Hermann Maier wint in Sölden

Hermann Maier heeft de eerste WB-reuzenslalom van het seizoen op zijn naam geschreven. In het Oostenrijkse Sölden bleef hij Bode Miller en Rainer Schönfelder voor.

Maier eindigde in de eerste run pas als vijfde, met een achterstand van viertiende van een seconde op Miller. Een sterke tweede manche leverde de Herminator echter de zege op. Uiteindelijk bleef hij Miller – vorig seizoen winnaar van de algemene wereldbeker – zevenhonderdste voor. Verrassend was het optreden van Rainer Schönfelder. De voormalige specialist op de slalom eindigde vanmiddag knap als derde op de Rettenbach-piste. Na de eerste manche stond de Oostenrijker nog zesde.

Met zijn zege is Maier de enige skiër die tot vier maal toe de openingsrace van het seizoen weet te winnen. Eerder flikte de Olympische kampioen dat kunstje al in 1999, 2000 en 2001. Ondanks zijn nipte nederlaag was Miller niet ontevreden: ”Uiteraard ging ik voor de winst, maar het verschil was slechts klein. Ik maakte veel fouten aan het einde, dus de uitslag viel me nog mee.”