Oranje-lichtgevende UFO's wereldwijd waargenomen

FatalException had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon X-Factor nieuwsIn korte tijd zijn op verschillende plekken in de wereld oranje-lichtgevende vliegende objecten waargenomen. Getuigen melden dat de mysterieuze lichtbollen lijken te vallen, en soms zelfs lijken te landen. In Nederland zijn enkele waarnemingen gedaan, maar uit lokale media verspreid over de wereld blijkt dat de oranje UFO's ook in Engeland, de Verenigde Staten en in AustraliŽ zijn gesignaleerd.

"Het object vloog in rechte lijn vanuit oost naar west. Tijdens deze vlucht liet het object tweemaal een object recht naar beneden vallen. Dit is een hoek geweest van ongeveer 90 graden, dus voor mijn gevoel sluit dat heel duidelijk een komeet of vallende ster uit. Het object was geel-oranje van kleur en bewoog ook te langzaam om een komeet te zijn. Het leek echter ook niet op een vliegtuig of helicopter. Hiervoor ontbraken de knippperende lichten", meldt een 24-jarige Nederlandse man uit Zevenaar. Uit de Gelderse plaats kwamen verspreid over een paar dagen meer meldingen over een Unidentified Flying Object. Eind augustus hadden inwoners van verschillende delen van Limburg de oranje lichtbollen gezien. Ook in het Groningse Zeerijp werd op 31 augustus 'een vreemde oranje bol' gesignaleerd.

Uit een bericht in de Gloucestershire Echo blijkt dat in het Engelse Cheltenham soortgelijke meldingen bij de politie zijn binnengekomen. "In de eerste instantie dacht ik dat het vuurwerk was. Als natuurkundige was ik gefascineerd en nieuwsgierig wat deze oranje lichten konden zijn", zegt natuurkundeleraar Kevin Downes over een in formatie vliegende groep van fel oranje objecten. "De lichten kwamen dichterbij en stopten toen ze boven ons hingen. Daarna vlogen ze uit elkaar en vervaagden", meldt een andere getuige. De Amerikaanse krant Gallup Independent plaatste zelfs een foto genomen door de 17-jarige student Lyle Jeff uit de staat New Mexico. Zijn moeder Stephanie beweert dat het object in de buurt van Gallup geland is. De UFO's beheersen sindsdien het leven in het dorpje, waar inwoners in de wijde omgeving tevergeefs hebben gezocht naar sporen. Ook elders in Amerika zijn waarnemingen gedaan.


Lichtbollen boven de Amerikaanse staat New Mexico

Volgens de Australische krant The Mercury kunnen mogelijk wolken en weerkaatst licht van bronnen op de grond hebben gezorgd voor de talloze meldingen die de politie van het eiland TasmaniŽ op 27 augustus ontving. Ook wordt niet uitgesloten dat een meteorenregen de oorzaak was van het verschijnsel. Ook hier beschreven getuigen het neerdalen van een groot aantal oranje lichten, en negen oranje lichten die in een zig-zagformatie over Hobart, de hoofdstad van het eiland, vlogen. Niet alleen in Hobart werden de lichten gezien, ook in Moonah en andere plaatsen in TasmaniŽ. "Ik heb nog nooit zoiets gezien in mijn hele leven", zegt een anoniem gebleven politieman.