FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 7 september 2005

BBC volgt Nederlandse moslimvoetballer

Mohammed AllachDe Engelse omroep BBC zal over twee weken ruim aandacht besteden aan voetballer Mohammed Allach, die speelt bij eerstedivisionist VVV uit Venlo. Allach, geboren in Den Haag en getrouwd met de Nederlandse Sanne Bijlhout, staat centraal in een aflevering van de documentairereeks World Weddings.

De 31-jarige verdediger is het afgelopen jaar bij diverse wedstrijden gevolgd door een Brits camerateam. Ook werd er gefilmd op zijn bruiloft. Allach speelde voorheen voor Excelsior, Feyenoord, FC Groningen, Dordrecht'90 en FC Twente, en wordt door de Engelsen als moslim 'een beroemde voetballer in Nederland' genoemd. Hij zou een toonbeeld zijn van tolerantie tussen verschillende godsdiensten en rassen, waarvan zijn huwelijk volgens de BBC het levende bewijs is.

'Mo' Allach verkreeg in de nasleep van de moord op Theo van Gogh enige bekendheid in Nederland, toen op zijn initiatief de stichting MaroquiStars werd opgericht. De stichting brengt bekende Marokkaanse Nederlanders en scholieren van Marokkaanse afkomst samen om te discussiŽren over thema's als discriminatie en integratie. "We willen laten zien dat wij ook in onze maag zitten met de moord op Theo van Gogh en de radicalisering van de islam", zo zei de voetballer destijds.

-
Uitzending 'World Weddings' met Mo Allach: di'dag 20 sept., 23.00 uur, BBC2.

Muntgebouw in Utrecht in brand

DJ.KRIZZ had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Muntgebouw aan de Leidseweg in Utrecht heeft vanavond flink in brand gestaan. Daarbij zijn geen gewonden gevallen, maar het dak van het gebouw is over een breedte van zes meter beschadigd.

De brand is zeer waarschijnlijk door een oververhitte bouwlamp ontstaan in verband met de huidige verbouwingen. In het gebouw, dat stamt uit 1911, worden veel Nederlandse munten opgeslagen.

Apple brengt iPod nano uit

iPod nanoOp een persconferentie in San Francisco heeft Apple-topman Steve Jobs woensdag de iPod nano gepresenteerd. De nieuwste mp3-speler moet de iPod mini gaan vervangen, die inmiddels ook geschrapt is van de website van Apple. De nano is de grootste revolutie sinds de originele iPod, zo meent Jobs.

De nano komt in een twee en vier gigabyte versie, voor respectievelijk 199 en 249 dollar. De kleine speler meet negen bij vier centimeter en is slechts zeven millimeter dik. Op het 1,5 inch kleurenscherm kunnen tevens foto's worden bekeken. Met een meegeleverde dock connector kan de 43 gram lichte iPod nano in een auto worden aangesloten.

Behalve de iPod nano werd tevens de eerste iTunes-telefoon getoond, de Motorola ROKR E1. Het toestel heeft tevens een kleurenscherm, ingebouwde camera, stereo speakers en een mobiele headset. De Motorola kan maximaal honderd nummers bevatten, wat vergelijkbaar is met een 512MB-mp3-speler.

-
Op het Gadgets-subforum van FOK! loopt ook een discussie over de iPod nano.

Voetbal: Uitslag Nederland - Andorra

KNVBHet Nederlands elftal heeft met 4-0 de WK-kwalificatiewedstrijd van Andorra gewonnen. De wedstrijd in Eindhoven werd gekenmerkt door een irritant spelend Andorra, een matig fluitende scheidsrechter en een niet goed Nederland.

Met Van Persie en Robben op de vleugels verliepen de eerste twintig minuten zonder echte kansen. Alleen Robben kon een keer schieten met z'n rechterbeen, maar zonder resultaat. Halverwege de eerste helft nam Van der Vaart in het strafschopgebied de bal aan, draaide weg en liftte de bal over de keeper fraai in de verre hoek. De ban was gebroken, niet veel later maakte Lima de 2-0 door zijn eigen keeper te passeren.

In de 38e minuut werd er een grove overtreding gemaakt op Van der Vaart. De vrije trap werd snel genomen, maar het spel lag meteen weer stil omdat Cocu een elleboogstoot uitdeelde. Na wat 'ruziŽn' kwam de grensrechter het veld op lopen om de scheidsrechter te vertellen wat Cocu had gedaan. Daarop trok de Hongaar direct de rode kaart. Nederland liet zich niet van de wijs brengen door het grove spel van Andorra en Van Nistelrooij maakte met enige hulp de 3-0. Met deze stand gingen beide teams ook de kleedkamer in.

Tijdens de rust liet de scheidsrechter de bondscoach van Andorra weten het spel van de eerste helft niet meer te toleren, hij gaf ze een officiŽle waarschuwing. De tweede helft kende weinig momenten die het noemen waard zijn. Van Nistelrooij was het middelpunt van de hoogte- en dieptepunten in de tweede helft. Dankzij een overtreding op de aanvaller kreeg Nederland een strafschop. 'Van the Man' ging zelf achter de bal staan, maar schoot op de paal. Kort daarna vergat de aanvoerder van Andorra bij een vrije trap van Van Persie om naar voren te lopen. Daardoor stond Van Nistelrooij niet buitenspel en kon hij makkelijk de 4-0 binnenschieten. Daarna reageerde hij zich af door juichend voor een Andorra-speler te gaan staan, waarop hij de gele kaart kreeg. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Nederland-Andorra 4-0 (3-0)
'23 Van der Vaart 1-0
'27 Lima (e.d.) 2-0
'43 Van Nistelrooij 3-0
'89 Van Nistelrooij 4-0

Nederland wint rommelig duel van Andorra

Het Nederlands elftal heeft de WK-kwalificatie wedstrijd tegen Andorra met 4-0 gewonnen. De wedstrijd in Eindhoven werd gekenmerkt door een irritant spelend Andorra, een matig fluitend scheidsrechter en een niet goed Nederland.

Met Van Persie en Robben op de vleugels verliepen de eerste twintig minuten zonder echte kansen. Alleen Robben kon een keer schieten met z'n rechterbeen, maar zonder resultaat. Halverwege de eerste helft nam Van de Vaart in het strafschopsgebied de bal aan, draaide weg en lifte de bal over de keeper fraai in de verre hoek. De ban was gebroken, niet veel later maakte Lima de 2-0 door zijn eigen keeper te passeren.

In de 38e minuut werd er grove overtreding gemaakt op Van der Vaart. De vrije trap werd snel genomen, maar het spel lag meteen weer stil, omdat Cocu een elleboogstoot uitdeelde. Na wat 'ruziŽn' kwam de grensrechter het veld op lopen om de scheidsrechter te vertellen wat Cocu had gedaan. Daarop trok de Hongaar direct de rode kaart. Nederland liet zich niet van de wijs brengen door het grove spel van Andorra en maakt via enige hulp dankzij Van Nistelrooij de 3-0. Met deze stand gingen beide teams ook de kleedkamer in.

Tijdens de rust heeft de scheidsrechter de bondschoach van Andorra laten weten het spel van de eerste niet meer te toleren, hij gaf ze een officieŽle waarschuwing. De tweede helft kende weinig momenten die het noemen waard zijn. Van Nistelrooij was het middelpunt van de hoogte- en dieptepunten in de tweede helft. Dankzij een overtreding op de aanvaller kreeg Nederland een strafschop. 'Van the Man' ging zelf achter de bal staan, maar schoot op de paal. Kort daarna vergat de aanvoerder van Andorra bij een vrije trap van Van Persie om naar voren te lopen. Daardoor stond Van Nistelrooij geen buitenspel en kon hij makkelijk de 4-0 binnenschieten. Daarna reageerde hij zich af door juichend voor een Andorra-speler te gaan staan, waarop hij de gele kaart kreeg. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Nederland-Andorra 4-0 (3-0)
'23 Van der Vaart 1-0
'27 Lima (e.d.) 2-0
'43 Van Nistelrooij 3-0
'89 Van Nistelrooij 4-0

Pierce wint Frans onderonsje

Mary Pierce is halve finalist op de US Open. De 30-jarige FranÁaise had totaal geen problemen tegen de als derde geplaatste Amelie Mauresmo: 6-4, 6-1. Het is voor de eerste keer in dertien pogingen dat Pierce doordringt tot de laatste vier in New York.

De wedstrijd begon met lange slagenwisselingen. Op 3-2 brak Pierce als eerste na enkele fraaie winners. Al snel liep de oudste van het tweetal naar 5-2, maar Mauresmo verzette zich en brak terug. Mauresmo sloeg echter een dubbele fout en miste een eenvoudige forehand juist op het moment dat ze serveerde om in de set te blijven.

In de tweede set stoomde Pierce snel door naar de laatste vier om daar Elena Dementieva of Lindsay Davenport te ontmoeten. ”In mijn 17de jaar op de Tour voor het eerst hier de halve finales halen. Het is ontzettend opwindend,” jubelde Pierce na afloop. De van oorsprong Canadese is dit jaar sowieso al in topvorm. Op Roland Garros reikte ze zelfs tot de finale, al was Henin-Hardenne daarin oppermachtig. Ook op Wimbledon verraste de FranÁaise door de kwartfinales te halen. Haar vormpeil trok ze in de zomer door, met als beste bewijs haar winst in San Diego. Nu is Pierce tevens op Flushing Meadows op haar best.

Zanger Simple Minds ontkent Abba na te apen

Jim Kerr, voorman van de Simple MindsJim Kerr, de zanger van de Schotse popgroep Simple Minds. ontkent een nummer van Abba te hebben geplagieerd. Tijdens een interview werd Kerr gewezen op de grote gelijkenis tussen een gedeelte van het nummer 'Jeweller' van het nieuwe album van de Simple Minds en de oude Abba-hit 'Gimme gimme gimme'.

"Het kan geen plagiaat zijn. Ik heb thuis niets van Abba. Ik weet zeker dat ik dat nummer nog nooit heb gehoord", zo reageerde de 46-jarige zanger. Hij moet vervolgens toch erkennen dat de nummers op elkaar lijken. "Als iemand mij hierop had gewezen tijdens de opnamen van de plaat, hadden we dat middenstuk zeker veranderd", zegt Kerr. De Schot stelt echter nooit naar Abba te luisteren. Volgens hem houden alleen zijn homoseksuele vrienden van de muziek van de Zweedse band.

Het nieuwe album 'Black and white 050505' komt aanstaande maandag uit. De opnames vonden in de afgelopen maanden plaats in de Wisseloord studio's in Hilversum. De Simple Minds zijn voornamelijk bekend van een aantal hits in de jaren tachtig, zoals 'Don't you (forget about me)', 'Alive and kicking' en 'Belfast child'.

Diplomacy krijgt een datum

Ontwikkelaar Paradox Interactive, bekend van Hearts of Iron en Europa Universalis, heeft vandaag aangekondigd dat Diplomacy op 28 oktober in de Europese winkels zal komen te liggen. In dit spel neem je de leiding over ťťn van de in totaal zeven grootmachten en vervolgens moet je strijden om de wereldmacht.
quote
- Single player capabilities allowing players to encounter lifelike opponents at any time.
- Graphical negotiation language, ensuring efficient communication with humans and AI players alike.
- Multiplayer experience, play over the Internet or via LAN with friends.
- True diplomacy, allowing players to form agreements and break them without artificial constructs.
- Online server with ranking ladders, tournaments and matchmaking services, inviting players to participate in competitions over the Internet.
- In-depth tutorial with step-by-step guide through the intricacies of DIPLOMACY.Bush weigert hulp van Castro

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Fidel CastroHet aanbod van Fidel Castro om artsen en medicijnen naar de Verenigde Staten te sturen om bij te staan in het rampgebied dat de orkaan Katrina achterliet is door de Amerikaanse regering resoluut van de hand gewezen. Nadat aanvankelijk geen reactie werd gegeven op de Cubaanse dictator zei een woordvoerder van het Witte Huis vandaag dat Castro eerst maar eens moet zorgen dat hij 'zijn eigen volk vrijheid aanbiedt'.

Castro had zijn aanbod vorige week dinsdag al schriftelijk gedaan, en afgelopen vrijdag nog eens herhaald in een televisietoespraak. Hij liet weten door het toenemende leed in de zuidelijke staten van Amerika zich geroepen te voelen het aanbod te herhalen. Cuba is zelf in het verleden ook meerdere keren getroffen door orkanen, maar heeft van zijn kant ook Amerikaanse hulp altijd geweigerd.

Spinvis niet welkom vanwege 'Van Gogh-lied'

De zanger Spinvis mag niet optreden op het Marokkaans-Nederlandse muziekevenement Souk. De festivalorganisatie vindt een speciaal door Spinvis geschreven nummer te controversieel. Het lied, 'Mes van God', heeft een politieke lading die de leiding van het festival niet bevalt. Het zou te veel een verwijzing zijn naar de moord op Theo van Gogh door de Marokkaanse Nederlander Mohammed B.

Volgens een woordvoerster van de organisatie moet Souk een totaal a-politiek project zijn. De tekst van Spinvis is niet heftig, maar heeft toch een licht politieke lading en past er niet bij, aldus de verklaring. Omdat Spinvis weigerde een ander nummer te schrijven, is hij niet welkom.

De 'SOUK Dutch Moroccan Music Experience', dat komende zondag wordt gehouden in alle foyers en zalen van het Amsterdamse Concertgebouw, is zowel gericht op Marokkaanse als Nederlandse jongeren. Het evenement staat in het teken van de Marokkaanse cultuur. Het is een initiatief van Holland Symfonia en Entrťe, de jongerenvereniging van het Concertgebouw.

Screenshots SSX On Tour voor de PSP

Vandaag zijn er nieuwe screenshots verschenen van de PSP versie van SSX On Tour. De snowboardgame zal op de huidige generatie consoles uitkomen, de PSP en op de Nintendo DS. EA Games heeft aangekondigd dat de career-mode van de handhelds wat meer toegespitst zal zijn op korte races zodat de game wat meer geschikt zal zijn voor kortere speeltijden. SSX On Tour komt eind oktober uit.


Wilders: Verbied mega moskeeŽn

Moskee in ArabiŽKamerlid Geert Wilders wil dat er een landelijk verbod komt op de bouw van megamoskeeŽn in stedelijke gebieden. ''Dergelijke moskeeŽn van absurd grote omvang roepen veel weerstand op en zullen de relatie tussen allochtonen en autochtonen niet echt bevorderen'', aldus Wilders vandaag.

Aanleiding tot het voorgestelde verbod is de aanvraag van een vergunning om in Leiden een islamitisch gebedshuis van 5.700 vierkante meter te bouwen. Een vergunning voor deze Al-Hijra-moskee is overigens nog niet verleend.

Wilders wilde eigenlijk dat minister Rita Verdonk mega grote moskeeŽn zou verbieden, maar de bewindsvrouw liet vandaag weten dat zoiets aan de lokale overheid voorbehouden is. Ook zei ze dat het kabinet geen reden ziet deze bevoegdheid via wetgeving elders te leggen.

De ex-VVD'er wil nu een motie indienen en overweegt om een initiatiefwetsvoorstel te maken die het mogelijk maakt de bouw van enorme grote moskeeŽn te verbieden. Wilders benadrukt dat het hem niet gaat om een algemeen verbod op de bouw van moskeeŽn, maar alleen van hele grote.

Spanje maakt EK-deceptie compleet

De Nederlandse volleyballers hebben op het EK in Belgrado ook hun laatste pouleduel niet in winst weten om te zetten. Spanje was Oranje met 3-1 (21-25,25-20,25-21, 25-18) de baas.

Met vijf nederlagen in evenzoveel partijen is de Europese titelstrijd voor de ploeg van Harry Brokking dramatisch verlopen. Tijdens het EK werd wederom pijnlijk duidelijk dat Nederland in de mondiale volleybalwereld momenteel geen rol van betekenis speelt. Eind augustus wist Oranje zich tijdens een kwalificatietoernooi in Bulgarije ook al niet te plaatsen voor het WK, dat volgend jaar in Japan gehouden wordt.

40% Nederlanders minder vaak naar cafť of restaurant

wreckless had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonNederlanders laten zichzelf minder makkelijk verleiden om uit eten te gaan of om een pilsje te pakken in de kroeg in vergelijking met een jaar geleden. Dit blijkt uit een onderzoek van Interview-NSS, uitgevoerd in opdracht van het Bierblad, een horeca-vakblad.

Volgens het onderzoek doet ongeveer veertig procent van de Nederlanders zich nu veel minder vaak buitenshuis te goed aan een natje of droogje in vergelijking met vorig jaar. Geldgebrek is de belangrijkste reden om de horeca vaker links te laten liggen. Overigens zegt ťťn op de acht ondervraagden het aantal bezoeken aan cafť's en restaurants in het afgelopen jaar juist opgevoerd te hebben.

Behalve de frequentie van bezoeken aan de horeca door consumenten werd ook onderzocht wat de grootste ergenissen van horeca-klanten zijn. Daarbij scoren desinteresse en onfatsoenlijk gedrag van het personeel het hoogst. Volgens hetzelfde onderzoek speelt de vriendelijkheid en kwaliteit van het personeel nou net de belangrijkste rol als het aankomt op de keuze van consumenten voor een cafť of restaurant.

Drie aanwinsten voor T-Mobile

T-Mobile blijft zich maar versterken met het oog op het volgende seizoen. Vandaag maakte het Duitse ProTour-team de komst van Sergei Gonchar, Eddy Mazzoleni en Scott Davis bekend.

Al wekenlang werd er gespeculeerd over de komst van Gonchar en Mazzoleni, maar pas vandaag werd het definitief. De OekraÔense tijdrijder tekent een contract voor ťťn seizoen, terwijl Mazzoleni tot eind 2007 rijdt voor T-Mobile. ”Er waren nog een aantal details die moesten worden afgehandeld, zodat pas vandaag alles officieel is geworden. Deze twee coureurs zijn uitstekende aanwinsten voor volgend jaar,” reageerde teammanager Olaf Ludwig.

Gonchars opvallendste prestatie in zijn loopbaan zette hij neer in 2004, toen hij als tweede eindigde in de Giro d’Italia. De 35-jarige Gonchar komt over van Domina Vacanze. Mazzoleni was jarenlang een uitstekende adjudant voor Simoni en Cunego, maar mag in 2006 Ullrich helpen in zijn jacht naar een tweede Tourwinst. Dit jaar verraste de 32-jarige Italiaan in de Tour door als dertiende te eindigen.

Naast de komst van Gonchar en Mazzoleni draagt ook de AustraliŽr Scott Davis (26) in 2006 een magenta truitje. Davis is dit jaar nog actief voor het Pro Continental Team Tenax. Al in een eerder stadium legde T-Mobile Michael Rogers, Patrik Sinkewitz (beide Quick Step), JŲrg Ludewig (Domina Vacanze), Thomas Ziegler (Gerolsteiner), Kim Kirchen en Lorenzo Bernucci (beide Fassa Bortolo) vast.

Villeneuve gelooft in zijn contract

Ondanks dat in de Formule 1 al vaker is gebleken dat contracten weinig waard zijn, gelooft Jacques Villeneuve in zijn contract. Hij denkt in 2006 gewoon bij BMW te rijden.

Villeneuve tekende voor dit jaar en volgend jaar een contract bij Sauber. Nu Sauber is verkocht aan BMW denken velen dat de coureur minder sterk staat en wel eens zijn stoeltje zou kunnen verliezen. Volgens de Canadees kan daar echter geen sprake van zijn, aangezien er in zijn contract geen clausule staat voor de situatie van overname van het team.

Villeneuve voelt zich dan ook erg zeker en verwacht in 2006 gewoon voor BMW te rijden. De wereldkampioen van 1997 is blij met de overname: "Toen ik bij Sauber tekende deed ik dat niet vanwege een eventuele deal met BMW, want ik wist er niets vanaf. Nu ben ik er erg blij mee."

'Sylvie en Rafael worden mams en paps'

marsu had ons via de nieuws-submit te melden:

Sylvie en RafaelSylvie Meis is zwanger. Dat meldt althans haar moeder. Volgens website Zij Online onthulde ma Meis in een cafť in Beverwijk tegen een ieder die het maar horen wilde dat haar dochter reeds twee maanden in blijde verwachting is. Als het aan Sylvie had gelegen dan was het nieuws echter nog een maandje geheim gebleven. Het is dus maar de vraag of ze zo blij is met de loslippige 'wannabe-oma'.

Volgens Zij Online kunnen we de bevalling in juni 2006 verwachten, wat een slechte timing is voor papa Rafael, die dan hoogstwaarschijnlijk met het Nederlands Elftal moet acteren op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Aangezien een dracht van bijna twaalf maanden bij vrouwtjesmensen nauwelijks voorkomt lijkt het echter waarschijnlijker dat Van der Vaart junior om en nabij begin april het levenslicht zal zien.

Het is overigens niet bekend of de televisierechten van de geboorte van de eersteling van het stel inmiddels al aan de hoogste bieder verkocht zijn. De 27-jarige Meis en de 22-jarige Van der Vaart traden op 10 juni 2005 onder grote belangstelling in het Noordhollandse Heemskerk in het huwelijk. SBS6 mocht hiervan na het betalen van een ruime vergoeding exclusieve beelden van uitzenden.

Veendam wil KNVB en Omniworld aanklagen

BV Veendam denkt erover om de KNVB en FC Omniworld aan te klagen. De club gelooft dat het kunstgrasveld van FC Omniworld de oorzaak is van de blessure van Gerard Wiekens.

Wiekens brak maandagavond in de uitwedstrijd tegen FC Omniworld zijn linkerkuitbeen. Volgens Veendam kwam dat doordat de verdediger op het kunstgrasveld in Almere met zijn voet vast bleef staan in het rubber dat op het veld ligt, terwijl hij een draai maakte. De club wil de oorzaak nog goed onderzoeken, maar overweegt een schadevergoeding te eisen voor de drie maanden dat Wiekens nu is uitgeschakeld.

Directeur Jan Korte vertelde: "We hebben de zaken dinsdag in het bestuur besproken. We hebben besloten om te kijken wat de mogelijkheden zijn en willen gaan uitzoeken waar het aan heeft gelegen. Het gaat er vooral om dat we een signaal willen afgeven. We kunnen dit niet zomaar voorbij laten gaan."

De club hoopt aan te kunnen tonen dat het kunstgras de oorzaak van de blessure is. Dat zou volgens Korte moeten leiden tot een rechtzaak tegen de KNVB en FC Omniworld: "De bond heeft tenslotte het veld goedgekeurd. Het gaat er ook om dat we willen voorkomen dat er nog meer blessures ontstaan. Wij zijn een kleine club, maar voor andere clubs kan dit veel grotere gevolgen hebben."

Het Leven

Eigenlijk valt er weinig over dit filmpje te zeggen en moet je het gewoon bekijken. Zoals in de titel te lezen staat gaat dit over het leven op deze aardbol.
In dit filmpje zit een boodschap en deze gaat over liefde en haat, dit wordt allemaal duidelijk als je het filmpje goed bekijkt en tot je door laat dringen.
Wie weet, misschien komt deze wens ooit op een dag uit. En hopelijk leven we lang genoeg om dat mee te maken.

Dankzij F1Manager naar Monza

Crowded, winnaar van de Formule 1 Manager 2004, stuurde ons het volgende reisverslag:

Zoals de meesten die nu weer aan de F1manager meedoen nog wel weten, was de hoofdprijs van vorig jaar een door GPTours geheel verzorgde reis naar de GP van Barcelona. Na een spannend seizoen was ik de gelukkige die aan het eind de meeste punten bij elkaar had gesprokkeld. Na lang wachten leek het in mei eindelijk zover te zijn. Door een foutje was men echter vergeten alles te boeken! Dat was ontzettend balen, maar gelukkig kwam GPTours met een leuk vervangend alternatief: Monza!

Afgelopen vrijdag vertrok ik dus samen met een vriend met de KLM vanaf Schiphol richting Milaan. Om vervolgens na aankomst met een busje over te worden gebracht naar een 4-sterren hotel. Die avond zijn we nog even Milaan in geweest, waar uitgaan blijkt te bestaan uit met z’n allen op straat hangen met een biertje of een ander drankje. Wat trouwens een prima idee was, aangezien het om 12 uur nog ruim 25 graden was.

De zaterdag begon het echt leuk te worden. Om 7:30 stond een bus klaar om ons, met een groep andere GPTours reizigers, naar Monza te brengen. Na wat standjes bekeken te hebben (o.a. een gloednieuwe Mercedes SLR bij McLaren) gingen we naar onze tribune: de 21, die bij het ingaan van de Parabolica staat. Daar hebben we de hele dag genoten van trainingen en kwalificaties van de Formule 1, Porsche Supercup (waarbij er eentje nog flink de banden in dook vlakbij waar wij zaten) en zelfs een GP2 race.

Maar de zondag was uiteindelijk de dag waar het om ging. Hiervoor hadden we een “je mag overal gaan staan waar je wilt, zolang het maar niet op een tribune is”-kaart. Bij aankomst was er een GP2 race net begonnen. De eerste chicane leek me een mooie plek, en na lang omlopen (je moest onder de oude kombaan door zien te komen via het binnenterrein) bleek dat dit inderdaad een prima plek is. Het stond namelijk vol met Italianen die alles afgezet hadden met lint en tentjes hadden opgezet aldaar. Dat ontnam ons het uitzicht behoorlijk, dus voor de volgende race (Porsche Supercup) probeerden we het bij de Ascari. Geen geweldige plek, maar alles was prima te zien daar. Huisman won en zijn teamgenoot duwde een andere Porsche het grind in recht voor onze neus, niet verkeerd dus!

Toch gingen we voor de F1 rijdersparade en de race weer richting de Parabolica, maar nu aan de binnenkant. Hier kon je ze echt van heel dichtbij langs zien komen. Op een scherm konden we de rest van de race volgen, terwijl we ze telkens op een paar meter afstand met tegen de 200 km/h langs zagen komen. Het was niet de meest spannende race, maar een RšikkŲnen die Trulli vlak voor onze neus inhaalt, twee Minardi’s naast elkaar door de Parabolica en een Alonso die snel dichterbij komt aan Montoya waren toch wel erg cool om te zien! En na de finish doen waar Monza om bekend staat: het heilige asfalt op rennen. Na een flinke sprint tussen de mensenmassa die hetzelfde deed waren we precies op tijd om de huldiging van dichtbij mee te maken. Al met al is Monza een echte aanrader!

Na de race gingen we per bus helaas al weer naar het vliegveld, om wederom door de KLM op Schiphol te worden afgezet. Dit weekend was een geweldige ervaring, en daar wil ik ten eerste Fok voor bedanken, de crew van de F1 manager (blijft de leukste manager die ik ken) en dubbeldrank (voor de coŲrdinatie met GPTours) in het bijzonder. En natuurlijk GPTours zelf voor het aanbieden van de race als hoofdprijs vorig jaar! Dit jaar gaat het me niet lukken om in de prijzen te komen, maar alvast succes aan degenen die het nu om de prijzen strijden.

Voor de liefhebbers heb ik nog twee kleine filmpjes gemaakt ook. Jammer dat het geluid hierbij niet zo hard is als in het echt, maar het geeft een leuke indruk van hoe het er uitzag:
Zaterdag training: media.putfile.com/040905-002
Zondag race: media.putfile.com/040905-005

Slang gevangen in Tilburgs studentenhuis

Icoon opmerkelijk nieuwsIn een studentenhuis in Tilburg, aan de Langestraat, hebben agenten vannacht een slang van anderhalve meter gevangen. Het beest werd eerder ontdekt door ťťn van de bewoners.

De student liep door het donker door het huis toen hij opeens op iets glibberigs trapte. Toen hij het licht aanzette ontdekte hij tot zijn schrik dat het een slang was. De slang was behalve anderhalve meter lang ook gevlekt. De student gaf de slang een trap en belde daarna meteen de politie.

De politie ving de slang met behulp van een schoenendoos, waarna de dierenambulance het beest mee kon nemen. Zij brachten het beest naar reptielenhuis "De Oliemeulen."

Ontslagen werknemer mept ex-baas

A.S.S.H.O.L.E had ons via de nieuws-submit te melden:

Ontslagen worden is nooit leuk, maar een 16-jarige jongen uit Geleen kon het zo slecht hebben dat hij maar besloot zijn ex-werkgever af te tuigen. Dat deed hij niet alleen, hij bracht er zijn 45-jarige vader voor mee. De politie heeft beide Limburgers aangehouden.

De jongen was al verhaal komen halen bij zijn oude werkgever. Hij moest echter onverrichterzake afdruipen. Korte tijd later keerde hij terug, met vader. Die begon meteen in het gezicht en het op het hoofd van de de ex-baas te slaan. Toen het slachtoffer zich uit de voeten wilde maken, struikelde hij ook nog eens over de vork van een heftruck in zijn bedrijf en brak zijn been op twee plaatsen.

Gonzalez de Galdeano kondigt afscheid aan

Igor Gonzalez de Galdeano (31) stopt met wielrennen, meldt de Spaanse krant Marca. De 31-jarige Bask rijdt momenteel voor Liberty Seguros.

Gonzalez de Galdeano brak internationaal door tijdens de Vuelta van 1999. Dat jaar eindigde hij verrassend als tweede in de ronde van zijn eigen land, achter Jan Ullrich. In de Ronde van Frankrijk werd Gonzalez de Galdeano twee keer vijfde. In 2002 reed hij zeven dagen in de gele trui. Tijdens die Tour werd er bij Gonzalez de Galdeano een te hoog gehalte salbutamol in zijn bloed vastgesteld. Dat zou kunnen duiden op EPO-gebruik, maar de UCI geloofde de Spanjaard toen hij uitlegde dat hij een medicijn nam wegens astma.

Naast de dopingaffaire kende Gonzalez de Galdeano ook tegenslag in de vorm van valpartijen. Mede daardoor heeft hij na 2002 nooit meer zijn oude niveau behaald. Momenteel staat hij pas 113e in de Ronde van Spanje. Gonzalez de Galdeano reed in zijn loopbaan voor Euskaltel, Vitalicio, ONCE en Liberty Seguros.

Luiers

Er zijn veel mensen die opgroeien maar toch een beetje in hun babytijd blijven hangen.
Zulke mensen zijn heel kinderachtig, ze doen zelfs dingen die kinderen ook doen. Ik bedoel zie jij zelf nog op een jaar of 30 nog luiers dragen ofzo?

En toch zijn er mensen die dat gewoon doen, een van die in-hun-baby-tijd-blijven-hangen-mannen kun je hier vinden.
Foto's kunnen beschadigend zijn voor je ogen

Blondjes leggen het af tegen brunettes

A.S.S.H.O.L.E had ons via de nieuws-submit te melden:

Blondjes versus BrunettesBlondjes zijn uit en brunettes zijn in. Volgens onderzoekers van de universiteit van Londen heeft de moderne man het zelfs helemaal gehad met blondines. Blond haar was altijd het symbool van jeugdigheid, maar de hedendaagse heren stellen andere eisen, zo concludeert men.

Een onderzoeksgroep van 1500 mannen werden een drietal foto's voorgelegd van dezelfde vrouw, met verschillende haarkleuren. vervolgens werd aan de proefkonijnen gevraagd een profielschets te maken van de gefotografeerde vrouw. Ruim de helft van de respondenten oordeelde dat de brunette het aantrekkelijkst was, waarbij 81 procent de vrouw als onafhankelijk en intelligent bestempelde. De blondine werd weliswaar als 'vriendelijk' omschreven, maar tegelijkertijd ook afhankelijk. Een roodharige komt intelligent over, maar wordt tevens als zenuwpees gezien.

De resultaten van het onderzoek worden overigens door producenten van haarkleurproducten bevestigd. "We zien een lichte tendens dat vrouwen bij haarkleuring steeds meer neigen naar bruintinten. Ook in onze collectie neemt het bruin toe", zegt een woordvoerster van l'Oreal Nederland.

-
Blondjes, roodharige of brunettes... Breng je stem uit op de FOK!weblog!

Geen trein die stopt op nieuw station

A.S.S.H.O.L.E had ons via de nieuws-submit te melden:

Het station Amersfoort Vathorst is bijna klaar, maar omwonenden kunnen voorlopig nog niet met de trein mee. Er is pas ruimte in de dienstregeling van de NS in december 2006. En het nieuwe station is in juni al klaar.

Aanvankelijk was het plan om om de stoptrein Utrecht-Zwolle daar ťťn keer per uur te laten stoppen en ťťn keer op station Schothorst. Maar dat zou een achteruitgang voor de reizigers vanaf Schothorst zijn. De gemeente nam dit voor lief, maar minister Peijs wil het niet. De trein kan volgens de NS niet elk halfuur op beide stations stoppen.

Besloten is dan ook dat het nieuwe station dan maar werkeloos blijft tot de nieuwe dienstregeling in december 2006 er is. Het ministerie stelt de NS een reeks eisen over waar en hoe vaak treinen moeten stoppen en wil daarvan niet afwijken.

Spoedig rentree MichaŽlla Krajicek

Binnenkort kan de Nederlandse tennisliefhebber weer genieten van MichaŽlla Krajicek. Het 16-jarige tennistalent wil na een meniscusblessure eind september op het WTA-toernooi in Luxemburg haar rentree maken.

Het halfzusje van Richard Krajicek onderging na haar blessure, die ze opliep op de Ordina Open, een operatie aan haar rechterknie, waarna een lange periode van revalideren volgde. Nu het herstel voorspoedig verloopt, lijkt haar rentree aanstaande.

Krajicek miste door de pijnlijke kwetsuur diverse WTA-toernooien. Zo ook Wimbledon, waar zij onder meer zou gaan dubbelen met haar halfbroer Richard, en de US Open, de laatste twee Grand Slams van het tennisjaar 2005.

Oranje-lichtgevende UFO's wereldwijd waargenomen

FatalException had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon X-Factor nieuwsIn korte tijd zijn op verschillende plekken in de wereld oranje-lichtgevende vliegende objecten waargenomen. Getuigen melden dat de mysterieuze lichtbollen lijken te vallen, en soms zelfs lijken te landen. In Nederland zijn enkele waarnemingen gedaan, maar uit lokale media verspreid over de wereld blijkt dat de oranje UFO's ook in Engeland, de Verenigde Staten en in AustraliŽ zijn gesignaleerd.

"Het object vloog in rechte lijn vanuit oost naar west. Tijdens deze vlucht liet het object tweemaal een object recht naar beneden vallen. Dit is een hoek geweest van ongeveer 90 graden, dus voor mijn gevoel sluit dat heel duidelijk een komeet of vallende ster uit. Het object was geel-oranje van kleur en bewoog ook te langzaam om een komeet te zijn. Het leek echter ook niet op een vliegtuig of helicopter. Hiervoor ontbraken de knippperende lichten", meldt een 24-jarige Nederlandse man uit Zevenaar. Uit de Gelderse plaats kwamen verspreid over een paar dagen meer meldingen over een Unidentified Flying Object. Eind augustus hadden inwoners van verschillende delen van Limburg de oranje lichtbollen gezien. Ook in het Groningse Zeerijp werd op 31 augustus 'een vreemde oranje bol' gesignaleerd.

Uit een bericht in de Gloucestershire Echo blijkt dat in het Engelse Cheltenham soortgelijke meldingen bij de politie zijn binnengekomen. "In de eerste instantie dacht ik dat het vuurwerk was. Als natuurkundige was ik gefascineerd en nieuwsgierig wat deze oranje lichten konden zijn", zegt natuurkundeleraar Kevin Downes over een in formatie vliegende groep van fel oranje objecten. "De lichten kwamen dichterbij en stopten toen ze boven ons hingen. Daarna vlogen ze uit elkaar en vervaagden", meldt een andere getuige. De Amerikaanse krant Gallup Independent plaatste zelfs een foto genomen door de 17-jarige student Lyle Jeff uit de staat New Mexico. Zijn moeder Stephanie beweert dat het object in de buurt van Gallup geland is. De UFO's beheersen sindsdien het leven in het dorpje, waar inwoners in de wijde omgeving tevergeefs hebben gezocht naar sporen. Ook elders in Amerika zijn waarnemingen gedaan.


Lichtbollen boven de Amerikaanse staat New Mexico

Volgens de Australische krant The Mercury kunnen mogelijk wolken en weerkaatst licht van bronnen op de grond hebben gezorgd voor de talloze meldingen die de politie van het eiland TasmaniŽ op 27 augustus ontving. Ook wordt niet uitgesloten dat een meteorenregen de oorzaak was van het verschijnsel. Ook hier beschreven getuigen het neerdalen van een groot aantal oranje lichten, en negen oranje lichten die in een zig-zagformatie over Hobart, de hoofdstad van het eiland, vlogen. Niet alleen in Hobart werden de lichten gezien, ook in Moonah en andere plaatsen in TasmaniŽ. "Ik heb nog nooit zoiets gezien in mijn hele leven", zegt een anoniem gebleven politieman.

'Religie een oplossing voor armoede en oorlog'

Agnes van ArdenneReligie kan een deel zijn van de oplossing voor armoede en conflicten. Dat stelde CDA-minister voor Ontwikkelings-samenwerking Agnes van Ardenne op een conferentie. In het Kennisforum Religie en Ontwikkelingsbeleid wisselen beleidsmedewerkers, wetenschappers en 'werkers in het veld' over de rol van religie binnen het onderwijs en de gezondheidszorg.

Van Ardenne stelde dat geloof vaak wordt gezien als probleem, terwijl religieuze instellingen in delen van Afrika meer dan vijftig procent van de gezondheidszorg en educatie verzorgen. Een ander goed voorbeeld is volgens de minister de Amsterdamse Aya Sofya-moskee, waarvan de voorzitter maandag met premier Balkenende een protocol ondertekende om extremisme in eigen kring uit te bannen. Op deze manier kunnen 'religieuze organisaties' een 'positieve bijdrage leveren aan een vreedzame wereld', zo stelde Van Ardenne.

Op de conferentie in Soesterberg werd eveneens gedebatteerd over hoe religie vrede en veiligheid kan realiseren. Alle Nederlandse ambassades in ontwikkelingslanden moeten in hun plannen vanaf 2008 rekening houden met de rol van religie. In concreto betekent dat dat religieuze organisaties worden betrokken bij het beleid van de ambassades.

Turkije laat Nederlandse activisten niet gaan

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Een groep van 21 Greenpeace-activisten mag voorlopig Turkije niet verlaten. Een Turkse rechtbank bepaalde gisteren dat ze het land niet uit mogen zolang het gerechtelijk onderzoek dat naar hen loopt niet is afgerond. De 21 werden 29 augustus gearresteerd tijdens een protest bij een energiecentrale die op kolen loopt. Sommige van hen hadden de koeltoren beklommen.

Onder de leden van de groep bevinden zich twee Nederlanders: Thor Veen en Erik Birkhoff, en verder onder meer een IsraŽliŽr, een Cyprioot en een AustraliŽr. Een woordvoerder van de activisten zei het reisverbod overdreven te vinden, omdat het protest geweldloos was geweest. Op internet is een actieformulier te vinden voor hun terugkeer.


Birkhoff en Veen

Ullrich ziet Armstrong niet terugkomen

Jan Ullrich is niet onder de indruk van het bericht dat Lance Armstrong overweegt in 2006 toch aan de Tour mee te doen. "Ik kan me na zijn afscheidsfeest in Parijs niet voorstellen dat hij nog een keer aan de Tour zal meedoen", reageerde Ullrich. "Ik maak me er zeker niet druk om."

De reden dat Armstrong volgend jaar een gooi wil doen naar een achtste zege, zijn de beschuldigen van de krant L'Equipe aan het adres van de Texaan. Het Franse dagblad beschuldigt The Boss van epo-gebruik in de Tour van 1999, toen het nog niet opspoorbaar was. Armstrong denkt de Fransen met het winnen van de Tour van 2006 een grote hak te zetten.

In tegenstelling tot het Duitse kamp reageerde de concurrentie vanuit Spanje juist positief op het nieuws van een mogelijke rentree van Armstrong. Oud-ploeggenoot Roberto Heras ziet zijn vroegere kopman graag terugkomen: "Een terugkeer is het enige goede antwoord. Al blijft het probleem dat de Fransen na dat seizoen ongetwijfeld met nieuwe aantijgingen zullen komen."

Tourbaas Jean Marie Leblanc wilde niet expliciet ingaan op dit gerucht. "Ik zal hier alleen op reageren als het officieel is", aldus de grote man achter het wielercircus. De Fransman uitte eerder wel zware kritiek na het verhaal over het vermeende epo-gebruik van de zevenvoudig Tourwinnaar.

Seizoen Oscarito lijkt voorbij

De kans is zeer klein dat Oscar Freire dit seizoen nog te zien is op een wielrenfiets. De wereldkampioen is nog steeds niet volledig hersteld van een operatie aan het zitvlak, die in juni van dit jaar plaatsvond.

De Spaanse sprinter heeft zodoende dan ook nog steeds niet de training hervat. Ploegleider Erik Breukink trekt daar zijn conclusies uit: "Dat zegt genoeg. Misschien dat hij in oktober nog ergens een wedstrijd kan rijden, maar ik ga hem zeker niet inzetten als zijn conditie nog niet optimaal is. Het hangt er vanaf hoe hij deze weken doorkomt."

Freire kwam door de chronische blessure aan zijn zitvlak en de medische ingreep daaraan ook al niet aan de start van de Tour de France, diverse najaarsklassiekers en de Vuelta. De Rabo-renner zal tevens op 25 september in Madrid zijn regenboogtricot kwijtraken aan een collega.

Wageningse 'Jezus' gekruisigd

JezusGisteravond hebben buurtbewoners van de Rooseveltweg in Wageningen een jongen bevrijd die door zijn vrienden gekruisigd was. In de middenberm van de weg stond een van steigerplanken in elkaar getimmerd kruis, waaraan de jongen middels tape was vastgebonden.

De vastgebonden knaap zou zich altijd God of Jezus noemen, hetgeen de reden voor de kruisiging is geweest. Tegen een ter plaatse zijnde agent verklaarde hij de actie van zijn vrienden heel normaal te vinden; dat gebeurt volgens hem wel vaker. Hij wilde dan ook geen aangifte doen. Een politie-woordvoerder wijst erop dat er met dergelijke vasttape-acties al ernstige ongelukken zijn gebeurd, omdat door de tape de bloedsomloop kan worden afgebonden.

Bulgaarse voetbalbond biedt excuses aan

De Bulgaarse voetbalbond heeft de Europese voetbalbond UEFA in een brief zijn excuses aangeboden voor het gedrag van hun bondscoach Hristo Stoichkov.

Na de met 3-0 verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden van afgelopen zaterdag uitte de oud-speler van FC Barcelona forse kritiek op UEFA-voorzitter Lennart Johansson en de Belgische scheidsrechter Frank De Bleeckere.

De bondscoach beschuldigde Johansson van wedstrijdmanipulatie. Volgens de heetgebakerde Bulgaar zou de Zweedse preses van de UEFA alles in het werk stellen om zijn land te helpen bij kwalificatie voor het WK.

Johansson verliet de wedstrijd vijf minuten voor tijd en Stoichkov zei dat dat het bewijs was. "Zijn werk zat er op." Ook scheidsrechter De Bleeckere kreeg er van langs. "Iedereen heeft kunnen zien hoe de scheidsrechter onze spelers kleineerde. Het wordt tijd dat we hier een einde aan maken", aldus Stoichkov.

De tuchtcommissie van de UEFA heeft Stoichkov inmiddels al aangeklaagd. De Bulgaarse bond zal de zaak bij hun volgende vergadering in oktober onderzoeken.

AutoShow

Bij een Autoshow zijn vaak mooie vrouwen aanwezig en heel vaak zijn ze schaars gekleed. Iets wat de mannen zeker niet erg vinden tijdens zo'n show want ja ze zien niks liever dan mooie auto's in combinatie met mooie vrouwen.
Veel mensen kijken ook meer naar de vrouwen dan naar de auto's en dit is niet de bedoeling. Sommige gaan ook de vrouwen lastig vallen en dit is helemaal niet de bedoeling.

Bekijk het filmpje maar, dan weet je wat ik bedoel dat ze het niet fijn vinden als je hun lastig valt.

Gamesindustrie steunt rode kruis na Katrina

Diverse bedrijven uit de spellenindustrie dragen op allerlei creatieve manieren hun steentje bij om de slachtoffers van de orkaan Katrina te helpen. Dit doen ze door te doneren aan het rode kruis. Zo is er in Everquest 2 een nieuwe command line toegevoegd waardoor je op de donatie pagina van het rode kruis terecht komt. Bungie helpt ook mee en heeft een 'Fight the Flood' t-shirt gemaakt met daarop de Master Chief. De opbrengsten gaan allemaal naar het rode kruis. Bungie doneert ook een deel van de opbrengsten van hun produkten. Ook de striptekenaars van Penny Arcade dragen hun steentje bij en bieden een Penny Arcade art te koop aan op Ebay. De gehele opbrengst gaat ook naar het rode kruis en het hoogste bod is al 8800 dollar. Wil je zelf doneren dan kan dat op deze pagina.Zoals jullie weten werd New Orleans nogal geplaagd door plunderaars. Deze hebben zich verschanst op reactie nummer 39. Laat zien hoe nauwkeurig jij kunt mikken op dit tuig en win een Medal of Honour - European Assault Loden Tankje! Maak jij de 39e nieuwspost dan schiet je recht in de roos en ben jij de winnaar!

Rechter: SGP discrimineert, stop subsidie

The_T had ons via de nieuws-submit te melden:

De Staatkundig Gereformeerde Parij (SGP) mag gťťn overheidssubsidie meer krijgen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in een proefproces dat was aangespannen door een aantal maatschappelijke organisaties, waaronder het Clara Wichmann Instituut. De organisaties vinden dat de SGP vrouwen discrimineert door ze uit te sluiten van het passief kiesrecht. De rechter ging daar in mee.

Volgens de uitspraak handelt de Nederlandse staat onrechtmatig door een discriminerende partij te subsidiŽren. Door vrouwen niet toe te laten als volwaardig lid, handelt de SGP in strijd met het Vrouwenverdrag, dat in de jaren 80 door de Nederlandse staat is geratificeerd. Daarmee heeft Nederland zich verplicht passende maatregelen te nemen om discriminatie van vrouwen in het politieke en openbare leven uit te bannen, zo stelt de rechter. Maar ons land is de verplichtingen uit dit verdrag niet nagekomen omdat de overheid niets heeft ondernomen om aan de discriminatie van vrouwen door de SGP een einde te maken. Sterker nog, ze heeft zelfs de SGP ondersteund door middel van het verlenen van subsidie, aldus de uitspraak.

Overleg
De SGP, de oudste politieke partij van Nederland, voert eerst overleg met advocaten voordat het met een reactie komt. Bij de partij hebben vrouwen geen stemrecht en mogen ze geen lid van de gemeenteraad of het parlement worden. De SGP haalt zijn wijsheid dat de vrouw ondergeschikt is aan de man uit de bijbel: "In de bijbel staat dat de man het hoofd is van de vrouw, en daarnaar willen wij leven", zo zei SGP-voorzitter Kolijn eerder.

Uit de jongste cijfers van de Kiesraad blijkt dat de SGP in 2001 ruim 300.000 euro aan subsidies ontving. Dat is ongeveer eenderde van de inkomsten van de partij.

Er was in het proefproces ook geŽist dat de SGP een einde moest maken aan het weren van vrouwen als volwaardig lid van de partij. De rechter zou daartoe de huidige partijstatuten nietig moeten verklaren. Dat deed de rechtbank niet, omdat geen SGP-vrouwen zich bij het proces hadden aangesloten.

Update 13:20

Reactie SGP
De SGP heeft verbaasd en teleurgesteld gereageerd op het vonnis. De partij gaat echter niet in beroep tegen de rechterlijke uitspraak. Het stopzetten van de subsidie kost de partij naar eigen zeggen 800.000 euro per jaar.

Voorzitter Wim Kolijn liet in een reactie weten dat de uitspraak opnieuw druk zet op de discussie in de SGP over het lidmaatschap van vrouwen. ''Het financiŽle belang zal echter niet de doorslag geven in de discussie over het toelaten van vrouwen als volwaardig partijlid. We staan bekend als een geloofwaardige partij. Dat willen we graag zo houden, en daarbij hoort heel uitdrukkelijk dat inhoudelijke argumenten de doorslag geven, geen financiŽle'', aldus de voorzitter.

De SGP zegt verder ''met meer dan gemiddelde belangstelling'' af te wachten wat de staat der Nederlanden met het vonnis gaat doen. Volgens Kolijn en SGP-fractievoorzitter Bas van der Vlies heeft de rechtbank ''een vergaande en aanvechtbare uitleg'' gegeven aan het VN-vrouwenverdrag.

Geluk in het voetbal

In het voetbalwereldje heb je ook een beetje geluk nodig. Ik bedoel als je ziet hoe bepaalde doelpunten erin gaan, dat kan alleen maar geluk zijn.
Soms heb je ook nog extra factoren die een rol spelen, zoals de wind, modder of de keeper zelf. De keeper, daar ga ik iets verder op in. We hebben goede keepers die ook nog steeds fouten maken maar er zijn van die keepers die gewoon echt niet kunnen keepen.

Ze maken fouten bij het leven, ook de keeper in het volgend filmpje. Ik hoop voor hem dat het niet de winnende doelpunt was.

Geen verbod op de zon

Europese dames zagen de bui al hangen: bouwvakkers die verplicht een shirt aan moeten. Of wat dacht je als man van mooie serveersters die geen al te diep decolletť meer mogen hebben als ze een biertje brengen op een zonnig terras. Maar iedereen kan opgelucht zijn: er komt geen verbod op de zon. Een Europese wet die voorschreef dat een werknemer recht heeft op bescherming tegen zonneschijn, is gesneuveld in het Europees Parlement.

In de Europese populaire media was er al breed gelachen om het voorstel. De parlementariŽrs zijn dan ook blij dat het van de baan is. Ze vreesden de gebeten hond te worden bij het grote publiek. Het begon allemaal met het idee om werknemers bepaalde bescherming te bieden tegen bijvoorbeeld het licht van lasapparatuur. Dat zou Europees moeten, omdat de machines vrij mogen worden verhandeld in de hele Unie. In het uiteindelijke voorstel is ook de 'natuurlijke straling' erin geslopen, oftewel: de zon.

"Straks krijgt Europa natuurlijk weer de schuld", verzuchtte parlementariŽr Oomen-Ruijten van het CDA. Zij wijst er overigens op dat de bevoegde ministers de 'zonneschijnwet' al hebben goedgekeurd. De parlementen van de afzonderlijke staten mogen nu over het voorstel beslissen.

FIVB zoekt kandidaten organisatie WK volleybal


De internationale volleybalbond FIVB heeft de Europese federatie CEV opgedragen om kandidaten te zoeken voor het organiseren van het wereldkampioenschap van 2010. Tot nu toe hebben alleen Japan, Puerto Rico en ItaliŽ belangstelling getoond voor de organisatie van het evenement.

Japan is volgend jaar ook al gastheer van de wereldkampioenschappen en ItaliŽ heeft de laatste tijd al diverse toernooien georganiseerd. Op dit moment is het land samen met JoegoslaviŽ gastheer van het Europees kampioenschap volleybal voor mannen. De FIVB wil dat meer Europese landen zich kandidaat stellen.

Der Kaiser stopt eind 2007

Jan Ullrich heeft verklaard aan het eind van 2007 zijn fiets aan de haak te hangen.

Ondanks zijn aangekondigde afscheid heeft de 31-jarige Ullrich voor zichzelf nog de nodige doelen gesteld. In de twee resterende seizoenen wil de Duitse T-Mobile-kopman nog minstens tweemaal zegenvieren in een grote ronde: "Ik wil graag de Giro eens winnen en uiteraard een tweede Tourzege boeken", zei Der Jan, die in 1999 de Vuelta op zijn palmares bijschreef.

Michael Jackson zingt voor slachtoffers Katrina

Stefkuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Michael Jackson'King of Pop' Michael Jackson heeft een nieuwe single opgenomen waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan de slachtoffers van orkaan Katrina. 'From The Bottom Of My Heart' heet de uit te brengen song, de eerste na de geruchtmakende vrijspraak van Jackson in een rechtszaak wegens seksueel misbruik van een minderjarige.

De 47-jarige zanger verdween na de rechtszaak tijdelijk uit het zicht van de media. Hij zat ondergedoken in de Golfstaat Bahrein bij kroonprins Shaikh Salman. Een bedrijf dat in handen is van de Bahreinse kroonprins zal de nieuwe single van Jackson produceren. De zanger hoopt op een succes zoals dat van 'We Are the World' uit 1985, dat was bedoeld om geld in te zamelen voor hongerend Afrika.

Rits kan pacemaker verstoren

bastiaanuhl had ons via de nieuws-submit te melden:

RitsEen rits kan een pacemaker behoorlijk uit het ritme brengen. Tenminste, als die rits magnetisch is, wat vooral bij kinderen nogal eens voorkomt. Dat zei de Franse onderzoekster Aime Bonny tijdens een congres van de European Society of Cardiology. Bonny verrichtte onderzoek naar de invloed van magnetische velden op pacemakers.

De pacemaker ging asynchroon dan wel sneller werken op het moment dat deze zich op minder dan anderhalve centimeter van een magnetisch veld bevond. In een toelichting verklaarde Bonny tevens beducht te zijn voor de invloed van mobiele telefoons. Hoewel niet overtuigend onderzocht adviseert de FranÁaise de gsm ver te houden van de plek waar een pacemaker is geÔmplanteerd. Bonny kon haar research verrichten dankzij een beurs van een kledingfirma.

PSP te gebruiken als console?

Volgens de site PSNFO.com wordt er aan een converter gewerkt die het mogelijk maak om je PSP aan de TV te hangen zodat hierop gegamed kan worden. Er zou zelfs een PS2-controller op aangesloten kunnen worden om het gamegemak te verhogen. Deze converter zou verkocht worden door IC.bz, een online accessoire- en mod chip-verkoper. Volgens de fabrikant zou het niet nodig zijn om de PSP open te schroeven, maar het is nog maar de vraag hoe het beeld dan wel vanuit de PSP naar de tv gestuurd zal worden.


Straks ook op je tv?

Owoeri waarschijnlijk niet in UEFA Cup

Feyenoord kan in de UEFA Cup mogelijk niet beschikken over John Owoeri. De Nigeriaanse aanvaller tekende onlangs een contract in Rotterdam, maar de overschrijvingspapieren zouden te laat bij de Europese voetbalbond UEFA zijn binnengekomen.

In Nigeria zou men door een stroomstoring niet in geslaagd zijn om op tijd de vrijgavepapieren van Bendel Insurance, de vorige club van Owoeri, bij de Europese voetbalbond af te leveren. Feyenoord hoopt dat de UEFA Owoeri alsnog zal vrijgeven om te kunnen spelen in de UEFA Cup, waarin de Rotterdammers het op moeten nemen tegen Rapid Boekarest.

Battle.net-emulator alsnog verboden

Battle.net is het server-systeem van Blizzard voor hun online games. Een aantal programmeurs hebben echter een eigen gemaakte server gemaakt, BnetD, om hierop privť-multiplayersessies te spelen, en deze server is ook nog eens een stuk sneller.

Het probleem was echter dat het op deze server ook mogelijk was om illegale games online te spelen. Blizzard was het hier dus niet mee eens en stapte vorig jaar naar de rechter. De rechter had de server verboden, maar de programmeurs achter BnetD gingen in hoger beroep. De drie rechters van het hoger beroep stellen nu ook Blizzard weer in het gelijk. De reden hiervan was dat piraterij van spellen beloond zou worden met on-line mogelijkheden. De programmeurs van BnetD hebben Blizzard aangeboden om hun verificatie-software in te bouwen in de server, maar dit is afgeslagen omdat Blizzard het te riskant vond. Ze moeten dan de algoritmen vrijgeven achter de beveiliging en dat geeft een verhoogde kans op piraterij.

Perfect Dark Zero limited edition info

Er zijn wat meer details bekend geworden over de release van Perfect Dark Zero, de langverwachte FPS van Rare, op de XBox360. Het spel zal in een normale en in een limited edition verschijnen. De limited edition zal bestaan uit twee DVD's, ťťn DVD met het spel en ťťn DVD met de volgende extra's:

* The Art of Perfect Dark Zero video feature
* Kepi & Kat music track from the game
* Perfect Dark Zero Gamer Tiles to customize your identity on Xbox Live
* Perfect Dark Zero Heads-Up display (HUD) UI Skin to customize your Xbox 360 experience.
* The first chapter from the new novel, Perfect Dark:Initial Vector
* Perfect Dark Zero special edition comic booklet, Hong Kong Sunrise
* A collectible Perfect Dark Zero Glyph Card

De prijs voor de limited edition is in de V.S. vastgesteld op $59,95 en de normale editie zal voor $49,95 verkocht worden. De release staat vooralsnog voor 15 november gepland.
Scans van beide hoesjes

Meerderheid Kamer voor spreidingsbeleid

Het beleid dat de gemeente Rotterdam toepast om 'kansarmen' te weren uit bepaalde woonwijken waar een te grote concentratie van lage inkomens heerst, wordt waarschijnlijk landelijk beleid. In ieder geval is een Kamermeerderheid voorstander van een wetsvoorstel dat beoogt om mensen zonder inkomen uit arbeid te weren uit bepaalde wijken of delen daarvan.

Tijdens de bespreking gisteren van het wetsontwerp bleek alleen GroenLinks principieel op tegen. PvdA en SP hebben wel kritiek op het wetsontwerp, maar zijn niet tegen het uitgangspunt om het recht op vrije vestiging voor kansarmen in te perken, formeel 'Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek' geheten.

De wet is een uitwerking van de ministers voor Grotestedenbeleid Alexander Pechtold en Sybilla Dekker van Volkshuisvesting van een beleidsmaatregel in Rotterdam. De havenstad liet deze week weten dat de maatregel daar werkt: de wijken worden meer gemengd qua inkomensniveau.

De Raad van State en het Commissie Gelijke Behandeling uitten eerder felle kritiek op het wetsvoorstel, omdat het in strijd zou zijn met het recht op vrije vestiging. Een meerderheid van de Kamer wuift deze kritiek echter weg. Veel Kamerleden zien de wet als een goede manier om de problematiek in de grote steden aan te pakken.

De SP pleitte ervoor om meer ruimte voor uitzonderingen te maken, bijvoorbeeld voor mensen die bij hun zieke ouders in de buurt willen wonen. En namens de PvdA liet Karin Adelmund weten dat werklozen gecompenseerd zouden moeten worden voor de aantasting in hun recht op vrije vestiging.

Vandaag wordt er in de Tweede-Kamer verder over de wet gediscussieerd.

Wethouder steelt straatnaambordje voor bruidspaar

A.S.S.H.O.L.E had ons via de nieuws-submit te melden:

Henk van Driel Wethouder Henk van Driel (foto) uit het Zuid-Hollandse 's-Gravendeel ligt onder vuur omdat hij persoonlijk een straatnaambordje van een gevel zou hebben geschroefd. De PvdA'er gaf het bordje vervolgens cadeau aan een bruidspaar dat hij afgelopen vrijdag in de echt verbond. De fractie van D66 eist dat het bordje wordt teruggehangen.

'Een ludieke actie', zo beschouwt Van Driel zelf de 'diefstal'. Hij was de ambtenaar van de burgerlijke stand bij het huwelijk van de kleindochter van oud-burgemeester Van Heesen van 's-Gravendeel. Tijdens een voorgesprek had de vrouw verteld graag het bordje te willen hebben van de straat die naar haar opa genoemd is. Van Driel beloofde aanvankelijk niets, maar kwam bij de huwelijksvoltrekking toch met het straatnaambordje op de proppen.

"Hij is over de schreef gegaan en moet voor een nieuw bordje zorgen", oordeelt D66-raadslid Arie Mol over de wethouder. Van Driel is dat echter niet van plan. "Het mocht eigenlijk niet, maar het bordje had toch geen enkele betekenis meer, omdat er al twee dezelfde bordjes in de straat hangen. We moeten er niet moeilijk over doen. Voor mij was het een ludieke actie met enig respect voor historisch besef", zo verdedigt hij zichzelf.

Levenslang voor valse MI5-spion

A.S.S.H.O.L.E had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 34-jarige Engelsman die zich uitgaf voor een MI5-spion, is door een rechtbank in Londen tot levenslange celstraf veroordeeld. De zeer gladde oplichter wist mensen ervan te overtuigen dat ze op een dodenlijst stonden van de IRA en dat hij hen kon helpen onderduiken. Daartoe troggelde hij hen grote sommen geld af, in totaal zo'n een miljoen pond (bijna 1,5 miljoen euro).

Volgens de rechter heeft de man, Robert Hendy-Freegard, het leven van zijn slachtoffers tot een ware hel gemaakt omdat ze door de doodsangst totaal in zijn macht kwamen. De ex-barman en handelaar in tweedehands auto's had het vooral gemunt op vrouwen. Zes van de acht slachtoffers waren vrouwen, waarmee hij vaak ook een relatie aanknoopte. Een vrouw verliet na zijn IRA-melding haar man en leefde op een bankje in een park op een dieet van een paar Marsrepen. Een andere vrouw omschreef de seksuele prestaties van de oplichter overigens als buitengewoon fenomenaal. Bij een van zijn slachtoffers verwekte hij twee kinderen.

De charmeur had als motto voor zijn oplichterij: ''Leugens moeten groot zijn om geloofd te worden.'' Omdat Hendy-Freegard volgens de vrouwelijke rechter weinig spijt betuigde en de kans op herhaling groot is, levert hij nog steeds een groot gevaar op voor andere mensen, vooral voor vrouwen die zouden vallen voor zijn ''bedriegelijke charme''. Zodoende was volgens haar levenslang op zijn plaats.

Zware eisen liquidatie drugsleverancier

Drie mannen die door justitie verantwoordelijk worden gehouden voor de liquidatie in september 2004 van een 29-jarige Marokkaanse man, hoorden gisteren voor de rechtbank in Alkmaar tot 20 jaar cel tegen zich eisen. Het lijk van de Marokkaan werd gedumpt in het Robbenoordbos in de Wieringermeer, alwaar het medio oktober door twee jongens werd gevonden.

De vermoorde man, Mimoun 'Aziz' Hammouni, had een partij cocaÔne geleverd voor de export naar Schotland. De verdachten, evenals het slachtoffer woonachtig in de provincie Groningen, vonden de kwaliteit echter te mager en wilden niet betalen. Daarom besloten ze de Marokkaan maar te vermoorden. Hoofdverdachte Frans B. (42), die 20 jaar hoorde eisen, kocht daartoe een schep en een hooivork en haalde het slachtoffer op per auto voor een tochtje naar Amsterdam. Onderweg in Noord-Holland op de A7 in de buurt van Den Oever gaf hij het sein voor de moord. De 38-jarige Cees van den A.(18 jaar eis) vermoordde toen samen met de 25-jarige Jeroen W. (eis 12 jaar met tbs) Aziz op de achterbank. Daarna dumpten ze het lichaam in het bos waar het een maand later gevonden werd.

Tijdens de zitting gaven de verdachten elkaar over en weer de schuld. W., die minder toerekeningsvatbaar wordt bevonden door onderzoekers, zei zich van de moord niets meer te kunnen herinneren. Volgens justitie maakte het trio deel uit van een drugsbende, die in 2004 onder meer een cocaÔnelijn onderhield tussen IJmuiden en Schotland. Uitspraak over 14 dagen.

A1 GP op RTL7

RTL Nederland heeft de hand weten te leggen op de uitzendrechten van de nieuwe A1 Grand Prix-autoraces. Vanaf het allereerste wedstrijdweekend zal RTL 7 live verslag doen van de races waaraan 25 landen deelnemen.

Nederland zal daarbij worden vertegenwoordigd door het team van teamleider Jan Lammers, met Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen. De eerste race is op zondag 25 september en zal worden verreden op het Britse Brands Hatch.

De bedenker van de nieuwe raceklasse, sjeik Maktoum Hasher Maktoum Al Maktoum, heeft goed nagedacht over de race, want alle wagens zullen technisch gezien exact gelijk aan elkaar zijn en dit moet resulteren in een spannende, moeilijk voorspelbare race met veel inhaalmomenten.

De programmaleider van RTL 7, Jaap Hofman, is blij met het binnenhalen van de uitzendrechten: "Deze klasse spreekt mij bijzonder aan. Het is overduidelijk dat het hier vooral gaat om de capaciteiten van de coureur en wat dat betreft ben ik blij dat Jos en Jeroen voor Nederland van de partij zijn. Ik ben ervan overtuigd dat Jos zal laten zien dat hij racen op topniveau niet is verleerd."

Blondes are more fun!

Gisteren al in de Independent en vandaag ook in de Nederlandse kranten, mannen houden tegenwoordig het meest van brunettes. Onderzoek van de universiteit van London heeft dit schijnbaar aangetoond. We zullen even voorbij gaan aan de vraag waarom een universiteit zich in hemelsnaam met dit soort onzin bezig houdt en onze aandacht even alleen op de uitkomsten van het onderzoek richten.

Het merendeel van de 1500 ondervraagde mannen vond brunettes het aantrekkelijkst en daarnaast onafhankelijk en intelligent. Blondjes werden omschreven als vriendelijk maar afhankelijk en roodharigen zijn zenuwpezen. Goed, laten we de verliezers uit het onderzoek even een herkansing geven en eens kijken hoe dit leeft onder de FOK!weblog bezoekers.

Dus gaan we voor:

1 - blondjes?

2 - roodharigen?

3 - brunettes?

Godsdienstlerares 'te sexy' om les te geven

BaZzY had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Italiaanse lerares katholieke godsdienst is na veertien jaar trouwe dienst ontslagen omdat ze te knap zou zijn. Dat is althans wat de 38-jarige Caterina Bonci zelf beweert. Kerkafgevaardigden zeggen echter dat een echtscheiding de reden is voor het ontslag. 'Onzin' meent Bonci, de scheiding is namelijk al tien jaar geleden uitgesproken.

"Mijn vrouwelijke collega's en de rest van het personeel vielen mij steeds aan omdat ik zo aantrekkelijk ben", stelt de ex-lerares, die door de lokale media wordt omschreven als een sexy blondine die graag korte rokjes draagt. "Als je weet dat het steeds de vaders zijn die tijdens oudercontacten naar mij komen, begrijp je waarom ik zo vaak in het middelpunt van de belangstelling stond en het onderwerp van roddel was."

Volgens een woordvoerder van de lagere school in het stadje Fano heeft het uiterlijk van de vrouw niets te maken met de contractsontbinding. De plaatselijke bisschop Vittorio Tomassetti voegt daaraan toe dat het te vroeg is voor conclusies.

Tales of the Abyss releasedatum Japan

Er is een releasedatum bekend voor de nieuwe Tales of ... game voor Japan. Tales of the Abyss komt op 15 december 2005 uit. Op die dag is het ook 10 jaar geleden dat de eerste Tales of ... in Japan uitkwam. Tales of the Abyss is dus een jubileum titel.

Naast de releasedatum hebben we ook twee nieuwe screens voor jullie:

Je ziet resp. Anise Tatlin (stem door Haruko Momoi) en Jade Curtiss (stem door Takehito Koyasu). Een Westerse release is nog niet aangekondigd.

Internetbedrijf legt bloemen op graf

Zelf geen tijd om bloemen op het graf van je overleden naaste te leggen? Dan is er nu een bedrijf dat dit voor je kan doen. Via Grafbezoek.nl kan een bloemetje worden besteld. Het bedrijf legt de bos op het graf en zet een foto op internet, zodat de klant de staat van het graf en de bloemen kan bekijken.

Volgens de site zelf is het vooral voor oorlogsveteranen handig om van deze dienst gebruik te maken. Ook voor mensen die ver weg wonen, ziek zijn of slecht ter been zijn kan het een oplossing zijn.

Eindelijk screenshots van Spyro Shadow Legacy

Spyro Shadow Legacy werd al tijdens de E3 van dit jaar aangekondigd voor de Nintendo DS. Dit keer zou Spyro verschijnen in een RPG-achtige game die nog dit jaar moest uitkomen. Die datum is gevallen op zes november. Om je alvast een impressie te geven heeft Amaze Studios een flink aantal screenshots vrijgegeven. Het vreemde aan deze screens is dat je maar ťťn scherm te zien krijgt, laten we hopen dat we hier later meer duidelijkheid over krijgen.

Naakte vrouw stelt Hong Kong voor raadsel

MatrixXx.tk en bastiaanuhl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe voormalige Britse kroonkolonie Hong Kong heeft zijn eigen 'pianoman'. Een naakte westerse vrouw is aangetroffen bij het oude vliegveld van de Aziatische metropool. Tot dusver wil de onbekende vrouw niet praten, hoewel met behulp van tolken geprobeerd is contact te leggen. Ook een doventolk lukte het niet iets uit de vrouw te krijgen.

Het gaat om een 35- tot 45-jarige broodmagere vrouw van 1,62 meter lang met bruin haar en een lichte huidskleur. Ze werd aangetroffen in de buurt van een verlaten landingsbaan van de luchthaven Kai Tak, op een strand aan de kust van Victoria Harbour. Er zijn geen aanwijzingen dat de onbekende het slachtoffer is van een misdrijf. Verschillende getuigen zouden hebben gemeld dat ze de vrouw op straat hadden zien lopen.

Het geval doet sterk denken aan de 'pianoman'; een onbekende man die werd aangetroffen aan de Britse kust en vervolgens maandenlang niet sprak. Onlangs kwam echter uit dat het om een 20-jarige Duitser met psychische problemen ging.

Samsung komt met Blu-Ray / HD-DVD combinatie

Samsung heeft aangekondigd een apparaat te gaan maken dat zowel Blu-Ray als HD-DVD zal gaan afspelen. Dit met name omdat er geen universele opvolger zal gaan komen op het huidige formaat, de DVD.
"[...]
'Wir wŁrden einen einheitlichen Standard begrŁŖen. Aber wenn der nicht kommt, und danach sieht es aus, bringen wir eine integrierte LŲsung auf den Markt', sagte Choi Gee-sung, Chef der Unterhaltungselektroniksparte von Samsung, gegenŁber der FTD auf der IFA in Berlin. 'Das wird nicht einfach, aber Sie werden unsere LŲsung noch im kommenden Jahr sehen. Die Verbraucher werden sonst zu stark verwirrt.'
[...]"


Choi Gee-sung, directeur Electronic Entertainment bij Samsung denk dus dat veel gebruikers in de war zullen gaan raken van twee verschillende standaarden, daarom brengt Samsung een oplossing voor dit probleem op de markt. Het apparaat moet ergens in 2006 op de markt komen.

Top 25 meest gespeelde Xbox Live games

We dachten dat het misschien wel eens aardig was om te laten zien welke games er voornamelijk worden gespeeld op Xbox Live. Opvallend is dat (oude) een game als Rainbow Six 3: Black Arrow nog steeds vrij hoog in de lijst beschreven staat. Mogelijk willen een aantal gamers nog even de Rainbow 'feeling' krijgen voordat Lockdown zeer binnenkort uitkomt. Ook zien we dat de vrij nieuwe game Ghost Recon 2: Summit Strike het zeer goed doet en vanuit het niets op de 3e plaats komt te staan.

Top 25
1 Halo 2
2 Madden NFL 2006
3 Ghost Recon 2: Summit Strike
4 Rainbow Six: Black Arrow
5 Counter-Strike
6 Forza Motorsport
7 Tom Clancy`s Splinter Cell CT
8 Battlefield 2: Modern Combat Demo
9 Delta Force: Black Hawk Down
10 Rainbow Six 3
11 Conker: Live and Reloaded
12 Project Gotham Racing 2
13 Pro Evolution Soccer 4
14 ESPN NFL 2K5
15 Star Wars: Battlefront
16 NCAA Football 2006
17 MechAssault 2: Lone Wolf
18 Dead or Alive Ultimate
19 FIFA 2005
20 MVP Baseball 2005
21 Burnout 3
22 Greg Hastings` Tournament Paintball
23 Crimson Skies: High Road to Revenge
24 Doom 3
25 Midnight Club 3: DUB Edition

OrigenXbox360 weer geupdate

Het lijkt een soort sport te worden voor de mensen achter OrigenXbox360 om de site zo vaak mogelijk te updaten want alweer heeft er een verandering plaats gevonden.

Ditmaal staan er twee konijnen (als dat maar goed gaat...) en hangt er meer fruit aan de boom. De countdown telt nog steeds af naar iets wat over 20 dagen lijkt te gaan gebeuren, dit is 27 september. We houden je op de hoogte als er nieuwe informatie beschikbaar is.

AustraliŽ wil wereldkampioenschap 2018

AustraliŽ heeft serieuze plannen om het wereldkampioenschap voetbal van 2018 te organiseren.

De Australische voetbalbond, die ook andere landen uit OceaniŽ bij de organisatie wil betrekken, is van mening dat het land het verdient om gastland te zijn voor een WK.

"Europa heeft het WK in 2006, Afrika in 2010 en Zuid-Amerika in 2014. Dus in 2018 is het onze beurt", aldus John O´Neill, voorzitter van de Australische voetbalbond.

Nederland en BelgiŽ zouden er ook oren naar hebben om het Wereldkampioenschap van 2018 te organiseren.

Overdreven heisa!

Het is een beetje de omgekeerde wereld, voor de tweede keer binnen een week neem ik het op voor een minister uit het zittende kabinet. In dit geval zelfs voor Donner, die nu weer in verband met de zaak Nienke Kleiss / Cees B. hevig onder vuur ligt. Netwerk mag dan hebben beweerd dat er DNA bewijs is achtergehouden, er is zeker niet bewezen dat dit ook echt het geval is.

Al in oktober 2004 was op de Frontpage te lezen dat het DNA van Cees B. niet matchte met het gevonden DNA-materiaal. Nu weet ik wel dat nieuwsposters van de FP niets ontgaat, maar we mogen toch aannemen dat ťťn en ander dan toch zeker ook bij de rechtbank bekend was. Al met al lijkt dit dus een storm in een glas water.

Overigens riep Donner gisteren zelf ter verdediging dat we niet moeten vergeten dat het gaat om een verdachte die bekend had, maar dat raakt natuurlijk ook kant noch wal. Als iemand na zware druk van de politie een bekentenis aflegt, dan is het nog steeds de taak van het justitie om voor een eerlijk en zorgvuldig proces te zorgen. Zeker wanneer die bekentenis afkomstig is van een dergelijk labiel figuur.

De verkeerde veroordelen betekent immers ook nog altijd dat de echte dader nog gewoon vrij rondloopt.

Grote brand aan de Keileweg in Rotterdam

In een pand aan de Keileweg in Rotterdam is woensdagochtend vroeg brand uitgebroken. Het zou gaan om een bedrijfpand waarin auto's staan.

De brandweer spreekt van een zeer grote brand. Daarvan is volgens het korps sprake als er meer dan drie blusauto's worden ingezet.

Update 07:55 uur
Rond 07:00 uur was de brand onder controle. Het vuur woedde bij een de loods van een autodealer die volgens een woordvoerder van de brandweer vijftig bij vijftig meter groot was. Tien auto's die in de zaak stonden, zijn verwoest. De brandweer schat de schade voorlopig op een half miljoen euro. Gewonden vielen er niet.

Darts: Barney kansloos onderuit

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de kwartfinales van de Bavaria World Darts Trophy. De Hagenees verloor kansloos van Martin Atkins.

Atkins won met 3-0 van Barney. Onze landgenoot gooide een beter gemiddelde per drie pijlen (90.46 om 89.67), maar liet het liggen op de dubbels. Daarvan profiteerde Atkins dankbaar. Voor Van Barneveld is het de eerste keer sinds 1991 dat hij op een Grand Slam toernooi met 3-0 verliest. Destijds was de Nederlander kansloos tegen Keith Sullivan. Naast Atkins mochten ook Walton, Veitch en Robson verder.

Vandaag komt nog een aantal Nederlanders in actie: Vincent van der Voort ontmoet Darryl Fittton, Mareno Michels speelt tegen Simon Whitlock en Niels de Ruiter heeft in Martin Adams een lastige tegenstander.

US Open: Overzicht Dag 9

Kim Clijsters en Maria Sharapova hebben zich vannacht na driesetters gekwalificeerd voor de halve finales van de US Open. In het mannentoernooi waren er zeges voor Roger Federer en Lleyton Hewitt.

Bij de vrouwen stonden gisteren de eerste twee kwartfinales op het programma. Kim Clijsters en Maria Sharapova plaatsten zich tegen respectievelijk Venus Williams en Nadia Petrova. Sharapova had het tegen Petrova erg lastig. Pas na drie intense sets (7-5, 4-6 en 6-4) mocht ze verder. Sharapova begon weergaloos aan de partij, sloeg winner na winner en pakte al snel een 4-0 voorsprong. Sharapova liet haar opponente echter terugkomen tot 4-4. Met een mooie forehand wist ze Petrova toch nog een keer te breaken en dus de set te pakken.

Petrova brak meteen de opslag van Sharapova in set twee en hield die (weliswaar met veel moeite) vast. In de beslissende set was het weer de nummer twee van de wereld die het initiatief nam door vroeg te breaken. Petrova plaatste op 5-3 een re-break, maar verzuimde daarna haar eigen opslag te behouden. ”In het begin dacht ik: dat wordt makkelijk. Maar daarna maakte ik wat fouten en ging zij ook beter spelen,” verklaarde Sharapova het wedstrijdverloop.

In de halve finale staat Sharapova tegenover een tegenstandster die haar niet ligt: Kim Clijsters. De Vlaamse versloeg, ook al in een driesetter, Venus Williams: 4-6, 7-5 en 6-1. Williams leek op weg naar de overwinning toen ze in de tweede set een break voorkwam. Clijsters gaf echter niet op en bleek in de derde set de fitste speelster.

In het mannentoernooi stonden er vier vierde ronde partijen op het menu. Roger Federer verloor tegen Nicolas Kiefer zijn eerste set van dit toernooi, maar won toch: 6-4, 6-7, 6-3 en 6-4. De Zwitser heeft het altijd lastig tegen Kiefer. Zo verloor hij op Wimbledon alleen tegen Kiefer een set. ”Het is vreemd na zo’n lange tijd weer een set te moeten afstaan, maar ik heb de draad daarna goed opgepakt,” meldde Federer na afloop.

Lleyton Hewitt had geen kind aan Dominik Hrbaty. De AustraliŽr stond slechts zeven games af: 6-1, 6-4 en 6-2. Vooral aan het begin van de partij was Hewitt de dominante speler, rennend op elke bal en onvermoeibaar strijdend. Later in de wedstrijd profiteerde de Aussie vooral van fouten van Hrbaty, die duidelijk niet zijn normale niveau evenaarde.

Om bij de laatste vier te komen wacht Hewitt nog ťťn horde: Jarkko Nieminen. De Fin schreef tegen Fernando Verdasco historie door als eerste Fin een kwartfinale van een Grand Slam toernooi te bereiken. De 24-jarige Nieminen domineerde in de eerste en derde set, maar overleefde in het tweede bedrijf een setpoint. In die fase lag dan ook het breekpunt.


Uitslagen Kwartfinales- Vrouwen:
M. Sharapova (Rus/1) – N. Petrova (Rus/9) 7-5, 4-6, 6-4
K. Clijsters (Bel/4) – V. Williams (USA/10) 4-6, 7-5, 6-1

Resterende Kwartfinales:
M. Pierce (Fra/12) – A. Mauresmo (Fra/3)
E. Dementieva (Rus/6) – L. Davenport (USA/2)

Uitslagen 4e Ronde- Mannen:
R. Federer (Zwi/1) – N. Kiefer (Dui) 6-4, 6-7, 6-3, 6-4
D. Nalbandian (Arg/11) - D. Sanguinetti (Ita) 4-6, 7-6, 6-4, 6-2
L. Hewitt (Aus/3) - D. Hrbaty (Slw/15) 6-1, 6-4, 6-2
F. Verdasco (Spa) – J. Nieminen (Fin) 2-6, 6-7, 3-6

Programma Kwartfinales:
A. Agassi (USA/7) – J. Blake (USA)
G. Coria (Arg/8) – R. Ginepri (USA)
R. Federer (Zwi/1) – D. Nalbandian (Arg/11)
L. Hewitt (Aus/3) – J. Nieminen (Fin)

Man bedreigt moeder met Samoerai-zwaard

Een man uit het Limburgse Swalmen dacht dat hij een echte Samoerai was. Een arrestatieteam heeft hem aangehouden nadat hij gisteravond zijn moeder met een Samoerai-zwaard had bedreigd.

Nadat de man dinsdagavond rond 21:00 uur met het Samoerai-zwaard naar zijn moeder had gezwaaid, bedreigde hij vervolgens gealarmeerde agenten van de politie met dat wapen. Die vroeg daarom om assistentie van onderhandelaars en het arrestatieteam. De onderhandelaars kregen geen vat op de man, waarop het arrestatieteam de woning aan de Kapelaan Sourenstraat om 01:15 uur binnenviel en de man overmeesterde.

De man was geen onbekende van de politie. Enkele weken geleden dook hij op langs de Rijksweg in een camouflagepak. Daar jaagde hij automobilisten de schrik op het lijf met een wapen. Een zoektocht door de politie toen leverde geen resultaat op.

Grote brand in Wognum

In het Noord-Hollandse Wognum is een papierrecyclingbedrijf in vlammen opgegaan. Verschillende brandweerkorpsen uit West-Friesland bestreden het vuur. Rond 02:00 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven, maar op dit moment wordt er nog steeds nageblust.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. "Maar het gaat hier om een onbewoond gebied, dus is er geen gevaar voor de volksgezondheid", meldde een politiewoordvoerster. Uit voorzorg werd de snelweg A7 in beide richtingen enkele uren afgesloten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Nederland blijft winnen op WK Honkbal

Er komt maar geen einde aan de Nederlandse zegereeks op het WK Honkbal in eigen land. In Haarlem werd ook de vierde wedstrijd tegen BraziliŽ in winst omgezet: 7-0.

In een uitverkocht Pim Mulierstadion startte Nederland uitstekend. De mannen van Eenhoorn hadden het devies van hun coach om de Braziliaanse defensie gelijk onder druk te zetten ter hand genomen en dat wierp al snel zijn vruchten af. Zo had de Zuid-Amerikaanse werper Henrique Imai in het eerste bedrijf zijn handen vol aan de Nederlandse slagploeg en duurde het dan ook even voordat er drie landgenoten waren uitgegooid.

Michael Duursma kon Imai echter niet drie slag aan zijn broek smeren. De Pioniers-speler kwam na geraakt werpen op de kussens en zette Oranje al vroeg op een 1-0 voorsprong. Een mentale tik voor de Brazilianen, want even daarvoor had de Braziliaanse veldploeg verzuimd de inning vroegtijdig te beŽindigen door tot tweemaal toe een mogelijk dubbelspel te verprutsen. De volgende tik deelde Oranje in de tweede inning uit, toen het de score uitbouwde naar 3-0.

Hierna nam Nederland wat gas terug. Niet alleen door de comfortabele voorsprong, maar ook door het spel van Patrick Beljaards. De werper van Kinheim voelde zich zichtbaar op zijn gemak in zijn 'eigen' stadion en pitchte een ijzersterke wedstrijd. De Braziliaanse slagploeg kon geen grip krijgen op de ballen van Beljaards. Illustrerend hiervoor was de vijfde inning, waarin drie Zuid-Amerikanen op rij met drie slag naar de kant moesten.

De werper van Kinheim leek zodoende lange tijd op weg naar een no-hitter, maar in de zesde periode moest hij toch zijn eerste honkslag prijsgeven. BraziliŽ rook bloed en zette Beljaards meer onder druk, waardoor hij werd geconfronteerd met volle honken. Een goede veldactie van Oranje maakte echter een einde aan de inning, waarna Percy Insania in de gelijkmakende beurt met een flinke klap nog twee man binnen sloeg en de stand naar 5-0 tilde.

Ook in het laatste bedrijf bleef de Nederlandse veldploeg zonder veel problemen overeind. In de gelijkmakende beurt stelde Kingsale en Sidney de Jong met een homerun vervolgens de einduitslag vast. Met deze klinkende overwinning staat Oranje al met ťťn been in de kwartfinales. Als Nederland vanavond weet te winnen van Zuid-Afrika dan is het definitief zeker van een plaats bij de beste acht van dit WK.

Beau: 'Talpa is te hoog ingezet'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsDe nieuwe tv-zender Talpa is veel te hoog ingezet. Die mening komt nota bene uit eigen kringen, namelijk van Beau van Erven Dorens. Niet alleen het publiek, maar ook de mensen achter Talpa zijn daar schuldig aan. "Het publiek vind het ook heerlijk om het groots neer te zetten en dan af te vinken", stelde Beau, presentator van het teleurstellende nieuwsprogramma NSE.

Met NSE, dat dagelijks om 19.00 uur wordt uitgezonden, staat de presentator tegenover zijn vorige programma RTL Boulevard, dat hij voor RTL4 presenteerde. Met de nieuwe presentatrice Daphne Bunskoek haalt RTL Boulevard nog altijd een veelvoud van het aantal kijkers dat op NSE afstemt. "Op dit moment heeft NSE 200.000 kijkers of zoiets, waarschijnlijk nog niet eens. Ik weet het niet eens meer. Laten we eerst nou maar even rustig beginnen", zo probeert Van Erven Dorens de verwachtingen alsnog wat te temperen.

Ondertussen lichtte mediamagnaat en Talpa-baas John de Mol in een interview een tipje van de sluier op over de talkshow Linda & Beau, die aanstaande zondag van start moet gaan. Het presentatieduo Linda de Mol en Beau van Erven Dorens zal als de poppen Ken en Barbie het nieuws gaan duiden. "We willen een humoristische, quasi-nieuwsuitzending maken waar Beau en Linda door een briljante grimeur tot de poppen Ken en Barbie worden getransformeerd. Ze presenteren als twee nieuwslezers die te dom zijn om tot twee te tellen", zo probeerde De Mol potentiŽle kijkers warm te maken voor het nieuwe programma.

Beau van Erven Dorens
Zal Beau als Ken wel kunnen scoren?

Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Cafť de Veehandel
review
Pokťmon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.