Pierce wint Frans onderonsje

Mary Pierce is halve finalist op de US Open. De 30-jarige Française had totaal geen problemen tegen de als derde geplaatste Amelie Mauresmo: 6-4, 6-1. Het is voor de eerste keer in dertien pogingen dat Pierce doordringt tot de laatste vier in New York.

De wedstrijd begon met lange slagenwisselingen. Op 3-2 brak Pierce als eerste na enkele fraaie winners. Al snel liep de oudste van het tweetal naar 5-2, maar Mauresmo verzette zich en brak terug. Mauresmo sloeg echter een dubbele fout en miste een eenvoudige forehand juist op het moment dat ze serveerde om in de set te blijven.

In de tweede set stoomde Pierce snel door naar de laatste vier om daar Elena Dementieva of Lindsay Davenport te ontmoeten. ”In mijn 17de jaar op de Tour voor het eerst hier de halve finales halen. Het is ontzettend opwindend,” jubelde Pierce na afloop. De van oorsprong Canadese is dit jaar sowieso al in topvorm. Op Roland Garros reikte ze zelfs tot de finale, al was Henin-Hardenne daarin oppermachtig. Ook op Wimbledon verraste de Française door de kwartfinales te halen. Haar vormpeil trok ze in de zomer door, met als beste bewijs haar winst in San Diego. Nu is Pierce tevens op Flushing Meadows op haar best.