FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 6 september 2005

Historisch: Stefan Bellof

Eau Rouge op Spa-Francorchamps is waarschijnlijk een van de beroemdste bochten in de autosport. De flauwe knik naar links die volgt op het rechte stuk langs de oude pitstraat kan tegenwoordig door iedere Formule 1-coureur volgas worden genomen, maar dat was in de tijd zonder traction control en uitmuntende aerodynamica wel anders. Alleen de echte lefkikkers namen Eau Rouge met het gaspedaal tegen de vloer. Een van hen was Stefan Bellof.

Bellof was een duizendpoot. De Duitser squashte, tenniste, zeilde en stond regelmatig op de ski's. Hij blonk echter uit in de autosport. In slechts enkele jaren had Stefan zich via de Formule 2 opgewerkt naar de koningsklasse, waar hij in 1984 debuteerde bij het team van Ken Tyrrell, hetzelfde jaar als het debuut van Ayrton Senna.

Al in zijn derde race, op het Belgische Zolder, scoorde Bellof zijn eerste punt in de Formule 1. De race erop scoorde hij een vijfde plaats, maar de echte doorbraak van de timide Duitser kwam in Monaco. In deze klassieke race worstelde Bellof zich over een kletsnatte baan van de twintigste startplaats naar een podiumplek, waarbij hij en passant met zijn inferieure Tyrrell mannen als René Arnoux in de Ferrari het nakijken gaf.

In juli kwam de FISA (de toenmalige FIA) met teleurstellend nieuws. De Tyrrell van dat jaar werd illegaal verklaard wegens het ongeoorloofd gebruik van ballast in de sidepods. Het team werd gediskwalificeerd in alle reeds verreden races dat jaar en zou ook tijdens alle verdere races van 1984 uit de klassementen worden gehaald.

Stefan Bellof had echter een dubbele carrière. Naast zijn moeilijke Formule 1-loopbaan, reed hij ook mee in de sportwagens. In 1984 behaalde hij het wereldkampioenschap in deze raceklasse en hij was ook het jaar erop erg competitief. Hij won diverse races, overleefde een pitbrand op de Nürburgring, waar een achteloze toeschouwer een inferno had veroorzaakt door een sigaret bij de tankinstallatie weg te gooien, en stond voor de 1000 kilometer van Spa-Francorchamps op de derde plaats op de grid.

De race op Spa begon voorspoedig. Teamgenoot Boutsen had de eerste drie uur van de race in de Porsche gereden en toen Bellof het stuur overnam, lag het team nog steeds op de derde plaats. Bellof wist al snel het gat naar de man in tweede positie, Jacky Ickx, dicht te rijden en aan het begin van de 78e ronde zette de Duitser direct na La Source zijn wagen naast de Porsche van Ickx.

Ickx zou later verklaren de auto van Bellof nooit te hebben gezien. De twee gingen zij aan zij op volle snelheid Eau Rouge in, kwamen met elkaar in aanraking en raakten beiden in een spin. Ickx kwam zijwaarts tegen de vangrail tot stilstand en kon uitstappen. Bellof raakte de vangrail frontaal. Zijn wagen spatte uit elkaar en vloog in brand. Ondanks de verwoede reddingspogingen van de marshalls, had Bellof geen kans. Hij overleed niet lang daarna.

Na het fatale ongeluk van Manfred Winkelhock, die drie weken daarvoor tijdens een lange afstandsrace in Canada omkwam, verloor Duitsland opnieuw een veelbelovend coureur. Bellof werd door velen gezien als de beste Duitse coureur sinds decennia en werd door de experts bestempeld als een toekomstig wereldkampioen Formule 1. Afgelopen donderdag was het precies twintig jaar geleden dat hij het leven liet.

Met veel dank aan Marks voor de inspiratie via de submit

Kate Winslet is de allerlekkerste MILF

Icoon Showbiz nieuwsDe bijna 30-jarige Kate Winslet is de lekkerste MILF. De actrice die hoofdrollen speelde in films als 'Titanic', 'Finding Neverland' en 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' is officieel bestempeld tot Yummy Mummy, door de eerste prijs in een Britse verkiezing voor sexy en beroemde moeders binnen te halen.

Winslet, moeder van de vier jaar oude Mia en de twintig maanden oude Joe, dankt de eer aan haar ontspannen en 'down-to-earth'-instelling. Zo wordt ze geprezen vanwege het feit dat ze na haar bevalling geen zin had meteen op dieet te gaan om haar oude figuur terug te krijgen. In de verkiezing eindigde ze voor topmodel Jordan, de Britse tv-presentatrice Tess Daly, Victoria 'Posh Spice' Beckham, de vrouw van topkok Jamie Oliver en actrice Gwyneth Paltrow.

Kate Winslet
'Jammie mammie' Kate Winslet

Pizzonia rijdt ook GP van België

BMW Williams F1 heeft vandaag bekend gemaakt dat Antonio Pizzonia ook de Grote Prijs van België zal rijden in plaats van Nick Heidfeld. Tijdens de afgelopen Grand Prix van Italië verving de Braziliaan de Duitse rijder al.

Pizzonia kwam in actie op Monza, omdat Heidfeld moest afhaken vanwege een testongeval een week voordat de Grote Prijs plaats vond. Dit deed Pizzonia overigens verdienstelijk met een zevende plaats en twee punten.

'We denken dat Heidfeld wel fit is voor vrijdag. Maar het is het beste voor het team, alsook voor Nick, dat Antonio nu rijdt. Dit geeft Nick meer tijd om te herstellen en Antonio kan bovendien de vruchten plukken van zijn goede resultaat in Monza. Hij heeft nu een goede positie voor de kwalificatie', aldus teambaas Frank Williams.

Jeugdige hackers wijzigden schoolcijfers

Icekool had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsDrie scholieren in de Amerikaanse staat Florida worden aangeklaagd wegens het hacken van de schoolcomputer. Beau Brothers, Jeremiah Mason en Kyle Parkinson zouden sinds januari de schoolcijfers van tenminste zes medescholieren hebben aangepast. Hun eigen cijfers lieten ze voor wat ze waren, die waren namelijk al hoog genoeg.

De 16-jarige Mason zou een programmaatje hebben geschreven waamee wachtwoord-beveiligde gebieden geinfiltreerd konden worden. Brothers, eveneens 16, gebruikte deze software om het wachtwoord van het schoolsysteem te achterhalen. Cijfers en aanwezigheidsgegevens werden stukje bij beetje verhoogd, zodat dit niet opviel. Eén studente zou dankzij de bemoeienis van de drie haar overgang naar een hoger jaar hebben veiliggesteld.

De drie scholieren van de Bay High School in Panama City vielen pas na een half jaar door de mand toen een systeembeheerder ontdekte dat buitenstaanders in de computersystemen hadden zitten rommelen.

Feestje voor Geert

Beste Geert, van harte gefeliciteerd! Oef, dat was op de valreep, maar het is gelukkig nog steeds 6 september dus ik ben nog op tijd. Was ik toch bijna vergeten onze Geert te feliciteren met zijn 42e verjaardag. Dat is overigens niet het enige heugelijke feit, want naast het vieren van zijn verjaardag heeft Geert vandaag zijn weblog weer tot leven gewekt.

Het is natuurlijk wel aardig dat Geert zijn weblog weer bijhoudt, maar misschien kan hij beter de peilingen een beetje bijhouden. Geert schrijft namelijk dat hij in november een eerste weekend organiseert met 20 tot 30 mogelijke Groep Wilders-kandidaten voor de Tweede Kamer. Tja Geert, volgens de peilingen sta je nu op twee zetels en mocht het wonder dat je die krijgt inderdaad geschieden, dan ga je er daarvan vast ook zelf één opeisen. Dat wordt dus een heleboel mensen teleurstellen.

Maar goed Geert, vandaag is jouw dag en om dat wat luister bij te zetten, is dit feestje speciaal voor jou (en voor alle late FOK!weblog bezoekers natuurlijk ).

Armstrong: Rentree uit wraak op Fransen

Amootje, P.A., Sterke_Yerke en DarkDancer hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsLance Armstrong is boos. De wielrenner is de dopingverhalen die vooral de Franse media over hem publiceert zelfs zo zat dat hij vandaag een mogelijke terugkeer in het wielerpeleton niet uitsloot. "Ik denk erover na. Volgens mij is dat de beste manier om de Fransen boos te krijgen", zo liet de zevenvoudig Tourwinnaar in een interview weten.

Met name de jongste berichten afkomstig van de Franse krant L'Equipe hebben de Amerikaan gekrenkt. Uit nieuw onderzoek van een Frans laboratorium zou zijn gebleken dat in meerdere urinestalen uit 1999 sporen van EPO zijn aangetroffen. Zelfs Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc reageerde op het gerucht door zijn teleurstelling in Armstrong, die in juli direct na zijn zevende Tourzege zijn wielercarrière stopzette, uit te spreken.

Of de wielerkampioen daadwerkelijk weer wedstrijden gaat rijden valt nog te bezien, maar volgens zijn ploegleider Johan Bruyneel zou Armstrong inmiddels weer aan het trainen zijn geslagen. "Lance heeft na drie weken nietsdoen de draad opgepakt en hij fietst weer dagelijks. Het is duidelijk dat hij weer honger heeft naar de fiets en bovendien is hij o zo geïnteresseerd in de prestaties van het team", zegt Bruyneel. Hij bevestigde dat de 33-jarige Texaan in december aan een trainingsstage van de wielerploeg Discovery Channel zal deelnemen.

Lance Armstrong
Lance Armstrong wil sportieve wraak op de Fransen

Huwelijk
Ondertussen is er ook op privévlak nieuws te melden uit huize Armstrong. De voormalige topsporter zal in het voorjaar trouwen met zijn vriendin, zangeres Sheryl Crow (43). Armstrong was eerder getrouwd, en heeft drie kinderen uit dat huwelijk. Voor Crow is het de eerste echtverbintenis, na affaires met onder meer rocker Eric Clapton en acteur Owen Wilson. Armstrong en Crow hebben sinds oktober 2003 een relatie.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Nieuwe screenshots Kaido Racer

Van de snelle racegame Kaido Racer voor de PS2 zijn 11 nieuwe screenshots verschenen. In Kaido Racer race je over heuvelachtige courses in Japan. De game heeft een groot aantal realistisch nagemaakte banen vanuit heel Japan, banen in heuvelachtige regio's als Akagi, Zao, Aso en Haruna. De races kunnen tegen andere spelers worden gereden of tegen de AI. Het is mogelijk om mee te doen in officiële toernooien of in illegale, veel lucratievere races welke 's nachts plaats vinden.

Kaido Racer staat momenteel gepland voor eind november en zal vooralsnog enkel verschijnen op de Playstation 2.







Assepoester mag niet in bordeel werken

Xlegs had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonNazaten van de Russische componist Sergej Prokofjev hebben de Letse Nationale Opera verboden hun eigen interpretatie van Prokofjevs opera Assepoester nog langer op de planken te brengen. De reden is de locatie waar de alternatieve versie zich afspeelt: een bordeel.

In de versie van het Letse gezelschap werkt de boze stiefmoeder als hoerenmadam in het huis van lichte zeden, terwijl de stiefdochters daar 's werelds oudste beroep uitoefenen. De rol van Assepoester, als sloofje hunkerend naar een toekomst met de prins, is grotendeels ongemoeid gelaten. Een bordeelversie ging de nazaten van Prokofjev echter iets te ver en zij maakten, toen ze lucht kregen van de hernieuwde uitvoering, dan ook bezwaar. Daarop zag het gezelschap, dat de opera tot nog toe twee keer op het toneel had gebracht, zich gedwongen om alle resterende uitvoeringen van deze 'Assepoester voor volwassenen' op te schorten.

Axa-wielerploeg stopt na dit seizoen

Axa stopt na dit seizoen met de sponsoring van de gelijknamige wielerploeg. De fabrikant van hang- en sluitwerk en fietsverlichting was tien jaar actief als sponsor in de wielersport.

Ondanks het verlies van de hoofdsponsor ziet de toekomst van de formatie van Ton Welling er niet somber uit. De manager van de formatie hoopt al volgende week een nieuwe hoofdsponsor te kunnen presenteren, zodat 'zijn mannen' ook volgend seizoen kunnen uitkomen in de Continental Tour, de klasse onder de ProTour. Mogelijk verbindt het bedrijf Ubbink, nu co-sponsor, haar naam aan de Nederlandse wielerformatie.

Nieuw virus koelt opgewonden pornosurfer af

Xentagon had ons via de nieuws-submit te melden:

Het leven van de sekstoerist op het internet wordt een stukje moeilijker gemaakt. Een nieuw computervirus, genaamd Yusufali-A, maakt het kijken naar pornosites onmogelijk als je pc besmet is met het virus. De surfer wordt overspoelt met kerkelijke Koranteksten.

Teksten als 'penis', 'sex' of 'teen' (tiener) worden door het virus herkend en zo gauw dat het geval is, wordt het browservenster klein gemaakt en vliegen de pop-ups met Koranteksten je om de oren. De teksten staan er in onder meer Engels en Arabisch.

Het virus stopt zo gauw het venster, met de sekssite ervoor, gesloten word. De surfer wordt uitgelogd als men het scherm toch open houdt. Het verder ongevaarlijke virus is makkelijk te verwijderen, aldus beveiligingsbedrijf Sophos.

De nachtrommelmarkt

De mannen staan aan de rand van de dansvloer te loeren; als volleerde vissers die zojuist hun nieuwe akte hebben afgehaald bij het gemeenteloket.
Een enkeling begeeft zich moedig tussen het vrouwelijk dansgenot. Ik nestel me aan de bar en geeft orders. Net een kapitein.
Ik voel hoe een vrouw achter me, met haar borsten tegen mijn rug gedrukt, het toilet probeert te bereiken. De mannen bij het toilet zijn zichtbaar dronken. Alle subtiliteit is uit hun vergiftigde lijven vertrokken. Middels primitieve gebaren proberen ze de vrouw te verleiden tot de paringsdans. Ze glimlacht wijs en sluit de deur.

Volleybalheren lijden weer nederlaag

De Nederlandse volleybalheren blijven verliezen op het EK in Belgrado. Servië & Montenegro bleek vandaag in drie sets te sterk: 25-20, 25-18 en 25-19.

Door de kansloze nederlaag is Nederland uitgeschakeld voor rechtstreekse kwalificatie voor het volgende EK, in 2007 in Rusland. Oranje was al kansloos voor een plaats in de halve finales. Coach Harry Brokking was na afloop vooral een realist: ”We zijn in vele opzichten overklast. Voor de toplanden zijn we momenteel een maatje te klein.” Die conclusie baseerde Brokking ook op de drie eerdere verliespartijen, tegen Griekenland, Frankrijk en Tsjechië. Het eens zo sterke Nederland is nu het lachertje van het toernooi, iets waar spelverdeler Dirk-Jan van Gendt niet content mee is: ”Als spelers onder elkaar willen we er best voor gaan. Dit is een afgang voor het Nederlandse volleybal. Het is een samenloop van omstandigheden waardoor het zo slecht draait.”

Vrouw onder de trein bij Roosendaal

Alter88 had ons via de nieuws-submit te melden:

In Roosendaal is op een spoorwegovergang aan de Heerma van Vosstraat een vrouw om het leven gekomen. De vrouw van middelbare leeftijd werd vanmiddag geschept door de trein tussen Roosendaal en Bergen op Zoom.

De politie heeft het vermoeden dat de vrouw de trein niet zag aankomen toen ze het onbewaakte gedeelte van de spoorweg overstak. Getuigen van het ongeval kregen slachtofferhulp aangeboden.

Strenge regels voor Big Brother-baby

pc-reactive en Juusjuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Mocht de Groningense zwangere Tanja bevallen in het Big Brother-huis, dan krijgt het kind een eigen kamer waar niet mag worden gefilmd. Daarnaast mag televisieproducent Endemol de baby maximaal acht dagen lang één keer per dag, niet langer dan twee uur filmen. Dat heeft de Arbeidsinspectie bepaald. Endemol had om een 'onbeperkte ontheffing' gevraagd voor het filmen van de baby, maar die is afgewezen. In plaats daarvan is er een 'beperkte ontheffing' verstrekt.

Het is overigens niet zeker dat de bevalling ook in het huis zal plaatsvinden. Tanja kan voor die tijd weg worden gestemd. Maar mocht dat niet gebeuren, dan heeft de Arbeidsinspectie vast afspraken met Endemol gemaakt over de praktische uitvoering van het programma met de baby erbij. Zo krijgt de moeder die voor de camera's zal bevallen, vrije toegang tot de babykamer zonder camera's. Dat geldt ook voor een verzorgster van buiten het Big Brother-huis. Daarnaast mag een familielid het kind mee naar buiten nemen.

In Nederland gelden in het belang van de veiligheid, gezondheid en welzijn van kinderen strenge regels voor hun optreden op televisie, in films en in het theater.


Arrestatieteam stormt verkeerde huis binnen

mstx, Gurb, Soushkin en vele anderen hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een arrestatieteam van de politie uit Heerlen heeft maandagavond een enorme blunder begaan. Het team stormde namelijk met veel geweld de verkeerde woning binnen, waarbij een 65-jarige bewoner - die dus totaal onschuldig was - gewond raakte. Dat heeft de politie dinsdag bekend.

Volgens de politie, die inmiddels excuses heeft aangeboden aan de bewoners, werd er 'aanzienlijke schade' aan het pand aangericht. De entree raakte zwaar beschadigd. De politie was tijdens de actie op zoek naar harddrugs, maar bleek bij de bejaarde bewoners aan het verkeerde adres te zijn.

Later op de avond werd er een andere woning in dezelfde straat binnengevallen, waar wel 11,5 kilogram aan harddrugs verstopt lagen. De bewoner van het andere huis is overigens nog niet getraceerd.

'Rentree Jaap Stam niet aan de orde'

Een rentree van verdediger Jaap Stam in het Nederlands elftal is op dit ogenblik niet aan de orde voor Marco van Basten. De bondscoach zal zelf geen iniatief nemen om Stam terug te halen bij Oranje.

Na Euro 2004 in Portugal nam de Milanese verdediger afscheid van Oranje, omdat hij meer tijd aan zijn gezin wilde besteden. Maar de laatste tijd worden de geruchten steeds sterker dat De Beer uit Kampen interesse zou hebben in een terugkeer bij het Nederlandse team. Als Stam daadwerkelijk terug zou willen keren in het Nederlands elftal, dan zal hij zelf het iniatief moeten nemen volgens Van Basten.

'Hij staat niet bij ons op de lijst', aldus de bondscoach. 'Hij heeft ons vorig jaar in een brief laten weten dat hij niet meer beschikbaar is. Tot het moment dat hij ons persoonlijk informeert dat hij wel weer beschikbaar is, zullen wij geen pogingen doen om hem terug te halen bij de selectie'

Fahrenheit laat nog even op zich wachten

De geruchten gingen al de ronde maar het lijkt nu echt zo te zijn dat de adventure Fahrenheit is uitgesteld. Gelukkig niet voor lang, aangezien de game maar een week later zal verschijnen, namelijk de 16e.

In de adventure Fahrenheit zal een belangrijk aspect de vrijheid zijn die jij als speler zal hebben. Je kan namelijk meerdere verhaallijnen spelen, afhankelijk van de keuzes die jij maakt tijdens het spelen. Het verhaal gaat over dat jij, Lucas Kane, een gewone New Yorkse burger, tijdens een lunch in een café iemand vermoordt. Waarom weet je niet aangezien je 'wakker' wordt in het toilet van het café met een lijk voor je en een mes in je hand. Vanaf hier is het aan jou wat je zal doen en hoe je de game zal gaan spelen.

Lees hier de preview over Fahrenheit.


Het lijk verstoppen lijkt me een handig begin!

Charleroi klaagt FIFA aan

De Belgische voetbalclub Charleroi heeft bij de wereldvoetbalclub FIFA een klacht ingediend vanwege het verplicht moeten afstaan van spelers voor interlands.

De 26-jarige Marokkaanse verdediger Abdelmajid Oulmers kwam in november 2004 met gescheurde enkelbanden terug van een vriendschappelijk wedstrijd tussen Marokko en Burkina Faso. Charleroi moest de voetballer van de FIFA toen vrijgeven voor die wedstrijd.

Oulmers ging onder het mes en maakte pas augustus jongsleden zijn rentree. Charleroi moest opdraaien voor de kosten van de operatie en het herstel en wil deze kosten nu verhalen op de wereldvoetbalbond. Volgens Jean-Pierre Deprez, advocaat van de Belgische club, mag de FIFA volgens de Europese wetgeving clubs niet dwingen om hun internationals af te staan. De G14, de organisatie van Europese topclubs, steunt de actie van Charleroi.

Ruzie Met de Buren

Het blijft bij sommige bewoners een lastig geval, de buren. Sommige mensen kunnen absoluut niet met hun buren opschieten en dat laten ze ook blijken.
Ze gaan irritante dingen doen, zoals vuilnis over de schutting gooien of kei hard de muziek aanzetten zodat je jouw favoriete soaps niet goed kan horen. Het zijn maar een paar kleine voorbeelden. Sommige buren gaan ook meteen de confrentatie aan met hun buren.

Er zijn gevallen bekend waarbij dit verkeerd afloopt en dat kun je hier ook zien.

Helikopter stort neer in IJsselmeer

Farao, Soushkin, -JuRRiaN-, Weezbat, Bart_B, patje30 en Juusjuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Tussen Urk en Lemmer is vanochtend een helikopter neergestort in het IJsselmeer. Een van de twee passagiers raakte daarbij gewond. Die persoon is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

De piloot en zijn passagier waren bezig met een zogeheten foto- en filmvlucht. "Ze filmden een bootje op het IJsselmeer toen het fout ging. Na de crash konden de inzittenden direct aan boord van het bootje klimmen. De Reddingsbrigade van Urk heeft ze vervolgens naar Lemmer gebracht", aldus een zegsman van het Korps Landelijke PolitieDiensten (KLPD).

Het KLPD en de Onderzoeksraad voor Veiligheid gaan de zaak onderzoeken.

Zweven

Op tv was een tijdje geleden goochelaars ontmaskerd geweest. Ik weet niet of er mensen waren die deze show gezien hadden, hier werden goocheltrucs ontmaskerd.
Sommige goocheltrucs zagen er echt moeilijk uit maar bleken gewoon mega simpel te zijn. In het volgend filmpje zien we ook een jongeman die beweert dat hij kan zweven net als in de scene van de Matrix wanneer Neo tegenover de Agent staat en die kogels ontwijkt.

Ik geloof er niks van maar na het kijken van het filmpje ging ik toch twijfelen.

Laiseka is top vijf de baas

De 36-jarige Roberto Laiseka heeft de elfde etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. Hij ging kort voor de finish boven in de aanval en bleef daarmee de eerste vijf van het algemeen klassement voor. Leider in dat klassement blijft Denis Menchov.

De elfde etappe van Andorra naar Cerler zou aanvankelijk gaan over 187 kilometer, maar dankzij het slechte weer moest er om worden gereden en kwam er 6 kilometer mee. Onderweg waren er verschillende opgaves, daarbij onder andere McGee, Botero en de leider in het puntenklassement, Hushovd.

De etappe werd gemaakt door negen vluchters, daarbij zaten onder andere Paolo Bettini, Peña en Joaquin Rodriguez, die dankzij de punten op de bergen onderweg de bergtrui overnam van Eladio Jiminez. De voorsprong van de vluchters groeide tot maximaal vier minuten. Het peloton werd onder controle gehouden door de ploegen van de klassementsmannen, Rabobank (Menchov) en met name Liberty Seguros (Heras. Met nog vijftien kilometer te gaan was de voorsprong geslonken tot een kleine minuut. Kort daarna, net voor het begin van de slotklim, was het peloton weer compleet.

Heras zette zijn ploeggenoten op kop, terwijl Martin Perdiguero de aanval zocht, maar Scarponi bracht Heras en de andere kopmannen weer terug bij de Spanjaard. Laiseka probeerde het twee keer, Sastre counterde en kreeg reactie van Heras en in zijn wiel leider Menchov. Mancebo en Carlos Garcia Quesada moesten even lossen, maar konden even later weer aansluiten. Op dat moment, vijf kilomter van de finish, ging Sastre nog eens in de aanval. Op drie kilometer van de streep werd Sastre weer ingerekend, met name door het achtervolgingswerk van Mancebo. Kort daarna gaat de oude Laiseka nogmaals in de aanval, er wordt niet meer aangezet daarachter door de top vijf van het klassement, waardoor Laiseka zijn vijfde profzege kan bijschrijven. Sastre wint de sprint van de klassementsrenners op 15 tellen van de Euskatel-renner. Menchov verloor geen tijd, behield dus de leiding in het klassement en het combinatieklassement. Dankzij het afstappen van Hushovd nam de Rus ook nog eens de puntentrui over.

Uitslag elfde etappe Ronde van Spanje

PlaatsNaamLandPloegTijd
1Roberto LaisekaSpanjeEuskatel5.09.38
2Carlos SastreSpanjeTeam CSC15"
3Roberto HerasSpanjeLiberty Segurosz.t.
4Francisco ManceboSpanjeIlles Balearesz.t.
5Denis MenchovRuslandRabobankz.t.
6Carlos Garcia QuesadaSpanjeCommunidadz.t.
7Miguel Martin PerdigueroSpanjePhonak55"
8Tom DanielsonVerenigde StatenDiscovery Channelz.t.
9Manuel BeltranSpanjeDiscovery Channelz.t.
10Santos GonzalezSpanjePhonakz.t.

Klassement na elfde etappe

PlaatsNaamLandPloegTijd
1Denis MenchovRuslandRabobank45.07.35
2Roberto HerasSpanjeLibert Seguros47"
3Francisco ManceboSpanjeIlles Balearas1'53"
4Carlos SastreSpanjeTeam CSC1'57"
5Carlos Garcia QuesadaSpanjeCommunidad3'31"

Multicultureelprotest: 'Genoeg is Genoeg'

Genoeg = genoegHet 'Landelijk Actiecomité Genoeg is Genoeg', dat onlangs in het leven werd geroepen door een aantal Marokkaanse en Turkse organisaties, is uitgegroeid tot een beweging waaraan 32 multiculturele organisaties deelnemen. Volgende week zaterdag, 17 september, zullen ze in Amsterdam op de Dam een betoging houden tegen de spanningen tussen moslims en niet-moslims, allochtonen en autochtonen.

Met 'Genoeg is genoeg' willen de deelnemende organisaties hun zorg uitspreken over het huidige kabinetsbeleid. Dat beleid kan volgens hen in het kader van de terreurdreiging leiden tot een ontwrichting van de Nederlandse samenleving. Met de demonstratie willen ze een geluid laten horen tegen de ''riskante ontwikkelingen in de maatschappij''. Ook willen ze oproepen samen te werken aan een ''vreedzame en fatsoenlijke samenleving, waar eenieder in vrijheid en veiligheid kan leven.''

Volgens de website van 'Genoeg is genoeg' zal het protest ook klinken tegen racisme, extremisme, discriminatie en uitsluiting en vóór gelijke grondrechten in een democratische rechtsstaat. Voorzitter van het comité is oud GroenLinks-leider Mohammed Rabbae. Deelnemende organisaties zijn onder meer: Milli Görüs, de Turkse Islamitische Federatie, Marokkaanse Initiatief, Amazigh Beweging Nederland, Samen Tegen Racisme en een Ander Joods geluid.

In het manifest van het Actiecomité staat verder onder meer te lezen dat ''de denigrerende, intimiderende en arrogante toon van sommige bestuurders en politici tegen migranten en asielzoekers, koren op de molen is van extreem-rechts en de racisten in het land, die tegenwoordig openlijk hun verwerpelijke ideologie kunnen etaleren .... In het kader van de terrorismebestrijding heeft het kabinet maatregelen aangekondigd die ons met grote zorg vervullen over de gevolgen daarvan voor de grondrechten van burgers.''

Audi A8

Er zijn auto's die je graag wilt hebben tenminste mensen die veel geld hebben kunnen dure auto's kopen. Wij kunnen ook wel duren auto's kopen, even naar de bank toe geld lenen en klaar is Kees, maar zo werkt het niet tenminste niet voor mij. Je moet geld verdienen en met je verdiende geld kun je een mooie auto kopen. Sommige auto's zijn gewoon veel te duur en daarom kijk ik er liever naar.

Zoals deze Audio A8 die een zilverachtige look heeft. Hij ziet er echt vet uit.

Plaza naar Caisse d'Epargne

Ruben Plaza verruilt Comunidad-Valenciana voor Caisse d’Epargne, de opvolger van het huidige Illes Balears.
De 25-jarige specialist in het tijdrijden is de huidige nummer zeven in de Ronde van Spanje.

Plaza viel afgelopen zondag in positieve zin op toen hij als tweede eindigde in de lange Vuelta-tijdrit rond Lloret de Mar. Alleen Denis Menchov was iets sneller. Ook in het hooggebergte maakt de Spanjaard vooralsnog een goede indruk. Plaza begon zijn loopbaan bij IBanesto.com, maar verkaste in 2003 naar Kelme, de voorganger van Comunidad-Valenciana. Plaza’s mooiste zege op zijn palmares is ongetwijfeld het Spaanse kampioenschap in 2003. Dit seizoen won Plaza de Ronde van Aragon.

Jonge Skater

Eerder op de dag konden we naar een stunt kijken van een fietser die goed verkeerd afliep maar we hebben ook nog een stunt filmpje van een skater die goed fout afloopt.
Deze jongeman is ook daadwerkelijk een jonge man, volgens mij is hij net 8 ofzo, en hij is al vollop bezig met stunts uitvoeren. Hij zou zich beter met andere dingen kunnen bezig houden zoals voetballen of basketballen etc.

Bekijk het filmpje van de mislukte stunt.

Willem II huurt Csaba Fehér

Csaba Fehér speelt de rest van dit seizoen op huurbasis voor Willem II. Dat meldt Omroep Brabant. De Hongaarse verdediger annex middenvelder kreeg van PSV-trainer Guus Hiddink te horen dat hij in Eindhoven weinig aan speeltijd zou toekomen.

De 30-jarige Fehér verhuisde in de zomer van 2004 van NAC Breda naar PSV. In Eindhoven kwam de Hongaar tijdens het vorig seizoen echter nauwelijks aan spelen toe. Slechts in vier competitiewedstrijd gaf hij acte de présence. Daarom verhuurde PSV Fehér vorig jaar aan Ujpesti TE. Nu gaat Fehér dus naar Willem II, al prijkte zijn naam ook hoog op het verlanglijstje van ADO Den Haag-trainer Adelaar. Fehér heeft bij PSV nog een contract tot medio 2007.

The Mana World

Af en toe kom je op internet weer een leuk project tegen van een stel ijverige programmeurs die een gratis MMORPG willen uitbrengen. The Mana World is zo'n project en het spel is speelbaar op pc's met Windows of Linux en er komt nog een werkende versie voor MacOS X. Het spel wordt gemaakt onder de voorwaarden van GPL, zodat het altijd opensource en gratis zal blijven.

Voor meer informatie over deze 2D MMORPG klik dan hier.



Makaay ook niet tegen Nürnberg

Roy Makaay zal de competitiewedstrijd aankomende zaterdag van Bayern München uit tegen 1. FC Nürnberg aan zich voorbij moeten laten gaan.

De 30-jarige aanvaller is onvoldoende hersteld van de blessure aan zijn knie. Maandag liet hij zich in Beieren onderzoeken door de clubdokter. "Als alles volgens plan gaat, kan ik woensdag weer lopen", aldus de international.

Door de blessure miste Makaay de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Armenië en is woensdag tegen Andorra ook niet van de partij.

Ridderkerkse super weert scholieren

Soushkin had ons via de nieuws-submit te melden:

Wegwezen, ksssssst, moven!!!Supermarkt Aldi aan de Olmenlaan in Ridderkerk wil geen scholieren als klant. 'Verboden voor scholieren' is de nieuwe vorm van winkelbeveiliging in de zaak. Dit resulteert er wel in dat mensen die hun kinderen voor een boodschap sturen, zelf op pad moeten; hun kroost komt namelijk zonder boodschappen thuis. De kinderen worden zonder pardon de super uitgebonjourd.

Een boze ouder die navraag bij de politie deed, kwam te weten dat een verbod voor scholieren wettelijk is toegestaan. ''Als iemand geweigerd wordt op grond van ras of geloof staat het hele land op zijn kop, een secretaresse moet ook mannelijk kunnen zijn, maar in dit geval voorziet de wet niet en is het dus toegestaan. Het schijnt landelijk meer voor te komen'', aldus een ontstelde vader uit Ridderkerk.

Smurf Seriemoordenaar

Inderdaad wie zou nou de smurfen willen vermoorden, het zijn van die kleine blauwe schattige poppetjes met witte mutsen op, maar het geweld komt zelfs in het smurfenland. De wereld veranderd overal is geweld te vinden.
We weten dat gargamel altijd de smurfen wilde opeten maar het lukte hem eigenlijk nooit om het voor elkaar te krijgen simpelweg omdat hij te dom is en ook veel pech had.

Maar wie is dan de seriemoordenaar?

Maakt "schuldige" Armstrong comeback?

Volgens Dick Pound, voorzitter van het wereldantidopingagentschap WADA is het zo goed als zeker: Lance Armstrong heeft in de Tour van 1999 EPO gebruikt. De renner zelf dan weer geeft in een Texaanse krant aan over een "comeback" na te denken "om de Fransen een hak te zeggen"

Dick Pound haalt dus nog eens hard uit naar Lance Armstrong: "Ik heb alle vertrouwen in het lab van Châtenay-Malabry", zei Pound. "Het is één van de toonaangevende labs voor epo-onderzoek. Die analyses zullen wel kloppen. Ik heb de resultaten gezien en zie geen reden om nog te twijfelen." De voorzitter van het WADA roept Lance op om desnoods met een DNA test te bewijzen dat de stalen niet van hem zijn "Als hij daar dan toch zo zeker van is"

Toch kan volgens Pound Lance Armstrong niet meer gestraft worden. "De EPO test bestond nog niet in 1999, dus heeft Armstrong nooit een wetmatige positive plas afgeleverd"

Lance Armstrong zelf dan weer sluit in een interview met een Texaanse krant een terugkeer in het peloton niet uit: "Ik denk er aan. Ik vermoed dat het een ideale manier is om de Fransen een hak te zetten. Of ik het echt meen? Ik zit nog elke dag op de fiets, hoor"

Ook Discovery ploegleider Johan Bruyneel blijft geheimzinnig: "Armstrong heeft na 3 weken echt niets doen opnieuw de draad opgenomen en zit elke dag op de fiets. Het is duidelijk dat hij weer honger heeft. Hij mist alles wat rond de koers leeft en beweegt. De beschuldigingen van dopinggebruik kunnen de druppel zijn om de draad weer op te pikken als renner. Zo kan hij laten zien dat hij al zijn resultaten 'puur' heeft behaald. Hij heeft trouwens nog een contract voor een seizoen bij Discovery. Er is plaats bij ons.

Succes voor Hiddink als bondscoach Australie

PSV-trainer Guus Hiddink heeft zijn eerste succes binnen als bondscoach van het voetbalelftal van Australië binnen.

De ploeg wist dinsdag de titel van Oceanië teveroveren door de Salomon Eilanden met 2-1 te verslaan. Zaterdag was Australië al in Sydney met 7-0 de voetbaldwerg de baas.

De titel geeft het team van Hiddink recht op een play-off tegen de nummer vijf van het Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland in 2006. De winnaar van die wedstrijd plaatst zich voor de eindronde. Australië speelde al vijf keer eerder zo'n beslissingswedstrijd en won er slecht één, dat was in 1974.

Ex-vrouw Hazes boos op Rachel

Boek van Rachel HazesDe eerste vrouw van wijlen André Hazes stapt naar de rechter om te proberen het boek dat Rachel Hazes geschreven heeft, uit de handel te houden. Hazes' ex-vrouw Annie Dijkstra (moeder van André's eerste dochter) vindt namelijk dat er in het boek 'Typisch André', dat deze maand op de markt komt, ''zeer grievende en smadelijke uitlatingen'' over haar staan.

''Mevrouw Dijkstra heeft via meerdere bronnen vernomen dat in het boek de vloer met haar wordt aangeveegd. De schrijfster heeft de tekst echter niet vooraf met mijn cliënte besproken of doorgenomen'', zo zegt de advocaat van Dijkstra. Overigens zou Rachel in het boek ook naar de tweede ex-vrouw van de volkszanger, de recent overleden Ellen (moeder van Hazes' zoon Melvin), genadeloos uithalen.

Volgens de raadsman van Dijkstra hebben Rachel en haar uitgever niet op eerdere brieven gereageerd. Daarom eisen zij nu een publicatieverbod. Rachel Hazes zegt zelf dat haar boek het verhaal is dat André in de maanden voor zijn dood aan haar vertelde. De zanger zou onder meer gesproken hebben over seksueel misbruik (incest) in zijn jeugd en daarom aan alcohol verslaafd zijn geraakt.

Oezbekistan - Bahrein opnieuw spelen na arbitrale

De heenwedstrijd in de Aziatische WK-kwalificatieplay-off tussen Oezbekistan en Bahrein (1-0) zal worden overgespeeld.

Volgens de wereldvoetbalbond Fifa maakte scheidsrechter Yoshida Toshimitsu afgelopen zaterdag een technische fout. De Japanse arbiter keurde een door Oezbekistan benutte penalty om vervolgens een vrije trap toe te kennen aan Bahrein.

De Oezbeekse voetbalbond diende na de wedstrijd met succes protest in. "In deze situatie, had de penalty volgens de regels van het spel opnieuw genomen moeten worden", aldus de wereldvoetbalbond.

Aanstaande woensdag stond de return op het programma, maar beide wedstrijden zullen nu worden gespeeld op 8 en 12 oktober. De winnaar van deze confrontatie moet het opnemen tegen de nummer vier van de CONCACAF-zone om een WK-plek.

Motorrijder plakt kenteken af met bon

Gurb had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft zondagavond een 31-jarige motorrijder aangehouden die zijn kenteken had afgeplakt met een bekeuring. De agenten zagen de man op de A6 rijden en besloten hem te volgen omdat zijn kentekenplaat niet zichtbaar was. Bij die achtervolging voerde de man de snelheid op de A10 op tot 200 kilometer per uur.

Uiteindelijk werd de coureur voor zijn huis in het centrum van Amsterdam gearresteerd. Daar bleek dat de motorrijder zijn kenteken had afgeplakt met een oude bekeuring van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. De politie heeft het rijbewijs én de motor van de snelle afplakker in beslag genomen.

Man vast voor moord op shoarmakoerier

Aka-Zigor had ons via de nieuws-submit te melden:

Er is een aanhouding verricht in de zaak van de doodgestoken Turkse Nederlander Erdal Asil. Een 37-jarige inwoner van Middelburg is gisteren opgepakt. Volgens justitie wordt de man verdacht van betrokkenheid bij de moord. De verdachte was een bekende van het slachtoffer.

De 21-jarige Asil werkte als koerier bij een shoarmazaak in Middelburg. Hij werd op 22 augustus op de Seisbinnenbrug in Middelburg om het leven gebracht. Het slachtoffer was in 2003 veroordeeld voor bedreiging met de dood en verboden wapenbezit. In 2004 zat hij enige tijd vast op verdenking van betrokkenheid bij een ontvoering, maar daarvan werd hij vanwege zijn geringe aandeel door de rechtbank vrijgesproken. Volgens mensen uit zijn directe omgeving had hij zijn leven inmiddels gebeterd, en had zijn strafrechtelijk verleden niets met deze kwestie van doen.

Joran van der Sloot in Nederland

A.S.S.H.O.L.E had ons via de nieuws-submit te melden:

Joran van der Sloot is gisteren vanuit Aruba naar Nederland vertrokken. De 18-jarige Nederlander kwam dit weekend vrij na drie maanden voorlopige hechtenis wegens de verdwijning van de Amerikaanse scholiere Natalee Holloway op Aruba. Volgens het Arubaanse Openbaar Ministerie geldt Van der Sloot nog steeds als verdachte in de zaak.

Officieel wordt hij verdacht van moord of medeplichtigheid aan moord. De rechter vond echter dat er onvoldoende gronden waren om hem nog langer in voorarrest te houden. Joran gaat volgens zijn moeder in Nederland studeren aan een internationale school in Den Haag.


Joran in de boeien; een maand of twee geleden op Aruba

Nintendo boort nieuwe markt aan

Nintendo heeft een licentie uitgegeven om hun eigendommen te mogen uitgeven voor mobiele telefoons. Denk hierbij vooral aan Nintendo-screensavers, -achtergronden, -beltonen en smsdiensten over het laatste Nintendo-nieuws. De service bestaat vooralsnog alleen in Japan en wordt geleverd door NTT DoCoMo en Vodafone. Een abonnement kost zo'n 2 dollar per maand. Voorlopig komen er echter nog geen Nintendo games uit die je kunt downloaden voor je mobiel.

Goed begin van de PSP in Engeland

De verkoopcijfers van de PSP in Engeland zijn bekend. In de eerste vier dagen van de verkoop zijn er 185.000 exemplaren verkocht, dit maakt de PSP tot de snelst verkopende console in Engeland. De Nintendo DS verkocht in de eerste vier dagen 87.000 exemplaren.

Naast de hardware was er natuurlijk ook de software verkoop. Van de 24 games bij de launch staan er 20 in de top-40 van software verkopen en staan er negen in de top-10 van multi-console verkopen, met Ridge Racer op nummer één. Wipeout Pure staat op nummer drie, Metal Gear Acid op vier, Need for Speed Underground Rivals op nummer zes, Midnight Club op zeven, TOCA Race Driver 2 op acht, Tony Hawk's Underground Remix op nummer negen en Spider-Man 2 op nummer tien.

De opbrengst van de hardware verkoop staat op 50 miljoen en samen met de software komt dit op 73,5 miljoen euro. Het valt dus wel te zeggen dat de PSP een erg goede start heeft gemaakt in Engeland, en waarschijnlijk zal het in de rest van Europa niet veel anders zijn. Hopelijk komen er binnenkort meer verkoopcijfers uit de rest van Europa.

Neus geeft hoeveelheid stress aan

Het topje van je neus geeft aan hoeveel stress je hebt. Dat blijkt uit onderzoek van TNO. De temperatuur van het reukorgaan verraadt volgens de onderzoekers of werknemers in een bedrijf intensief aan het werk zijn of niet. Als je neus warm is, span je je mentaal niet erg zwaar in. Heb je wel veel stress, dan daalt de temperatuur.

De daling van de temperatuur bij een mentaal hoge inspanning is volgens de onderzoekers verrassend hoog. "De neus koelt af tot wel 32 graden. Dat was niet voorzien." Om te kunnen meten of mensen mentaal onder druk staan, hebben de onderzoekers nu een camera ontwikkeld die dat feilloos kan zien.

Xenosaga 2 eind oktober naar Europa

Sony en Namco hebben de datum bekend gemaakt waarop het tweede deel van de Xenosage serie naar Europa komt: namelijk 28 oktober. Europa krijgt ook een special edition, met een nieuwe boxart en ook een DVD met extra info.

Xenosaga Episode II is een RPG die zich 4000 jaar in de toekomst afspeelt. Shion en KOS-MOS moeten de originele Zohar vinden en hiermee kunnen ze oneindige krachten opwekken. Maar anderen denken dat de Zohar de wereld kan redden van de Aliens, de Gnosis. Ook moet je het mysterie rond het Mitian Conflict oplossen. Je kunt je karakters customizen door te kiezen uit meer dan 100 skills en het spel gebruikt een vernieuwd boost-systeem, tag team-attacks en een zone attack/break system. De ontwikkelaars beloven meer dan 70 uur gameplay verdeeld over twee DVD's.

Steel Battalion niet meer online

Capcom heeft besloten om de stekker uit Steel Battalion te trekken. Aan het einde van het maand stopt Capcom met de online support voor de Campaign mode.

"As of Friday September 30th, 10.00 am - 12.00 pm PST, Capcom will be ending the online services for Campaign Mode of Steel Battalion. We appreciate your continued support of our product, and sincerely apologise for any inconveniences this may cause. Please enjoy Campaign Mode for the short time it is still available."



De service en support voor de Free Mission en System Link blijven voorlopig nog gewoon bestaan, maar je kunt dus alleen de Campaign Mode niet meer spelen (het belangrijkste deel van de game). Steel Battalion werd meer dan twee jaar geleden gelanceerd en kwam samen met een gigantische controller, met pedalen, vele knoppen en joysticks.

Donner naar Kamer over zaak-Nienke

Soushkin, tiedel en stresskippie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Minister Donner moet zich vandaag in de Tweede Kamer melden om tekst en uitleg te geven over de handelwijze van het Openbaar Ministerie (OM) en het Nederlands Forensisch Instituut in de zaak-Nienke Kleiss. In het televisieprogramma Netwerk was gisteren te zien dat een man ten onrechte was veroordeeld tot achttien jaar cel omdat het OM dna-bewijs achterhield.

In de Kamer waren geschokte reacties te horen na de uitzending van gisteravond. "Als het waar is dat bewijsmateriaal bewust is achtergehouden, moet dat consequenties hebben. Dit hou je niet voor mogelijk in Nederland. Dit schokt het vertrouwen in de rechtsstaat op een enorme manier", zo zei SP-Kamerlid De Wit vanochtend.

In 2000 werd de tienjarige Nienke in een park in Schiedam seksueel misbruikt en daarna vermoord. Cees B. zat hiervoor vier jaar in de cel, terwijl justitie zou hebben geweten dat hij onschuldig was. In de Netwerk-uitzending werd gesteld dat uit DNA-onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut zou blijken dat verdachte Cees B. onmogelijk de lustmoordenaar van de tienjarige Nienke Kleiss kon zijn. B. kwam vorig jaar vrij en de echte dader kreeg twintig jaar cel.

De stream van de aflevering waar het om gaat is hier te vinden..

Glimlachen verboden op Britse paspoortfoto's

Via de nieuws-submit kregen wij het volgende bericht:

Cheeeeeese, en flits! Meestal krijg je te horen dat je moet lachen als je op de foto wordt gezet. Maar dat geldt niet meer voor paspoortfoto's in Groot-Brittannië. Vanaf volgende week mogen de Britten niet meer glimlachen op foto's die op de paspoorten komen. De Britse regering wil dat zo om de veiligheid te verbeteren. "Het Britse paspoort is momenteel een van de meest veilige ter wereld, maar dat zal niet zo blijven als we niets ondernemen" zo zei staatssecretaris Andy Burnham van Binnenlandse zaken.

Op de foto's mag voortaan alleen nog maar een neutrale gelaatsuitdrukking staan met een gesloten mond. Zo kan de nieuwste Britse veiligheidsapparatuur het gezicht indentificeren als dat nodig is. Conform de internationale normen moeten de foto's voortaan ook genomen worden in de maand voor de paspoortaanvraag.

De Graaf mag weg bij Feyenoord

Edwin de Graaf mag dit seizoen vertrekken bij Feyenoord. De Rotterdammers gaven eerder nog aan dat de Graaf in de Kuip zou blijven, maar nu het zeker is dat Shinji Ono blijft, mag de middenvelder alsnog verhuurd worden.

De Graaf is gewild onder een groot aantal Nederlandse clubs. Roda JC, Willem II, RKC Waalwijk, Sparta, RBC Roosendaal en ADO Den Haag hebben zich allen al in Rotterdam-Zuid voor de Graaf gemeld.

Twee weken terug probeerde ADO al om de Graaf te halen, maar toen was er nog weinig bekend over de toekomst van Shinji Ono. Daarom wilde Feyenoord De Graaf destijds behouden.

Hete neuzen

Wees gewaarschuwd wanneer je baas opeens met een camera voor je komt staan, want het kan goed zijn dat hij geen foto voor het personeelsblaadje komt maken. En die nieuwe camera's die net zijn opgehangen zijn misschien helemaal geen bewakingscamera's. TNO heeft namelijk een nieuwe infraroodcamera bedacht, waarmee je kan zien of iemand zich mentaal inspant.

Lekker zitten suffen op je werk is daarmee dan natuurlijk verleden tijd. Kennelijk wordt je neus kouder naarmate je mentale inspanning groter is en zo'n nieuwe camera kan dat feilloos registreren. Wat het effect op je neus is wanneer je op je werk stiekem naar de nieuwe "naakte dames"-serie zit te kijken is onbekend, maar misschien kan de camera voor de gek gehouden worden. Je kan natuurlijk ook gewoon zorgen dat de camera je helemaal niet ziet.

Nu we het toch over neuzen hebben, ik vraag me af of deze dames ook binnen het bereik van de camera vallen.

Robine van der Meer boos op Dirk van den Broek

Petra76 had ons via de nieuws-submit te melden:

Actrice Robine van der Meer is woedend op supermarktketen Dirk van den Broek. In het tijdschrift van de supermarkt, Ditjes en Datjes geheten, is de actrice topless afgebeeld.

Het tijdschrift publiceerde foto's van de aantrekkelijke soapster die gemaakt zijn tijdens haar vakantie op Ibiza. De actrice, die in verwachting is van haar tweede kind, is erg boos op de redactie van het tijdschrift van Dirk van den Broek en overweegt volgens RTL Boulevard naar de rechter te stappen. Volgens de bekende advocaat Bram Moskowicz maakt de actrice grote kans op een schadevergoeding.

Van der Meer is onder meer bekend als Meike Griffioen in Goede Tijden Slechte Tijden en speelde rollen in Costa en Baantjer.




Wil je meer van deze dame zien? Op naar Dirk!

Energienota honderden euro's hoger

stresskippie had ons via de nieuws-submit te melden:

De energienota valt volgend jaar honderden euro's hoger uit. Volgens de kleine aanbieder United Consumers is er sprake van een prijsstijging voor gas en licht die per huishouden "zeker driehonderd euro" zal bedragen.

Deze nieuwe prijsstijging wordt veroorzaakt door de hoge olieprijzen. Aangezien de Nederlandse gasprijs in zekere mate gekoppeld is aan de olieprijs moeten de Nederlanders straks veel meer betalen voor het gas. Voor veel huishoudens zal het even schrikken zijn aangezien de energienota dit jaar al met ongeveer tweehonderd euro steeg.

Opvallend is dat alleen United Consumers een schatting durft te maken van de stijging van volgend jaar. De grote energiebedrijven doen geen uitspraak over eventuele stijgingen van de energienota volgend jaar. Gasunie zegt wel rekening te houden met een "forse stijging". Essent laat aan de Volkskrant weten dat "een prijsstijging onvermijdelijk lijkt".

Jonge Zweed naar FC Twente

FC Twente heeft Dennis Hansson gehuurd van Västerås SK. De Zweedse jeugdinternational zal bij de Tukkers toegevoegd worden aan de selectie van Jong FC Twente. De club uit Enschede bedong ook een optie tot koop op de 18-jarige spits, die al 17 wedstrijden op het hoogste niveau speelde.

Algemeen directeur van de Tukkers, Johan Plageman, is blij met de komst van de Zweed. "Dennis Hansson is een snelle vleugelaanvaller die op links en op rechts uit de voeten kan. Aangezien we hem nog niet gezien hebben en altijd op zoek zijn naar talent hebben we voor deze constructie gekozen waarbij het risico beperkt is," aldus Plageman.

Interview: Peggy Vrijens



Peggy Vrijens is een aanstormend Nederlands talent en inmiddels bekend van series als Costa en Rozengeur en Wodkalime. Binnenkort is ze te zien in de film Joyride waarin ze voor het eerst de hoofdrol vertolkt. FOK! reisde af naar Amsterdam en ontmoette de mooie blondine in een kroeg voor een ontspannen en openhartig interview. Enkele FOK!kers stelden vragen; benieuwd of jouw vraag er bij staat of gewoon benieuwd naar wat Peggy te zeggen heeft? Klik dan hier.

Stelletje zuipschuiten!

Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau zijn jullie massaal aan de drank en ook nog eens te dik. Professor Klamer van de Erasmus Universiteit in Rotterdam doet daar nog een schepje bovenop: "jullie zijn ook een stel verwende kinderen". Lekker positieve berichten zo op de dinsdagmorgen.

Volgens het onderzoek van het SCP is één op de drie jongeren iedere maand een keer dronken. Nou is "jongeren" natuurlijk een rekbaar begrip, maar het SCP heeft het dan kennelijk over 15-jarigen. Het lijkt me logisch dat zoiets nog toeneemt naarmate je ouder wordt, dus ik schat in dat de gemiddelde FOK!weblog bezoeker iedere dag laveloos danwel met een fikse kater hier rondkijkt en erelid is van de Obesitas Vereniging.

Wat dan wel weer grappig is, de onderzoeker van het SCP heet Roes. Ziet er zelf trouwens niet echt uit als een feestnummer. In ieder geval willen we natuurlijk wel weten of zijn beweringen een beetje kloppen, dus graag even reageren, wie van jullie is veel te dik en zo goed als alcoholist?

Update: naar aanleiding van de reacties breiden we de vraagstelling uit met het volgende: Is het haar van Theo Roes echt?

US Open: Overzicht Dag 8

Op de achtste dag van de US Open gingen Agassi en Coria na zinderende vijfsetters naar de kwartfinales. Bij de vrouwen nam Pierce tegen Henin-Hardenne revanche voor haar verloren finale op Roland Garros.

Andre Agassi staat voor de dertiende keer in de kwartfinales op de US Open. De 35-jarige Amerikaan had daar echter wel vijf sets voor nodig tegen de Belg Xavier Malisse: 6-3, 6-4, 6-7, 4-6 en 6-2. In de eerste set kwam Agassi geen moment in de problemen en heerste hij vanaf de baseline. Malisse kwam echter sterk terug in een gelijkopgaand tweede bedrijf. Toch maakte Agassi op 4-3 de break die hem setwinst zou opleveren.

De derde set kende geen breaks, zodat een tiebreak als scherprechter moest fungeren. Agassi kwam op twee punten van de winst, maar Malisse maakte enkele knappe winners en won met 7-5. Een half uur later stond het zelfs 2-2 in sets, nadat de Belg niets fout kon doen in set vier. Agassi had een briljante vijfde set nodig om zich te plaatsen voor de laatste acht. ”In de derde set kon ik nog goed bijblijven, maar in de vierde set was hij gewoon te goed. Gelukkig kon ik het in de vijfde set afmaken,” reageerde The Las Vegas Kid na afloop.

Agassi ontmoet in die kwartfinales zijn landgenoot James Blake. Blake rekende af met Tommy Robredo: 4-6, 7-5, 6-2 en 6-3. De Amerikaan leek uitgeteld toen Robredo in de tweede set naar 5-2 snelde, maar Blake antwoordde door vijf games achter elkaar te winnen. ”Ongelooflijk dat ik nu in de kwartfinales van de US Open tegen een legende als Agassi mag spelen,” jubelde Blake. Ook Guillermo Coria mag naar de laatste acht. De Argentijn ontdeed zich na 4,5 uur van Nicolas Massu: 6-4, 2-6, 6-7, 6-2 en 6-2.

In het vrouwentoernooi maakte Mary Pierce een eind aan het toernooi van Justine Henin-Hardenne. De Française nam al vroeg een 5-0 voorsprong, maar Henin kwam knap terug tot 5-3. Pierce liet zich de eerste set echter niet meer ontglippen. De tweede set begon met breaks over en weer, totdat Pierce in de vijfde game de beslissende break noteerde. Pierce, die in de kwartfinales haar landgenote Mauresmo treft, was content: ”Ik speelde ongelooflijk goed in het begin. Omdat zij beter ging spelen werd het echter nog wel lastig.”

Naast Pierce schaarden Davenport, Mauresmo en Dementieva zich tevens onder de laatste acht. Davenport kwam geen moment in de problemen tegen Nathalie Dechy, terwijl Mauresmo de Russin Likhovtseva in straight sets versloeg. Dementieva had het tegen Schnyder wat lastiger, maar boekte met 6-4 en 6-3 toch een regelmatige overwinning.


Uitslagen 4e Ronde- Vrouwen:
N. Dechy (Fra/15) – L. Davenport (USA/2) 0-6, 3-6
E. Dementieva (Rus/6) – P. Schnyder (Zwi/11) 6-4, 6-3
J. Henin-Hardenne (Bel/7) – M. Pierce (Fra/12) 3-6, 4-6
E. Likhovtseva (Rus/19) – A. Mauresmo (Fra/3) 1-6, 4-6

Programma Kwartfinales:
M. Sharapova (Rus/1) – N. Petrova (Rus/9)
K. Clijsters (Bel/4) – V. Williams (USA/10)
L. Davenport (USA/2) – E. Dementieva (Rus/6)
M. Pierce (Fra/12) – A. Mauresmo (Fra/3)

Uitslagen 4e Ronde- Mannen:
G. Coria (Arg/8) – N. Massu (Chi) 6-4, 2-6, 6-7, 6-2, 6-2
R. Gasquet (Fra/13) – R. Ginepri (USA) 3-6, 6-3, 7-6, 4-6, 0-6
A. Agassi (USA/7) – X. Malisse (Bel) 6-3, 6-4, 6-7, 4-6, 6-2
T. Robredo (Spa/19) –J. Blake (USA) 6-4, 5-7, 2-6, 3-6

Programma Kwartfinales:
R. Federer (Zwi/1)/N. Kiefer (Dui) – D. Nalbandian (Arg/11)/D. Sanguinetti (Ita)
L. Hewitt (Aus/3)/D. Hrbaty (Slw/15) – F. Verdasco (Spa)/ J. Nieminen (Fin)
G. Coria (Arg/8) – R. Ginepri (USA)
A. Agassi (USA/7) – J. Blake (USA)

Yus geschorst wegens bezit verboden middel

De Spanjaard Unai Yus is door zijn Franse werkgever Bouygues Telecom geschorst wegens het in bezit hebben van een verboden middel. Yus ging gistermorgen niet meer van start in de tiende etappe van de Ronde van Spanje.

Volgens de teammanager van Bouygues, Jean-René Bernaudeau, wordt Yus binnenkort waarschijnlijk ontslagen: ”Hij had een middel bij zich dat niet was voorgeschreven door onze dokter en dat bij ons strikt verboden is.” De Spanjaard stond na een redelijke eerste week als zeventiende genoteerd in het klassement van de Vuelta. Yus boekte in zijn loopbaan vier overwinningen.

Shadowfire

Shadowfire is een site die is opgericht omdat de eigenaar een aantal leuke tekeningen heeft gemaakt en deze met de wereld wilde delen.
Hij is begonnen met alleen airbrush tekeningen en conventionele technieken, maar later is daar de computer nog bij gekomen. Hierdoor is het zo dat de meeste tekeningen een mix zijn van conventionele en digitale techniek.

Hij heeft drie aparte art-galleries, namelijk de "Beyond Gallery", de "Abyss Gallery" en de "Airbrush Gallery". Daarnaast heeft hij nog één gallerij staan met foto's van zijn reis door Egypte in 2004, de "Egypt Gallery" is dat.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.