Bulgaarse voetbalbond biedt excuses aan

De Bulgaarse voetbalbond heeft de Europese voetbalbond UEFA in een brief zijn excuses aangeboden voor het gedrag van hun bondscoach Hristo Stoichkov.

Na de met 3-0 verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden van afgelopen zaterdag uitte de oud-speler van FC Barcelona forse kritiek op UEFA-voorzitter Lennart Johansson en de Belgische scheidsrechter Frank De Bleeckere.

De bondscoach beschuldigde Johansson van wedstrijdmanipulatie. Volgens de heetgebakerde Bulgaar zou de Zweedse preses van de UEFA alles in het werk stellen om zijn land te helpen bij kwalificatie voor het WK.

Johansson verliet de wedstrijd vijf minuten voor tijd en Stoichkov zei dat dat het bewijs was. "Zijn werk zat er op." Ook scheidsrechter De Bleeckere kreeg er van langs. "Iedereen heeft kunnen zien hoe de scheidsrechter onze spelers kleineerde. Het wordt tijd dat we hier een einde aan maken", aldus Stoichkov.

De tuchtcommissie van de UEFA heeft Stoichkov inmiddels al aangeklaagd. De Bulgaarse bond zal de zaak bij hun volgende vergadering in oktober onderzoeken.