Uitslagen Bundesliga Speelronde 10

Bayern München is alleen koploper in de Bundesliga. Der Rekordmeister zette zeer eenvoudig MSV Duisburg opzij. Hamburger SV en Werder Bremen leden puntenverlies.

Roy Makaay kwam weer niet tot scoren, maar zijn ploeg Bayern won toch makkelijk van het kansloze Duisburg. Het werd 4-0 voor de ploeg van Felix Magath, die met de zege weer ouderwets aan kop komt. Michael Ballack opende na 27 minuten de score in de Allianz Arena. De international kopte op fraaie wijze een voorzet van Santa Cruz tegen de touwen. Nog voor de pauze kwam FC Hollywood op 2-0, dankzij een hakbal van Zé Roberto. Na pauze tekenden Santa Cruz en Pizarro voor de eindstand. Makaay hielp nog aardig wat kansen om zeep. De Wijchenaar maakte zijn laatste treffer op 27 augustus en staat nadien al 814 minuten droog.

Werder Bremen liep bij Hannover 96 tegen kostbaar puntverlies op door met 0-0 gelijk te spelen. Bremen trainer Schaaf begon verrassend met topscorer Miroslav Klose op de bank. Diens vervanger Nelson Valdez kreeg in de eerste helft drie uitstekende kansen. Klose viel pas na 63 minuten in en scoorde nog bijna: Enke redde echter knap. Het duel der subtoppers tussen Wolfsburg en Schalke 04 eindige eveneens in een doelpuntloze remise. De wedstrijd was weinig boeiend en stond in het teken van overtredingen, buitenspelgevallen en matig spel.

Ook Hamburger SV kwam niet tot winst. In het Westfalen Stadion hield de ploeg van Bert van Marwijk HSV op 1-1. Rafael van der Vaart was geschorst, maar zag zijn vervanger Piotr Trochovski een kwartier voor tijd de gelijkmaker scoren. Even daarvoor had Metzelder Dortmund op voorsprong gebracht. Aantrekkelijk was de confrontatie tussen Eintracht Frankfurt en 1. FC Köln. Het werd 6-3 voor Frankfurt, dat bij de rust al met 4-1 leidde. Opvallend was dat geen enkele speler tweemaal doel trof. Köln zakt langzaam maar zeker weg in de Bundesliga. De promovendus was goed begonnen, maar leed tegen Frankfurt alweer de zevende nederlaag in acht partijen.