FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 8 september 2005

Hewitt in vijf sets langs Nieminen

De als derde geplaatste Lleyton Hewitt heeft de halve finale van de US Open bereikt. Hij won in de kwartfinale in vijf sets van de Fin Jarko Nieminen.

Nieminen begint verrassend aan de kwartfinale in het Arthur Ashe Stadium. Hij breekt twee keer de service van Hewitt en wint daarmee de eerste set met 6-2. In de tweede set herstelt Hewitt zich door op zijn beurt Nieminen twee keer te breken in het begin van de set en daardoor 5-0 voor te komen. De volgende twee games verlopen 'volgens service', waardoor Hewitt met 6-1 de set wint en de stand weer in evenwicht is.

Zo verliep het begin van de derde set ook tot 3-4. Bij een stand van 30-40 op de service van Hewitt sloeg Nieminen een bal net naast de lijn, maar toch werd de bal goed gegeven, waardoor het 3-5 werd. Nieminen won vervolgens zijn service en kwam daardoor 2-1 in sets voor tegen de voormalige finalist in New York. Hewitt komt in de vierde set sterk terug door meteen te breken naar een 2-0 voorsprong. Nieminen krijgt in de game daarna meteen twee kansen op een re-break, maar zonder resultaat en met een 3-0 stand voor Hewitt. De verdere games konden er geen breaks genoteerd worden, waardoor er een 6-3 voor de vierde set op het scorebord verscheen.

In de vijfde set liet Hewitt zien waarom hij de favoriet was voor deze partij. Hij brak Nieminen in zijn eerste twee servicegames, waarvan de tweede zelfs op 'love'. Dit betekende 4-0 voor Hewitt, waarmee hij met 1,5 been in de halve finale stond. Even leek Nieminen terug te kunnen komen, maar Hewitt werkte knap twee breakpoints weg en brak bovendien door de service van Nieminen bij een stand van 5-1. Dit was dus meteen het einde van de wedstrijd na 2,5 uur tennis van redelijk niveau, maar om de finale te bereiken zal Hewitt beter moeten spelen. Daarvoor moet hij in de halve finale afrekenen met de winnaar van de partij tussen titelverdediger Federer en Nalbandian.

Big Brother: Het wordt een meisje!

Big Brother TanjaNederland weet het, bijna-moeder Tanja zelf nog niet. Presentator Ruud de Wild maakte vanavond in de weekuitzending van Big Brother bekend dat de zwangere deelneemster Tanja een meisje verwacht. Even daarvoor had de 27-jarige Groningse laten weten zelf tot de geboorte in het ongewisse te willen blijven.

Ze kon zich daarbij niet voorstellen dat tv-kijkers wel op de hoogte zouden worden gesteld, omdat dat ongetwijfeld leidt tot schreeuwende fans die van buiten de omheining de bewoners wel even zullen meedelen van welk geslacht de nog ongeboren baby is. En uiteraard doet de opvallende bekendmaking de vraag rijzen of de zwangere Tanja het huis kan worden uitgestemd voor de bevalling. Eenmaal buiten de muren van het Big Brotherhuis in Aalsmeer zal het ongetwijfeld niet lang duren totdat ze door iemand op de hoogte wordt gesteld.

Maar bij de eerste nominatieronde bleef 'Big Tanja' in ieder geval nog buiten schot. Ralph, Rikkert, Linda en Menno lopen de kans volgende week uit het televisie-huis te worden gestemd. De 19-jarige Lieske ontliep de aanvankelijke nominatie, door een envelop te pakken met de boodschap dat ze niet langer genomineerd is. Een opmerkelijk nieuwtje speelde zich buiten de muren van het huis af. Terwijl de liefde tussen de deelnemers nog niet echt welig tiert zouden de opa van deelneemster Nathalie en de oma van deelnemer Roel elkaar inmiddels wel gevonden hebben, na een ontmoeting bij de kick-off.

Update 23.46 uur
Tanja is na de uitzending door het produktieteam van Big Brother ingelicht over het feit dat 'wereldkundig' is gemaakt wat het geslacht van haar ongeboren kind is. Nadat ze aanvankelijk dreigde met een vertrek uit het huis mocht ze met haar moeder bellen, die haar vertelde dat de baby een meisje is. "Als ik mijn moeder niet had gesproken had ik mijn koffers gepakt. Ik ben er niet blij om, echt niet", reageerde Tanja naar de andere bewoners van het Big Brotherhuis over de bekendmaking. "Het is niet meer leuk. Ik weet nu wat het is. De spanning en de leukigheid is er af."

(Met dank aan de BB-streamers!)

-
Al het laatste Big Brother-nieuws lees je op de BB-blog van FOK!!!

Myst V is goud

Een aantal dagen kwam nog het bericht dat de ontwikkelaar van Myst V, Cyan Worlds, bijna failliet is. Maar dit betekent niet dat het laatste deel van de Myst serie niet wordt uitgebracht. Ubisoft gaat gewoon door met het uitgeven van het spel en de planning van de lancering staat op 20 september. Deze planning gaat dus gehaald worden want Ubisoft heeft gezegd dat het spel goud is en dus klaar voor de productie. Het spel gaat gelijk verder waar de originele Myst ophield en het is de bedoeling om de verloren stad van D'ni te vinden.

Italiaanse gelovigen barricaderen kerk

Zo'n tweehonderd inwoners van het Italiaanse dorp Umbriatico hebben gisteravond de plaatselijke kerk bezet om te verhinderen dat een heiligenbeeld werd verscheept. Het zilveren beeld van Sint Donatus, die tegen brand zou beschermen, was uitgeleend ten behoeve van een tentoonstelling in BraziliŽ en inmiddels al weggehaald.

De kerkgangers waren het er niet mee eens dat ze hun beeld tijdelijk moesten missen en sloten zich op in het kerkgebouw. Lang hoefde het protest echter niet te duren; na enkele uren werd bekend gemaakt dat het beeld weer teruggebracht zou worden naar de kerk.

Dieven stelen kangoeroe uit dierentuin

Bezoekers van de dierentuin van Krakau in Polen zullen het voorlopig zonder ťťn van de kangoeroes moeten doen. Het 80 centimeter grote beest is in de nacht van woensdag op donderdag namelijk gestolen.

Het dier is nog niet terecht. Vermoed wordt dat een bezoeker de kangoeroe zo leuk vond, dat hij 's nachts terugkwam om hem op te halen. De politie heeft een opsporingsbericht laten uitgaan.

Hot cuties!

Goed na alle grappen over blondjes en zo, heb ik wel wat goed te maken en daarom dus nu even twee superfilmpjes. Hoewel ik er eigenlijk niet zo'n voorstander van ben, bevatten deze filmpjes wat niet-functioneel bloot. Dus mijn excuses voor de vrouwelijke FOK!weblog bezoekers, maar ik zal onthouden dat ik nu ook wat met jullie heb goed te maken.

Dit is het eerste filmpje, het voorproefje. Nou dat was toch leuk hŤ? Misschien kenden jullie haar al, maar het was ook slechts een opwarmertje voor het echte werk. Het volgende filmpje is echt super en wanneer je dat hebt bekeken, weet je gelijk waar de uitdrukking "two blondes don't make a brunette" vandaan komt.

Veel kijkplezier!

Hantuchova/Bhupathi zegevieren op US Open

Daniela Hantuchova en Mahesh Bhupathi hebben op de US Open de titel in het mixed-dubbel gewonnen. De Slowaakse voltooit daarmee de tetralogie. Eerder in haar loopbaan won ze namelijk al mixed-dubbel titels op de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon.

Hantuchova en Bhupathi hadden weinig moeite met het koppel Nenad Zimonjic/Katarina Srebotnik. Met 6-4 en 6-2 gaf de uitslag een goed beeld van de krachtsverhoudingen. Hantuchova was opgetogen na afloop: ”Ik ben zielsgelukkig. Dit was het laatste Grand Slam dat nog ontbrak op mijn erelijst.” Hantuchova won eerder dit jaar aan de zijde van Fabrice Santoro de titel op Roland Garros. Al in 2001 pakte ze samen met Leos Friedl de zege op Wimbledon, terwijl ze in 2002 een overslaanbaar koppel was met Kevin Ullyett op de Australian Open.

Biggetje Brother blikt terug (2)

Dido en Ingrid zichtbaar kokkend het onderwerp toch gaande houden. Sensatie die je hebt bij bepaalde Franse Kazen, stinken echt naar de ongewassen flamoezen van nonnen van 92 en toch hapjes van willen nemen de hele tijd. Zo lijmen ze Rob ook om maar bezig te blijven over het been. "Dat zeg ik, ook in de disco is het een handicap, laat staan natuurlijk als ik in de rest van mijn leven er nog in slaag een meisje te versieren. Wat me wel gaat lukken hoor, ooit. Maar als zo'n meisje dan denkt owowow, die is echt keihard, heeft zij mijn tweede been te pakken in plaats van mijn derde."

De Toren van Oneindige Hoogte - Deel 1

Veel vreemde dingen had hij gezien. Dat moest ook wel, want hij testte regelmatig een nieuw onderdeel van het systeem. Dan zag je de meest fascinerende, onmogelijke en uitzonderlijke situaties, die een mens zou kunnen verzinnen. Maar dit was, na al die jaren ervaring, toch in staat hem te verbazen. Alsof dat alleen nog niet genoeg was, was datgene dat hem verbaasde, het enige waarvan je zeker weet dat iedereen het zelf zou meemaken. Hij had zojuist de dood van Unteto gezien.
Een kwartier geleden waren ze nog op weg geweest naar het noordoosten, naar de stad Nyssereld. Voor de gelegenheid hadden ze twee terreinwagens genomen, ideaal om de woestijn Centriac-Quer te doorkruizen. Na een half uur rijden hoorde hij opeens een zware explosie van zijn linkerkant komen. De achterruit van zijn wagen werd verbrijzeld door een stuk rondvliegend staal dat zich vervolgens moeiteloos door het dak heen boorde. Met een snelle bocht reed hij terug naar de plek des onheils. Er was een krater in het hete woestijnzand geslagen, met daarin het geblakerde en verwrongen frame van de daarnet nog smetteloos witte terreinwagen. Zijn eerste gedachte was dat het een geintje van een collega was geweest, een soort extreme knalsigaar, maar toen hij rondkeek kon hij nergens Unteto zien lopen. Die zou ondertussen toch opgestaan moeten zijn, hooguit een beetje verdwaasd, maar buiten een half in het zand stekende band en wat brokjes voormalig-terreinwagen was het ťťn grote zandvlakte, met in het zuidwesten de heilige toren.
Dat alles was een kwartier geleden gebeurd. In de tussentijd probeerde Strever te bedenken wat hij nu het beste kon doen. Hij ging op dat moment nog uit van een eenvoudige verklaring, iets dat waarschijnlijker zou zijn dan dat Unteto echt dood was. Misschien had hij zich naar de heilige toren geteleporteerd, of hij was gewoon naar huis teruggekeerd, hoewel dat niet verstandig van hem zou zijn, aangezien er behoorlijk wat werk te doen was binnen het systeem. Om te beginnen een boom die blijkbaar als een gek was gaan groeien, daar waren ze zojuist naar op weg geweest. Strever slaakte een diepe zucht.
“Myd!” Begeleid door groene mist verscheen een klein groen wezentje twee meter verderop, net boven het zand zwevend. De grote zwarte facetogen staarden hem zielloos aan.
“U wenst, meester Strever?” De stem klonk belachelijk laag, voor een wezentje van zijn formaat.
“Geef me de locatie van Unteto.” Ondanks dat er bij het wezentje geen oren te ontdekken waren op het kale hoofd, had hij het bevel goed gehoord.
“De Unteto, die zich tot voor kort bij U bevond, is niet in het syteem aanwezig.”
Strever staarde over de vlakte, zich afvragend waarom Unteto blijkbaar had uitgelogd. Dit kon hem wel zijn baan kosten, als hij niet een heel goede reden had.
“Teleporteer me naar de toren,” zuchtte Strever, “die boom kan wachten. En als je toch bezig bent, ruim die troep dan hier op.”
Een tel later: “Laat dat laatste bevel toch maar zitten, laat alles maar liggen zoals het nu ligt.” Waarom hij dat zei, zou hij zich later niet meer herinneren. Misschien was het de verontwaardiging om de mogelijke grap van een collega, misschien de angst dat er iets ernstigs met Unteto was, of een vaag voorgevoel. Wat het ook was, de gevolgen waren drastisch.

==========
Tot zover het eerste deeltje van De Toren van Oneindige Hoogte, ofwel, DTvOH. Het is de bedoeling dat van deze serie regelmatig een deeltje wordt gepost door moi, kanaiken. Over enkele dagen komt deeltje 2. Kritiek mag uiteraard gegeven worden

Talpa genomineerd voor 'Mediabedrijf van het Jaar'

marsu had ons via de nieuws-submit te melden:

Net nieuw op de televisie en nu al kans om een prijs te winnen. Talpa is genomineerd voor de titel 'Mediabedrijf van het Jaar 2005' die op 28 september wordt uitgereikt. Het is de vijfde keer dat de prijs wordt uitgereikt op het Nationaal Omroepcongres.

Talpa is genomineerd vanwege de lancering en de impact die het daarmee heeft gehad in omroepland. Ook komt de zender met veel nieuwe programma's.

Naast Talpa zijn de KRO en de Limburgse omroep L1 genomineerd. Het is voor het eerst dat een regionale omroep in aanmerking komt voor deze prijs. De innovatieve geest die bij omroep L1 heerst heeft voor de nominatie bij deze omroep gezorgd. De KRO kreeg de nominatie door de imagocampagne, waarin de omroep zich profileerde op zijn spirituele inslag. Ook het kijkcijferkanon 'Boer zoekt vrouw' deed het erg goed bij de jury.

Cameo Media, Eyeworks, WK Producties en BNN waren de winnaars van de vorige vier edities.

'Meisjes gechanteerd in New Orleans'

roxxe had ons via de nieuws-submit te melden:

Een groep vrouwelijke overlevenden van de orkaan Katrina zouden zijn verplicht door ordediensten om hun borsten te tonen. Zouden ze dat niet doen werden ze niet gered. Dit meldde Skynews.

Ged Scott, een Britse vakantieganger, heeft het allemaal zien gebeuren. Hij verbleef samen met zijn vrouw in het Ramadahotel toen het water erg snel begon te stijgen. "Op een gegeven moment zaten er een aantal meisjes op het dak van het hotel. Ze vroegen om hulp bij voorbijvarende agenten, maar in plaats van gelijk hulp te bieden antwoordden ze alleen met: 'Toon ons wat jullie te bieden hebben',begeleid met gebaren om hun t-shirts omhoog te trekken. De meisjes gingen er niet op in. 'Zoals jullie willen', luidde het antwoord van de agenten en ze vaarden gewoon verder."

De reddingsactie was, volgens Scott, helemaal geen echte reddingsactie. "De politie was er meer op uit om foto's te nemen van de enorme ravage en van wuivende mensen in nood dan om ons te helpen. Ze dachten enkel maar aan hun fotoalbum. Deze ervaring heeft mijn ogen geopend. Mijn waardering voor de autoriteiten, van de gewone politieman in de straat tot George Bush, heeft echt het dieptepunt bereikt. Het was uiteindelijk het Amerikaanse volk dat ons gered heeft. Ik wou dat ik hetzelfde van de Amerikaanse autoriteiten kon zeggen", aldus de getuige.

Fulham legt Franse international vast

Philippe Christanval heeft na een lange zoektocht eindelijk een nieuwe club gevonden. De 27-jarige Franse international tekende vandaag een driejarig contract bij Fulham.

Christanval was clubloos en kon zodoende de transferreglementen omzeilen. Het afgelopen seizoen kwam de verdediger uit voor Olympique Marseille, daarvoor was hij actief bij AS Monaco en FC Barcelona. In CataloniŽ was hij gedurende het seizoen 2001/2002 basisspeler. Christanval kijkt uit naar zijn verblijf in Londen: ”Ik verheug me op het voetbal in de Premier League, waar elke wedstrijd in een gigantisch tempo wordt gespeeld. Ik wil deel uitmaken van het Fulham van de toekomst.” Eerder deze zomer slaagde Christanval er niet in een contract bij Arsenal en Celtic in de wacht te slepen.

Latijnse zin op Originxbox360.com

Het mysterie wordt alleen maar groter rond de website Originxbox360.com. Gisteren verscheen er een tweede konijn en een tweede setje appels. Maar nu blijkt dat er ook een latijnse zin is verschenen op de boom; als je ver genoeg inzoomt op de boomstam (onderop) dan kun je de zin zelf ontdekken.

in hoc spatio arbor noster floruit, fecundus pomies Elysii ignoti, qui in loco ludent electi, ab Originis angelis circumdati. De Latijnse zin.

De vertaling: In this space our tree has flourished abundant with the unknown fruits of Elysium, who will play in the chosen place, surrounded by the angels of Origen.

Spatio kan in het Latijn twee betekenissen hebben; naast ruimte (space) kan het ook tijd of interval betekenen. Ook met Elysium (Elysium is een latijnse verbastering van het Griekse woord Elysion) kunnen de Elysians Fields bedoeld worden. Dit is een plaats waar de stervelingen, die uitgekozen zijn door de goden, naar toe mogen gaan. Het staat ongeveer gelijk aan het huidige paradijs.Al deze aanwijzingen verwijzen naar 27 september. Misschien dat er op die datum ergens (Elysium) een aantal uitgekozen stervelingen de Xbox 360 zullen zien voor de officiŽle launch. Zou het gaan om de Microsoft Xbox 360 winkel in New York? Of misschien op een totaal andere plek? Of is deze website slechts een verzinsel van iemand?

Aan dit nieuwsbericht zit ook een prijsvraag verbonden: Wie de origineelste theorie verzint over de website OriginXbox360.com wint een leuke goodie! De prijsvraag loopt morgen (vrijdag) om 20:00 uur af.

Dode door paniek na valse bommelding

Op het vliegveld van de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo is vandaag een vrouw om het leven gekomen door een valse bommelding. Zestig andere personen raakten gewond, van wie zes zwaar.

Een Boeing 747 met bestemming Saoedie-ArabiŽ stond op het punt te vertrekken toen een telefonische bommelding binnenkwam. Nadat de bemanning de nooduitgangen geopend had, raakten de 452 passagiers in paniek. Verscheidene mensen werden vertrapt, waardoor ťťn vrouw om het leven kwam.

De meeste passagiers waren Sri Lankanen die werkzaam zijn in Saoedie-ArabiŽ.

Iets om je bezig te houden

Bill The Demon, is een hongerig beestje. Hij wil eten, eten en blijven eten.
Je moet er ook voor zorgen dat hij niet uitgehongerd raakt want dan ben je af. Het is een leuk spelletje en het houd je in ieder geval bezig.

Als je het bovenstaande spel saai vind dan kun je het volgend spel spelen, de stenen zijn heel erg glad en je moet goed oppassen voor de dingen om je heen.
Je kan heel erg snel afgaan want het poppetje is heel erg kwetsbaar. Speel dit spel hier.

Nederlandstaligen niet bang voor Engels

Sprekers van het Nederlands zijn niet erg bezorgd over de toekomst van hun taal. Ongeveer acht op de tien verwacht dat het Nederlands stand zal houden tegen het Engels. Dit blijkt uit een onderzoek van bureau Trendbox, dat onder 550 Nederlanders, driehonderd Vlamingen en 250 Surinamers werd uitgevoerd.

Bijna alle ondervraagden gaven aan trots te zijn op hun taal. Zij vinden het Nederlands mooi, al zijn Nederlanders meer te spreken over het Vlaams dan over hun eigen variant. Bijna driekwart van de Surinamers vindt het eigen Nederlands mooi en vindt het 'Nederlands-Nederlands' niets.

De Nederlandse Taalunie, die opdracht gaf tot het onderzoek, concludeert uit de uitslag dat doemscenario's over het oprukkende Engels niet realistisch zijn.

Tornado's treffen Barcelona

Het vliegveld El Prat de Llobregat van Barcelona is twee uur dicht gegaan omdat er tornado's rond de Spaanse stad huishielden. Daarnaast werden bomen ontworteld en muren omvergeblazen. Niemand raakte gewond. Er werden gisteren maar liefst zeventien tornado's geteld. Het merendeel daarvan was op zee.

Het is noodweer aan de Spaanse oostkust. De tornado's ontstonden na een zware onweersbui en trokken van zuid naar noord over het vliegveld op een baan die gebruikt wordt voor landen en opstijgen. Ze richtten aanzienlijke materiŽle schade aan. Twee vliegtuigen werden opgetild en weer neergekwakt.

Rupert Murdoch koopt IGN

News Corp, het nieuwsconglomeraat van Rupert Murdoch heeft de online nieuwssite IGN Entertainment gekocht voor $650 miljoen. Naast de gamesite IGN zelf vallen ook de sites Gamespy, Fileplanet, TeamXbox en 3D Gamers onder de aankoop. Blijkbaar had Murdoch nog wat geld over nadat hij de afgelopen maanden al 5 online sites heeft gekocht, waaronder MySpace. Samen zijn deze sites goed voor 12 miljoen hits per maand.

Rubert Murdoch bezit een hele reeks nieuwsmedia, waaronder kranten, TV stations en websites. De meest bekende hiervan is waarschijnlijk het Fox TV network.
Rupert Murdoch

'Rachel verleidde Hazes toen ze 12 was'

De wereld van roddel en achterklap weet deze week te melden dat de overleden volkszanger André Hazes zijn toenmalige vrouw Ellen meermaals bedrogen heeft met de toen nog zeer jonge Rachel van Galen. Een voormalig huisvriend van de zanger, Henk Volkers (75), zegt dat hij en Ellen Hazes destijds met eigen ogen hebben gezien hoe de 12-jarige Rachel met het geslachtsdeel van de zanger 'speelde'. André bleef in de loop der jaren voortdurend met Rachel vreemdgaan.

Volgens Volkers is Ellen daardoor op den duur compleet doorgedraaid. De voormalige huisvriend zegt ook dat de familie Van Galen maar één doel voor ogen had: hun jonge dochter Rachel koppelen aan de populaire Hazes. ''De familie Van Galen was Hazes-gek. Ze hadden een slagerij in Rotterdam, zelfs op het vleeswaren papier stond zijn foto. Ze hebben zich in het huwelijk van André gewerkt. Dat moest kapot, voor dochter Rachel'', aldus Volkerts.

De scheiding was volgens Volkers op den duur (in 1991) dan ook onafwendbaar. ''Het leven interesseerde Ellen eigenlijk niet meer. Ze is later hertrouwd met Job, een heel lieve man, maar ze is nooit meer echt gelukkig geweest.'' Ellen Wolf overleed vorige week op 46-jarige leeftijd. Ze leed aan borstkanker, maar zou volgens vrienden een overdosis pillen hebben geslikt. Hierdoor is de zoon van Ellen en André, Melvin, binnen één jaar zijn natuurlijke vader en moeder kwijt geraakt. André verloor na de scheiding al snel, tegen zijn zin, het contact met zijn zoon. Melvin had later ook weinig behoefte om zijn vader te ontmoeten. Buiten Melvin laat Ellen Wolf ook een dochtertje na dat ze samen met Job op de wereld zette.


-
Wie geïntereseerd is in het hele verhaal/roddel; dat staat hier.

Mortal Kombat Outtakes

Na de Mortal Kombat Mishaps zijn er nu ook de Mortal Kombat 3 Outtakes.

Fatality, Animality, Fartality, Friendship, Sexality en Babality krijgen een (nieuwe) betekenis in deze Outtakes en zelfs meerdere tegelijk. naast deze kreten komen ook nog een paar bekende personen langs zoals Bill Gates, Michael Jackson, Banana Man en Homer Simpson. Mis deze hilarische Mortal Kombat 3 Outtakes dus niet, voor elk personage is er minimaal ťťn outtake.

Dief verkoopt buit via internet terug aan eigenaar

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

In Duitsland is een dief van een navigatiesysteem wel erg makkelijk gepakt. Hij zette zijn buit op een internet-veilingsite waar het slachtoffer ook vaak te vinden is op zoek naar koopjes. Daarbij herkende het 26-jarige slachtoffer zijn eigen navigatie-systeem en belde meteen de politie.

Het systeem werd twee weken geleden uit zijn auto gestolen. Toen hij de advertentie zag keek hij zijn ogen uit en riep de politie erbij. Ze plaatsten het hoogste bod en op die manier kregen ze makkelijk de adresgegevens van de dader. De politie ging naar de betreffende woning en deden zich voor als potentiŽle kopers. De politie sloeg hem gelijk in de boeien.

"De verrassing stond zo op zijn gezicht te lezen", aldus een woordvoerder van de politie. De man gaf gelijk toe de diefstal gepleegd te hebben.

Perfect Dark Zero pas met Kerstmis

Microsoft heeft bekend gemaakt dat Perfect Dark Zero geen launch-titel voor de Xbox 360 zal zijn. Het spel zal pas rond Kerstmis in de winkels liggen, wat waarschijnlijk een maand na de lancering van de Xbox 360 zal zijn. Bijna iedereen had verwacht dat PD0 een 360 launch-titel zou worden, maar blijkbaar heeft Rare nog iets meer tijd nodig om de twee versies af te maken. De andere game van Rare, Kameo, staat nog steeds wel in de planning als launch-game.

Militairen geveld door Afghaanse zandvlieg

ict-boy had ons via de nieuws-submit te melden:

Vier Nederlandse militairen zijn uit Afghanistan teruggevlogen naar Nederland omdat bij hen cutane leishmaniasis is vastgesteld. De huidaandoening wordt veroorzaakt door zandvliegjes die 's avonds en 's nachts steken.

De primitieve omstandigheden tijdens de opbouwfase van het kamp in Mazar E Sharif hebben waarschijnlijk geleid tot de ziektegevallen. Het veelvuldige contact met zand heeft de kans op de aandoening vergroot.

Cutane leishmaniasis openbaart zich in ťťn of meerdere bultjes op de onbedekte huid, die tot zweren kunnen worden. De genezing kan spontaan verlopen, maar zonder behandeling blijven vaak littekens over. De vier militairen worden momenteel behandeld op de tropenafdeling van AMC in Amsterdam.

Nieuwe naam en datum voor Animal Crossing DS

De nieuwe Animal Crossing op de Nintendo DS heeft een subtitel gekregen: Wild World. Dit deel is een opvolger van de succesvolle Animal Crossing op de GameCube. Heel veel info over dit spel is er nog niet bekend, alleen op de E3 is een filmpje laten zien van de multiplayer opties. Animal Crossing: Wild World zal ťťn van de eerste games op de DS zijn die gebruik maakt van de online mogelijkheden.De Amerikaanse datum is 5 december en de Europese fans zullen dit spel pas in het eerste kwartaal van 2006 zien. Een exacte datum voor Europa is nog niet bekend gemaakt.

Fles champagne voor 11.000 euro verkocht

discomagic had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Fransman is sinds gisteren een zeldzame zesliterfles champagne met Louis Roederer Cristal rijker. En 10.925 euro armer, aangezien hij dit bedrag neer moest tellen voor de bijzondere fles.

De fles was afkomstig van een Nederlandse verzamelaar en werd door het Amsterdamse veilinghuis Christie's verkocht. De reuzenfles is acht keer zo groot als een normale champagnefles. Van het geveilde exemplaar zijn voor de millenniumwisseling 2000 stuks gevuld met champagne uit het jaar 1990.

Britse vrouw verloot onverkoopbaar huis

Eveli had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Britse vrouw is een loterij gestart met een bijzondere prijs: haar eigen woning. Reden voor de loterij is het feit dat ze haar huis niet verkocht krijgt.

Sinds de vrouw drie jaar geleden in het huis trok, is de woning het doelwit geweest van pesterijen en vandalisme, waarvan de Britse 180 keer aangifte heeft gedaan. Daarom wil zij af van het vrijstaande huis, dat drie slaapkamers telt en een beveiligingssysteem heeft. "Ik heb besloten om het te verloten omdat ik het niet kan verkopen. Niemand wil wonen in een huis waar 180 misdrijven zijn gepleegd."

Lootjes kosten 1000 pond (ruim 1500 euro) per stuk. Om de loterij rechtsgeldig te laten zijn moeten minstens 250 loten verkocht worden.

Driften

Spinnen met je auto, in het dagelijks leven zie je dit niet vaak gebeuren. Stel je voor je rijdt op de snelweg en je ziet ineens iemand voor je spinnen. Dit zou er raar uitzien en je zou waarschijnlijk ongelukken krijgen.

Er zijn ook mensen die gewoon professioneel zijn in het spinnen van een auto en zij kunnen om een paaltje of een mens blijven spinnen zonder het te raken en dit is knap. De jongeman in dit filmpje kan dat ook.

The Suffering wordt verfilmd

Na Halo en Doom komt er nu ook een verfilming van The Suffering. The Suffering is een action horror game die zich afspeelt in de gevangenis. MTV Films heeft de filmlicentie gekocht van Midway Games.

Het verhaal van de game volgt de held Torque (deze naam heeft niks te maken met de Motoren film) die ter dood is veroordeeld voor het vermoorden van zijn vrouw en kinderen. Het probleem is dat hij zich hiervan niks kan herinneren. Hij wordt opgesloten in de Abbot State Penitentiary, die bekend staat om de rare gebeurtenissen en het vele geweld. Het gaat helemaal fout in de gevangenis wanneer er gemuteerde beesten verschijnen en Torque moet zijn weg naar buiten vechten met alles wat hij kan vinden en de toevallige paranormale gaven die hij heeft.

Stan Winston Productions heeft al gezegd dat hij mee gaat helpen aan de film, wat goed zal zijn voor de monsters in de films. Ze hebben namelijk ook al meegewerkt aan de verfilming van Doom. Op dit moment is er nog geen schrijver, geen cast en geen regisseur, maar dat zal niet lang meer duren. Wanneer de film klaar moet zijn is nog niet bekend.

Petacchi ook in Burgos de snelste

Alessandro Petacchi heeft zijn vierde etappezege in de Ronde van Spanje geboekt. De Italiaanse sprinter won ook in Burgos. Denis Menchov behoudt zijn leiderstrui. Onderweg kwam Roberto Heras ten val, maar hij vervolgde zijn weg.

Na de loodzware dagen in de PyreneeŽn en de rustdag van woensdag vervolgden vanmiddag de overgebleven 157 coureurs hun drieweekse tocht door Spanje. Voorafgaand aan de rit wisten de overgebleven topsprinters dat deze dag voorlopig de laatste kans bood op een massasprint. De drie ritten na vandaag eindigen namelijk allemaal bergop. De afstand sprak met 132 kilometer (aanvankelijk 148, maar vanwege ‘technische redenen’ besloot de organisatie de afstand in te korten) ook in het voordeel van de sprintersploegen. Toch waren de rappe mannen vooraf niet zeker van een massasprint, want in de laatste vijftig kilometer lagen nog twee hellinkjes.

De eerste de beste aanvaller van de dag had vandaag succes – iets wat niet vaak voorkomt. Luis Pasamontes (Relax-Fuenlabrada) koos na acht kilometer voor het avontuur en hij kreeg alle vrijheid van het peloton. De voorsprong van de 25-jarige Spanjaard groeide gestaag en na zestig kilometer had hij een bonus van 4.17 op het peloton. Fassa Bortolo gaf daar uiteraard het tempo aan.

Het leek een dag zonder noemenswaardige dingen te worden totdat bij een valpartij Roberto Heras ten val kwam. De drievoudig winnaar van de Vuelta en huidige nummer twee bleef even liggen, meldde zich bij de dokter met knieproblemen, maar kwam later weer postvatten in de hoofdmacht. Ook de Deen Jakob Piil kwam ten val. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Nadat alle commotie voorbij was zette het peloton zijn jacht op Pasamontes voort. Nu kwam Quick Step (voor Boonen) de troepen van Petacchi vergezellen. Ook T-Mobile (Zabel) verzette wat werk. De eenzame Pasamontes werd op elf kilometer van de streep ingerekend en in Burgos draaide het uit op een massaspurt. Petacchi bleek met overmacht de snelste. Zabel en Zanotti eindigden als tweede en derde. Boonen kwam er weer niet aan te pas.

De rit van morgen heeft weer een aankomst bergop. Het gaat echter wel om een colletje van de derde categorie. Onderweg doen de renners de vallei van CantabriŽ aan, met als uitschieter de lastige Puerto de la SŪa. Jammer dat de beroemdste coureur uit CantabriŽ – wereldkampioen Oscar Freire – er niet bij is. Na de vrijdagse rit wacht een weekend met nog eens twee aankomsten bergop.

Uitslag 11e etappe LogroŮo – Burgos 132 kilometer:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1.A. PetacchiITAFAS3.13.36
2.E. ZabelDUITMO0'00''
3.M. ZanottiITALUI0’00''
4. T. BoonenBelQUI0’00''
5.H. HausslerDuiGER3'31''


Klassement na elf etappes:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1.D. MenchovRUSRAB48.21.11
2.R. HerasSPALIB0'47''
3.F. ManceboSPAIBA1'53''
4. C. SastreSPACSC1'57''
5.C. Garcia QuesadaSPACOM3'31''

Australische lerares had groepseks met leerlingen

Sarah Jayne VercoeIn AustraliŽ moet een 25-jarige lerares twee jaar de cel in wegens seks met jongens onder de 17 jaar. Lerares Sarah Jayne Vercoe had twee maanden een verhouding met een 15-jarige jongen die ze eind 2004 op een schoolkamp ontmoette. Ook ging de lerares in haar huis een keer van bil met vier jongens tegelijk. Dat viertal was tussen 14 en 16 jaar oud.

Tegen de rechter zei de lerares wetenschappen dat haar gedrag kwam vanwege huwelijksproblemen en omdat ze zich verstoten voelde door haar collega's. Familieleden van de jongens en activisten tegen seksueel misbruik protesteerden tegen de uitspraak. Ze vonden dat Vercoe veel te licht werd bestraft.

Vinger afgeknipt tijdens ruzie

Juusjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een man uit het Limburgse Geleen wordt op dit moment een vinger aangenaaid. Het lichaamsdeel is er vanochtend door een onbekend persoon afgeknipt tijdens een ruzie op straat. Een chirurg probeert de vinger er nu weer aan te naaien.

Volgens getuigen van het incident was het slachtoffer met zijn hond aan het wandelen. De aanvaller zou zijn bovenbuurman zijn, met wie hij al langer onenigheid had. De politie wilde dat laatste niet bevestigen. De hond is er vandoor gegaan en wordt nog gezocht.

Barend en Van Dorp scoren slecht

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Barend en Van DorpHet gaat niet goed met de talkshow Barend en Van Dorp op de nieuwe zender Talpa. De kijkcijfers vallen behoorlijk tegen. Keken er maandag nog 311.000 mensen, gisteren was dat aantal terug gelopen tot 211.000. Bij RTL 4 keken er gemiddeld 700.000 mensen naar het programma.

Afgelopen zaterdag zei Frits Barend nog in de Volkskrant dat het programma bij de top hoort. "Er zijn er echt heel weinig die kunnen tippen aan ons", voegde hij er nog aan toe.

Barend en Van Dorp is het zoveelste programma van Talpa dat niet aan de verwachtingen kan voldoen. Met name de vooravond met programma's als 'Thuis' en 'NSE' wordt zeer slecht bekeken. 'Joling en Gordon over de vloer' scoort met zo'n 800.000 kijkers relatief nog het best.

NEC houdt rekening met vertrek Barreto en Olsson


NEC houdt er sterk rekening mee dat Edgar Barreto de Nijmeegse club al in de winterstop zal gaan verlaten.


De Paraguayaan presteert de afgelopen maanden goed waardoor een vertrek in de aankomende winterstop niet uitgesloten lijkt. Ook Jonas Olsson zal dan mogelijk vertrekken.

In VI liet technisch directeur Leen Looyen weten dat hij rekening houdt met het vertrek van het tweetal. "Edgar Barreto heeft met het Paraguayaanse elftal een hele wedstrijd meegedaan tegen ArgentiniŽ en weer goed gespeeld. Bij ons presteert hij naar behoren, dus je moet er rekening mee houden dat zo´n speler een keer hogerop gaat. Ik begrijp ook dat ze in Zweden over onze jeugdinternational Jonas Olsson heel tevreden zijn, misschien dat hij zelfs meegaat naar het WK."

Yahoo helpt China journalist vast te zetten

Dankzij de welwillende medewerking van internetgigant Yahoo heeft China een 'foute' journalist voor 10 jaar de cel in kunnen gooien. De verslaggever ontving in 2004 overheidsinstructies over hoe hij moest berichten over de herdenking van het gewelddadige drama op het Tiananmenplein in 1989. Via een anoniem e-mailadres van Yahoo speelde hij die instructies door naar het buitenland.

China kreeg daar lucht van en vroeg Yahoo met welk IP-nummer de info was verstuurd. Het bedrijf gaf de Chinese overheid daarop die informatie. Hierop kon de journalist worden getraceerd en aangeklaagd wegens 'verspreiding van staatsgeheimen in het buitenland'.

De organisatie Reporters without Borders (RSF) heeft inmiddels een klacht ingediend over de gang van zaken.

Info over de Battlefield 2 v1.1 patch

Over ongeveer een maand zal alweer de 3e patch voor de zeer populaire game Battlefield 2 verschijnen. Ondanks eerdere berichten dat deze patch alleen wat bugs zou oplossen heeft DICE besloten om ook flink wat nieuwe features in de game te stoppen. Vandaar ook dat de naam is veranderd naar V1.1 in plaats van de oorspronkelijke V1.03. De ideeŽn voor de features komen van EA's 'Trusted Partners' welke werden gevraagd wat ze graag nog in de game zouden willen zien. Uit alle reacties heeft DICE een selectie gemaakt welke je hieronder kan zien.

De patch zal in ieder geval bevatten:
*160+ bugfixes.

*Een volledig nieuwe server browser met ondersteuning voor "favorieten", "geschiedenis".

*Squad leaders krijgen bericht als iemand zich bij zijn gesloten squad wilt voegen.

*Special Ops krijgen punten als ze de radar, artillery of UAV van de tegenstander kunnen vernietigen.

*De Support-, Medic- en Engineer-klasse krijgen een limiet op het aantal punten dat zij kunnen verdienen door 'hulp' te bieden aan andere spelers. Deze klassen kunnen wel gebruik blijven maken van hun kit, ze zullen echter niet onbeperkt punten blijven krijgen. (Dit word ook wel anti point-farming genoemd).

*Je kan zien welke spelers er met jou in een voertuig zitten.

*In- en uitzoomen op de kaart wordt aangepast aan de mapgrootte.

*Teamkills worden op een nieuwe manier geregistreerd en afgehandeld. Zo wordt het bijvoorbeeld onmogelijk om teamkills te krijgen voor bijvoorbeeld het neerhalen van een helikopter die vervolgens op een groep teamleden neerstort.

*De transport-helikopter wordt aangepast. De Black Hawk krijgt minder krachtige onboard miniguns. Ook zal het niet meer mogelijk zijn de helikopter in de lucht te blijven repareren.

*De ticketratio van een ranked server wordt afhankelijk gemaakt van het maximum aantal spelers. Momenteel is de ticketratio afhankelijk van de mapgrootte.

Ook werkt DICE nog aan andere features, of deze ook in de V1.1 patch zullen zitten is echter nog niet bekend:

*De serverside software zal worden uitgebreid met "reserved slots". Clanmembers kunnen op deze manier altijd op de server spelen. Deze gereserveerde spelerslots zullen tot maximaal 20% van het totaal aantal slots in beslag nemen en zijn altijd gereserveerd.

*Beginnende spelers zullen sneller in rank zullen stijgen en een unlocked weapon erbij krijgen. Dit werkt met terugwerkende kracht en alle spelers zullen waarschijnlijk minimaal ťťn rang stijgen.


De V1.1 patch zal eerst intern worden getest en vervolgens overgedragen aan een closed beta groep. Hier zal de patch op verschillende systemen getest worden en gekeken of hij overal even goed werkt.

Duitse anarchisten choqueren met tv-spot

roxxe had ons via de nieuws-submit te melden:

Het verkiezingsspotje dat de Duitse anarchistische partij de tv-kijkers vertoont, kan niet op veel sympathie van de Duitse kijker rekenen. Velen reageerden geschokt op de beelden die bestaan uit onder meer het leeggieten in de keel van bierflesjes, half blote lichamen die worden afgelebberd, injectiespuiten en het inelkaar trappen van spullen. En dat alles bijelkaar gepropt in een totaal chaotisch spotje, begeleid door stevige muziek.

Normaal gesproken worden er in een verkiezingsspot de beleidspunten van een partij nader verklaard. Maar daar heeft de APPD (Anarchistische Pogo Partei Deutschlands) duidelijk geen boodschap aan. Aangezien de APPD een officieel erkende politieke partij is, krijgt ze de kans om gratis op tv publiciteit te maken. Maandagnacht staat de volgende uitzending geprogrammeerd.

De Duitse media gaan er vanuit dat de APPD, die naar schatting 750 medewerkers telt, een verwaarloosbaar aantal stemmen krijgt. Wellicht dat werkschuwe mensen getrokken worden door de anarchisten. De partij verkoopt via haar site namelijk T-shirts met teksten als 'Arbeit ist Scheisse', 'Ich bin ein Asozialer Parasit' en 'Fick heil'. De Duitse parlementsverkiezingen zijn op 18 september.

-
De APPD-verkiezingsspot.
De band van de lijsttrekker, genaamd Die Kassierer, is hier te vinden.

Nieuwe Fiets Stunt

Fiets stunters die bang zijn om hun nek te breken bij een salto of een andere stunt waar je over de kop voor moet, hebben we hier de nieuwe fiets voor ontwikkeld.
Je kunt alleen een salto ermee maken want voor andere stunts is het niet echt geschikt. Het is veilig en ik denk dat het de beste oplossing is voor fietsers die graag stuntst uit willen voeren.

Je kunt hier de correct uitgevoerde salto-stunt zien.

'Vrijgezelle vrouw vindt ict'er saai'

Volgens relatiebemiddelingsbureau Just2Match zijn kunstenaars de meest gewilde partners voor vrijgezelle dames en kunnen ict'ers het wat dat betreft wel schudden. Het bureau verrichtte een onderzoek onder 2.200 alleenstaande vrouwen. Op plaats twee staan architecten, gevolgd door piloten, journalisten en zakelijke ondernemers.

ICT'ers, fiscalisten en deurwaarders liggen slecht bij de vrijgezelle vrouw. Ze worden als saai gezien en voor ict'ers geldt ook nog dat het 'techneuten' zouden zijn.

Kunstenaars daarentegen worden geacht te beschikken over passie, liefde voor schoonheid en een sterke eigen identiteit. Daarnaast vinden de dames de kunstenaar creatief en intelligent. Bovendien beschikt hij ook nog over zakelijk inzicht waardoor hij prima in staat is op creatieve wijze een eigen bedrijf te runnen. Architecten zijn in feite ook kunstenaars. Ook zij ontwerpen mooie dingen.

Mannen met alleen een zakelijke instelling kunnen iets leren van een creatieve kunstenaar, want vrouwen vinden een puur zakelijke instelling niet aantrekkelijk. Verder blijkt het aloude rollenpatroon nog steeds te bestaan. Veel mannen zoeken een vrouw die qua status net iets lager staat en de meeste dames zoeken juist een vent die net iets hoger staat op de maatschappelijke ladder.

Treasure stelt games beschikbaar voor Revolution

In het nieuwste nummer van EDGE (deel 154 van het grote Engelse gamesmagazine) is in een interview met Treasure (Ikaruga, Astro Boy, Gradius V) gezegd dat ze geen probleem hebben met het beschikbaar stellen van hun games voor de Revolution downloadservice:
"[...]
Nintendo has announced a download service for the coming Revolution console. What do you think about this? Will Treasure be a part of it?

Nintendo will come to us and ask if we want our games to be made available through this service. There is no problem with that.
[...]"


WK Judo: Zwiers uitgeschakeld voor goud

Claudia Zwiers heeft bij het wereldkampioenschap judo in Cairo in de kwartfinale van de klasse tot 78 kilogram verloren. De Haarlemse ging onderuit tegen de voormalig Franse wereldkampioene Celine Lebrun.

Zwiers zal nog wel een herkansing kunnen krijgen, daarin kan ze maximaal brons winnen. Datzelfde geldt voor Dennis van der Geest in de klasse tot 100 kilogram. De Japanner Muneta, die hem in de eerste ronde versloeg, is namenlijk inmiddels doorgedrongen tot de halve finale.

Elco van der Geest overleefde in de klasse tot 100 kilogram wel de eerste twee rondes. De jongere broer van Dennis beleefde daarmee een primeur, hij won nog nooit eerder een partij op een WK. Elco deed eerder in 2001 en 2003 mee aan het titeltoernooi.

'Gooooodmorning Vietnam!'

Als de tijd dat ik bij de lokale radio van 'Boerenhol en -gat FM' werkte verfilmd zou worden, zou het een perfect vervolg op 'Goodmorning Vietnam!' kunnen zijn. Tenminste: dat hŠd het kunnen zijn.
Aanvankelijk zou ik immers slechts een vriend bijstaan in het presenteren van zijn lokale radioprogramma, doch een noodlottige verhaallijn leidde er bijna toe dat het script er heel anders uit zou gaan zien. De kameraad in kwestie werd namelijk overgeplaatst naar Zimbabwe, al beweerde hijzelf dat het een stage voor school betrof. Hij ging in ieder geval weg; en ik dacht: 'De deejay is dood, leve de deejay!'

De dorpsgek was echter ůůk op het idee gekomen om bij de lokale radio-omroep te gaan. Ik rekende deze uit Antwerpen afkomstige zot dan wel tot mijn vrienden, ik kon er ook op rekenen dat deze Vlaamse variant van Adrian Cronauer de hoofdrol op zou gaan eisen in deze melodramatische komedie in wording.
Datzelfde dacht ook de hoofdredacteur, die ons adviseerde eerst maar eens een paar proefopnames te maken. Een goed advies, want ik was nog niet zo thuis met al die schuiven op mijn mengpaneel. Dat werd wel geÔllustreerd in die ene fatale proefuitzending...

Omdat door mijn technische onkunde een ijzige stilte op de radio was gevallen, had ik mijn co-presentator wild gebarend aangespoord om iets te zeggen. Daarop begon de Belg geanimeerd te vertellen over de gestage groei van zijn dwergkerstbomen, de moeizame scheiding van zijn derde vrouw en de politieke voorkeur van zijn hond. Net toen ik zijn gezever wreed wilde afkappen ging de telefoon...
Terwijl ik naarstig zocht naar het knopje waarmee ik het telefoongesprek de ether in zou kunnen lanceren, slofte mijn compagnon naar de telefoon.

De beller bleek een vriend, die net was ontslagen door een fruitteler wegens herhaaldelijk te laat komen en meer van dergelijke rechtse prietpraat. Mijn doorgaans zo 'rielekste' co-presentator verloor hierop waarschijnlijk zijn zelfbeheersing, want hij beloofde de beller om de volgende dag met een vliegtuigje de betreffende boomgaard te besproeien met een royale dosis 'Agent Orange'...Woorden die even hard insloegen als de atoombom dat in Hirosjima had gedaan. Niet omdat het rode knopje op mijn mengpaneel een 'nuke-button' bleek te zijn, wel omdat door datzelfde knopje de hoofdredacteur thuis alles had kunnen horen...Oh-oooh!!

Zodoende was het ditmaal niet de Tweede Wereldoorlog, maar de beoogde radiocarriŤre van de Belg die zeer abrupt afliep. De heroÔeke rol van Adrian Cronauer was niet zijn deel. Zijn lot had meer iets weg van de door Christopher Walken gespeelde 'Deer Hunter', die zichzelf na een potje Russische roulette door het hoofd schiet...
De vriend met wie ik aanvankelijk het radioprogramma zou gaan presenteren keerde uiteindelijk terug uit Zimbabwe.

En zo werd de nooit verfilmde film van mijn radiocarriŤre geen vervolg op 'Goodmorning Vietnam', maar eerder een matte woensdagavondfilm met een happy end...

Advocaat in beeld als bondscoach Zuid-Korea

Volgens De Telegraaf is Dick Advocaat een van de belangrijkste kandidaten om de nieuwe bondscoach van Zuid-Korea te worden.

De voormalig trainer van onder meer het Nederlands Elftal is sinds juli werkzaam als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Daar was hij de opvolger van Aad de Mos, In Zuid-Korea zou Advocaat Jo BonfrŤre moeten gaan opvolgen.

BonfrŤre plaatste zich met Zuid-Korea voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland, maar stapte onlangs op na kritiek aan zijn adres. Zuid-Korea lijkt echter nog niet uitgekeken te zijn op Nederlandse trainers, onder leiding van Guus Hiddink werd het land immers vierde op het vorige WK.

Advocaat is niet de enige kandidaat. Ook Berti Vogts, Bobby Robson, Marcelo Bielsa en Rudi VŲller worden genoemd. Laatstgenoemde schijnt al voor de baan bedankt te hebben.

Cocu vindt rode kaart onbegrijpelijk

Philip Cocu vindt het onbegrijpelijk dat scheidsrechter Hanacsek hem woensdagavond tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Andorra van het veld stuurde.

De middenvelder van PSV zei dat er van een elleboog absoluut geen sprake was. En tegenover het radio-programma Langs de Lijn reageerde Cocu dan ook cynisch. "Dit was absoluut geen rode kaart. Als die man van die afstand kan zien dat ik een elleboog heb gegeven, dan is dat een knappe man. Dan moet hij zeker een verrekijker hebben gebruikt. Ik heb geen elleboog gegeven, het was slechts een duw of bodycheck. Moet je je dan de hele wedstrijd maar laten schoppen en duwen? Soms moet je je even laten gelden na zulk gedrag. Ik weet van mezelf dat het geen elleboog was. Ik geef een schouderduw en en dat is op zijn hoogst geel."

Cocu zei verder dat hij zich niet druk kan maken over de consequenties van het voorval. "De media zal wel weer van alles zeggen, maar dat zal me worst zijn. Ik hoop dat ik helemaal niet geschorst wordt hiervoor. Het zal moeilijk voor ze worden om hier een zaak van te maken. Het zou voor mij erg zuur zijn als ik de cruciale wedstrijd mis."

Ford roept bijna 4 miljoen auto's terug

Autofabrikant Ford gaat ongeveer 3,8 miljoen pick-ups en sportieve terreinwagens (SUV's) in de Verenigde Staten naar de garage terugroepen. Het bedrijf besloot tot deze actie omdat er een defect aan de knop van de cruisecontrol kan optreden.

Via de defecte knop kan er remvloeistof in het elektronische circuit van de auto terechtkomen, met als gevolg kortsluiting en eventueel zelfs brand.

De modellen die terug geroepen worden zijn de F-150, Expedition en Bronco. De Ford F-150 is het meest populaire voertuig in de VS. In augustus werden ruim 90.000 wagens van dit type verkocht.

Benzine opnieuw goedkoper

Marktleider Shell heeft de adviesprijs voor benzine donderdag opnieuw verlaagd. Na explosieve stijgingen in de afgelopen weken, is dit de tweede keer deze week dat de prijs zakt. De adviesprijzen liggen nu 3,4 cent lager dan gisteren. Een liter euro ongelood komt nu op 1,495 euro. Super plus komt op 1,549 per liter. Diesel bleef gelijk in prijs en kost 1,115 per liter.

Shell baseert zijn adviesprijzen op internationale productnoteringen. De prijsstijgingen in de afgelopen weken waren het gevolg van de orkaan Katrina. Olieplatforms, raffinaderijen en oliepijpleidingen raakten zwaar beschadigd. Dat alles in combinatie met hoge olieprijzen zorgde voor dure benzine. Zaterdag werd de absolute recordadviesprijs bereikt, een liter euro kostte toen 1,549 euro.

Shredder

Een papierversnipperaar is een leuk apparaat. Aan de ene kant gaat er een heel papiertje in en aan de andere kant komt het versnipperd eruit. Een leuke uitvinding.
Toch kun je meer doen met dit principe van vernietiging. Je maakt gewoon een versnipperaar die alles kan versnipperen, van papier tot metaalrollen en van DVD's tot auto's. Alles is mogelijk.
Op deze site staan enkele demonstraties van de SSI Shredder, voor als je eens echt iets versnipperd wilt hebben.

Extra EU-vergadering over Turkije

De weigering van Turkije om Cyprus te erkennen wordt door de Europese ministers van Buitenlandse Zaken op 26 september in een extra vergadering besproken. De ministers zullen daar een gezamenlijk standpunt bepalen over de weigering tot erkenning.

In augustus tekenden de Turken een douaneverdrag met alle EU-lidstaten. Turkije liet daarbij echter expliciet noteren dat het verdrag niet inhield dat men Cyprus erkende. Daarover ontstond het nodige rumoer in de Unie, de Turken dreigden zelfs niet te willen toetreden tot de EU als men nieuwe eisen zou stellen of Turkije een onvolledig lidmaatschap aanbiedt. De EU-ministers besloten echter dat de gesprekken over de Turkse toetreding tot de Unie gewoon volgens plan doorgaan op 3 oktober.

In 1974 viel Turkije Cyprus binnen en houdt sindsdien het noorden van het eiland bezet. De Turken stichtten er een internationaal niet-erkende republiek. De internationale gemeenschap erkent alleen de regering van de Republiek Cyprus, die in de praktijk bestaat uit het Grieks-Cypriotische deel van het eiland. Dat deel werd vorig jaar lid van de Europese Unie.

Minder steun
Gisteren bleek uit resultaten van een internationaal onderzoek van het Duitse Marshall, dat de steun onder EU-burgers voor toetreding van Turkije afbrokkelt. Van de ondervraagde Europeanen is 29% van mening dat Turkse toetreding ''een slechte zaak'' zou zijn. In 2004 was dat nog 20%. De grootste groep Europese ondervraagden vindt toetreding van Turkije een goede noch een slechte zaak. In Frankrijk is 47% tegen, 12% meer dan vorig jaar.

Ook in Turkije zelf heeft men minder enthousiasme in een toetreding. De steun is nog wel groot, 63%, maar een stuk minder dan in 2004 (73%).

Blondes do it better!

Onderzoek van de universiteit van London of niet, uit de reacties van de FOK!weblog bezoekers van gisteren blijkt toch overduidelijk een voorkeur voor blondjes.

Dat is natuurlijk voldoende reden om hen vandaag even wat speciale aandacht te geven en daarom deze kleine ode aan de blondjes. Natuurlijk proberen we juist die specifieke kenmerken die blondjes zo aantrekkelijk maken voor mannen extra te belichten.

Zo hebben we:

- Blondjes zijn goed gekleed

- Blondjes zijn altijd elegant

- Blondjes zijn onvoorspelbaar

- Blondjes zijn heel onvoorspelbaar

Oke, dit was wat flauw maar dit linkje maakt absoluut alles goed, echt waar! De semi-finals zijn het leukste.

Darts: De Ruiter en van der Voort uitgeschakeld

Niels de Ruiter is in de tweede ronde van de World Darts Trophy in Utrecht uitgeschakeld. Woensdagavond verloor de Nederlander met 1-3 van de als tweede geplaatste Engelsman Martin Adams, die nu de gedoodverfde opvolger wordt genoemd van de al uitgeschekelde Raymond van Barneveld.

Vincent van der Voort slaagde er ook niet in om de laatste acht in Utrecht te bereiken. Hij begon sterk tegen de Engelsman Darryl Fitton, met winst in de eerste set tot gevolg, maar kon dat niet doordrukken, uiteindelijk verloor hij met 1-3.

WK Honkbal: Oranje te sterk voor Zuid-Afrika

De Nederlandse honkballers hebben op het wereldkampioenschap ook Zuid-Afrika verslagen. Na zeven innings stonden de cijfers 20-2 op het scorebord en was de wedstrijd beŽindigd. Oranje is door de zege dicht bij een plaats in de kwartfinales.

Al in de eerste slagbeurt sloeg Oranje toe. Nadat de Zuid-Afrikaanse pitcher Carl Michaels met drie keer vier wijd er voor had gezorgd dat Nederland alledrie de honken bezet had, sloeg Sharnol Adriana de bal in het verre veld. Nederland kon daarop drie keer scoren en zette daarmee de toon voor het rest van de wedstrijd.

Arnhemse meisjes (6)

Ik had een nieuwe thuishaven gevonden!... Een echt huis nota bene met centrale verwarming, open haard, parket, ornamenten en zeker tien kamers. Gekraakt. En ik had aan de Ride On, of aan het speedzelfvertrouwen, twee los-vaste vriendinnen overgehouden. Een lichte en een donkere, die elkaar kenden en elkaar ook prima niet mochten, maar verder niets wisten van gewissel tussen hen beiden. Tenminste niet dat ik weet.

Van Basten : Dit was triest voor het voetbal

Marco van Basten wilde wilde weinig zeggen over de slechte arbitrage bij de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Andorra (4-0). "Iedereen heeft kunnen zien waar het fout ging. Door de arbitrage is het een moeilijke wedstrijd voor ons geworden," aldus de bondscoach.

Over het optreden van zijn eigen ploeg was van Basten nog wel te spreken. "We hebben met een goede instelling gespeeld. Taakbewust en zeker na de rust flink op de aanval. Helaas konden we maar ťťn keer scoren uit ten minste negen kansen. Dat is jammer, al hebben we bij vlagen mooie dingen laten zien."

"De arbitrage heeft er alles aan gedaan om er geen leuke wedstrijd van te maken. Dit duel heeft bewezen dat je als scheidsrechter niveau moet hebben om ook dit soort ongelijke wedstrijden in goede banen te leiden. Wat er nu gebeurde was triest. Voor de wedstrijd, voor het publiek en voor het voetbal," aldus de Nederlander.

Druk, druk druk!

Het past waarschijnlijk in deze drukke tijden, maar wat mij betreft moet het niet gekker worden. Nadat we opa en oma eerst tot hun dood eenzaam hebben laten verkommeren in een verzorgingstehuis, is er nu ook een manier om te voorkomen dat we hun graf daarna nog moeten bezoeken.

Het is zelfs nog erger, voor de buitenwereld doen we natuurlijk net alsof we er wel regelmatig komen door via deze site een bloemetje te bestellen, dat dan netjes op het graf wordt gelegd. Nou een geweldig initiatief hoor! Grafbezoek.nl noemen ze die site dan ook nog, wat mij betreft hadden ze het gewoon "grafsite.nl" mogen noemen. Hť, die naam is nog vrij ook...

Goed, gelijk even het kennisniveau van de FOK!weblog bezoekers testen. Iemand nog een idee van wie het graf is dat op de foto bij dit blogje staat?

Van der Hoeven scoort dikke onvoldoende

Maria van der HoevenWerknemers in het onderwijs geven minister Maria van der Hoeven van Onderwijs een dikke onvoldoende voor haar beleid. Uit een onderzoek van de Radboud Universiteit in Nijmegen blijkt dat ze een 4,4 krijgt als rapportcijfer. Van der Hoeven scoort met het cijfer lager dan haar voorgangers Hermans en Ritzen, die nog een 5,1 en een 5,2 kregen.

Voor het onderzoek zijn mensen uit het basisonderwijs, van middelbare scholen en uit het hoger onderwijs ondervraagd. Ze zijn vooral negatief over het verlagen van de investeringen in allochtone achterstandsleerlingen en over het schrappen van ondersteunende onderwijsbanen, zoals klasse-assistenten. Ook het herzien van de basisvorming, zonder dat daar geld voor wordt vrijgemaakt, is slecht gevallen.

Volgens voorzitter Walter Dresscher van de Algemene Onderwijsbond heeft het beleid van minister Van der Hoeven vooral te lijden onder haar gebrek aan toekomstvisie en het uitblijven van investeringen.

US Open: Overzicht Dag 10

Andre Agassi en Robby Ginepri hebben zich geplaatst voor de halve finales op de US Open. Agassi won na een fantastische comeback van James Blake. In het vrouwentoernooi boekten Elena Dementieva en Mary Pierce een ticket voor de laatste vier.

De confrontatie tussen Agassi en Blake was pas om 1.00 uur lokale tijd afgelopen. Het was ongetwijfeld de mooiste wedstrijd van het toernooi tot nu toe met Agassi als winnaar: 3-6, 3-6, 6-3, 6-3 en 7-6. Het leek er lange tijd niet naar uit te zien dat het zo’n fantastisch gevecht zou worden. Daarvoor was Blake aan het begin van de wedstrijd gewoon te goed. De wildcardhouder brak Agassi in de eerste set twee keer en pakte die set in 23 minuten. The Las Vegas Kid herstelde zich snel in het tweede bedrijf meteen te breaken, maar Blake raasde door en brak zijn oudere opponent liefst tweemaal om ook de tweede set te pakken.

In de derde set kwam Blake opnieuw een break voor, maar nu sloeg Agassi terug door twee keer door de service van zijn tien jaar jongere tegenstander te gaan. Het momentum van de wedstrijd verschoof definitief naar Agassi toen hij ook set vier met 6-3 wist te winnen. De beslissende set liet tennis van het hoogste niveau zien. Blake was de eerste die een break plaatste, na enkele fantastische rally’s. Agassi gaf echter weer niet op en zag zijn vechtlust beloond door een tiebreak uit het vuur te slepen. Die won Agassi met 8-6.

Voor een plaats in de finale speelt Agassi zaterdag tegen Robby Ginepri. De Amerikaan versloeg in een thriller Guillermo Coria: 4-6, 6-1, 7-5, 3-6 en 7-5. In de vijfde set kwam Coria een break voor, maar Ginepri kwam sterk terug en maakte de rebreak. Hierna was het Ginepri die steeds zijn opslag behield en Coria můest dat ook doen om in het toernooi te blijven. Dat ging eerst nog goed, maar op het zesde matchpoint sloeg Ginepri toe. ”De laatste drie wedstrijden hebben me fysiek gesloopt. Ik snapte niet dat ik deze wedstrijd er uit heb gesleept,” meldde Ginepri na afloop.

Ook in het vrouwentoernooi was er een onvervalste kraker. Elena Dementieva won pas in de afsluitende tiebreak van Lindsay Davenport: 6-1, 3-6 en 7-6. In de eerste set domineerde Dementieva zowat elke rally en brak ze de Amerikaanse drie keer. Davenport was echter de betere in set twee en zorgde voor een beslissende set. Daarin serveerde op 6-5 Dementieva voor de wedstrijd, maar haar service liet haar weer eens in de steek. De Russin moest eerst nog een matchpoint overleven om de tiebreak met 8-6 te winnen.

”Na mijn verlies van vorig jaar in de finale droom ik al het hele jaar van een herkansing op zaterdag,” jubelde Dementieva. De dame uit Moskou ontmoet in de halve eindstrijd Mary Pierce die weinig problemen had met Amelie Mauresmo: 6-4 en 6-1. Voor Pierce is het de eerste keer dat ze in de halve finale van de US Open staat.

Uitslagen Kwartfinales- Vrouwen:
M. Pierce (Fra/12) – A. Mauresmo (Fra/3) 6-4, 6-1
E. Dementieva (Rus/6) – L. Davenport (USA/2) 6-1, 3-6, 7-6

Programma Halve Finales:
M. Sharapova (Rus/1) - K. Clijsters (Bel/4)
M. Pierce (Fra/12) – E. Dementieva (Rus/6)

Uitslagen Kwartfinales- Mannen:
A. Agassi (USA/7) – J. Blake (USA) 3-6, 3-6, 6-3, 6-3, 7-6
G. Coria (Arg/8) – R. Ginepri (USA) 6-4, 1-6, 5-7, 6-3, 5-7

Resterende Kwartfinales:
R. Federer (Zwi/1) – D. Nalbandian (Arg/11)
L. Hewitt (Aus/3) – J. Nieminen (Fin)

Uitslagen WK Kwalificatie

Gisteravond vonden er overal in Europa kwalificatiewedstrijden plaats voor het WK. Hieronder vind je de uitslagen.


Poule 1:

TsjechiŽ – ArmeniŽ 4-1
47. Heinz 1-0, 52. Polak 2-0, 58. Baros 3-0, 76. Polak 4-0, 86. Hakobyan 4-1

Finland – MacedoniŽ 5-1
11. Forssell 1-0, 13. Forssell 2-0, 42. Tihinen 3-0, 49. Maznov 3-1, 55. Eremenko 4-1, 62. Forssell 5-1

Nederland – Andorra 4-0
23. Van der Vaart 1-0, 27. Lima (ED) 2-0, 42. Van Nistelrooij 3-0, 89. Van Nistelrooij 4-0

Stand Poule 1:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Nederland102825 - 3
2TsjechiŽ102432 - 10
3RoemeniŽ112219 - 10
4Finland101621 - 15
5MacedoniŽ11811 - 24
6Andorra1154 - 31
7ArmeniŽ1146 - 25

Poule 2:

Kazachstan – Griekenland 1-2
53. Zhumaskaliev 1-0, 79. Giannakopoulos 1-1, 90. Liberopoulos 1-2

OekraÔne – Turkije 0-1
55. TŁmer Metin 0-1

Denemarken – GeorgiŽ 6-1
9. Jensen 1-0, 30. Poulsen 2-0, 36. Demetradze 2-1, 42. Agger 3-1, 54. Tomasson 4-1, 79. Larsen 5-1, 83. Larsen 6-1

Stand Poule 2:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1OekraÔne** 112416-5
2Turkije112022 - 9
3Griekenland101814 - 8
4Denemarken101621 - 11
5AlbaniŽ10129 - 17
6GeorgiŽ10914 - 24
7Kazachstan1005 - 27

OekraÔne naar het WK

Poule 3:

Rusland – Portugal 0-0

Letland – Slowakije 1-1
35. Vittek 0-1, 74. Laizans 1-1

Liechtenstein – Luxemburg 3-0
38. Frick 1-0, 77. Frick 2-0, 90. Beck 3-0

Stand Poule 3:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Portugal102430 - 4
2Slowakije101923 - 8
3Rusland101918 - 11
4Letland111518 - 18
5Estland101414 - 16
6Liechtenstein11812 - 21
7Luxemburg1004 - 41

Poule 4:

FaerŲer – IsraŽl 0-2
55. Nimni 0-1, 80. Katan 0-2

Ierland – Frankrijk 0-1
67. Henry 0-1

Cyprus – Zwitserland 1-3
15. Frei 0-1, 35. Aloneftis 1-1, 70. Senderos 1-2, 84. Gygax 1-3

Stand Poule 4:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Zwitserland81617 – 6
2Frankrijk8169 - 1
3IsraŽl91513 - 9
4Ierland81311 - 5
5Cyprus848 - 15
6FaerŲer913 - 25

Poule 5:

Noorwegen – Schotland 1-2
21. Miller 0-1, 31. Miller 0-2, 89. Aarst 1-2

Wit-Rusland – ItaliŽ 1-4
4. Kutuzov 1-0, 6. Toni 1-1, 14. Toni 1-2, 45. Camoranesi 1-3, 55. Toni 1-4

MoldaviŽ – SloveniŽ 1-2
34. Rogachev 1-0, 47. Lavric 1-1, 57. Mavric 1-2

Stand Poule 5:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1ItaliŽ 81714 - 7
2Noorwegen81210 - 7
3SloveniŽ81210 - 9
4Schotland8106 - 6
5Wit-Rusland8711 - 13
6MoldaviŽ854 - 13

Poule 6:

Azerbeidzjan – Oostenrijk 0-0

Polen – Wales 1-0
53. Zurawski 1-0

Noord-Ierland – Engeland 1-0
74. Healy 1-0

Stand Poule 6:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Polen92426 - 7
2Engeland81914 - 4
3Oostenrijk81213 - 11
4Noord-Ierland898 - 13
5 Azerbeidzjan 931 - 19
6Wales825 - 13

Poule 7:

Litouwen – BosniŽ 0-1
28. Barbarez 0-1

Spanje - ServiŽ en Montenegro 1-1
18. Raul 1-0, 68. Kezman 1-1

BelgiŽ – San Marino 8-0
34. Simons 1-0, 39. Daerden 2-0, 44. Buffel 3-0, 52. Mpenza 4-0,
53. Vandenbergh 5-0, 67. Daerden 6-0, 71. Mpenza 7-0,
83. Van Buyten 8-0

Stand Poule 7:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1ServiŽ en Montenegro81613 - 1
2Spanje81411 - 3
3BosniŽ8139 - 8
4BelgiŽ81115 - 8
5Litouwen897 - 6
6San Marino802 - 31

Poule 8:

Bulgarije – IJsland 3-2
9. Steinsson 0-1, 16. Hreidarsson 0-2, 21. Berbatov 1-2, 69. Iliev 2-2,
86. Petrov 3-2

Malta – KroatiŽ 1-1
19. Kranjcar 0-1, 74. Wellman 1-1

Hongarije – Zweden 0-1
90. Ibrahimovic 0-1

Stand Poule 8:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Zweden82127 - 2
2KroatiŽ82020 - 5
3Hongarije81313 - 12
4Bulgarije81114 - 16
5IJsland9413 - 24
6Malta923 - 31


De nummers ťťn van iedere poule plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. Datzelfde geldt voor de beste twee nummers twee. De overgebleven zes nummers twee strijden in playoffs om de resterende drie tickets.

New Orleans is weer veilig

New Orleans is weer een veilige stad. Dat heeft de hoogste politiechef Eddie Compass gezegd. De stad kampte na het vertrek van veel inwoners en de orkaan Katrina met plunderaars en gewapende bendes. De afgelopen dagen zijn 171 mensen opgepakt, vooral voor plunderingen en illegaal wapenbezit. De arrestanten zitten vast in een treinstation.

De politie heeft de situatie samen met het leger onder controle, zegt de politiechef. Intussen maken de Amerikaanse autoriteiten zich steeds meer zorgen over de volksgezondheid en het milieu in New Orleans. Zeker vijf mensen in het rampgebied zijn overleden aan een infectie door vervuild water. Er komen grote hoeveelheden bacteriŽn en loodhoudende stoffen in voor. Vooral ouderen en mensen met een kwetsbaar immuunsysteem lopen gevaar.

CD: Fear Factory - Transgression

Bij Fear Factory wist je altijd ťťn ding zeker: om de drie jaar komt er nieuwe cd uit. Die zekerheid hebben de fans nu niet meer want al een jaar na Archetype is Transgression verschenen. Ik kan hieruit concluderen dat de 'nieuwe' bandleider Christiaan Olde Wolbers zijn team van arbeiders harder laat werken. Maar of dit ook ten goede komt van de muziek weet ik zo net nog niet.Film: Palindromes

Todd Solondz heeft als maker van de gitzwarte komedies Welcome to the Dollhouse, Happiness en Storytelling veel bewondering geoogst en nog veel meer mensen tegen zich gekregen. Zijn openhartige kijk op taboes als pedofilie maakt zijn werk duidelijk niet voor iedereen geschikt. Hij is er echter niet op uit om alleen maar te shockeren, zijn films hebben wel degelijk inhoud. Palindromes is een opmerkelijke toevoeging aan dit rijtje.

Undertow

Ginepri eerste halve finalist US Open

Robby Ginepri heeft op mooie wijze de halve finale van de US Open bereikt. Zijn tegenstander, Guillermo Coria, werkte vijf matchpoints weg, maar toch was het na 6-4 1-6 5-7 6-3 5-7 en zes matchpoint voor Ginepri voldoende om bij de laatste vier te komen.

Het tennis in de eerste twee set was niet van hoog niveau. Coria was de sterkste in de eerste set met 6-4, maar Ginepri kwam in de tweede set sterk terug. Hij kwam een break voor, Coria liet het lopen en de Amerikaan won de set makkelijk met 6-1. In de derde set kwam de Argentijn twee keer een break voor en kreeg hij zelfs een setpoint. Dit benutte hij niet, Ginepri brak hem drie keer in de set en kwam daarmee op een 2-1 voorsprong.

In de vierde set serveerden beiden spelers erg sterk. Totaan de achtste game verliepen de servicegames probleemloos, maar toen had Ginepri problemen en gaf hij zijn service weg. Coria serveerde makkelijk de set uit, waardoor een vijfde set de beslissing moest brengen. De als achtste geplaatste Coria stond voor zijn tweede vijfsetter op rij, Ginepri zelfs voor zijn derde.

De vijfde set bracht een hoop spanning, maar daarom niet minder tennis. Tot 3-3 ging het gelijkop. In de zevende game maakte Ginepri een aantal fouten, waardoor Coria een break voor kwam. De Amerikaan herstelde zich snel en maakte meteen de re-break. Hij hield zijn service, waardoor Coria gedwongen werd dat ook te doen. Coria leek onder die druk te bezweken en kwam 0-40 achter, maar Ginepri kon geen van de drie matchpoints verzilveren en Coria kwam knap terug tot 5-5.

Ginepri hield zich mentaal sterk en maakte 5-6, waardoor Coria opnieuw zijn service moest houden. Het werd 30-40, dus een vierde kans voor de Amerikaan om voor eigen publiek een halve finale te behalen, maar het mocht niet zo zijn. Want ook twee punten later werkte Coria het vijfde matchpoint weg. De Argentijn sloeg een dubbele fout, waardoor het zesde matchpoint een feit was. Coria sloeg opnieuw een dubbele fout, dit betekende de winst voor Ginepri na een spannende vijfde set. In de halve finale speelt hij tegen de winnaar van de partij tussen zijn landgenoten James Blake en Andre Agassi.

Nu ook Universal Pictures films op UMD

De directeur van Universal Pictures heeft aangekondigd dat ze een groot aantal films zullen gaan uitbrengen op UMD, wat alleen geschikt is voor de PSP. "De PSP is een opwindend stukje technologie dat het kijken van een film overbrengt naar de steeds maar groeiende wereld van draagbare apparatuur en gadgets. Het zorgt voor een flexibele en handige manier voor consumenten om van Universal producten te genieten. Op welk moment, waar dan ook," Aldus Smith

De volgende Universal Pictures films zijn officieel aangekondigd:

Van Helsing - al uit
8 Mile - al uit
Bourne Supremacy Available - al uit
The Mummy Returns - 19 september 2005
Eddie Izzard - 26 september 2005
League of Gentlemen's Apocalypse - 03 oktober 2005
The Fast and the Furious - 24 oktober 2005
The Chronicles Of Riddick - 24 oktober 2005
Bourne Identity - 24 oktober 2005
A Bear's Tail Complete 1st Series - 31 oktober 2005
2 Fast 2 Furious - 14 november 2005
The Mummy - 14 november 2005
Hulk - 14 november 2005
Extras: Complete 1st Series with Ricky Gervais - 14 november 2005
Peter Kay Live at Manchester Arena - 14 november 2005
Soccer AM2: Greatest Players - 14 november 2005
Battlestar Galactica (series 1 eps 1-3) - 14 november 2005
Unleashed - 21 november 2005
Mr Bean Vol 2 - 28 november 2005
Green Street - 26 november 2005
Lee Evans XL Tour Live - 09 november 2006

Lumines 2 in de planning?

Tetsuya Mizuguchi, bedenker van Lumines heeft onlangs tijdens een IRC chat sessie diverse vragen van fans beantwoord. Natuurlijk vroeg een fan of er een Lumines 2 komt.

"We hebben nog niets aangekondigd , maar we zijn diverse mogelijkheden aan het proberen voor een vervolg. Meer kan ik niet vertellen", aldus Mizuguchi.

Hij had ook niet verwacht dat spelers zo makkelijk de maximale score van 999.999 zouden behalen en merkte op om voor Lumines 2 een maximale score van 9.999.999 in te stellen, al ging het hem meer om de batterijduur van de PSP dan een score.

"Anyways... the reason for 999,999 is I was thinking how long PSP battery would last. I thought it would last about two hours... so I kinda calculated from it, then I decided to pick 999,999 =)". Mizuguchi's top score? "999,999, of course!"

En blijkbaar heeft ook niet iedere toptitel een groot softwareteam nodig:

"[...]
[Ryosan] [zoti] how big was the team that worked on Lumines ?
[Mizuguchi] 6 people
[Mizuguchi] the smallest team ever
[Mizuguchi] but since i didn't really work hard... so i should say 5.5 people =P
[...]"


En wil je Mizughi eens ontmoeten?
"[...]
Mizuguchi] I think this is great that I can get to know you guys through a game...
[Mizuguchi] i'm very happy about it...
[Mizuguchi] Let's meet somewhere, sometime !
[Mizuguchi] I'm going to Paris on 9/22
[Mizuguchi] I'll attend the Game Hotel event there...
[...]"


De gehele chatlog is hier te lezen.

EA Releases voor Nintendo DS

Het einde van het jaar is altijd de tijd waarop de meeste games worden uitgebracht. Ook voor de Nintendo DS komen er een aantal grote games uit deze herfst en EA heeft hier een redelijk groot aandeel in. EA heeft welgeteld vijf titels in de planning staan, waaronder Burnout Legends en The Sims 2.

Europese Release lijst EA

06/10 - FIFA 06
03/11 - The Sims 2
10/11 - Harry Potter and the Goblet of Fire
24/11 - Need for Speed: Most Wanted
24/11 - Burnout Legends

'CSI maakt echte criminelen wijzer'

Crime Scene InvestigationTv-series als Crime Scene Investigation (CSI) zijn uiterst nuttig lesmateriaal voor echte misdadigers. Dat meldt het tijdschrift New Scientist. De criminelen leren veel van tv-programma's waarin forensische wetenschappers te zien zijn. Ze weten waar ze op moeten letten indien ze zo min mogelijk sporen willen achterlaten.

Zo zouden veel verkrachters tegenwoordig condooms gebruiken om geen DNA-spoor achter te laten, of worden willekeurige peuken in leeggeroofde auto's achtergelaten om de politie op een dwaalspoor te brengen. "Opeens blijkt dan dat er twintig verschillende personen in de auto moeten hebben gezeten", zegt Guy Rutty van de Universiteit van Leicester.

Een ander effect van de politieseries is dat rechtbankjury's te hoge verwachtingen hebben van het forensisch onderzoek. De druk om met goede resultaten te komen neemt daardoor toe. "Juryleden die veel CSI gekeken hebben geloven dat net als in de serie de forensische wetenschappers het altijd bij het rechte eind hebben", zo stelt een forensisch onderzoeker.
Laatste reviews en specials
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
©FOK.nl e.a.