Spinvis niet welkom vanwege 'Van Gogh-lied'

De zanger Spinvis mag niet optreden op het Marokkaans-Nederlandse muziekevenement Souk. De festivalorganisatie vindt een speciaal door Spinvis geschreven nummer te controversieel. Het lied, 'Mes van God', heeft een politieke lading die de leiding van het festival niet bevalt. Het zou te veel een verwijzing zijn naar de moord op Theo van Gogh door de Marokkaanse Nederlander Mohammed B.

Volgens een woordvoerster van de organisatie moet Souk een totaal a-politiek project zijn. De tekst van Spinvis is niet heftig, maar heeft toch een licht politieke lading en past er niet bij, aldus de verklaring. Omdat Spinvis weigerde een ander nummer te schrijven, is hij niet welkom.

De 'SOUK Dutch Moroccan Music Experience', dat komende zondag wordt gehouden in alle foyers en zalen van het Amsterdamse Concertgebouw, is zowel gericht op Marokkaanse als Nederlandse jongeren. Het evenement staat in het teken van de Marokkaanse cultuur. Het is een initiatief van Holland Symfonia en Entrťe, de jongerenvereniging van het Concertgebouw.