te behouden. Toch lukte dat Davenport één keer vaker.

”Winnen went nooit,” zei Davenport na afloop. ”Het was een zwaar toernooi, vooral vandaag was het lastig.” Davenport won al voor de vierde maal in Zürich. Bovendien verloor ze ook nog eens tot twee keer toe de finale. Als morgen de nieuwe ranking wordt bekendgemaakt is ze andermaal de nummer één van de wereld. Ze neemt die bevoorrechte positie over van Maria Sharapova.