Wethouder steelt straatnaambordje voor bruidspaar

A.S.S.H.O.L.E had ons via de nieuws-submit te melden:

Henk van Driel Wethouder Henk van Driel (foto) uit het Zuid-Hollandse 's-Gravendeel ligt onder vuur omdat hij persoonlijk een straatnaambordje van een gevel zou hebben geschroefd. De PvdA'er gaf het bordje vervolgens cadeau aan een bruidspaar dat hij afgelopen vrijdag in de echt verbond. De fractie van D66 eist dat het bordje wordt teruggehangen.

'Een ludieke actie', zo beschouwt Van Driel zelf de 'diefstal'. Hij was de ambtenaar van de burgerlijke stand bij het huwelijk van de kleindochter van oud-burgemeester Van Heesen van 's-Gravendeel. Tijdens een voorgesprek had de vrouw verteld graag het bordje te willen hebben van de straat die naar haar opa genoemd is. Van Driel beloofde aanvankelijk niets, maar kwam bij de huwelijksvoltrekking toch met het straatnaambordje op de proppen.

"Hij is over de schreef gegaan en moet voor een nieuw bordje zorgen", oordeelt D66-raadslid Arie Mol over de wethouder. Van Driel is dat echter niet van plan. "Het mocht eigenlijk niet, maar het bordje had toch geen enkele betekenis meer, omdat er al twee dezelfde bordjes in de straat hangen. We moeten er niet moeilijk over doen. Voor mij was het een ludieke actie met enig respect voor historisch besef", zo verdedigt hij zichzelf.