Naakte vrouw stelt Hong Kong voor raadsel

MatrixXx.tk en bastiaanuhl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe voormalige Britse kroonkolonie Hong Kong heeft zijn eigen 'pianoman'. Een naakte westerse vrouw is aangetroffen bij het oude vliegveld van de Aziatische metropool. Tot dusver wil de onbekende vrouw niet praten, hoewel met behulp van tolken geprobeerd is contact te leggen. Ook een doventolk lukte het niet iets uit de vrouw te krijgen.

Het gaat om een 35- tot 45-jarige broodmagere vrouw van 1,62 meter lang met bruin haar en een lichte huidskleur. Ze werd aangetroffen in de buurt van een verlaten landingsbaan van de luchthaven Kai Tak, op een strand aan de kust van Victoria Harbour. Er zijn geen aanwijzingen dat de onbekende het slachtoffer is van een misdrijf. Verschillende getuigen zouden hebben gemeld dat ze de vrouw op straat hadden zien lopen.

Het geval doet sterk denken aan de 'pianoman'; een onbekende man die werd aangetroffen aan de Britse kust en vervolgens maandenlang niet sprak. Onlangs kwam echter uit dat het om een 20-jarige Duitser met psychische problemen ging.