Voetbal: Uitslag Nederland - Andorra

KNVBHet Nederlands elftal heeft met 4-0 de WK-kwalificatiewedstrijd van Andorra gewonnen. De wedstrijd in Eindhoven werd gekenmerkt door een irritant spelend Andorra, een matig fluitende scheidsrechter en een niet goed Nederland.

Met Van Persie en Robben op de vleugels verliepen de eerste twintig minuten zonder echte kansen. Alleen Robben kon een keer schieten met z'n rechterbeen, maar zonder resultaat. Halverwege de eerste helft nam Van der Vaart in het strafschopgebied de bal aan, draaide weg en liftte de bal over de keeper fraai in de verre hoek. De ban was gebroken, niet veel later maakte Lima de 2-0 door zijn eigen keeper te passeren.

In de 38e minuut werd er een grove overtreding gemaakt op Van der Vaart. De vrije trap werd snel genomen, maar het spel lag meteen weer stil omdat Cocu een elleboogstoot uitdeelde. Na wat 'ruziën' kwam de grensrechter het veld op lopen om de scheidsrechter te vertellen wat Cocu had gedaan. Daarop trok de Hongaar direct de rode kaart. Nederland liet zich niet van de wijs brengen door het grove spel van Andorra en Van Nistelrooij maakte met enige hulp de 3-0. Met deze stand gingen beide teams ook de kleedkamer in.

Tijdens de rust liet de scheidsrechter de bondscoach van Andorra weten het spel van de eerste helft niet meer te toleren, hij gaf ze een officiële waarschuwing. De tweede helft kende weinig momenten die het noemen waard zijn. Van Nistelrooij was het middelpunt van de hoogte- en dieptepunten in de tweede helft. Dankzij een overtreding op de aanvaller kreeg Nederland een strafschop. 'Van the Man' ging zelf achter de bal staan, maar schoot op de paal. Kort daarna vergat de aanvoerder van Andorra bij een vrije trap van Van Persie om naar voren te lopen. Daardoor stond Van Nistelrooij niet buitenspel en kon hij makkelijk de 4-0 binnenschieten. Daarna reageerde hij zich af door juichend voor een Andorra-speler te gaan staan, waarop hij de gele kaart kreeg. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Nederland-Andorra 4-0 (3-0)
'23 Van der Vaart 1-0
'27 Lima (e.d.) 2-0
'43 Van Nistelrooij 3-0
'89 Van Nistelrooij 4-0